Varför vill min hund inte gosa med mig längre? 7 möjliga orsaker

När vi tar hem en valp är det lätt att få dem att krypa bredvid oss ​​eftersom de gillar värmen i våra kroppar, och det påminner dem om att gosa med sin mamma och resten av kullen. Men olika omständigheter förvandlar en en gång gosig hund till en som gillar sitt eget utrymme. Känn dig inte för nedstämd om din hund inte kelar dig längre. Husdjur har ovanliga sätt att kommunicera med oss, och oftare än inte är det inte något personligt. Den här informativa hundartikeln ger dig en lista med anledningar till varför ditt husdjur kan ta lite tid för sig själva samt tips för att försöka få dem att njuta av att vara tillbaka i dina armar. Bloodhound ledsenVarför slutade min hund att gosa mig?

Hundar är mycket uppmärksamma och använder sina sinnen för att fånga upp förändringar i sina miljöer. Beteendeförändringar är alltid något att ta en mental notering av men försök att inte vara alltför bekymrad över det. Medan de ibland kommunicerar med dig att något är fel, kan det bara vara så att de går igenom några förändringar som inte har något med dig att göra alls. Här är några anledningar till varför din hund kanske njuter av sin ensamma tid:

De 7 anledningarna till varför din hund slutar gosa

1.Leda

valpen förstår dig bättre än du tror

Bildkredit: markfizzwig, Pixabay

Vissa människor älskar att sitta i soffan, mysiga i filtar hela dagen. Vissa raser gillar det också, men det är inte den bästa idén för hundar som gillar att spendera lite av sin uppdämda energi. Energiska hundar gillar att bli stimulerade, och kelen blir lite monotont med tiden. Din valp kan sparka och vrida sig tills han eller hon sätter sig lös eftersom de inte längre är intresserade av vad du erbjuder. Var särskilt uppmärksam på vad ditt husdjur försöker berätta för dig. Inleder de en leksession eller försöker de roughhouse? Om du är desperat efter att få tillbaka din hund vid din sida, tänk på att den kan behöva lite underhållning för tillfället.


två.Svartsjuka

svart labrador sjuk

Bildkredit: 27707, PixabayMänniskor känner känslan av svartsjuka alltför väl, och det sista du vill göra är att älska personen som fick dig att känna så från början. Om du tog med dig en ny hund, ett nytt husdjur eller en ny bebis i huset känner din hund antagligen sur över att de inte längre är din första prioritet. De är också känsliga för nya dofter som sitter kvar på dina kläder och ägodelar. Om din hund blir särskilt orolig för nya människor och miljöer, kanske den föredrar att hålla sig borta medan den anpassar sig. Naturligtvis agerar vissa hundar precis tvärtom och kräver din uppmärksamhet när de känner sig avundsjuka. Denna egenskap är beroende av varje enskild hund och hur de personligen reagerar på nya husdjur och människor.


3.Sjukdom

leende hund i röd snusnäsduk

Bildkredit: Pixabay

Sjuka hundar beter sig ofta på ovanliga sätt, och kel kan göra det värre. En beteendeförändring är alltid något att tänka på. Var uppmärksam på alla andra justeringar i din hunds prestation och rutin. Kontrollera dem för smärta eller symtom på sjukdom så att du kan ta dem till veterinärens klinik och få dem att känna sig normala igen.


Fyra.Personlighetsförändringar

Arg på Dog_shutterstock_Jaromir Chalabala

Bildkredit: Kaganovich Lena, Shutterstock

Du är inte samma person som du var för fem år sedan och det är inte din hund heller. De tappar intresset för vissa saker, och att bli mindre sociala är relativt vanligt hos djur. Denna process är särskilt utbredd hos unga hundar som går igenom utvecklingsstadier . Det är ibland nedslående att tro att vi tog hem en tillgiven valp bara för att få dem att mogna till en som är mer självständig. Vårt jobb som hundägare är att älska dem genom alla deras faser och låta dem veta att möjligheten att gosa alltid finns tillgänglig utan att tvinga dem.


5.Missbruk

liten hund arg

Bildkredit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Det är smärtsamt att tänka på, men alla hundar kommer inte från de kärleksfulla hem vi hoppas att de kommer. Om ditt pälsbarn kom från en våldsam ägare före dig, kan de vara överdrivet försiktiga runt dig och andra människor. Håll ögonen öppna för hur din hund blir behandlad av dina vänner och familj. Om det inträffade en incident där de misshandlades bakom din rygg, kan det ha traumatiserat dem till att tro att deras hem inte längre är säkert. Ha tålamod med dina valpar och tänk kritiskt på vem och vad som fanns i närheten när beteendet förändrades.


6.Bli tvingad

borsta en husky

Bildkredit: perceptor, Pixabay

Skulle du vilja bli tvingad att gosa någon varje kväll när du föredrar att ligga på din säng själv? Även om det gör dig ledsen att de slutade gosa, är det inte lösningen att tvinga din hund att vara tillgiven. Låt din hund röra sig mot dig när han eller hon vill. Naturlig tillgivenhet är ett steg mot att få dem att gosa dig igen. Kom ihåg att om de verkligen ville gosa så skulle de förmodligen göra det.


7.Stressiga situationer

Nästan alla djurägare har upplevt en tid då de tog sin hund till veterinären och såg dem skaka av att vara så rädda. Vissa situationer gör din hund extremt obekväm, och de kan vara för skakad för att ens överväga att gosa med dig en stund.

Deras allmänna kroppsspråk berättar allt du behöver veta. Om de har en stel kropp, sänkt huvud och tillbakadragna öron är de inte på humör för att bli berörda. Alla hundar reagerar inte på det här sättet, men en del flippar över även mindre undersökningar, och överdriven stress är en fullt rimlig anledning till att de vill ha lite avstånd från människor ett tag. Låt dem dekomprimera i ett bekvämt utrymme och de kommer förr eller senare. hundtränare veterinär pratar med man med hund

Uppmuntra kramar från din hund (5 sätt)

Det får oss att känna oss lite oälskade när våra pälsbebisar väljer att ta lite tid ifrån oss. Du ska aldrig tvinga din hund att gosa om den inte vill, men det finns några sätt att uppmuntra den att prova igen.

1.Bind med dem

Avsätt lite tid varje dag för att visa din hund att du bryr dig om dem. En lång promenad, långvarig ögonkontakt och roliga leksessioner är alla sätt att visa din hund hur mycket du bryr dig om deras önskemål och behov och föra er två närmare varandra.


två.Borsta deras päls

Bildkredit: Yuriy Koronovskiy, Shutterstock

Grooming är en värdefull erfarenhet mellan husdjur och ägare. Borstning blir av med pälsen som flyger runt i huset samtidigt som den får hunden att må bra och ger den frisk hud och hår. Att borsta ditt husdjurs päls regelbundet lär dem också att de är säkra när de hanteras av dig och bygger förtroende.


3.Behålla lugnet

Att straffa din hund när den inte gosar med dig kan förvirra den ännu mer och tvinga den att sluta lita på dig. Belöna istället din hund för gott beteende. Ge dem positiv förstärkning när de sitter bredvid dig eller låter dig klappa dem så att de associerar din beröring med något glatt.


Fyra.Tänk kritiskt

Sluta fråga dig själv vad som hände med hunden och fråga dig istället om något kunde ha hänt från din sida för att orsaka förändringen. Ändrade du deras mat, eller äter de inte längre rätt? Har det hänt något nytt hemma? Blev de introducerad till nya hundar eller människor? Det finns så många olika saker som kan skapa en switch, och det är bättre att använda en elimineringsprocess än att anta att de helt enkelt inte gillar dig längre.


5.Fråga din veterinär

Bildkredit: Cultura Motion, Shutterstock

Veterinärer är utbildade proffs och har ofta hemliga knep i rockärmen för att ändra beteende. Förklara noggrant för din veterinär allt som hände vid bytet och beskriv hur de reagerar på dig när du försöker gosa. Ju mer information de har, desto lättare är det för dem att utvärdera vad som gick fel.

Slutsats: Hundmys

Hundar är komplexa varelser och det är svårt att säga exakt vad som fick dem att sluta gosa med dig. Sjukdom, stress och leda är alla potentiella faktorer, och att räkna ut det blir mer utmanande om du inte förblir lugn och observant. Med precis rätt mängd tålamod och engagemang kommer du att kunna få din hund nyfiken på kramar igen så att du kan välkomna dem tillbaka med vidöppna armar.


Utvald bildkredit: Seaq68, Pixabay

Innehåll