Vilken sorts hund är Snoopy?

Välj Namnet På Husdjuretmystisk hund

Snoopy är en berömd hund som dök upp i den berömda serieserien Peanuts. Och seriöst killar, om ni aldrig har hört talas om Snoopy, var har ni varit de senaste 70 åren?Peanuts är en av de mest kända serierna genom tiderna, med de två huvudkaraktärerna Charlie Brown och hans husdjurshund Snoopy.Snoopy är en hund som ser nyfiken ut, och både inbitna jordnötsläsare och hundälskare har alltid undrat, vilken hundras är Snoopy?

Här ska vi sätta rekordet en gång för alla! Så låt oss sluta snoka runt och gå rakt ner till detaljerna.

Avdelare 1Historien om Snoopy

snopet

Bildkredit: Zulio, FlickrSerien Peanuts kretsade kring en grupp små barn och en hund, Snoopy. Deras dagliga utspel följdes av över 355 miljoner människor i 75 olika länder och skriven på 21 språk.

Peanuts var Charles Schulz geniala skapelse. Den debuterade den 2 oktober 1950 och trycktes i tidningar varje dag fram till dagen efter Schulz död den 13 februari 2000.

Detta uppgår till hela 17 897 serier under 50 år. Jordnötter är utan tvekan den längsta historien som berättats av en enda konstnär i mänsklighetens historia.

Ja, Charlie Brown var huvudpersonen, men stjärnan i programmet var Snoopy. Och än i dag är Snoopy karaktären som folk tänker på när Peanuts nämns.

Snoopy dök upp för första gången i Peanuts i den tredje serieserien och gick glatt förbi Charlies fönster när han vattnade sina växter. Och det var den dagen världen träffade en av de mest kända hundarna i historien.

Vilken hundras är snoopy?

Snoopy är en Beagle . När du googlar vilken hundras Snoopy är kommer den upp med Beagle med STORA, fetstilta bokstäver. Men vi bestämde oss för att gräva lite mer...

Schulz baserade Snoopy-karaktären på sin barndomshund, Spike. Och Spike var inte en Beagle.

Spike var en pekare korsad med en okänd hund. Denna okända hund var förmodligen en Beagle eftersom han ser mycket ut som en Beagle.

I serierna diskuterar Charlie Brown och Snoopy ofta hundrasen Beagle. I en av serierna säger Snoopy att han inte kan spela så mycket som han skulle vilja eftersom han aldrig kan hitta tjugoen andra Beagles.

Dessa diskussioner genom hela serierna är varför alla tror att han är en Beagle.

beagle

Kredit: SOMPHOTOGRAPHY, Shutterstock

Jämförelse mellan Snoopy och Beagle

Så, är Snoopy en Beagle? Eller är han ett Pointer-kors? Jo, eftersom Snoopy själv uppger att han är en Beagle, tror vi honom.

För att fördjupa oss lite djupare i saken, låt oss ta en titt på om Snoopy är något som liknar Beagle-rasen.

Utseende

Beagles har långa och hängande öron, med stora runda ögon och en köttig fyrkantig näsa. De har en kort päls som har de traditionella jakthundsfärgerna - vanligtvis svart, brun och vit.

Snoopy kan vara en Beagle, men det finns några stora skillnader. Det mest uppenbara är att Snoopy är svart och vit, utan att se något brunt.

Många antar att detta betyder att Snoopy inte kan vara en Beagle. Men enligt American Kennel Club (AKC) finns svarta och vita beaglar. De är dock mycket ovanligare än de traditionella trefärgade.

Om du tittar på en bild av Schulz med sin hund Spike är det lätt att se likheten mellan honom och en svartvit Beagle.

Snoopy är lite förvrängd och liknar inte helt beaglens form. Men enligt källor finns det en anledning till att han är missbildad.

Schulz var en begåvad illustratör som ville få sina läsare att känna att de var med i hans serie – bara en annan vän i Peanuts-gänget.

Schulz hämtade alltid Snoopy från vinkeln som ett barn skulle se honom , vilket är anledningen till att hans ansikte är större och rundare. Och när han ler är det som om du tittar på honom under hans käke, vilket är den vinkel som ett barn skulle titta på honom.

Snoopys öron är också svarta, ungefär som de mörkare öronen på en Beagle.

snoopy vs beagle

Kredit – Vänster: Pixabay, Höger: Przemek Iciak, Shutterstock

Personlighet

Så hans utseende är inte så tydligt. Men hur är det med hans personlighet?

AKC beskriver Beagle-rasen som vänlig, nyfiken och glad. Är det här något som liknar Snoopy?

Snoopy är en rolig och glad karaktär, varför vi blev kära i honom från början. Han underhåller oss med sina musikaliska talanger, ungefär som en Beagle gör med sina ylande medan du spelar piano .

Snoopy är vänlig och kärleksfull. Ett stort tema i Peanuts-serien var att han alltid försökte vinna sitt gängs tillgivenhet genom att ge dem 'smacks', även känd som kyssar, för att muntra upp dem.

Snoopy älskar att äta, och när han gör det, han firar måltiden med en glad dans . Snoopy sa en gång att en av livets stora glädjeämnen är att scarfing skräpmat. Detta är en Beagle-egenskap, och de är alltid på jakt efter mat. Så pass att de snabbt kan bli överviktiga om man låter dem.

Snoopy är nyfiken och energisk och håller alltid jämna steg med de aktiva barnen i serien och föreställer sig alltid nästa spel att spela. Detta är ungefär som Beagle, som behöver minst 60 minuters träning varje dag.

Snoopy har också en lat sida också, och en av hans favoritställen att vara på är ovanpå sin kennel och slumrar hela dagen.

Snoopy är också en lojal följeslagare till sin vän Charlie Brown. Detta påminner mycket om beaglerasen, som är en trogen kollega till sin jaktmästare. Snoopy har också en bästa vän som heter Woodstock, som han älskar.

Snoopy gillar de finare sakerna i livet och älskar att vara bekväm. Det är därför han är det för alltid att försöka stjäla Linus filt i serien Peanuts. Han kan också vara lite envis, mycket som Beagles också.

beagle

kredit: Alexey Androsov, Shutterstock

Avdelare 4Är Snoopy en Beagle?

Vi tror att det är säkert att säga att Snoopy är den perfekta Beagle-likheten när det kommer till hans personlighet.

Ja, hans Beagle-utseende är tveksamt. Men med det sagt, har du sett några hundar som ser exakt ut som Snoopy? Schulz ritade Snoopy i sin egen illustrativa stil och ur ett barns perspektiv, vilket är anledningen till att han ärkonstigt utseende.

Men Beagles är runda och knubbiga, precis som Snoopy. Beagles har framträdande näsor, precis som Snoopy. Och de har mörkfärgade öron, precis som Snoopy. Vi tänker på alla hundraser där ute, Snoopy ser verkligen ut som en Beagle.

Ändå finns det många människor där ute som tror att Snoopy inte kan vara en Beagle, och valet är ditt att göra. Men en sak är säker, Snoopy ser sig själv som en Beagle, och av den anledningen gör vi det också.

Finns det några verkliga Snoopy's där ute?

Ja, det finns många hundar där ute som ser ut som Snoopy. När du söker på Instagram efter 'svarta och vita beagles' finns det över 1 000 hashtags. En av våra favoriter är Ellie den svarta och vita Beagle . Hon är en ex-labhund som nu lär sig att älska livet precis som Snoopy gör.

Det finns också Otis the Sheepadoodle , och även om vi vet att han inte är en Beagle-ras, tycker hans mamma att han ser ut som Snoopy.

beaglar

Kredit: Olga Melnichuk, Shutterstock

Hur lång är Snoopy?

Ingen vet det exakta måttet på Snoopy. Men ett gäng intelligenta människor har fixat det åt oss. Charlie Brown är runt åtta år och medellängden för en åttaårig pojke är 128 cm. Från att titta på serierna är Snoopy 5/9 av sin längd, vilket gör honom 41 cm lång.

Beagles är vanligtvis 13 till 15 tum långa och 41 cm är 16 tum långa. Så, Snoopy är ungefär rätt höjd för att vara en Beagle.

Hur gammal är Snoopy?

Snoopys födelsedag bekräftades i entecknad seriesom varande augusti 10. Snoopys första framträdande var i oktober 1950. Det betyder att på den senast publicerade remsan skulle Snoopy ha varit runt 50 år gammal. Om du följer regeln om sju år per människoår, var Snoopy 350 år gammal och pågår fortfarande.

Om bara våra älskade Beagle-vänner kunde leva så länge!

Roliga fakta om Snoopy

  • Snoopy är den mest kända Beagle i världen.
  • Schulz ville ursprungligen kalla sin hundkaraktär Sniffy, men detta namn var redan tagit. Han minns att hans mamma brukade säga om de någonsin skaffade en annan hund att de skulle kalla den Snoopy, och resten är historia.
  • Snoopy hade sju bröder och systrar.
  • Snoopy har en stjärna på Hollywood Walk of Fame.
  • Snoopy är NASA:s officiella säkerhetsmaskot.

Avdelare 2Slutgiltiga tankar

Det är säkert att säga att efter lite grävande är Snoopy enBeaglegenom och igenom. På en av sina överraskningsfödelsedagskalas sa han, ja, jag blir en brunögd Beagle.

Så det löser sig, Snoopy är en Beagle!


Utvald bildkredit: christinescha, Pixabay

Innehåll