Varför sätter katter sina tassar på ditt ansikte? 6 orsaker till detta beteende

Välj Namnet På HusdjuretKattAtt vara kattförälder kommer med många fördelar. Du kan mysa med din kisse i soffan. Hon kommer att ge dig år av kärlek och lojalitet. Och du kommer nästan aldrig behöva sova ensam.Men ibland kan din kattväns beteende bli irriterande. Har ditt husdjur ständigt satt sina tassar i ditt ansikte? Även om det finns flera orsaker till detta beteende, är de vanligaste orsakerna att din katt försöker visa kärlek, göra anspråk på äganderätt eller markera dig som hennes territorium.

Här är sex anledningar till varför ditt husdjur sätter tassarna i ditt ansikte.

1.Hon avgudar digPrecis som du kommer din katt att visa sin kärlek och tillgivenhet genom att röra vid ditt ansikte. Detta beteende kommer vanligtvis att åtföljas av högt spinnande. Om din katts ögon är halvslutna när hon sitter i ditt knä, är hon i himlen. Hon kommer att försöka skicka några av sina goda vibbar till dig genom att tafsa i ditt ansikte.

Kredit: Nitiphonphat, Shutterstock


två.Anspråk på dig som hennes egen

Din katts tassar är fulla av doftkörtlar. I det vilda kommer kattdjur att markera sitt territorium genom att borsta mot träd och repa ytor. När din katt tassar i ditt ansikte, hävdar hon att du är sitt territorium. Detta beteende är vanligare i hushåll med flera husdjur där din katt känner ett större behov av att hävda dig som sin egen.


3.Upp och hoppa!

En hungrig katt ska inte ignoreras. Om det är tidigt på morgonen och ditt husdjur är hungrig, kommer hon att tuta och skrika för att få dig upp ur sängen. Om den taktiken inte fungerar kan hon ta till att tafsa på ditt ansikte. För att stoppa en väckarkatt i hennes spår, se till att hon alltid har gott om mat i sin skål. Du kanske också vill köpa en automatisk tidsinställd matare för att fånga lite mer blickar tidigt på morgonen.

calico cat äter kattmat från en röd skål

Bildkredit: Stamat Vitalii, Shutterstock


Fyra.Hon behöver lite utrymme

Om du spenderar lite kvalitetstid med din katt i soffan, kanske du vill fortsätta klappa henne för alltid. Men känslorna kanske inte är ömsesidiga. Om din katt lägger sina tassar på ditt ansikte, kanske hon försöker hålla dig borta. Sluta klappa henne och ge ditt husdjur lite andrum.

    Se även: Barnvänliga kattraser

5.Bindningstid

I det vilda kommer katter att ansa varandra för att binda sig. Om du kliar och klappar ditt husdjur kanske hon vill ge tillbaka tjänsten och fördjupa sitt band med dig. Katter kommer att klappa dig genom att tafsa på ditt ansikte. Hon kan också slicka eller knapra på dig för att sköta dig samtidigt som hon visar sin tillgivenhet.

kattälskare

Bildkredit: Hans, Pixabay


6.Speltid

En uttråkad katt slår eller tafsar på dig för att spela. Om ditt husdjur tassar på dig sedan springer iväg, kanske hon vill leka. Håll henne ordentligt stimulerad genom att förse ditt husdjur med massor av engagerande leksaker och kattmynta.

hepper katttassavdelareSlutsats

En katt kommer att sätta sina tassar i ditt ansikte av några anledningar. Oavsett om det är för kärlek eller uppmärksamhet, försöker din katt att kommunicera med dig. Att förstå hennes behov och önskningar kan minska detta ibland irriterande beteende.

Letar du efter fler kattbeteenden? Prova:


Utvald bildkredit: Antibydni, Shutterstock

Innehåll