13 svarta och bruna hundraser

Välj Namnet På Husdjuretrottweiler valpar

Vissa hundraser har ikoniska utseenden eller markeringar som skiljer dem från resten. Du kommer att se en bild eller passera en som går, och du tvivlar inte på vilken typ av hund det är. Svart och brun färg ger vika för några av de mest igenkännliga hundarna vi ser idag. Många av dem odlades upp i Europa under århundradena. Den exakta tidsramen för detta färg är inte uttryckligen daterad. Det har dock funnits mosaik konstverk så långt tillbaka som 200-100 f.Kr. som skildrar detta färgschema hos domesticerade hundar.Vi samlade 13 raser som har båda färgerna i pälsen. Vissa av dem har definierade mönster, medan andra har en kombination. Det är ganska intressant att se hur mycket två primärfärger kan överföra i hundvärlden.Avdelare 8

1. rottweiler

rottweiler

Bildkredit av: Il_grafico_con_levriero, pixabay

Den underbara svarta och bruna färgen pårottweilerborde vara en alltför bekant syn. Dessa hundar har byggt upp ett gott rykte sedan deras ursprungliga avresa från Tyskland. Även om inte all publicitet är bra, är dessa ganska anmärkningsvärda hundar. De är utmärkta vakt-, vakt- och vallhundar. Detta är en betydande ras, och de är också otroligt beskyddande av sina människor och egendom. Även om de är märkta som höga bettrisker, är de bara defensiva för vad som är deras.När de lever 8-10 år i genomsnitt, har de inte höga siffror när det gäller livslängd. Detta är ett vanligt tema med större raser, hur olyckligt det än verkar.


2. Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

Doberman Pinscher från patstatic, Pixabay

Denna svarta ochbrun hundser ut som han menar allvar.Dobermansär en annan tysk ras vars varumärke är deras spetsiga beskurna öron. På grund av deras massa, muskulösa yttre och skrämmande hållning kan dessa hundar se ut som om de är otroligt aggressiva. Även om de kanske inte tvekar att försvara sina familjer mot ett hot, vilket gör dem till modiga och aktiva vakthundar, är de inte så grova runt kanterna som de verkar. Dobermans är mycket intelligenta, kärleksfulla och ibland till och med klumpigt fåniga.

När det gäller stora hundar har de en måttligt imponerande livslängd. De lever i genomsnitt 10-13 år.


3. Schäfer

Schäfer

Schäfer av Capri23auto, Pixabay

En annan vanlig svart och brun ras du kanske tänker på direkt är den imponerandeSchäfer.Den här hunden är så fantastisk att den rankas bland de tre bästa för rasens popularitet i USA. De är fantastiska familjehundar, vakthundar, brukshundar och servicehundar. Deras syfte är oerhört mångsidigt, vilket gör dem idealiska för många roller. Dessa hundar är samarbetsvilliga, skyddande,grymt smartoch uppvisa optimal självkontroll. Dessa egenskaper gör att de briljerar i praktiskt taget alla uppgifter du ger dem.

Schäfern har en livslängd på 9-13 år, vilket är ett stort utbud. Det är troligtvis på grund av olika hälsoproblem som kan eller inte kan plåga den enskilda hunden.


4. Black and Tan Coonhound

Black and Tan Coonhounds är imponerande jakthundar med en mycket känslig nos. Denna hundras utvecklades i USA och utmärkte sig i jakt på ohyra. När de är på jakt är de intensivt fokuserade utan något som kan distrahera dem från doftspåret. Men när de är lediga är de underbart avslappnade och milda. De är inte bra vakthundar eftersom de är vänliga mot alla människor. Medan de är välkomna med människor, kanske de inte delar känslorna med mindre djur på grund av deras bytesdrift.

Dessa floppörade älsklingar lever 10-12 år i genomsnitt. De är generellt friska, tåliga hundar som trivs utomhus.

  • Kolla in de bästa svarta och bruna hundraserna här.

5. Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Bildkredit: du_weist_schon_wer, Pixabay

Från södra Afrika, den slanka och muskulösaRhodesian Ridgebackkom till genom korsning av flera hundar. De var en gång kända som lejonjägare. Men dessa hundar kunde faktiskt ta ner ett lejon på egen hand. Som husdjur är dessa envisa hundar för smarta för sitt eget bästa ibland. De är fantastiska sällskapsdjur för energiska livsstilar och barn. De kan gå på ett eller annat sätt när det kommer till främlingar. Se till att ha en säker inhägnad med dessa killar, eftersom deras bytesdrift gör det alltför frestande att gå efter mindre djur.

Dessa skönheter lever i genomsnitt 10-12 år totalt. De kommer sannolikt inte att drabbas av stora hälsoproblem, men dövhet är ett vanligt problem under senare år.


6. Beauceron

Beauceron

Bild: christels från Pixabay

Den underbaraBeauceronär en sällsynt syn att skåda. De fick ursprungligen jobb som vakthundar, herdar och jägare. Declaws, som är de tumliknande bihangen på den övre insidan av en hunds ben, är unik i denna ras. Istället för att ha standard singular dewclaw, har de dubbla. De gör lojala och hängivna sällskapsdjur. De tenderar att vara dominerande med andra hundar, speciellt av samma kön. Tidig socialisering och exponering för andra djur som valp kan potentiellt göra detta undvikbart.

Denna vallhund lever i genomsnitt 10-12 år. Även om de kan lida av vissa hjärtsjukdomar, är de överlag en allmänt frisk ras.


7. Tysk pinscher

tysk pinscher

Bild: nika22121991 från Pixabay

Dessa hundar ser nästan ut som kloner av sina Doberman-kusiner. Däremot är de ganska lite mindre och en smula tjockare över hela bröstet. De kan också ha en brun päls utan några svarta märken. Som valpar måste de ha rätt vägledning på grund av deras intensiva intelligens. De kanske bara försöker överlista sina ägare om du tillåter dem. Denna livliga ras är dock en familjehund somavgudar sina huskamrater. Eftersom de kan ha bossiga eller överlägsna tendenser mot andra varelser, är tidig introduktion avgörande för att undvika aggression som vuxen.

Överlevde sina Doberman-kusiner,tyska pinscherlever ungefär 12-14 år. Detta beror troligen på deras mindre kroppsbyggnad.


8. Belgisk malinois

belgisk malinois

Belgian Malinois av TC_Perch, Pixabay

Något mindre men mycket lik schäfern, denmalinoisär en ras av hög smidighet och högsta intelligens. De tenderar att vara måttligt hårt ansträngda och de klarar sig inte bra utan ett jobb att göra. Dessa hundar är bäst för personer med mycket aktiv livsstil eller arbete. På grund av hur seriöst de tar sina plikter gör de otroligt effektiva polishundar. De är kraftigt skyddande och territoriella, så lämplig träning och ordentlig fysisk träning är avgörande för att undvika dåligt beteende.

Malinois lever ungefär 12-14 år utan några större problem att tala om. Dessa hundar kan ha epilepsi som ett resultat av genetiska blodlinjeproblem, så att ha en ansedd uppfödare är ett måste.


9. Belgiska Tervuren

Belgiska Tervuren

Bild: SnottyBoggins från Pixabay

Denna härliga långhårigaBelgiska Tervurenär en annan seriös – till och med avskild – typ av hund. De är fantastiska vakt- eller vakthundar som håller ett öga på hans eller hennes territorium. Dom är älska med familjen och klarar sig mycket bra när de är uppvuxna med barn och andra husdjur. På grund av deras naturliga vallningsinstinkter kan de kväva dig i hälarna – men detta är inte en aggressiv handling. De är inte en ras som klarar av att vara inneslutna hela dagen. De måste ha frekvent socialisering och stimulans för att undvika separationsångest och destruktivt beteende.

Dessa hundar lever i genomsnitt 12-14 år. De kan lida av hälsoproblem, men du kan undvika dessa problem genom att köpa från välrenommerade uppfödare med kunskap om blodslinjer.


10. Tax

Tax

Bildkredit av: ChaosChor, pixabay

Annars känd som wienerhunden av uppenbara skäl,Taxarär kända för rockar av svart och brunt. Dessa långkroppiga sötnosar är fulla av personlighet och snygga utseende. De är en annan tysk hund som är tränad att jaga tunneldjur. Deras långa bålar och korta ben hjälper dem att navigera genom hålor för att fånga underjordiska invånare. De är otroligt pigga och fulla av äventyr. De gillar verkligen att äta — mycket! Du kan inte låta dem. Att bli överviktig kan skada deras långa ryggar.

Taxar kan leva i genomsnitt 12-16 år. Detta är mycket beroende av att ge dem ordentlig vård, motion och en lämplig livsstil.


11. Chihuahua

chihuahua

Bildkreditering av; HG-fotografi, pixabay

Dechihuahuaär en mexikansk hund som också har flera pälsvarianter - svart och brun är en av dem. Dessa hundar har varit bland de mest bortskämda leksaksraserna genom tiderna. De bärs i handväskor, klädda i små kläder och deras naglar målas till och med ibland. Även om de är små och söta, kan de lida av lilla hundens syndrom och ge dig ett inte så försiktigt napp för att varna dig att backa. De är otroligt tillgivna mot sina ägare men är mycket sannolikt att de bara binder sig till en person.

Chihuahuas har en imponerande livslängd på upp till 20 år! De är en av de längst levande raserna idag.


12. Dvärgpinscher

Dvärgpinscher

Bildkredit av: Dorena, pixabay

Den här miniatyrversionen av deras Doberman-storbröder kanske bara tror att de är störst av alla. När det kommer till rörelse, vet denna ras inte hur den ska sluta. De är superaktiva, vanligtvis hyperaktiva och alltid redo att leka. Eftersom de känner att de är så stora och ansvariga, tenderar de att styra runt större hundar och jaga mindre djur. De flesta av dem går inte heller att lita på utan kopplet. De styr allt och kommer inte att bry sig om att återkomma till en kallelse. Men de älskar att mysa och gosa i sängen med sina människor.

Dvärgpinscherhar också imponerande livslängder, lever uppskattningsvis 15 år i genomsnitt.


13. Lancashire Heeler

Lancashire Heeler

Bild: Wikimedia

Denna lilla Lancashire Heeler är en annan långkroppad hund med korta ben. De ser mycket ut som sina Corgi-kusiner, men de är unika på sitt eget sätt. Eftersom de är uppfödda för vallning i alla element har de vattentåliga pälsar. Deras syfte gör att de är mycket energiska och livskraftiga. De gör det mycket bra med familjer men kanske bara älskar att vara utomhus mer. Att ha mycket utrymme för denna ras att ströva omkring är nyckeln till deras lycka. De är briljanta, men på deras villkor, så träning med fasthet är avgörande.

Lancashire Heelershar måttligt långa liv. De lever uppskattningsvis 12-15 år normalt.

Avdelare 4

Slutsats

Det är ganska intressant att se skillnaderna i raser som delar samma färg. Att producera starka blodlinjer och stabila rasegenskaper är något som kräver tålamod, uthållighet och beslutsamhet. Men tack vare människor genom historien kan vi beundra dessa hundar för den skönhet de har än idag.


Feature Image Credit: kim_hester, Pixabay

Innehåll