Vilka hundraser är Lady & The Tramp?

Välj Namnet På HusdjuretLady och Lufsen

Lady and the Tramp är en populär Disneyfilm som folk inte verkar få nog av. En live-action-remake av denna älskade klassiker släpptes till och med 2019. Men vilken sorts hund är Lady? Hon råkar vara en av de lättare hundraserna att identifiera i filmen, men fansen spekulerar fortfarande om olika teorier. Vi måste hänvisa till filmens skapare för att verifiera vilken typ av hund Lady är. Fortsätt läsa för att lära dig mer!Avdelare 1Lady är en amerikansk cocker spaniel

Den ursprungliga Lady från den animerade Lady and the Tramp var inspirerad av en riktig hundras: the Amerikansk Cocker Spaniel . För att inte förväxlas med den engelska cocker spaniel, är denna renrasiga hundras älskad av familjer runt om i världen på grund av deras bedårande utseende och tillgivna attityder. Kanske är det därför Lady har varit en så populär hund i vår kultur i så många år.Vad du bör veta om den amerikanska cockerspanielen

Att lära känna American Cocker Spaniel kommer att ge dig insikt i Ladys personlighet och temperament. Ju mer du förstår Lady, desto mer kan du identifiera dig med hennes handlingar i filmen. Det första du bör veta om amerikanska Cocker Spaniels är att de är yngre kusiner till engelska Cocker Spaniels, men de är uppfödda till en annan, mindre standard för att tillgodose behoven hos amerikanska jägare. De första Cocker Spaniels kom över till Amerika ungefär samtidigt som Mayflower gjorde det . Men det var inte förrän många år senare som American Kennel Club bestämde sig för att officiellt erkänna dem.

amerikansk cocker spaniel

Kredit: Olga Aniven, ShutterstockÄven om de ursprungligen föddes upp som jägare, lever amerikanska Cocker Spaniels vanligtvis som husdjur nuförtiden. Deras medelstorlek matchar deras medelstora energinivåer, vilket gör dem perfekta för hushåll som bor i lägenheter eller hus. Deras bedårande ansikten är svåra att motstå, och deras lekfulla natur kommer att hålla människor kvarunderhöll i timmar i sträck.

Dessa älskvärda hundar kräver enmycket grooming, vilket är något som inte tas upp i filmen. I verkligheten skulle Lady behöva borsta flera gånger i veckan och kanske till och med uppskattar enstaka hårklippningar.

Dessa hundar älskar att gå på promenader och tycker om att umgås med andra hundar, vilket är uppenbart i filmen. American Cocker Spaniels är mycket intelligenta och lätta att träna, även om Lady verkligen inte behövde någon speciell träning för att njuta av sitt äventyr. Träningsförmågan hos dessa hundar kan få en att undra varför den rena rasen inte användes i den senaste live-action-filmen.

amerikansk cocker spaniel

Kredit: lkoimages, Shutterstock

Intressanta fakta om Lady and the Tramp

Många äventyr utspelar sig i Lady and the Tramp, och du kanske blir förvånad över hur mycket du inte vet om filmen. Här är några fakta om Lady and the Tramp som kan intressera dig:

  • Denna fiktiva berättelse var baserad på en verklig berättelse om en hund som försöker klara av närvaron av en ny bebis i hushållet.
  • Walt Disneys hemstad inspirerade filmens miljö.
  • Studion hade vanligtvis hundbesökare så animatörer kunde använda dem som referenser när de skapade filmen.
  • Walt Disney döpte själv till Tramp, men innan han gjorde det gick hunden under flera olika namn, inklusive Rags, Bozo och Homer.
  • Andra djur som en anka och kanariefågel skulle göra sin debut i Lady and the Tramp, men de klarade sig inte när allt var sagt och gjort.
  • Disney var faktiskt emot spagettiscenen eftersom han inte trodde att det var realistiskt för två hundar att villigt dela på en pasta. Men en animatör skapade scenen så att Walt kunde se upplevelsen i handling, vilket resulterade i att han gav efter och lät scenen ta plats. Bra, eftersom det är en av de mest populära scenerna i filmen!

Vilken typ av hund är luffare?

Till skillnad från den raffinerade renrasiga damen är Tramp en blandrashund, ibland kallad mutt. Han är större än Lady och har lurvigt hår, men det kan bero på att han är en hemlös hund utan mänskliga föräldrar som sköter honom. Många människor försöker dechiffrera vilken typ av hund Tramp är, baserat på storleken, färgen och fysiska egenskaper som visas i filmen. Men sanningen är att ingen riktigt vet vilken ras Tramps föräldrar var, så det är nästan omöjligt att avgöra exakt vilken typ av hund Tramp är.

Avdelare 3

Våra sista tankar

Oavsett vilken typ av hundar Lady and the Tramp är, kommer de alltid att uppskattas av både barn och vuxna. Lady är lika ren i hjärtat som hon är i rasen. Men bara för att Tramp inte är renrasig betyder det inte att han inte är älskvärd! Om det var ett tag sedan du såg Lady and the Tramp, kan det nu vara ett bra tillfälle att fundera på att återbesöka den gamla klassikern med dina nära och kära hemma. Gör det till en dubbelfunktion och titta på både den tecknade och live-action-remaken!


Utvald bild: smrm1977, Shutterstock

Innehåll