Vad är Bully Sticks gjorda av? Vad du behöver veta!

Välj Namnet På HusdjuretOm du äger en hund är chansen stor att du har spenderat en hel del pengar på bully sticks. När allt kommer omkring älskar valpar dem, och de är förmodligen ett hälsosamt alternativ till råhudstugg. Men har du någonsin undrat vad det ärmobbare pinnargjord av?Som det visar sig är bully sticks gjorda av tjurpenisar.Låt inte det hindra dig från att ge dem till din hund. Som vi snart kommer att se är bully sticks verkligen ett ganska hälsosamt mellanmål för din hund. Bully-pizzle-pile_Dmitriev-Mikhail_shutterstock

Vänta, är Bully Sticks-penisar på riktigt?

Det stämmer, om det är första gången du undersöker vad bully sticks är gjorda av, kan du bli förvånad över att upptäcka att bully sticks är gjorda av tjurpenisar. Vissa bully stick-företag kommer att försöka dölja detta faktum genom att lista den primära ingrediensen som nötköttsmuskel, vilket lyckas vara tekniskt korrekt om inte ett udda val av formulering.

Många människor kallar dem också pizzle sticks.Whippet-chew-bully-stick_Marcus-Gier_shutterstock

Kredit: Dmitriev Mikhail, Shutterstock

Tjurpenisar är tekniskt sett en animalisk biprodukt, vilket betyder att när du ser ordet nötkött på en ingrediensetikett så ingår inte penis i det. Men många tillverkare tar alla mindre önskvärda delar av djuret och mosar dem till en slurry som de märker som en animalisk biprodukt.

Skillnaden mellan bully sticks och andra animaliska biprodukter är att en bully stick är ett livsmedel med en enda ingrediens. Du vet exakt vad som finns i det, medan de flesta animaliska biprodukter är en mix av lågvärdigt kött.

Det är vanligtvis inget fel på tjurpenisarna heller. De är helt enkelt inte något som de flesta människor skulle vilja mata sina hundar, så de måste marknadsföras annorlunda.

Är Bully Sticks säkra för hundar att äta?

Du kanske mår bra av tanken på att mata din hund med nötköttspenis, men betyder det att bully sticks är säkra för hundar att äta?

Det finns faktiskt inte mycket bevis om detta ämne på ett eller annat sätt. En studie av bully sticks visade att många av dem var fyllda med farliga bakterier, som E. coli och C. difficile, så det finns åtminstone en möjlighet att din hund kan bli sjuk av att äta dem.

Kredit: Marcus Gier, Shutterstock

Å andra sidan är de extremt populära godsaker, och miljontals hundar äter dem varje år utan problem. Det är förmodligen en bättre idé att se till att alla bully stick som du ger din hund är helt kokta.

En av de största anledningarna till att människor matar sina hundar med mobbare pinnar är det faktum att de förmodligen är säkrare än råhudstugg. Råhudar kan vara svåra för hundar att tugga och smälta, och det kan leda till potentiellt dödliga blockeringar i mag-tarmkanalen. Bully sticks, å andra sidan, är lätta för hundar att bryta ner i sina tarmar.

Många råhudar är också kemiskt behandlade, medan de flesta bully sticks är naturliga och ekologiska.

Är Bully Sticks hälsosamt för hundar?

Det här är en svår fråga att svara på eftersom det beror på vad som exakt menas med frisk.

Bully sticks är tänkta att vara godsaker för hundar, vilket betyder att de är något som bör ges sparsamt, till exempel en gång i veckan eller så. Som sagt, de är definitivt hälsosamma jämfört med andra godsaker som din hund kan få, såsom bearbetade kex eller de ovan nämnda råhudarna.

Det betyder inte att de är det Bra för din hund dock. Bully sticks tenderar att innehålla mycket kalorier, så om du erbjuder dem till din valp för ofta, kommer din hund med största sannolikhet att börja packa på sig kilon, och vara överviktig är fruktansvärt för en hunds hälsa.

Även om bully sticks tenderar att vara mycket säkrare för hundar att gnaga på än råhudar, finns det fortfarande en chans att din valp kan kvävas av en, så det är viktigt att övervaka dem noga medan de småäter.

Finns det några hälsofördelar med att mata din hund med en Bully Stick?

Ja, bully sticks är verkligen inte utan sina fördelar. Med tanke på att de är gjorda av rent kött, är de höga i protein, så de bör ge din hund massor av långvarig energi samtidigt som de hjälper dem att bygga muskler.

Inte bara det, utan bully sticks är fulla av taurin, vilket är viktigt för hjärthälsa. De är också låga i kolhydrater, som bara ger korta strömmar av energi samtidigt som de tillför tomma kalorier till din valps kost.

Den grova karaktären hos en bully stick hjälper också till att rengöra din hunds tänder och tandkött, vilket kan hjälpa till att förebygga tandlossning. Gör dock inte misstaget att anta att det är all tandvård som din hund behöver, eftersom en bully stick inte är någon ersättning för vanlig borstning.

Bully sticks är extremt lätta för hundar att smälta, eftersom de bryts ner snabbt inne i tarmen. Detta är inte en hälsofördel i sig, men det är en fördel som dessa mellanmål har framför andra.

Är Bully Sticks säkra för valpar?

Ja, bully sticks är skonsamt nog mot matsmältningskanalen det även valpar kan äta dem .

Var dock försiktig, eftersom de kan utgöra kvävningsrisk när de väl har gnagts till. Du kommer att vilja ta dem från din valp vid den tidpunkten.

Vissa bully sticks är också för hårda för valpar att tugga, så se till att alla bully sticks du erbjuder din hund är något som deras tänder kan hantera.

Hur matar jag min hund med en Bully Stick?

Det finns inget riktigt knep med det: du kan bara erbjuda din hund pinnen och vänta på att den ska ta den. De kommer att ta reda på det därifrån.

Vissa hundar tar en evighet på sig att arbeta sig igenom en översittare, medan andra kommer att förstöra en på några minuter. Om du vill sakta ner din valp lite kan du köpa en bully stick-hållare som gör det svårare för dem att tugga.

Generellt sett sliter större hundar igenom mobbare pinnar snabbare än vad mindre raser gör. Men bully sticks säljs i alla former och storlekar, så du kan köpa en som är lämplig för din valp om du är orolig för att den ska gnaga på den för länge.

Vissa hundar misslyckas med att slutföra sina mobbare pinnar i en enda sittning, de föredrar att gömma dem för att äta vid ett senare tillfälle. Du kan behöva plocka upp de oavslutade delarna och kassera dem, eftersom de kan växa mögel från allt slabb. Vanligtvis vill du dock bli av med dem bara för att göra något åt ​​den kvardröjande lukten.

Slutsats: Vad är Bully Sticks gjorda av?

Om du letar efter en relativt frisk, proteinrikt mellanmål för din hund , bully sticks är ett utmärkt val. Hundar älskar dem inte bara, de har också en mängd olika fördelar, inklusive förmågan att rengöra din hunds tänder och tandkött.

Du måste komma över kunskapen om vad bully sticks är gjorda av. Men låt inte det hindra dig från att behandla din hund - trots allt kommer det att vara de som äter den, inte du.


Utvald bildkredit: Iryna Imago, Shutterstock

Innehåll