10 kattfotograferingsidéer för att inspirera din nästa fotografering

Välj Namnet På Husdjuret katt som bär jultomtens kostymDin katt är redan så söt, så varför inte bevara ögonblicket i flera år framöver och dela det med dina vänner? Vissa människor säger att djurfotografering är för utmanande eftersom du inte bara kan säga till ditt motiv att sitta still, men resultaten är så givande att vi tror att du kommer att bli fast. Här är 10 idéer för att göra det enklare att fotografera din katt och ge dig några riktigt fantastiska bilder.Kattfotograferingsidéer för att inspirera din nästa fotografering

1. Kom på deras nivå

 calico maine coon katt liggande på gräset

Bildkredit: Aleksei Verhovski, ShutterstockOm du funderar på att framställa din katt som en krigardrottning eller ståtlig kung, huka dig ner och ta deras bild på marknivå. Det är inte bara intressant att se världen från deras synvinkel, utan en bild med låg vinkel får dem att se långa, kraftfulla och ansvariga ut. Vilket, enligt ditt utseende möbel och budget, det är de förmodligen redan.


två. Smyg några Sleepy-Time-bilder

 Katt som sover på en varm mysig säng

Bildkredit: Aleksandar Cvetanović, PexelsDin katt är uppkrupen på deras plysch filt , snooze som gyllene strålar av solljus värma deras vilsamma ansikte. Är inte detta den perfekta bilden av fridfull lycka? Prova ett mjukt eller varmt filter för att framhäva den mysiga känslan. Om du använder en spegellös eller DSLR-kamera kan du till och med öppna din bländare bredare för ett mjukare och drömmande utseende eftersom den här inställningen skapar ett grundare skärpedjup (det område av fotot som är i fokus).


3. Fånga din kattunge i rörelse

 kattunge spelar fjäder teaser

Bildkredit: Katrin Baidimirova, Shutterstock

Höja slutartiden till 1/125 sekund eller snabbare och blinka inte! Att ta snabba bilder av din katt som slår sin favoritleksak eller vispar runt i huset kan vara utmanande, men du kanske får en fantastisk bild av din favoritidrottare.


Fyra. Gå ut

 glad katt utanför

Bildkredit: islam zarat, Shutterstock

Visa din katt som strövar runt i blomsterträdgården, utforska fiskdammen eller sola sig i de varma stänken av eftermiddagsljus. Försök att fokusera på din katts ansikte men låt dem fokusera på sitt byte för ökat intresse.


5. Om din katt gillar vatten, ta deras bild vid en pool

 Katt som ligger nära poolen

Bildkredit: Nicholas, Demetriades_Pixabay

Använd din kattens reflektion . Ta deras bild när de doppar tårna i vatten. Bonuspoäng om du inkluderar en fisk eller leksak i vattnet så att de kan förfölja dem.


6. Docka upp dem

 katt med rosett

Unsplash

Medan de flesta katter inte gillar kläder , vissa låter dig ta på dig solglasögon, rosetter eller hattar... åtminstone tills kameran blinkar. Bara en notering: lägg aldrig smink på din katt. Kosmetika kan innehålla giftiga ingredienser och kan sätta din katts liv i fara. Övervaka också alltid din katt noga om du använder kvävnings- eller strypningsrisker som smycken eller halsdukar som rekvisita.


7. Upptäck deras inre Call of the Wild

 katt som går i det vilda

Bildkredit: caligari77, Pixabay

Om du bor nära en skog , fly ut i naturen med din kattunge och fånga deras vilda skönhet. Se bara upp: katter är skickliga på att klättra i träd!


8. Fokusera på deras underskattade funktioner

 ingefära katt tassar och klor skrapar mattan

Bildkredit: Maliflower73, Shutterstock

Skaffa en extrem närbild av deras klor eller morrhår för att accentuera detaljer om din katt som du kanske inte medvetet tänker på. Sudda ut resten av kroppen så att den blir bakgrunden till bilden.


9. Fånga dem i lagen

 blå rysk katt som springer i naturen

Bildkredit: ddisq, Shutterstock

Många gånger kan dina bästa bilder vara olyckor – som att ta en bild i bilden mitt i en gäspning , eller medan din katt äter eller jamar. Dessa ögonblicksbilder kan låta din katts sanna personlighet lysa igenom mer än en iscensatt fotografering.


10. Lek med belysningen

 röd tabby katt som solar

Bildkredit: Friedhelm Voellmer, Pixabay

Ljus skapar stämning och kan avgöra fokus. Försök att ta din katts bild i en scenario med svagt ljus för en stämningsfull eller tyst känsla. Använd skuggor för att dölja de delar av din katt som inte är huvuddelen av bilden.

Vilken är den bästa typen av kamera för din kattfotografering?

Om du har ett kreativt öga för detaljer kan du ta fantastiska bilder oavsett vilken utrustning du har. Men den bästa tekniken för din kattfotografering beror på dina prioriteringar och hur mycket pengar du är villig att spendera.

Typ av kamera Filtyper inställningar Delning Pris
Mobiltelefon JPEG Lite kontroll Internet anslutning Beror på telefonen
Sikta och skjut JPEG Lite mer kontroll än en mobiltelefon. Lätt att använda. SD-kort och/eller Bluetooth -0
Bro RAW eller JPEG Ser ut och fungerar som en professionell kamera förutom att du inte kan byta linser. SD-kort och/eller Bluetooth 150-2 000 USD
Spegellös eller DSLR RAW eller JPEG Högsta kvalitet på kameror med högsta kontroll över den slutliga bilden. Linser är utbytbara SD-kort, XQD-kort, USB och/eller Bluetooth 1 000–3 000 USD

Du kan också använda rekvisita som t.ex kattleksaker , speglar, garn, blommor eller tillbehör som solglasögon för att göra dina bilder mer intressanta. Ytterligare lampor och speglar kan hjälpa till att kontrollera belysningen; Se bara till att inte kasta en blick i din katts känsliga ögon.

Slutsats

Även om vissa typer av kameror är bättre än andra beroende på dina fotograferingsbehov, söt kattunge bilder är bara ett klick bort om du har en kamera av något slag och fritid. Med lite tålamod och lite kreativ gnista får du Pinterest-värdiga bilder på din favoritkatt att dela med dina vänner och familj och vårda för livet.