8 smala hundraser och deras skillnader

Välj Namnet På HusdjuretWhippet

Du kan bli förvånad över hur många hundar som har en tunn profil. Den här artikeln visar 10 av dessa raser i ingen speciell ordning eller preferens. Genom att lära dig om olika smala hundraser kommer du att inse att de har vissa likheter, men det finns definitivt skillnader med varje ras också. Vissa raser har du säkert hört talas om, medan andra kanske inte är lika vanliga.De 8 smala hundraserna:

1. Vinthund

brindle vinthund

Bild av Akiko Campbell från Pixabay

Nästan alla har sett dessa hundar i aktion. De har klockats köra i 44 miles per timme på racerbanan, och många människor adopterar pensionerade racers. Trots att de kan springa fort klarar de sig bra i många olika hemmiljöer, från stan till landet.

Deras typisk vikt varierar från 50 till 70 pund, och de har långa, magra kroppar med en kort,slät päls. Ett enstaka bad och en gång i veckan tvättar dem med en fuktig trasa kommer att hålla dem snygga och snygga. Regelbunden träning är bra för dem, särskilt ger dem en chans att springa fullt ut så att de använder sin kropp till fullo.

DeVinthundkan lätt bli uttråkad ochkräver mental stimulans.De är tillgivna med sina familjermen kan vara oförstående med främlingar. De gör hellre saker med dig än att arbeta för dig.Rolig fakta: Vinthundarär en forntida egyptisk ras som kan spåras tillbaka till 3000 f.Kr.


2. Kanni Hundar

Kanni

Bildkredit: Big Head Kanni av Crkuberan, Wikimedia

Kannirasen liknarvinthundenmen är mindre i storlek och väger vanligtvis mellan 35 och 48 pund. De är skygga hundar men lojala och skyddande mot sin familj. De har korta pälsar och kommer att vara svarta och bruna i färgen.

De anses vara en kunglig inhemsk ras i Indien och är erkända av Kennel Club of India. Kanni är bra husdjur om de förses med minst en timmes motion per dag, eftersom de har mycket energi. De är uppfödda för att arbeta självständigt, så de kan vara medvetna och territoriella ibland. Positivt, dessa hundarär intelligentaoch ganska lätt att träna.

Rolig fakta: Kanni matas traditionellt med mjölk till frukost, majsgröt till lunch och en Ragigröt (hirsgröt)vid testund.


3. Whippet Dogs

Whippet

Bildkredit: Karen Arnold, Public Domain Pictures

Whippetenär som en vinthund med kurvor. De har långa och smala ben med en trim midja och en djup bröstkorg. Deras korta, släta päls kräver minimalt underhåll ochskjul ibland. De bär inte en stor mängd kroppsfett, så de är inte förtjusta i kallt väder och vill hellre gosa i en varm säng. Ge dem en varm, solig dag och de är redo att förbruka sin energi. Att hoppa och klättra är inte svårt för sina smidiga ramar, och de älskar att springa och jaga saker. Men när lektiden är över är Whippet redo för avkoppling och kommer gärna att krypa upp i soffan.

TILLWhippettycker om att spendera tid med dig, men de är inte bra vakthundar eftersom de är milda och icke-aggressiva. Att vara lydig är en självklarhet för dem, och du ska inte förvänta dig att de ska vara socialisten i rummet.

Rolig fakta: Whippets är den mest populära sikthunden i USA.


4. Sloughi

Bildkredit: Djebel Mahanajim Red Sand Sloughi Male av Sabine.schlenkrich, Wikimedia

Känd för sina jaktkunskaper och snabbhet,Sloughiär en ras som har sitt ursprung i norra Afrika. De har en kort, fin päls som fälls sällan och som bara behöver borstas en gång i veckan för att underhålla dem. Denna ras har fina sätt som kompletterar derassnygg, atletisk kropp.

De behöver inte alltid träna heller, eftersom det inte är ovanligt att se dem lugnt vila hemma med sina nära och kära. Familjen Sloughi tycker om att vara med sin familj och är lite distanserad mot främlingar.Färgen på pälsenkan vara grädde till mahogny, med eller utan svarta markeringar.

Rolig fakta: Den första Sloughi importerades till USA 1973.


5. Ibiza-hund

Ibiza-hundar

Bildkredit: 6 månader gamla Ibiza-hundar av Dannydulai, Wikimedia

Dessa hundarär uppfödda för att jaga kaniner och småvilt, och du hittar dem fortfarande på jakt i Spanien idag. Även om några av de andra hundarna njuter av avkopplingstid, vill denna ras hellre springa och jaga över allt annat. De liknar vinthundar förutom deras stora öron, och de kommer att vara röda, vita eller en kombination av båda.

Ibizan klarar sig bra med mycket kraftfull träning, så de är ett idealjoggingkompis. Ibizan är jämnt humör, lojal och tillgiven, vilket gör dem till ett bra komplement till en aktiv familj. Om den här hunden råkade komma loss på en jakt, skulle det vara svårt att få tillbaka dem hem.

Rolig fakta: Denna ras kan hoppa fem eller sex fot från en stående position.


6. Saluki

Saluki

Bildkredit: Red Smooth Saluki av Redgunamo, Wikimedia

Salukiär en tunnare, mer kantig hund med långt, silkeslent hår på öronen, svansen, tårna, under hakan och på benen. Du hittar denna ras i många färger och mönster. De hör till en av de äldsta raserna och har använts som jakthundar för kungar och annan adel.

Mental och fysisk stimulans är ett måste för dessa hundar, och de gillar sporter som lure coursing och agility. De är seriösa jägare som älskar att springa och jaga men kan vara tysta och milda också. Att slappa i timmar är också en del av deras dagliga agenda.

Rolig fakta: På grund av Salukis enorma hastighet har de använts för att jaga gaseller.


7. Faraohund

Faraohund

Bildkredit: Pharaoh Hound nära floden av WoodmonkeyPhoto, Wikimedia

Faraohunden väger 45 till 55 pund när den är fullvuxen, och de är bruna med bärnstensfärgade ögon. De får smeknamnet den rodnande hunden för när de blir glada eller upphetsade får deras ansikte ett glödande utseende.

Att springa i höga hastigheter i stenig terräng samtidigt som de förblir graciösa är deras starka sida. Folk blandar ihop farao och ibizahund på grund av deras liknande utseende, men faraohunden är mindre i storlek. Denna hund måste springa minst 15 till 20 minuter två gånger om dagen för att hålla sig glad och frisk.

Rolig fakta: Faraohundenär också känd för sitt leende eftersom de kan läras hur man visar ett glatt ansikte.


8. Azawakh

Azawakh

Bildkredit: …Redan kär i Margot av Franco Vannini, Flickr

Denna rashärstammar från Västafrika och är känd som en tuff och tålig jägare. De är mycket magra, och du kommer att se deras benstruktur under huden. Syn och snabbhet är inte deras styrka, men de är mycket intelligenta och mycket självständiga.

Daglig träning är viktig för deras kropps- och själsutveckling, så de är idealiska löparkamrater. De tycker om att leka och mysa med sina ägare. De erkändes först av American Kennel Club 2019 även om denna ras har funnits i tusentals år.

Rolig fakta: Azawakh introducerades i Europa på 1970-talet och sedan till USA i slutet av 1980-talet.

Avdelare 7

Slutsats

Att vara smal hjälper dessa hundar att förbli snabba och smidiga så att de kan vara effektivajakthundar. De tycker om att vara aktiva även om de inte jagar och kan vara bra följeslagare för aktiva människor. De flesta av dessa hundar är extremt lojala men kan verka distanserade för människor som de inte har knutit band med.

Innehåll