Varför slickar min hund sängen?

Välj Namnet På HusdjuretHundar är inte olik människor. De utvecklar ofta udda vanor som svar på saker som händer i deras värld. Hur konstigt det än kan tyckas för oss är det tröstande för dem, även om det ser konstigt ut. Det är ett tvångsmässigt beteende som ditt husdjur kan göra instinktivt. Faktum kvarstår att det kan ha en uppsjö av orsaker. Vetenskapen vet inte varför det händer i människor , antingen.Avdelare 8Varför slickar hundar sin säng: Förstå tvångsmässigt beteende

Om din hund ägnar sig åt något upprepade gånger är det ett tecken på att något är fel. Dessa handlingar är en avledning och är ofta ett symptom på stress. Soffan, din säng eller hans tass är hans sätt att förskjuta negativa känslor, vanligtvis ångest eller stress. Övrig ovanliga beteenden inkluderar skällande, pacing och tuggning.

Ibland tvångsmässiga beteenden som att slicka dig säng har ett genetiskt ursprung, ofta hormonellt till sin natur. Andra gånger utvecklas det som man kan förvänta sig med människor som ett resultat av någon traumatisk händelse eller situation. Rädda husdjur, särskilt de som ofta misshandlades, utvecklar dessa tillstånd.

Poängen är att det ofta är utom kontroll av ditt husdjur.Din hund försöker inte irritera dig – eller fläcka denmöbel. Det är därför det är viktigt att förstå att han inte utagerar utan reagerar på något som upprör honom.

hund slickar säng

Kredit: Irina Kozorog, Shutterstock

Hundslickande säng: Orsaker till tvångsslickande

Många raser gillar Fransk bulldog har svårt att vara ensam och är därför mottagliga för separations ångest . Det är därför det är absolut nödvändigt att undersöka en ras innan du köper en valp. Mycket beror på hur uppfödare selektivt har fött upp en hund. Greyhounds race. Pekare jaga. Vi rekommenderar att du vet att en viss hund behöver för bästa livskvalitet för ditt husdjur.

Det gäller även hundens energinivå. En brukshund som Border Collie måste ha ett jobb. Om han blir uttråkad kommer han förmodligen att börja med att slicka din säng tills han kommer runt för att tugga och förstöra den. Det är därför det är viktigt att underhålla din valp. Annars kommer han att ta hand om uppgiften själv.

Allt ovanligt beteende är värt att undersöka. Om det inte är uppenbart, boka ett möte med din hunds veterinär. Ibland, h hälsoförhållanden visar sig på konstiga sätt . Det kan vara något så obskyrt som näringsbrist eller allergi. Tandproblem som t.ex tandköttssjukdom kan också utlösa det.

Elefanten i rummet

Låt oss inte glömma det faktum att din hund kanske gillar att slicka din säng bara för att den smakar gott. Snackar du när du slappar och tittar på TV? Hundar är trots allt originaldammsugaren. Smulorna från potatischipsen eller Doritos kan uppmuntra detta beteende hos din valp. Problemet är att när han väl lär sig det kommer han sannolikt att fortsätta spana runt efter godis.

Elefanter har ingenting på hundarnas minne.

Om du inte vill att din hund ska slicka sängen, uppmuntra den inte. Kom ihåg att din valp är Evolution såg goda och dåliga tider. Han kommer att leta efter och leta efter mat när han kan. Han är inte särskilt noga med var han hittar den.

hund slickar

Kredit: RN23W, Shutterstock

Breaking the Habit of Dog Sicking Bed

Vi förstår. Ljudet är störande för att inte säga något om att rulla över och hitta den plats som din hund gillar, oavsiktligt. Det första är att hitta triggern.

  • Är det ångest?
  • Behöver han något att göra?
  • Snackar han?

När du har identifierat det kan du vidta åtgärder för att bryta kedjan. Om det är stress, leta efter sätt att mildra den, till exempel en tyngd filt eller en låda.

Ge ditt husdjur leksaker eller råhudar för att hjälpa honom att fördriva tiden och tugga på något annat. Han kanske till och med glömmer det sängen finns där för att slicka.

Avstå dina midnattssnacks eller, åtminstone, ge din valp hans behandla , helst en som kommer att hålla honom sysselsatt ett tag.

Det väsentliga är att vara uppmärksam på beteendet. Leta efter orsak och verkan. Det är det enskilt bästa sättet att stoppa din hund från att slicka sängen. Om du övervakar det kommer du sannolikt att hitta utlösaren. Det kommer att stärka dig. Kom också ihåg att du hjälper ditt husdjur. Du tar bort en källa till ångest i hans liv.

Det är stort.

Avdelare 2

Sista tankar: Varför slickar hundar sin säng

Obsessiv slickning är en röd flagga , oavsett om det är din säng eller vardagsrumssoffan. Det är inte normalt beteende. Vi rekommenderar att du uppmärksammar det och försöker ta reda på orsaken. Att veta varför bakom tvångsmässigt beteende med hundar är lika svårfångat som det är med människor. Ångest och stress är troliga orsaker. Om du är uppmärksam kan du snabbt lära dig vad som skakar ditt husdjurs värld på ett dåligt sätt.

Den goda nyheten är att om du kan koppla ihop punkterna så ligger du långt före spelet. Kom ihåg att din hund bara vill ha en tryggt och säkert hem . Slickar sängen kan vara ett sätt som ditt husdjur säger till dig att han är olycklig.


Utvald bild: Prystai, Shutterstock

Innehåll