Welsh terrierHöjd: 12-15 tum
Vikt: 15-22 pund
Livslängd: 10-14 år
Färger: Brun svart
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en energisk hund med låg fällning
Temperament: Intelligent, vänlig, lekfull

Den walesiska terriern tar med sig ett historiskt förflutet som en jägare och trogen följeslagare till människor som bor i avlägsna Wales. Han tar sitt jobb på allvar med en intensitet som gör honom värdig uppgiften. Han är helt och hållet terrier med den pigga egensinnighet du kan förvänta dig av dessa hundar. Men denna ras erbjuder något mycket mer för individen eller familjen som kan ge honom vad han behöver.

Denna hund är en vänlig hund. Han gillar människor och andra hundar. Han kan jagaandra husdjur, men han har ett gott hjärta. Denna valp har inte många speciella behov. Han är också en frisk hund utan många uppenbara problem. Grooming är också relativt enkelt. Om du letar efter enmindre husdjur, den walesiska terriern är värd att titta på för alla fördelar han erbjuder för rätt familj.

Avdelare 1Welsh terriervalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @bear_the_welshterrier

När du skaffar en terrier vet du att du är på jakt. Dessa hundar är aktiva och pigg. De låter inte deras mindre storlek komma i vägen för att du lägger märke till dem eller gör sig hörda. En del av det vilar på deras historiska roller. Du var tvungen att vara tuff för att bekämpa en fiende som var lika stor eller större än din storlek. Det var rollen för den walesiska terriern och andra av dess liknande.

Welsh terrier ärhög energi, vilket är viktigt att förstå från början. Han behöver motion. Han är driven när det gäller förekomsten av smådjur. Den här valpen kommer att fortsätta med sitt jobb, vilket ökar hans vandringspotential. Håll ett öga på honom när han är ute. Ägare måste ta överhanden i träning och socialisering för att få ut det mesta av förhållandet mellan husdjur och ägare.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på walesiska terriervalpar?

Den walesiska terriern är förvånansvärt låg på listan över populära raser med American Kennel Club (AKC). Det är en bra och en dålig sak när det kommer till vad du kan förvänta dig att betala för en valp. Du kanske inte har så mycket konkurrens om valpar, men det finns inte lika många tillgängliga som en valp som denlabrador retriever. Du kan förvänta dig att betala mellan 0–,200.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om walesisk terrier

1.Den walesiska terriern har fångat många kända hjärtan

Det är lätt att förstå varför någon kan bli kär i den walesiska terriern. Många kändisar har, inklusive Caroline Kennedy, Storbritanniens förbundskansler Philip Hammond och prins Edward av Wales.

två.Den walesiska terriern delar en gemensam förfader med andra terrier

Om du tycker att den walesiska terriern ser ut som andra i sin grupp, skulle du inte vara långt borta från märket. Denna förtjusande hund härstammar från den gamla engelska Black and Tan Terrier, tillsammans med andra, som Airedale och Lakeland Terrier.

3.Den walesiska terriern har ett unikt sätt att låta dig veta att han är missnöjd med något

Det är ett inre skämt med terrierägare och något de alla känner och känner igen. Om den walesiska terriern inte får sin vilja igenom eller är upprörd över något, kommer han att ge dig utseendet, även känd som stinker öga .

welsh terrier

Bild: Public Domain Pictures

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den walesiska terriern

Totalt sett är den walesiska terriern en smart hund. Han är inte heller särskilt benägen att vara napp. Han kan dock vara sång, vilket kommer att kräva en del träning för att tämja. Han har också en oberoende strimma, vilket inte är oväntat med tanke på rasens historia. Det betyder att han ofta är en grävare också. Ett av hans jobb var trots allt att jaga grävlingar .

Är dessa hundar bra för familjer?

Walesisk terrier är ungefär lika lycklig som du kan hitta hos en hund. Han älskar människor och sina släktingar. Han är vänlig utan att vara behövande. Han är också måttligt anpassningsbar till olika livssituationer. Denna hund behöver en aktiv individ eller familj för att hålla honom frisk, mentalt och fysiskt. Även om det inte är det bästa valet för nya husdjursägare, är han ett välkommet tillskott till ett hem som kan förstå hans behov.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

För en hund i sin grupp är den walesiska terriern överraskande hundvänlig. Tidig socialisering är naturligtvis avgörande för att se till att han kommer överens med alla okej. Andra husdjur är en annan historia. Som jakthund har han en stark bytesdrift och kommer att jaga alla djur som springer ifrån honom, inklusive familjens katt. Han är också en intensiv hund som tar sitt jobb på allvar.

Welsh terrier liggande

Bild: Pixabay

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en walesisk terrier:

Varje ras har sina egenheter. Det är trots allt en integrerad del av selektiv avel. Vissa hundar har specifika jobb för vilka vissa egenskaper gör dem bättre lämpade för uppgiften. Den walesiska terriern, liksom många i sitt slag, var och är jägare, som jagar skadedjur som uttrar, grävlingar och rävar, i det här fallet. Deras välmatchade byte gör den här påsen till en tuff kund. Han är villig och kan kämpa när det behövs.

Mat & Diet Krav

Denna valp har en måttlig benägenhet att gå upp i vikt. Hans höga energinivå lindrar en del av oron över att han blir överviktig. Walesisk terrier är en mindre hund och behöver därför frekventa måltider av blygsamma storlek som valp för att undvika hypoglykemi. Hans ämnesomsättning går ungefär lika snabbt som han gör. Övervaka hans matintag och vikt för att hålla honom frisk.

Det är viktigt att mata walesiska terrier och andra i hans storlek med ett husdjursfoder formulerat för mindre raser. Dessa hundar växer snabbare än större hundar gillarBra idag. De behöver en diet som säkerställer rätt energitäthet för att matcha deras utveckling. Tre måltider om dagen är perfekt för en valp. Du kan sedan skära ner till två när ditt husdjur är vuxet.

Övning

Den walesiska terriern klarar sig bäst när han får mycket aktivitet för att matcha hans livliga natur. Han är en liten hund med mycket energi. Han är väldigt lekfull och är alltid redo fånga en boll eller anta utmaningen med en omgång dragkamp. Den här valpen kommer att klara sig bra med en daglig promenad för att få bort lite ånga. Han är alltid redo med sitt A-spel och lägger allt på vad han än gör.

Träning

Som många andra raser i sin grupp , Walesisk terrier är ofta en handfull om du inte socialiserar honom tidigt i spelet eller tar överhanden med disciplin. Han är dock trevlig för det mesta och kommer att svara bra med rätt ägare. Även om han är intelligent och kan lära sig mycket, är den här valpen förmodligen inte det bästa valet för en förstagångsdjurägare på grund av hans tillfälliga envishet.

Welsh terrier med plyschleksak

Bild: Needpix

Grooming ✂️

Welsh terrier har få speciella skötselbehov. Enstaka borstar, nagelklippning , och öronunderhåll kommer att täcka de flesta baserna. Du bör också klippa honom regelbundet för att få pälsen att se bäst ut. Han fäller, men det är inte så illa. Regelbunden vård kommer att minska mängden hår du måste dammsuga.

Hälsa och villkor

Sammantaget kommer du att ha få hälsoproblem med en walesisk terrier. Det är ett fall där rasens lägre popularitet är en tillgång. Det innebär mindre inavel, vilket kan öka benägenheten för ärftliga problem. Huvudproblemen ligger i ögonen och några av de typiska sakerna du ser med andra terrier. Vi föreslår att du håller dig till uppfödare som gör de rekommenderade hälsoundersökningarna.

Mindre förhållanden

  • Ögoninfektioner
  • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden
  • Linsluxation
  • Glaukom
  • Grå starr

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Welsh terrierhanar och honor är lika bra husdjur för rätt ägare eller familj. Båda är ganska nära i vuxenstorlek. Den primära skillnaden beror på om du vill föda upp din hund. Kastrering är billigare än att sterilisera en valp. I vilket fall som helst uppmanar vi dig starkt att göra det om du inte planerar en kull.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

De Welsh terrier är ibland en utmaning, vilket inte är en sträcka när man tänker på hans historia som jägare. Hans hårda fiender krävde en lika hårdnackad match. Även om han ibland är hätsk, är han alltid en fröjd att vara i närheten, oavsett om han är en promenadkamrat eller helt enkelt som ett lojalt husdjur. Hans uppmärksamhet och hängivenhet för sin familj gör livet med denna oberoende tänkare till ett nytt äventyr varje dag.


Utvald bild: Pikist

Innehåll