Varför lutar schäfern på huvudet? (6 potentiella skäl)

Välj Namnet På HusdjuretDet kan du inte förneka schäfer är bedårande med sina enorma öron och söta gester. Det känns nästan omöjligt att inte smälta när de gör sin ökända schäfer-huvud lutning. Har du någonsin undrat varför dessa hundar lutar huvudet? Detta är inget som kan besvaras i ett stycke.Enligt American Kennel Club lutar huvudet inte ett beteende som är unikt för schäferrasen. Vi verkar dock märka det oftare på denna ras än andra. Det finns några anledningar till varför schäferhundar specifikt lutar sina huvuden när du pratar med dem.avdelare 10

Varför lutar schäfern på huvudet?

1.De hittar källan till ljudet

två schäferhundar i skogen

Bildkredit: thraniwen, Pixabay

Ljud är den vanligaste orsaken till att huvudet lutar hos hundar. Schäferhundar har faktiskt bättre hörsel än de flesta andra hundraser. När de koncentrerar sig lutar de huvudet för att se varifrån exakt ett specifikt ljud kommer så att de kan höra det perfekt.
två.Att koncentrera sig på det du säger

Schäfer är mycket intelligenta hundar. Huvudlutning ses också i andra smarta raser som Retrievers och Labradorer . När din hund lutar på huvudet är det ett bra tecken att den fokuserar på dina ord och försöker komma på exakt vad du säger till dem.


3.De kommunicerar med dig

schäferhund med sin ägare i parken

Bildkredit: Glad apa, Shutterstock

Vi kanske inte kan kommunicera direkt med hundar, men vi har ett sätt att läsa varandras kroppsspråk. Tänk på att luta huvudet på samma sätt som vi gester med händerna. Schäfer som lutar huvudet kan betyda många olika saker, men det är svårt att säga exakt vad de försöker säga när de inte kan använda ord.


Fyra.Att se bättre

Denna ras är känd för sina ganska stora nosar som ibland blockerar sikten när man tittar från vissa vinklar. Ibland lutar de huvudet bara för att de försöker få en bättre överblick. De kan också försöka se sin ägare bättre. Du är trots allt deras favoritperson.


5.Öronproblem

schäferansikte

Bildkredit: Katrina_S, Pixabay

Även om de flesta anledningar till att huvudet lutar, finns det några omständigheter som kan kräva att du tar en närmare titt. Hälsolutning, även om det normalt är bra, är ibland ett tecken på en öroninfektion eller andra typer av öronproblem. Det kan vara särskilt utmanande att skilja mellan normalt beteende och att de försöker tala om för dig att något är fel.

Om din hund lutar huvudet i onormal takt kan det vara ett tecken på en öroninfektion. Du bör kontrollera insidan av deras öron varje vecka. Kontrollera om det finns konstiga lukter, konstiga färger, flytningar eller andra saker som verkar onormala.


6.Vanor

Människor utvecklar vanor, och hundar gör det också. Hundar kanske inte ens har en anledning att luta sina huvuden. Efter att de gjort det för det, blir det helt enkelt en del av deras vardagliga sätt. I likhet med hur du omedvetet ler eller skakar på huvudet, har hundar förmågan att göra detsamma.

Avdelare 5

Slutsats: schäfers huvud lutning

Den subtila huvudlutningen hos en schäfer är ganska lockande. Deras enorma öron och stora bruna ögon räcker för att få ditt hjärta att smälta. Även om detta är ett förväntat beteende, bör du alltid hålla ett öga på dem och notera eventuella konstiga beteenden som åtföljs av att huvudet lutas.


Utvald bildkredit: Simone O, Shutterstock

Innehåll