10 roliga och enkla spel att spela med din hund

Som hundägare är det viktigt att lägga tid på att leka med sin hund. Därför är det en bra idé att ha en handfull spel som du snabbt kan ta i bruk när du har lite tid att spendera med din hundvän.Spel är ett bra sätt att hålla din hund aktiv, och de är också ett bra sätt att förstärka sin lydnadsträning och att lär dem några nya knep . Hundspel behöver inte vara komplicerade, och i själva verket är det vanligtvis de enklaste spelen som kommer att uppskattas mest av din hund.

Nedan är en lista med 10 roliga och enkla hundspel som du kan spela med din hund idag.

Avdelare 8

1. Dragkamp

Engelsk springer spaniel och boxer valpar som leker_NewnardHouse_shutterstock

Bildkredit: NewnardHouse, ShutterstockDragkamp är ett roligt och enkelt spel som du kan spela med din hund i nästan alla utomhusutrymmen. Det är ett bra sätt att tillbringa tid med din hund och är utmärkt träning.

Spelet innebär i huvudsak att både du och din hund försöker dra ett rep ur varandras grepp och kräver bara ett 3-fots tjockt rep med en knut i ena änden.

För att indikera din vilja att leka, ta upp repet i den icke-knutna änden och bjud eller dingla den knutna änden framför din hund. Det tar inte lång tid för din hund att ta tag i repet, och när de gör det räcker det med ett kort ryck i repet för att få den att börja dra sig tillbaka åt andra hållet.

Spelet vinner när någon av parterna släpper sin ände av repet. Beroende på storleken och styrkan på din hund kan du upptäcka att du måste gå lätt när du drar i repet, men det är viktigt att låta din hund vinna oftare än inte.

En sak att se upp för är att din hund inte får munnen nära din hand. Om det händer bör du avsluta spelet och återkomma till det senare. På det här sättet kommer din hund snabbt att lära sig att det inte är ett sätt att vinna spelet att ta munnen på handen.


2. Hämta

glad taxhund playing_otsphoto_shutterstock

Hund som leker apport med ett äpple. | Bildkredit: otsphoto, Shutterstock

Fetch är ett otroligt enkelt och omåttligt populärt spel som behöver lite förklaring.

Spelet går ut på att du kastar en boll (eller något, egentligen...) i ett stort öppet utrymme och din hund springer för att hämta den och sedan lämnar tillbaka bollen så att du kan kasta den igen.

De flesta hundar är snabba studier på detta spel; dock, raser som har utvecklats specifikt som retriever brukar plocka upp det snabbast.

Ibland kan du upptäcka att din hund vill ändra spelet, och istället för att ge dig bollen kommer den att springa fram till dig med den innan den springer iväg igen med bollen kvar i munnen. Detta är ett försök att få dig att jaga dem, och det är upp till dig om du vill göra detta. Men varnas för att om du tillåter att spelet ändras på det här sättet, kan du komma på att du regelbundet jagar din hund efter bollen, snarare än att de ger den till dig.


3. Frisbee

Groenendael spelar frisbee

Bildkredit: Pixabay

Ett annat bra spel att spela med din hund är frisbee. Det här spelet är nästan detsamma som hämta; men istället för att kasta en boll så långt du kan, kastar du en frisbee, som din hund kan springa efter och fånga i luften.

Frisbee kommer att tilltala särskilt de raser som har en hög bytesdrift och är en fantastisk träningsform som får din hund att springa och hoppa överallt. Även om spelet kan spelas med nästan vilken frisbee som helst, är det en bra idé att skaffa en som har mjuka sidor. På så sätt kommer din hund inte att avskräckas av en frisbee som slår den i ansiktet.


4. Chasing Bubbles

Border Collie Bernard Dog

Bildkredit: 825545, Pixabay

Att jaga bubblor är ett bra spel att spela med en liten hund eller valp. Det innebär att du använder en bubbelblåsare för att blåsa några bubblor för din hund att jaga och poppa.

Till en början kan din hund bli förvirrad eller till och med lite rädd av bubblorna, men genom att peka ut dem och sedan knäppa dem med handen kommer du att visa din hund att de inte är skadliga. Så fort din hund fångar sin första bubbla, kommer de att haka på, och du kan upptäcka att du blir trött på att blåsa bubblor långt innan din hund tröttnar på att jaga dem.


5. Hitta-en-treat

doberman gräver gräs

Bildkredit: Pxfuel

Hitta en godbit är lika enkelt som det låter. Spelet går ut på att gömma en goding någonstans i ett rum eller en trädgård och få din hund att hitta den.

För att spela det här spelet behöver du några läckra hundgodisar, och din hund måste veta hur man sitter och stannar. Alternativt, om din hund ännu inte behärskar sitt och stanna-kommandona, kan du använda en andra person för att gömma godbiten medan du bor med din hund.

Innan du gömmer godbiten är det viktigt att låta din hund lukta på godbiten i din hand, eftersom det är deras luktsinne som den kommer att använda för att hitta den. Efter att ha gömt godbiten ska du eller den andra personen som gömt den flytta långt bort från där den är gömd, sedan kan du släppa din hund och ge dem kommandot, hitta.

Att bemästra det här spelet kan ta lite tid, och det är en bra idé att spela det inne i ett enda stängt rum tills din hund får idén. Sedan kan du ta ut spelet och börja utöka sökområdet.

Hitta-en-behandla är inte bara en fantastisk träningsform och ett bra sätt att förstärka kommandona för att sitta och stanna, utan det är också en bra introduktion till spårnings- eller upptäcktsarbete.


6. Kong

terrier med röd kong som leker utanför

Bildkredit: anetapics, Shutterstock

En Kong är en kommersiellt tillverkad hundleksak där du kan placera en liten godbit som din hund kan hitta och ta bort. Att ta bort godbiten innebär att leka med Kongen tills godbiten släpps.

Spelet kan spelas genom att antingen ge Kongen till din hund för att ta reda på hur man släpper godbiten eller genom att gömma Kongen och låta din hund hitta den, som de gör i ett spel med hitta-en-godis. Oavsett vilket sätt du väljer att spela är ett spel Kong en fantastisk form av mental stimulans för din hund.


7. Bygg en grävlåda

Mops hund leker med plastbubbla i box_ezzolo_shutterstock

Bildkredit: Ezzolo, Shutterstock

En grävlåda är som en sandlåda genom att den är en dedikerad plats där du låter din hund gräva. Att ha en grävlåda kan vara ett bra sätt att låta din hund gräva utan att den ska slita upp din gräsmatta eller trädgårdsbäddar.

Beroende på din hunds intresse kanske du vill gömma en godbit eller en av ditt husdjurs favoritleksaker i lådan för att uppmuntra dem att leka.


8. Vattenhämtning

Terrier leker med vattenslang

Bildkredit: sevenpixx, Pixabay

Water apport är ett bra spel att spela om du bor nära en sjö, flod eller strand. Det är i princip samma sak som en vanlig apportlek, med den enda skillnaden är att din hund behöver simma ut i vattnet för att hämta bollen.

Observera att såvida du inte vill tappa en boll eller bada själv, är det en bra idé att se till att din hund vet hur man apporterar på din trädgård innan du kastar ut bollen i vattnet.


9. Bygg en agilitybana

australisk herdehund utbildning för hundutställning

Bildkredit: LRuss, Pixabay

Agilityträning är ett utmärkt sätt att ge din hund självförtroende och är en utmärkt träningsform.

Bygger en kortagilitykurssjälv behöver inte vara svårt eller komplicerat, och du kan göra det med en mängd olika föremål som du redan har. En timmerplanka som sitter på två stora färgburkar kan vara en bra balansbalk, stolar som står på rad kan lätt förvandlas till en tunnel och en gammal såghäst kan användas som ett hinder. Alternativen är nästan oändliga, och du begränsas bara av din fantasi.

När du först börjar ta din hund genom din bana är det en bra idé att ha dem i koppel och guida dem när de navigerar mellan hindren. Sedan, efter att de har gjort det några gånger, kanske du vill prova att ta av kopplet och låta dem navigera igenom hindren på egen hand (kanske efter en goding i handen).

Det kan ta ett tag för din hund att få kläm på din agilitybana, men det är ett enkelt spel att spela och kommer att uppskattas av både du och din hund.


10. Hide and Seek

kurragömma med hund

Bildkredit: TeamDAF, Shutterstock

Hide and seek är ett välkänt barnspel och kan lika gärna lekas med din hund. Naturligtvis måste du alltid vara den som gömmer dig, och du måste ringa din hund för att hitta dig istället för att få dem att räkna till 20 medan du gömmer dig. Ändå är det här ett spel som din hund kommer att plocka upp snabbt, och om du har något åt ​​dem varje gång de hittar dig, har du inga problem med att försöka uppmuntra din hund att leka.


Utvald bildkredit: Jayme Burrows, Shutterstock

Innehåll