Varför spenderar min hund mer tid ensam? 7 skäl och vad man ska göra åt det

Välj Namnet På HusdjuretVi kallar hundar för våra bästa vänner av en anledning. Vi knyter starka band med våra husdjur. Vissa människor går till och med så långt att de kallar sig föräldrar till de djur de håller. Det är då inte förvånande att en valp som inte vill hänga med dig skulle få din uppmärksamhet. Det är verkligen sant om det är en plötslig förändring i beteende.Vissa skäl är inte en anledning till oro. Andra kräver en utredning för att komma till deras sak. Vi föreslår att du noterar när det hände och vilka andra händelser som inträffade samtidigt. Det kan hjälpa dig att ge dig de svar du behöver för att komma till botten med frågan. Det är särskilt sant om förändringen inträffade plötsligt hos ett normalt utgående husdjur.

Varför vill min hund vara ensam?

1.Hundens personlighet

Hundars personligheter är lika varierande som människor. Selektiv avel kan spela en betydande roll. Till exempel är Chow Chows inte lika utåtriktade som en Golden Retriever . De kan till och med verka nästan kattlika i sitt beteende.

Ofta kan hundar som har utfört ensamarbete, till exempel vallningsraser, ha den självständiga stricken fast i deras personligheter. Överraskande nog visar vissa dessa egenskaper även som valpar.

chow chow valp

Bildkredit: Maja Marjanovic, Shutterstock
två.Hund depression

Hundar skiljer sig inte så mycket från människor när det gäller att bära sina känslor på sina ökända ärmar. Det är inte svårt att ta reda på när din valp är upprymd på en promenad eller ledsen eftersom dess bästa vän är i skolan eller på jobbet. Vissa husdjur kan bli deprimerade efter livsavgörande händelser, som att förlora en ägare eller gå till ett nytt hem.


3.Hund som speglar dina känslor

Ditt husdjur kan läs dina känslor bättre än du kanske tror. Det kommer från tusentals år av domesticering och att leva tillsammans. Om du känner dig upprörd är chansen stor att din valp kommer att spegla dessa känslor. Precis som du vill vara ensam, kanske din hund vill göra samma sak. Kom ihåg att hundar har många av de samma hormoner som människor gör, vilket kan förklara deras svar.

kvinna och hund vid sjön

Bildkredit: Pixabay


Fyra.Andra psykiska hälsoproblem hos hundar

Rädda husdjur kommer ibland med känslomässigt bagage som inkluderar psykiska problem . Vissa saker kan utlösa negativa känslor hos dem, vilket gör att de vill gömma sig. Det är bra att ta reda på din hunds historia för att undvika situationer som kan få tillbaka dessa smärtsamma minnen.


5.Hundsjuka

När ett husdjur inte mår bra, tar ofta instinkterna över dess svar. Det gäller situationer när det kan kännas sårbart, som när det är sjukt. Många djur gömmer sig när de känner så här för att skydda sig mot rovdjur och andra hot. Vi föreslår att du noterar var din hund kommer att vara ensam. Detta beteende får dem ofta att söka udda platser som de vanligtvis inte använder.

Sjuk fransk bulldogg

Bildkredit: Mylene2401, Pixabay


6.Smärta

Smärta ger ofta samma beteende som att vara sjuk. Återigen vet valpen att den är sårbar. Den är förmodligen förvirrad och rädd. Vissa hundar kommer att vilja gömma sig och slicka sina sår i fred - bokstavligen. Tänk på att smärtan kan få ditt husdjur att morra eller knäppa. Det är dess överlevnadsinstinkt i handling och återspeglar inte dess hängivenhet till dig.


7.Hundens ålder

Som hundar åldras , att hänga på platser med mycket aktivitet kanske inte är lika roligt för dem. De kan leta efter tystare områden för att komma bort från bullret och kanske ta en tupplur. Detta beteende kan inträffa gradvis. Ditt husdjur kan verka mindre aktivt och mindre entusiastiskt över lek. Om din valp har artrit , kan det kännas obehagligt och spendera mer tid ensam.

Bildkredit: Pixabay

Avdelare 3

Göra ändringar

Det första du bör göra är att ta din hund till veterinären för en noggrann undersökning. Vissa kroniska hälsotillstånd, såsom hjärtsjukdomar, kan orsaka liknande beteendeförändringar. Det är viktigt att utesluta dem innan du gör ändringar i ditt husdjurs rutin. Veterinären kan också föreslå att du diskuterar problemet med en beteendevetare om ensamtiden åtföljs av oönskade handlingar, såsom aggression.

Om din veterinär haruteslöt alla medicinska tillstånd, kan du försöka återuppbygga din relation med ditt husdjur. Att spendera mer tid tillsammans och leka kan locka din valp att bli mindre ensam. Naturligtvis gör godsaker underverk på den punkten. Om promenader inte är en del av rutinen är det nu ett utmärkt tillfälle att ändra den dagliga vanan. Det kommer att ge din hund något att se fram emot och förbättra dess humör.

Avdelare 7

Sista tankar: Min hund spenderar mer tid ensam

Vissa hundar föredrar sin ensamma tid, speciellt om du har det box-tränade dem . De kan vara vana vid att inte ha någon i närheten och hålla fast vid den rutin de känner. Men plötsliga förändringar i en hunds beteende och personlighet är en anledning till oro. Det finns ofta en anledning till varför din valp undviker familjemedlemmar. Däremot kan du hjälpa ett skyggt husdjur att bli mer socialt. Det krävs tålamod och förståelse för att bygga dessa band.

Kolla in några av våra topptrenderade inlägg:


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll