Varför står min hund på mig? 7 orsaker till detta beteende

Hundar och människor delar ett unikt band. De kan läsa våra känslor. De vet när vi inte mår bra eller glada. Det är då inte konstigt varför vi kan kommunicera på så många nivåer. Ibland är det genom deras uttryck. Andra gånger uttrycker hundar vad de tänker på. Att stå på dig är bara en annan form. Samtidigt som att få din uppmärksamhet är den främsta anledningen, varierar motivationen.Tänk på att hundar har begränsade möjligheter att kommunicera med oss. Vissa kan verka konstiga, som att stå på dig. Många sätt är mer bekanta för oss eftersom vi kan dela våra känslor på liknande sätt. Tänk på några av orden vi använder för att visa hur någon talar, som skällande, morrande och väsande. Trots allt, våra hjärnor skiljer sig inte så mycket från våra husdjur.

I motsats till vad många tror är det att stå på dig inte nödvändigtvis en dominerande gest, som man kan förvänta sig att se med alfavargar. Vår relation existerar inte på de villkoren där den behöver förstärkas. Även vargar har mycket mer komplext förhållande med varandra där det är för förenklat att beskriva beteenden på detta sätt.

De 7 vanligaste anledningarna till att din hund gillar att stå på dig är:

1.Speltid

En anledning till att ditt husdjur kan stå på dig är att berätta att det är redo för lek. Med tiden har din valp förmodligen kommit på att det är ett utmärkt sätt att få din uppmärksamhet. Den kan till och med ta med sig en av sina leksaker för att göra det uppenbart.

kvinna som tränar en pomeranian

Bildkredit: Gorodenkoff, Shutterstock
två.Dags för en promenad

Andra gånger är stående ett sätt att låta dig veta att det är dags för en promenad, särskilt om du har ett regelbundet schema. I det här fallet är det inte en dålig sak om det är hur det gör sin verksamhet istället för att du låter det vara utanför. Återigen, det är en gest som ser till att du vet vad som finns i huvudet. När allt kommer omkring, hur kan du eventuellt ignorera det?


3.Hundmatningstid

En av de vanligaste anledningarna är kanske detdin valp är hungrigoch vill att du matar den. Din hunds mage är tidtagaren, varnar den – och sedan du – att det är dags. Vi tycker också att det är bra. Det är ett snabbt sätt att veta att ditt husdjur har en hälsosam aptit. Vi skulle vara mer oroliga om det gjorde det inte påminn oss om tiden.

Kvinna händer som håller hot cookies för tibetansk terrier puppy_slavica stajic_shutterstock

Bildkredit: Slavica Stajic, Shutterstock


Fyra.Sjukdom

En del av det band du delar med din hund är din roll som beskyddare. Du ger den husrum och mat. När din valp mår dåligt av vädret kan den vända sig till dig och försöka komma så nära som möjligt. Det fungerar åt andra hållet också. Om du är sjuk kan ditt husdjur försöka leka sjuksköterska och stå på dig för att ge tillbaka tjänsten.


5.Din hunds personlighet

Låt möta det. Vissa hundar är mer klängiga än andra. Det är bara deras personlighet. Jämför det med valpar som är mer distanserade, som en Chow Chow. Det är också en funktion av hur du uppfostrat ditt husdjur. Om du ständigt höll den som valp, kommer den sannolikt att fortsätta vilja ha samma närhet, även som vuxen.

Bildkredit: Page Light Studios, Shutterstock


6.Att vara dig nära

En hund kan stå på dig bara för att den vill vara nära dig. Din beröring förstärker bandet som ni två delar. Kom ihåg att det är en viktig del av hundkommunikation. Även om det kan ha ett motiv, många gånger, vill din valp bara ha den närheten.


7.Okontrollerad dålig vana

Ibland är det bara en gammal valpvana som aldrig försvann och fastnade för din valp när den blev vuxen. Du tyckte säkert att det var sött när det var en valp. Du kanske till och med har uppmuntrat det. Även om det är bra och bra för en Yorkshire Terrier, är det inte lika bedårande med din irländska varghund. Hundar är snabba att plocka upp föreningar. Om du belönade den när den var ung, kommer den sannolikt att fortsätta göra det.

Doberman Pinscher hundras info

Bildkredit: YamaBSM, Pixabay

Avdelare 2

Avskräcka det stående beteendet

Nyckeln till att stoppa beteendet är att göra det försiktigt. Kom ihåg att orsakerna bakom dess ställning på dig är ganska godartade. Det försöker inte vara elak eller dominant. Istället agerar det sin roll i ert ömsesidiga förhållande. Om din valp börjar röra sig mot dig, försök att distrahera den genom att kasta en boll eller andra av dess leksaker.

Du kan också prova den urgamla metoden som garanterat fungerar— godsaker . Om din valp sätter en tass på dig, locka ditt husdjur att gå till sin säng eller bara någon annanstans. Ge den sedan sin belöning för att göra det du vill att den ska göra. Det tar inte lång tid innan ditt husdjur kommer på vad du vill ha av det.

Avdelare 5

Sista tankar: Hundar som står på dig

Hundar har många sättkommunicera med sina ägare. Det är en del av det som gör att ha ett husdjur så givande. Många av oss uppmuntrar detta beteende. Ibland tar din valp ledningen och tar saken i händerna. Om du föredrar att det inte gjorde det, kan du träna ditt husdjur att hitta andra sätt att berätta för dig vad den vill. Tänk bara på att stå på dig är dess sätt att göra det.

Du kanske också är intresserad av:


Utvald bildkredit: Budimir Jevtic, Shutterstock

Innehåll