Vilken storlek låda för en schäfer? Idealiska mått för valpar och vuxna

Lådor är bra träningsredskap för valpar och kan bli en tröst för vuxna och äldre hundar. Av naturen kommer hundar att söka sig till mindre utrymmen för att hjälpa dem att känna sig skyddade och trygga, låta dem slappna av och känna sig bekväma. De flesta veterinärer, tränare och uppfödare rekommenderar att hundar tränas i lådan som börjar när de blir valpSchäfer är starka, intelligenta brukshundar. Du måste hitta rätt storlek på lådan som kommer att kunna hålla dem säkra. Det är viktigt att ha en låda som passar enSchäferbekvämt, utan att ge för mycket utrymme för att uppmuntra dåliga beteenden.

Avdelare 1

Lådstorlek för schäfer

Så vilken storlek låda är idealisk för din schäfer? Svaret beror på deras storlek. Schäferhundar varierar vanligtvis i storlek från 50 till 90 pund, vissa stora hanar har till och med nått upp till 120 pund. På grund av detta finns det ingen rekommendation som passar alla.

En liten till medelstor schäfer kan klara sig bra i en 36-tums låda, men detta är den minsta storleken en fullvuxen herde skulle behöva. Det är mer troligt att du behöver antingen en 42-tums låda eller en 48-tums låda.Om du förbereder dig för att köpa en valp är en bra idé att prata med uppfödaren om storleken på din hunds föräldrar. Detta kan ge dig en grov uppskattning av hur stora de kommer att bli fullvuxna. Hanar blir också större än honor.

Schäferhund sitter i en bur

Bildkredit: TaskeZ, Shutterstock

Saker att tänka på för schäferbackar

Hundlåda utrymme

Om du använder en låda som är för liten kan det bli onödigt ångest och obehag för din hund. Du kommer att vilja se till att lådans storlek är tillräckligt stor för att din hund ska kunna stå upp bekvämt, vända sig helt om och sträcka ut sig och sova bekvämt. Vissa lådormärken kommer med en avdelare som gör att du kan justera storleken efter behov. Ditt mål är att göra detta till en säker tillflyktsort och en plats som din hund tycker om att vara.

Hållbarhet för hundburar

Det är viktigt att ha en mycket hållbar låda för dessa kraftfulla hundar. Denna ras har hög energi och kommer att kräva stimulans. Du kommer att riskera att de försöker fly från buren innan boxträningen är klar. Detta betyder inte att varje schäfer kommer att försöka detta, men det är bäst att vara förberedd.

Dörrnummer för hundlåda

En annan bekvämlighet är att vissa märken av lådor kommer med två dörrar, en framtill och en på sidan. Detta kommer att ge dig en viss mångsidighet när du hittar en plats i ditt hem för att placera lådan.

militär tysk herdehund i en bur

Bildkredit: 279photo Studio, Shutterstock

Avdelare 8

Hundlåda efter Dimension

36 låda (36 X 23 X 25)

Den genomsnittliga 36-tums hundlådan har dimensioner 36 längd, 23 bredd och 25 höjd. Denna storlekslåda rekommenderas för hundar som väger 40 till 70 pund.

42 låda (42 X 28 X 31)

Den genomsnittliga 42-tums hundlådan har dimensioner 42 längd, 28 bredd och 31 höjd. Denna storlekslåda är idealisk för hundar som väger någonstans mellan 70 och 90 pund.

48 Crate (48 X 30 X 33)

De genomsnittliga måtten på en 48-tums hundlåda är 48 längd, 30 bredd och 33 höjd. Detta hundlåda storleken är idealisk för hundar som väger mer än 90 pund.

schäfer i en låda

Avdelare 2

Hur man väljer rätt lådastorlek för en valp

Din schäfervalp behöver en låda som är tillräckligt stor för att han bekvämt ska kunna vända sig i men inte mycket annat. En större låda lämnar utrymme för olyckor vid potträning.

När din schäfervalp når vuxenstorlek måste den bekvämt kunna stå och vända sig inuti lådan. För dimensionering rekommenderas det att mäta längden från nosen till svansbasen och sedan lägga till cirka 2 till 4 tum extra utrymme.

Den goda nyheten är att många stora lådor på marknaden kommer med avdelare. Dessa avdelare kan användas för valpar och kan flyttas när de växer och behöver rymma mer utrymme.

Köp en låda som passar deras beräknade vuxenstorlek och använd en avdelare för att justera det inre utrymmet när de växer. Så småningom kommer du att kunna ta bort avdelaren och använda hela lådans storlek. Vissa hundägare föredrar att köpa burstorlekar när de växer, men detta är ett bra alternativ som kommer att spara pengar på lång sikt.

Avdelare 3

Slutsats: Schäferbackar

Schäfer är stora hundar som kräver en robust och bekväm låda. Eftersom dessa hundar kan variera i storlek från medium till stor, måste du hitta rätt storlek för din hund. När du köper en valp kan du få en ganska bra uppskattning av deras vuxenstorlek genom att titta på föräldrarna.

Mindre schäfrar kan inte kräva mer än en 36-tums låda medan några av de större schäferarna kommer att behöva en 48-tums låda. När du har hittat en valp kan du köpa en låda som passar deras beräknade vuxenstorlek och använda en avdelare när de växer.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: andyround62, Pixabay

Innehåll