Vit schweizisk herdeHöjd: 22-26 tum
Vikt: 55-88 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Vit
Lämplig för: Familjer som vill ha en energisk och kärleksfull stor hund som alltid måste stå i centrum för uppmärksamheten
Temperament: Mycket intelligent, energisk och vaksam

White Swiss Shepherd är en medelstor till stor hund som är nära besläktad med Schäfer . De är mycket intelligenta hundar och extremt vaksamma och är fantastiska familjevaktshundar.

Även om den är modig och ganska stark, är White Swiss Shepherd en stor mjukis i hjärtat, och de måste känna att de är en del av familjen. De mår inte bra när de lämnas ensamma under långa perioder och passar bäst för familjer där det är någon hemma för det mesta.

Fram till relativt nyligen ansågs White Swiss Shepherd vara en mängd olika schäfer. Detta har dock förändrats, och runt om i världen börjar de sakta accepteras som en distinkt ras. White Swiss Shepherd är ännu inte erkänd av American Kennel Club men har fått erkännande från det internationella förbundet för kennelklubbar, Federation Cynologique Internationale.Avdelare 1

Vita schweiziska herdevalpar – innan du köper...

vit schweizisk herdevalp

Bildkredit: Matthias Lemm, Pixabay

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vita schweiziska herdar delar flera vanliga ärftliga hälsoproblem med schäfern. Därför är det viktigt att när du funderar på att köpa en valp, köper du från en ansedd uppfödare som har sett till att förälderhundarna har genomgått alla rekommenderade hälsokontroller innan avel.

Innan du väljer en uppfödare bör du göra allt för att besöka deras kennel och träffa några av deras hundar. En ansedd uppfödare kommer att uppmuntra detta, eftersom ditt besök också gör det möjligt för dem att bedöma dig - de kommer att vilja bekräfta att du kan ge ett säkert och bekvämt hem för en av deras valpar innan de säljer en till dig.

Det är viktigt att träffa sina hundar och valpar under ditt besök och inspektera var de bor. Kennlarna ska vara rena och i gott skick, och deras hundar ska framstå som glada och friska. Du kan också ha möjlighet att hålla en eller två av deras valpar, men det beror på deras vaccinationsstatus vid tidpunkten för ditt besök.

Vad är priset på White Swiss Shepherd-valpar?

Priset på en White Swiss Shepherd-valp kommer att variera beroende på tillgänglighet i ditt område och kan också variera kraftigt från uppfödare till uppfödare. Men som en allmän guide bör du räkna med att betala någonstans i närheten av 200 till 500 för en valp från en ansedd uppfödare i USA.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om vita schweiziska herdar

1.De vita schweiziska herdarna är inte en albino schäfer.

Albinism är ett genetiskt tillstånd som kan påverka många olika djurarter, inklusive hundar och människor, och innebär att djuret föds utan någon färgpigmentering i kroppen. Som ett resultat har djur med albinism mycket blek hud, hår och ögon.

Vita schweiziska herdar är inte albino, trots en populär missuppfattning att de är det. De har vit päls på grund av en recessiv gen som maskerar deras sanna färg, och de har normal rosa hud och bruna eller svarta ögon.

Denna missuppfattning dateras till 1959, när schäferhundens föräldrakennelklubb förklarade helvita hundar som albino och förbjöd därefter registrering och avel av alla hundar med mer än 50 % vita markeringar. Denna missuppfattning visade sig officiellt vara fel år senare i och med DNA-testningens tillkomst, men i det skedet hade missuppfattningen spridits brett över hela världen och kvarstår än i dag.

två.Ett par eller två vita schweiziska herdar kan inte producera brun- eller svartfärgade avkommor.

Eftersom White Swiss Shepherd bara är vit på grund av en recessiv gen, måste de bära en dubbel recessiv gen i sitt DNA, en från var och en av sina föräldrar. Därför kan två helvita föräldrar inte överföra något annat än den recessiva vita genen till sin avkomma, och dessa avkommor kommer också att vara vita.

Två svarta eller bruna schäfer kan dock få en helvit valp. För att det ska ske måste var och en av förälderhundarna vara bärare av en recessiv vit gen i sitt DNA, och var och en måste skicka denna recessiva gen till sin avkomma. Detta inträffar inte särskilt ofta, varför helvit schäfer alltid var sällsynt.

3.Den moderna White Swiss Shepherd har sin existens som en oberoende ras att tacka en schweizisk medborgare vid namn Agatha Burch.

1969 startade Agatha Burch ett uppfödningsprogram för att medvetet välja ut och utveckla helvita hundar. Programmet började använda en amerikanskfödd vit schäferhane vid namn Lobo och en engelskfödd vit schäferhona vid namn White Lilac. De resulterande hundarna kallades från början White Shepherds.

På den tiden var vita schäferhundar svåra att få tag på i Europa; tack vare den falska deklarationen att alla vita schäferhundar var albino, hade vita valpar typiskt slagits ut från kullar under de senaste 10 åren.

Så småningom spreds Lobo och White Lilacs avkommor över hela Europa och avlades med den spridda remanensen av vita schäferhundar som hade överlevt. White Shepherd Society registrerades som en organisation med Swiss Kennel Club 1991, och rasen har sakta börjat få officiellt erkännande runt om i världen.

vit schweizisk herdehund

Bildkredit: Malin K., Unsplash

Avdelare 2

Den vita schweiziska herdens temperament och intelligens

Inte överraskande har den vita schweiziska herden ett temperament som är som schäferns. Men hundar som är flera generationer borta från den vanliga schäfern har utvecklat några unika egenskaper.

Vita schweiziska herdar tenderar att vara mer tillgivna mot sina familjer än en schäfer, de är också mindre skrämmande mot andra hundar, men de är fortfarande ganska försiktiga med konstiga människor. Den vita schweiziska herden är också mer benägen att drabbas av separationsångest om de tvingas vara borta från sin familj under en längre period.

Dessa hundar behåller schäferhundens skyddande natur och höga intelligens, och i detta avseende svarar de bra på träning och är utmärkta hemvaktshundar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, White Swiss Shepherds avgudar absolut sina familjer och kommer alltid att vara ivriga att behaga. De är också extremt förtjusta i barn och är i allmänhet ganska tålmodiga och toleranta runt dem.

White Swiss Shepherds längtar efter att tillbringa tid med sina familjer och följer gärna sina ägare från rum till rum hela dagen och sover på golvet, soffan eller sängen bredvid dem. Faktum är att om du äger en av dessa hundar kan du upptäcka att du har ett husdjur som tror att de är en knähund på 75-80 pund.

Trots rasens kärlek till barn, bör du alltid övervaka små barn runt en White Swiss Shepherd. På grund av hundens storlek kan de av misstag slå ett litet barn omkull och orsaka dem skada, och på grund av sin storlek, om de av någon anledning förlorar tålamodet med ett barn, har de potential att orsaka ett allvarligt eller livshotande skada.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja, vita schweiziska herdar som är flera generationer borta från schäfern tenderar att ha mycket mer tolerans mot att ha andra hundar och husdjur i närheten än en schäfer.

Men som alla hundar kommer en White Swiss Shepherd att vara mer tolerant mot andra husdjur om de är ordentligt socialiserade från en ung ålder.

Socialisering innebär att utsätta dem för så många olika människor, djur, platser och föremål som möjligt från en ung ålder och vänja dem vid att vara runt de saker som kan verka främmande för dem. Unga valpar är extremt lättpåverkade. Därför är det en bra idé att introducera en hund till valpskolan, där de kommer att träffa andra människor och hundar i en främmande miljö.

Medan White Swiss Shepherds vanligtvis är okej med andra husdjur, måste du komma ihåg att alla hundar har jaktinstinkter, och små djur, såsom fåglar, marsvin, kaniner, katter och till och med små hundar, kan ses som leksaker för bli jagad, spelad med och möjligen dödad. Som sådan, även med träning och socialisering, bör du inte lämna en White Swiss Shepherd ensam med små djur, särskilt djur som de inte har accepterat som medlemmar av sin familj.

vit schweizisk herde på balkongen

Bildkredit: Emma Morin, Pixabay

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en vit schweizisk herde

Mat & Diet Krav

I USA och andra västerländska nationer har vi turen att ha en mycket reglerad sällskapsdjursfoderindustri som spenderar miljarder dollar på att utveckla sina produkter och säkerställer att produktion och försäljning av säkra och näringsrika djurfoder.

Naturligtvis är det möjligt att förbereda ditt husdjurs måltider själv, men om du inte vill lägga tiden på att forska och förbereda dessa måltider för att säkerställa att du ger din White Swiss Shepherd alla vitaminer och näringsämnen som de behöver, kommer du och din hund bli bättre på att köpa kommersiellt hundfoder av hög kvalitet.

White Swiss Shepherds är stora, mycket aktiva hundar, och vi rekommenderar att du matar dem med torrfoder av högsta kvalitet som har tagits fram för vuxna storrashundar. Du kanske upptäcker att märket du väljer också erbjuder åldersspecifika alternativ för valpar och seniorhundar utöver sin mat för vuxna hundar. Om så är fallet kan dessa vara ett bra val medan din hund är mindre än 15 månader respektive över 7 år.

Som alla hundar är White Swiss Shepherds allätare, vilket innebär att de kan äta och få näring från växter och kött. Men hundar behöver en hög mängd protein i kosten, så köttbaserade produkter måste ha en stor del av kosten.

En hälsosam diet för hundar kommer också att innehålla kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler och separat från maten, massor av färskt, rent vatten.

Tack och lov är det ganska lätt att avgöra om en viss hundfoderprodukt innehåller allt som din hund behöver för att vara glad och frisk. Alla djurfoder måste innehålla ingredienslistor, en garanterad analys och annan information på förpackningen. Det du dock bör leta efter är ett uttalande som säger att produkten innehåller en komplett och balanserad diet för en vuxen hund, eftersom detta uttalande betyder att hundfodret du tittar på har formulerats för att ge allt som din hund behöver i sin hund. mat.

Övning

White Swiss Shepherd är en högenergihund som kräver mycket motion.

Även om de är en hund som gärna spenderar timmar inne med sin familj, är dessa hundar inte alls lämpliga för livet i en lägenhet och behöver ett hem med en stor och säker bakgård där de kan springa runt och leka.

Förutom att leka utomhus behöver en vit schweizisk herde ett bra långlopp eller en kraftig promenad varje dag, vilket begränsar många människors förmåga att ta hand om en av dessa hundar. Du kan också upptäcka att din hund tycker om aktiviteter som hundagilityträning eller andra aktiva hundsporter.

vit schweizisk herde spelar

Bildkredit: Nicole Köhler, Pixabay

Träning

White Swiss Shepherds är mycket intelligenta och ivriga att behaga, en kombination som resulterar i att de är ganska lätta att träna.

Din hunds träning bör börja från en ung ålder med socialisering, och det bästa sättet att göra detta är att skriva in dem i valpskola. Vanligtvis handlar valpskola om att vänja din hund vid att umgås med andra hundar och främlingar och är inte riktigt fokuserad på lydnad.

Lydnadsträning är något som du kan göra själv, och ständig förstärkning hemma är det snabbaste och enklaste sättet att se resultat. Men när din hund är några månader gammal är det också en bra idé att ta med den till hundlydnadsklasser. Dessa klasser ger dig möjlighet att lära dig några nya saker om att träna din hund och socialisera ditt husdjur ytterligare.

Med konsekvens och lite ansträngning är det möjligt att träna en White Swiss Shepherd till en extremt hög standard, och du kommer sannolikt att upptäcka att din hund går vidare till avancerad lydnadsträning ganska snabbt. Även om det är möjligt att avbryta formella träningslektioner i detta skede, är det en bra idé att fortsätta delta ett tag och se till att du förstärker lektionerna hemma och när du är ute på dina dagliga promenader.

Om din hund tycker om sina träningsklasser, kanske du vill anmäla den till agilityträning eller engagera dig i en annan form av hundsport.

Grooming ✂️

White Swiss Shepherds har vanligtvis en medellång päls men kan också komma i en kort pälsvariant. Oavsett längden på pälsen kommer dessa hundar att behöva två gånger i veckan borsta och kamma att hantera sin tjocka dubbelpäls och hålla dem snygga.

När man kammar en schweizisk vit herde är det viktigt att ta bort någon av deras ulliga underull som är lös och inte bara koncentrera sig på deras grova ytterpäls.

Regelbunden trimning bör påbörjas när en valp är ung, eftersom det kommer att säkerställa att din hund blir bekant med och avslappnad om processen. Detta är oerhört viktigt med en hund av storleken och styrkan som en schweizisk vit herde, eftersom de kan vara en hel handfull att sköta när de är vuxna hundar om de inte känner sig bekväma med processen.

Var dock varnad, White Swiss Shepherds är tunga fällande hundar, och ingen mängd borstning eller kamning kommer att hindra deras hår från att komma överallt i ditt hus.

Hälsa och villkor

Vita schweiziska herdar är vanligtvis starka och friska hundar, men de är mottagliga för flera ärftliga hälsoproblem som du bör vara medveten om. Föga överraskande är det samma hälsoproblem som tenderar att påverka deras nära schäfer-kusiner.

Tack och lov kan många av dessa problem förebyggas eller åtminstone minskas genom lämplig hälsokontroll och sunda avelsmetoder.

Som med allt relaterat till din hunds hälsa är den bästa personen att prata med din hunds veterinär om du har några specifika problem eller frågor.

Mindre förhållanden
 • Grå starr
 • Ögoninfektioner
 • Öroninfektioner
 • Panosteit
 • Allergier
Allvarliga förhållanden
 • Höft- och armbågsdysplasi
 • Uppblåsthet eller magdilatation-volvulus
 • Epilepsi
 • Hemofili
 • Diabetes
 • Degenerativ disksjukdom

Avdelare 5

Man vs. Kvinna

När man överväger att köpa en White Swiss Shepherd är en av frågorna som folk ofta ställer sig om man ska köpa en han- eller honvalp. Men detta är verkligen en fråga om personlig preferens, eftersom båda könen kan vara fantastiska, kärleksfulla husdjur.

Storleksskillnaden mellan manliga och kvinnliga White Swiss Shepherds kan dock vara ganska betydande, och detta är något att tänka på om du har små barn.

De flesta av de andra skillnaderna mellan manliga och kvinnliga White Swiss Shepherds, inklusive mindre skillnader i temperament, är relaterade till deras reproduktionscykler, och dessa kommer praktiskt taget att elimineras hos kastrerade eller kastrerade hundar.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

White Swiss Shepherds är vackra och intelligenta hundar som är fantastiska husdjur, men de är inte för alla.

Innan du bestämmer dig för att ta med en av dessa hundar till din familj, måste du ställa dig själv några viktiga frågor:
 • Har du den nödvändiga tiden att ägna åt att fostra upp en av dessa hundar?
 • Har du det nödvändiga utrymmet för en stor aktiv hund och en säkert inhägnad gård?
 • Är du bekväm med att ha en stor, stark hund runt dina barn och andra husdjur?
 • Är du beredd att göra ett långsiktigt engagemang för att ta hand om en hund, och hur kommer detta att påverka ditt liv under de kommande 10-12 åren?
 • Är du en stark ledare som kan hantera en stark, stor och aktiv hund?
 • Är du bekväm med att ha en stor hund som fäller hår året runt i ditt hem?

Om du ärligt kan svara ja på alla dessa frågor, kan en White Swiss Shepherd vara en bra hund för dig och din familj. Om inte, kan det vara tillrådligt att överväga en annan hundras eller till och med en helt annan typ av husdjur.


Utvald bild: Malin K., Unsplash

Innehåll