Varför behöver katter skrapstolpar? 7 viktiga skäl

Välj Namnet På Husdjuret orange katter som leker på skrapaEtt skrapinlägg kanske inte verkar vara ett prioriterat föremål att köpa när du tar hem en ny katt, men denna till synes onödiga utrustning kan bara vara det bästa du investerar i.Att köpa en skrappost för din kattunge kan potentiellt rädda dig från att utveckla förbittring mot din lurviga vän för en förstörd soffa eller hålla dig vaken på natten genom att klösa i botten av sängen. Inte bara det, de är också fördelaktiga för din katts hälsa.Det finns också många anledningar till varför din katt är benägen att klia och klia, och att förstå dessa skäl kommer att ge tålamod och medkänsla.

De 7 anledningarna till att katter behöver skrapa inlägg:

1. Att repa släpper energi

 grå katt sover på kattträd med skrapstolpe

Bildkredit: husnerova, PixabayNär din katt fortfarande är en kattunge kommer du att märka att den har mycket energi. Har ett skrapinlägg är ett bra verktyg för att hjälpa dem att frigöra den energin genom att få dem att sträcka sig och skrapa. Om din katt är uttråkad kan ett skrapstolpe hjälpa till att frigöra energi som har byggts upp och hjälpa dem att lugna ner den.


två. De hjälper till att putsa din katts klor

kliar sig är ett normalt beteende för katter. De gör det för att förbereda sina klor för jakt samtidigt som de behåller klornas kondition. En skrapa hjälper till att hålla dina katters naglar vid god hälsa genom att ta bort det döda yttre lagret av nageln och exponera ny tillväxt.


3. De hjälper katter att umgås

 katt njuter av en skrapa och rullkattleksak hemma

Om du har mer än en kattvän i ditt hem, bör du ha minst ett skrapinlägg de kan dela. De kommer att använda det här inlägget som en mötesplats där de kan umgås och knyta an. Det är också ett sätt att bjuda in och locka sin kompis att komma och spela. Om du funderar på att ta hem ytterligare en katt, är en skrapstolpe ett bra sätt att få ihop katterna.


Fyra. En skrapstolpe är bra för träning

En skrapstolpe kan uppmuntra till mycket stretching, hoppning och balansering, vilket är idealiskt för en aktiv katt. Din kisse kanske vill sträcka ut sig efter en lång tupplur, och ett skrapstolpe uppmuntrar dem att nå och sträcker ut frambenen. En scratcher med leksaker främjar leken och får din katt att hoppa och kasta sig, vilket är utmärkt träning.


5. Det kommer att rädda dina möbler

 vit-katt-på-skrapstolpe

Bildkredit: Piqsels

Att klia är instinktivt för katter, och om du äger en katt eller har ägt en tidigare, då förstår du vilken skada deras klor kan orsaka dina möbler . Att ha en skrapstolpe ger en katt ett särskilt skrapområde, så att de inte frestas att sjunka ner klorna i dina skåp eller soffor.


6. Det frigör må-bra-hormoner

Att klia kan vara en självlindrande metod för katter och hjälper dem att minska stress. När din katt kliar sig frigörs må-bra-hormoner som hjälper din katt att känna sig lycklig. Att ha en klorstol kommer att uppmuntra till att klia, och din katt kommer att frigöra hormoner oftare och blir en gladare katt överlag.


7. Uppfyller dina katters behov av territoriummärkning

 katt som kliar på skrapa

Bildkredit: Pixabay

Katter är naturligt territoriella över sitt utrymme och kanske vill markera sitt revir genom att klia. Dynorna på en katts fötter har körtlar som avger en doft när de kliar sig. Doften kommer att finnas kvar på området de slår så att de kan hävda den som sin egen.


Tips för att få ett skrapinlägg

Nu när du vet vikten av förse din katt med ett skrapstolpe , måste du hitta en som passar din katts behov. Tänk på dessa faktorer när du köper din katts skrapa.

Att känna till din katts skrapa stil:

Att känna till din katts skrapa stil och vilken position de föredrar; hjälper dig att välja ut skrapinlägg som de faktiskt kommer att använda.

 • Horisontella kattskrapor : Din katt kommer sannolikt att njuta av en plan yta om den repar golv, mattor och mattor, och en mattskrapa kan vara idealisk för dem.
 • Skrappost: Om din katt kliar på gardiner, stolsryggar eller soffarmarna, så tycker den med största sannolikhet om att stå på bakbenen och klia sig med främre klorna, så en vertikal stolpe är mer lämplig.
 • Cube Scratchers: Denna scratcher är det bästa av två världar om din katt gillar båda positionerna eller om du har mer än en katt med olika preferenser. De har både vertikala och horisontella sidor och fungerar också som sovplatser.
 • Material: Du måste fastställa vilket material ditt husdjur föredrar. Det kan vara kartong, matta eller rep om katten föredrar en grövre yta.
 • Du kan använda kattmynta för att locka ditt husdjur till ett nytt inlägg, och om du märker att de fortfarande skrapar möbler kan du försiktigt bära dem över till skraparen och efterlikna kliande rörelsen med tassarna. Använd positiv förstärkning, som godsaker och beröm, så att de associerar positiva saker med sin scratcher.

 Frisco 21-in Sisal Cat Scratching Post

Faran med declawing

Declawing är ett drastiskt förfarande som är olagligt i de flesta städer. Det är i huvudsak amputationen av en del av kattens tår, vilket tar bort deras naturliga förmåga att klättra och skydda sig. Det kan orsaka beteendeförändringar och kronisk smärta, så beslutet att fortsätta med denna procedur bör aldrig tas lätt på. Det finns säkrare, alternativa alternativ, och du kan prata med din veterinär för att hjälpa dig hitta en mer human lösning.

Slutsats

Att ha en skrapstolpe i ditt hem kommer att gynna din lurviga vän. De kommer att kunna vårda sina naturliga skrapinstinkter, vilket i slutändan innebär en gladare, friskare och vältränad kattunge. Medan dina katters behov uppfylls, kommer ditt hem och möbler att vara säkra från förstörelse, och du kommer att binda dig djupare med din kattvän när det inte finns någon större förbittring.

+ Källor