Varför slickar min hund väggar? Ska jag göra något?

Välj Namnet På HusdjuretMånga hundar kommer att slicka allt som deras tungor kommer i kontakt med. Oavsett om det är din kind eller en välsmakande godbit, kan din valp slicka dig för att visa tillgivenhet eller för att behaga gommen. Men ibland kan ditt husdjurs slickande verka rent bisarrt. Detta gäller särskilt om din hund ständigt slickar väggen.Så, vad är boven bakom ditt husdjurs väggslickande beteende och vilka är några sätt du kan stoppa det på? I den här artikeln kommer vi att utforska några anledningar till varför din hund slickar väggar och om du borde göra något åt ​​det.avdelare 10

Hunger eller törst

hund framför den tomma skålen

Bildkredit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Din valp kan slicka väggar helt enkelt för att han är hungrig eller törstig. Din hund kunde ha upptäckt lite fukt på väggen eller till och med en smaskig doft. Kontrollera din hunds vattenskål. Om den är tom, fyll den direkt. Om du har hoppat över att mata din hund med hans nattmåltid, är det dags att göra det nu.Men om din hund har konstant tillgång till färsk mat och vatten, kan hans väggslickande vara ett tecken på något allvarligare. Du kan ge honom fel typ av mat och han får inte det väsentliga näringsämnen han behöver. Om så är fallet, boka en tid med din veterinär.

Han är sjuk

Din hund kan slicka saker som han normalt inte skulle göra på grund av en sjukdom. Om din valp plötsligt börjar slicka väggar, möbler eller andra föremål kan han vara sjuk. Andra symtom att hålla utkik efter inkluderar kräkningar, diarré, slöhet och brist på aptit. Om du misstänker att din hund är sjuk, kontakta din veterinär omedelbart.

Pica

Pica är en tvångssyndrom som får hundar att äta icke-mat. Om din hund slickar väggen, äter på smuts eller tycker om att äta matta, kan han ha pica. Denna störning kan vara skadlig för hundar eftersom de kan få i sig något giftigt. Dessutom kan varorna de äter orsaka blockering. Om du tror att din hund har pica, boka ett möte med din veterinär eller en djurbeteende.

Stress och ångest

Hundar kommer tvångsmässigt slicka vid föremål om de känner sig stressade eller oroliga. Har du nyligen flyttat till ett nytt hem eller ändrat din hunds dagliga rutin? Detta kan orsaka stress för honom. Väggslickandet kommer sannolikt att avta när din hund blir lugn igen. Om problemet kvarstår, överväg att få lugnande feromoner eller kosttillskott . Undvik att störa ditt husdjurs normala rutin för att undvika att göra honom orolig.

En cool vägg

Bildkredit: evrymmnt, Shutterstock

Om din hund slickar väggen på en svällande sommardag , han försöker förmodligen svalka sig. En sval vägg kan ge en viss lättnad från de varma temperaturerna. Tror du att du har en varmkorv? Ta med honom in i ett luftkonditionerat hus, ge honom mycket vatten och låt honom vila och slappna av.

Hur du hindrar din hund från att slicka väggar

Om din hunds väggslickande inte orsakas av en sjukdom, finns det några sätt att stoppa detta beteende, inklusive:
  • Uppmuntrar det inte : Ge aldrig din hund en godis när den slickar på väggen, även om du tror att det kommer att distrahera honom. Vänta istället tills han har slutat innan du erbjuder honom en godbit så att han inte associerar väggslickandet med en belöning.
  • Ge honom andra alternativ : Erbjud din hund godsaker och leksaker som han kan tugga eller slicka. Detta kommer att minska väggslickandet.
  • Dämpa hans ångest : Håll din hund på en regelbunden rutin. Om du nyligen har flyttat, skaffat ett nytt husdjur eller har en främling på besök, lugna din hund med feromoner eller extra uppmärksamhet.

Avdelare 3

Slutsats

Din hunds väggslickande kan vara hans sätt att försöka säga dig något. Om du tror att din hund är sjuk, ring din veterinär omedelbart. Om det udda beteendet orsakas av tristess, håll din hund engagerad med mycket motion och stimulerande leksaker.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Dora Zett, Shutterstock

Innehåll