Vad var VetLIVE Online Fråga en veterinär?

Veterinär och en liten hund

ANSVARSFRISKRIVNING: DoggieDesigner är inte anslutet till VetLIVE Online.Idag är vi vana vid att få nästan allt på begäran i bekvämligheten av våra hem, inklusive läkarvård för oss och våra husdjur. Detta var dock inte alltid fallet; det har bara blivit möjligt under de senaste åren tack vare internet. Nu kan du enkelt hoppa online och få professionell medicinsk hjälp för dig eller ditt husdjur. Men när VetLIVE Online Ask a Vet skapades var det inte så enkelt att få den professionella veterinärhjälpen du behövde. De hade en bra idé att göra veterinärer mer tillgängliga för människor utan att behöva ta med sina sjuka djur till en anläggning.

Vad var VetLIVE?

VetLIVE var en webbplats du kunde gå till som gjorde det möjligt för digställa frågor till veterinärerför att få svar i realtid på dina frågor om ditt husdjurs hälsa. Detta gjorde det snabbt och enkelt för alla att få en professionells åsikt om vilka problem deras husdjur än upplevde, utan att behöva gå igenom besväret med ett personligt veterinärbesök.

Du skulle skriva din fråga i chattrutan tillsammans med lite grundläggande information om ditt husdjur. En veterinär skulle sedan läsa din fråga och svara. Efter att ha pratat fram och tillbaka så att veterinären kunde samla in relevant information, skulle de ställa en diagnos. Om de inte kunde ge en diagnos skulle det inte tas någon avgift för tjänsten.

Vad hände med VetLIVE?

VetLIVE-webbplatsen finns fortfarande, men den verkar inte längre fungera. Även gruppens Facebook sida har tystnat, med det senaste inlägget i januari 2014. Varken hemsidan eller Facebook-sidan ger något om vad som kan ha hänt med VetLIVE, men efter att ha grävt lite djupare verkar det som att Better Business Bureau webbplats (BBB) ​​kan ge lite insikt.Totalt har VetLIVE 12 klagomål mot dem med BBB. Tio av dessa klagomål gäller ett problem med tjänsten, och det verkar som om tidigare kunder i detta företag inte är så glada över de tjänster de fått. En person gick så långt som att kalla webbplatsen för ett bedrägeri. Tyvärr verkar det som att många av dessa användare har haft samma dåliga upplevelse.

Efter att ha bläddrat igenom BBB-klagomålen blir det tydligt att dessa alla har varit ganska nya. Dessa affischer berättar alla samma historia om att betala i förskott för att prata med en veterinär, men de hör aldrig av sig från företaget. Alla hävdar att de har fått sina konton debiterade, även om ingen av dem fick den tjänst de betalade för.

Även om VetLIVE verkar vara en död verksamhet, är webbplatsen fortfarande uppe. Detta leder till ett problem. De flesta människor är inte medvetna när de besöker sajten att det inte längre är ett löpande företag. De tror att webbplatsen fortfarande fungerar och går igenom processen att ladda sitt kort och starta en chatt. Den här processen är helt automatiserad, så efter att ha blivit debiterad och ställt sin fråga hör de aldrig tillbaka från en veterinär eftersom det inte finns någon som jobbar i andra änden!

Se även:

Slutsats

Även om VetLIVE-webbplatsen fortfarande är uppe, finns det ingen affär bakom den längre. Du kan fortfarande komma in på sidan och gå igenom den automatiserade processen, men om du gör det kommer du att förlora dina pengar och aldrig få den professionella hjälp du hoppas på. Det är oklart vad som hände med VetLive, men det är tydligt att de inte längre fungerar som ett företag.

Innehåll