Vid vilken ålder mognar schäfer från en valp? (fysiskt och mentalt)

Välj Namnet På HusdjuretOm du letar efter en ålder då en Schäfer slutar vara valp och blir hund, det anmärkningsvärda riktmärket är cirka 2 år. Men även om det är den ålder som de slutar mogna helt, finns det många milstolpar mellan valpskap och full hundhuva som de måste uppfylla.Vilka är dessa milstolpar, och när kan du förvänta dig att de ska uppfylla dem? Vi bryter ner allt här, så att du vet exakt vad du kan förvänta dig varje steg på vägen.Avdelare 1

När slutar en schäfer att växa?

När du adopterar en schäfervalp kan det verka som att den bara fortsätter att växa. Det beror på att de är det under de första 18 månaderna av deras liv. En fullvuxen schäfer kommer att stå mellan 22 och 24 tum lång och väga någonstans mellan 50 och 90 pund.

Schäfer är inte små hundar, och det tar tid att nå sin fulla storlek. Även om de kan sluta växa lite före eller efter 18-månadersgränsen, är det en konsekvent standard.Om du försöker avgöra hur stor din valp kommer att bli, ta en titt på deras tassar. Hundar måste växa in i sina tassar, så de kommer att se onormalt stora ut ett bra tag tills de växer helt in i dem.4

svart schäfer

Bildkredit: Yama Zsuzsanna Márkus, Pixabay

När når en schäfer full mognad?

Precis som många människor inte når full mognad förrän de börjar växa, lämnar de flesta schäferhundar inte valpstadiet helt förrän de är cirka 2 år gamla. Detta är hela 6 månader efter att de slutat växa, så bara för att du har en fullvuxen valp, betyder det inte att de har nått full mognad.

Detta visar sig på många sätt, men den mest anmärkningsvärda faktorn är deras energinivå. Valpar tenderar att ha mycket mer energi och vara lite klumpigare än fullt mogna hundar. Även om de kan förlora en del av sin klumpighet när de slutar växa, kommer de fortfarande att ha ett överskott av energi.

När lämnar en schäfer valpfasen?

Tekniskt sett lämnar en schäfer inte valpstadiet helt förrän de är 2 år gamla. Men precis som det är skillnad mellan ett spädbarn och en 14-årig människa, är det stor skillnad mellan en valp och en tonårshund.

Schäfern lämnar sitt första valpstadium vid ungefär 6-månadersgränsen, när de når tonåren. De börjar plocka upp mer av sina naturliga instinkter vid denna tidpunkt och visar inte många av de tendenser som du skulle märka hos en typisk valp.

en grupp schäfervalpar

Bildkredit: Rita_Kochmarjova, Shutterstock

När når en schäfer sexuell mognad?

När en hund når sexuell mognad varierar drastiskt beroende på deras kön. Hanhundar tenderar att nå sexuell mognad var som helst från 6 till 9 månader, medan honhundar tenderar att vänta till vuxen ålder.

Det betyder att du inte behöver oroa dig för att en honhund ska bli gravid förrän hon är cirka 2 år gammal. Som sagt, om du har en sexuellt aktiv hanhund i huset, vill du inte vänta så länge, eftersom vissa schäferhonor kan nå sexuell mognad så snart som 12 månader.

Du kan vanligtvis kastrera en hund när den är runt 6 månader gammal, medan sterilisering av en schäfer bör vänta till ungefär 8 månader. Vill man kastrera en hund har man ett mycket mindre fönster för att förebygga valpar än med honor.

Ändå, såvida du inte vill föda upp din schäfer, måste du vara medveten om de potentiella åldersintervallen innan du får en oavsiktlig graviditet!

När förlorar en schäfer sina valptänder?

När en valp kommer till världen har den inga tänder i munnen. De utvecklar sin första uppsättning tänder runt deras 3-veckorsmärke, och de har en hel uppsättning tänder när de är cirka 6 veckor gamla.

Du kan adoptera en valp vid deras 8-veckors märke, men tänderna som de har vid det här laget kommer inte att hålla. Deras vuxna tänder är mycket större och mindre vassa än deras valp tänder . De börjar tappa sina valptänder runt 14 veckor, och de kommer att förlora den sista av dem vid ungefär 30 veckor.

Det betyder att de kommer att ha tappat alla sina valptänder ungefär samtidigt som de når tonåren, mellan 6 och 7 månader.

närbild av en schäfer i koppel med öppen mun

Bildkredit: aleksandra85foto, Pixabay

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Med så många åldersintervall att din schäfer kan mogna på olika sätt, kan det vara svårt att hålla reda på allt. Om du letar efter en fullt mogen hund måste du vänta tills 2-årsgränsen, men den kommer att möta massor av milstolpar mellan födseln och dess.

Vi rekommenderar starkt att du hänger med i varje milstolpe så att du kan njuta av din schäfers resa från valp till hund utan att missa ett steg!

Relaterad schäfer läser:


Utvald bildkredit: Sebastian_Wolf, Shutterstock

Innehåll