Varför har schäfer mullvadar? (Och vad är de?)

Välj Namnet På Husdjuretschäfer är en av de mest populära hundraserna i Amerika. De är fantastiska vakthundar och är intelligenta nog att lära sig komplexa trick och uppgifter. De hjälper brottsbekämpande myndigheter och militären att utföra uppgifter som att hitta försvunna personer och spåra bomber för att hålla människor säkra. Ägare av dessa underbara husdjur gillar att lära sig allt vi kan om dem, och en av de konstigaste sakerna vi märkte är att många har vad som verkar vara en mullvad i ansiktet där deras kind skulle vara. Om du har lagt märke till denna mullvad på ditt husdjur och skulle vilja lära dig mer om vad det är, fortsätt läsa medan vi går till botten med denna fråga för att hjälpa dig att förstå din hund bättre.avdelare 10Vilka är mullvadarna på en schäfers ansikte?

Märket på ditt schäfers ansikte som ser ut som en mullvad är faktiskt inte en mullvad. Din hund ärver denna plats genom genetik, vilket resulterar i den lilla cirkeln av tjocka mörka hår som kallas vibrissae som du ser.schäfer ansikte sidoprofil närbild

Bildkredit: Hans Kemperman, Pixabay

Vad är Dog Vibrissae?

Vibrissae är de mörka, tjocka hårstrån som du kan hitta runt din schäfers mun och ovanför ögonbrynen. Dessa hårstrån ansluter till känsliga nervkluster under dem, vilket hjälper hunden att navigera i sin miljö. Dessa hårstrån liknar morrhåren på en katt och kan upptäcka närliggande föremåls storlek, form och hastighet och skicka informationen direkt till ditt husdjurs hjärna.Kan jag ta bort Vibrissae?

Vi rekommenderar att du lämnar vibrissae eftersom de hjälper ditt husdjur att få en bättre överblick över sin omgivning. Anta dock att din hund råkar ut för en olycka som tar bort dem, eller att du klipper av dem av misstag. I så fall kan din hund drabbas av en viss desorientering under några dagar men bör anpassa sig, och hårstråna växer vanligtvis tillbaka inom några veckor, till skillnad från kattens morrhår som kan ta mycket längre tid. Medan vibrissae växer löper din hund en högre risk att stöta på saker, särskilt på natten.

Avdelare 3

Är alla hundansiktsfläckar Vibrissae?

Medan fläcken som ser ut som en mullvad på din schäfers ansikte är naturlig, är svarta fläckar som finns på andra delar av kroppen vanligtvis något annorlunda.

schäferansikte

Bildkredit: Katrina_S, Pixabay

Hund mullvadar

Precis som människor kan hundar utveckla mullvadar på huden. Mullvad är ett litet område med upphöjd hud, vanligtvis mörkbrun eller svart. Mullvad har vanligtvis inte hår, och om de har det kommer det bara att vara några få strängar. De är vanligtvis godartade och inte farliga för ditt husdjur. Det kan utveckla en eller flera nästan var som helst på kroppen, och nya kan utvecklas när ditt husdjur åldras.

Hundfästingar

Det som kan se ut som en ny mullvad är ofta en fästing som fastnar i ditt husdjurs blod. Fästingar kan sprida kalksjuka och är ganska farliga på grund av hur ofta ditt husdjur kan bli bett. Dessa skadedjur är lätta att ta bort med en billigt verktyg , men många hundägare är rädda för att de saknar erfarenhet. Lyckligtvis tar din veterinär också bort den mot en liten avgift. Vi rekommenderar att du regelbundet kontrollerar din hund för tecken på loppbett, även om den inte gick ut. Fästingar kan vara ganska små till en början, och man undviker lätt att upptäcka dem tills de låser sig och fastnar.

Canine Hemangiosarcoma

Hundshemangiosarkom är en typ av cancer som kan visa sig som små lila svarta fläckar på din hunds kropp. Detta skick kan vara ganska allvarligt, och vi rekommenderar att du uppsöker en veterinär om du ser något av dessa märken på din hund.

Schäfer som sover

Bildkredit: GoranH, Pixabay

Avdelare 5

Sammanfattning: Varför har schäfern mullvad

Det visar sig att den lilla cirkeln av hårstrån i din hunds ansikte inte är en mullvad utan är en genetiskt ärvd fläck av vibrissae, som är känsliga hårstrån som din hund använder för att få en tydligare bild av sin miljö och för att navigera. Utan dessa hårstrån kan din hund bli desorienterad och är mer olycksbenägen på natten. Mörka fläckar på andra delar av kroppen kan vara fästingbett som du bör ta bort omedelbart, och du bör ta din hund till veterinären omedelbart om du märker några nya fläckar på din hund som du inte kan förklara.

Vi hoppas att du har njutit av att läsa den här guiden och att den har besvarat din fråga. Om du mår bättre av den mörka fläcken i din hunds ansikte, vänligen dela den här guiden till varför schäfer har mullvad på Facebook och Twitter.

Relaterad schäfer läser:


Utvald bildkredit: Couleur, Pixabay

Innehåll