Affenpinscher

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 9 – 11,5 tum
Vikt: 7-10 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Röd, beige, silver, grå, svart
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en liten hund som är anpassningsbar och tillgiven
Temperament: Intelligent, lekfull, oräddFå valpar kan fånga din uppmärksamhet som en Affenpinscher. Han ser inte ens ut som en hund! Rasens historia är fascinerande. Han började som jägare av gnagare och andra små skadedjur. Hans orädda natur var en tillgång för att hantera dessa djur och deras vassa framtänder.Den här hunden spelade också en viktig roll som ett sällskapsdjur. Det är inte en sträcka, med tanke på hur söt han är. Hans stora ögon och relativt höga energi smittar. Du vill bara vilja umgås med den här valpen och njuta av hans lekfulla personlighet. Men av någon anledning är rasen inte populär, den kommer in kl 148 av 196 , enligt American Kennel Club (AKC).

Även om han är en liten hund, verkar Affenpinschern inte veta att så är fallet. Historien om denna tysk-baserade hund går tillbaka till 1600 s. Han liknar Dvärgschnauzer men med mer attityd. Det är hans ansikte med sina stora bruna ögon som fångar din uppmärksamhet. Hans päls är också en framstående egenskap med sin grova struktur. Hans vänliga natur gör honom värd en titt.Avdelare 1

Affenpinscher-valpar – innan du köper...

Affenpinscher valp

Bildkredit: Sbolotova, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Varje ras har sina egenheter och speciella behov. Affenpinscher är inget undantag. Han har bravader som många små hundar delar. De gör upp i storlek med det mod de kommer att visa när de känner sig hotade. Han kommer inte att stå ut med något negativt från någon! Det är en produkt av hans bakgrund som jägare av ett särskilt otroligt skadedjur.

Affenpinschern är en del av AKC:s Toy Group. Dessa är mindre hundar som ofta fungerar som sällskapsdjur. Det är den här valpens nuvarande roll. De officiella standarderna kräver en alert och självsäker hund som reagerar snabbt på hot mot sin familj och hem. Han är något självständig på grund av sin jakthistoria. Han var ofta ensam och var tvungen att agera snabbt.

Följaktligen har Affenpinscher en måttligt hög tendens att nappa. Hans bytesdrift är också stark. Vi föreslår att du håller honom på en inhägnad trädgård och begränsar hans tid utan koppel. Han kommer sannolikt att springa efter varje ekorre eller kanin han ser fly från honom. Det betyder att tidig socialisering och träning är absolut nödvändig med en hund som denna.

Vad är priset på Affenpinscher-valpar?

Affenpinscher är inte den mest populära rasen, så det betyder att du förmodligen kommer att tycka att det är svårt att hitta en valp. Du kan förvänta dig att betala minst 500 USD. Valpar från mästerskapslinjer kommer att gå norr om 000. Vi rekommenderar att du tittar på både fader och moder innan du köper en. Besök också anläggningarna. En ansedd uppfödare kommer inte att ha några problem med någondera begäran.

Akta dig för så kallade valpkvarnar som försöker sälja en valp till dig för låga priser. Ofta kommer dessa individer att ha produkter till försäljning som inte har uppdaterade vaccinationer eller avmaskning. Många kommer inte att ha utfört rekommenderade hälsoundersökningar så att de kan erbjuda sina valpar billigt. Skaffa heller aldrig en valp som är yngre än 12 veckor. De behöver den här tiden för att utvecklas innan de lämnar mamma.

Kostnaden för att äga en hund det första året kommer sannolikt att uppgå till nära 000 med de extra utgifterna för kastrering eller kastrering. Efter det, planera för budgetering över 1 000 dollar per år . Mat kommer att toppa din lista. Men snåla inte med valpens kost. Rätt näring är ett av de bästa och enklaste sätten att skydda ditt husdjurs hälsa.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Affenpinscher

1.Affenpinschern är släkt med mopsen.

Affenpinschern började sitt liv i Tyskland med det olyckliga rasnamnet Ratting Terrier. Entusiaster förfinade hunden med selektiv avel med andra mindre valpar, inklusive Mops .

två.Grizzlybjörnen är ingen match för en Affenpinscher.

Liksom många små raser utgör Affenpinscher sin storlek med en större personlighet än livet. En av hans karakteristiska egenskaper är hans oräddhet . Han kommer att ta på sig alla hot mot sin familj på grund av sin orubbliga hängivenhet.

3.Den accepterade färgen på Affenpinscher skiljer sig åt om du har en hund i USA eller någon annanstans.

AKC rasstandarder accepterar en mängd olika färger för Affenpinscher. Men om du hittar en valp i Europa eller särskilt Storbritannien, är han troligen helsvart med lite silverglasyr tillåten.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bayclan (@bayclanaffenpinschers)

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Affenpinscher

Affenpinschers historia som sällskapshund berättar allt du behöver veta om den här valpens personlighet. Han är en charmör. Den här hunden är tillgiven och lojal mot ett fel. Han är också en karaktär. Det räcker med att säga att det finns få tråkiga stunder med detta husdjur i ditt hushåll. Affen markerar många rutor som gör honom till en så förtjusande valp.

Denna hund är lekfull med mycket spunk. Han är anpassningsbar och kan hantera stadslivet bra. Han är intelligent och ett lämpligt val för förstagångsdjurägare. Även om Affen inte är mycket av en skällande, är han ibland noppig. Det är en dålig vana som du måste stävja tidigt. Han har bara en måttlig bytesdrift, en återgång från sina jaktdagar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Affenpinschern är en älskvärd hund och kommer att överdåda sin ägare med tillgivenhet. Han är dock inte lika tolerant mot små barn. Han kommer att klara sig bättre i ett hem med vuxna och tonåringar. Likaså är han något reserverad mot främlingar. Tidig socialisering gör underverk på den punkten. Överraskande nog är denna valp en bra vakthund, trots sin mindre storlek.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Affenpinscher är inte det bästa valet om du har andra husdjur i ditt hem. Han kan tolerera andra hundar om du introducerar honom för andra hundar tidigt som valp. Katter och gnagare är borta från bordet, med tanke på hans historia och envishet som jakthund. Han kommer att klara sig bäst i ett hushåll med ett husdjur där han får all uppmärksamhet utan distraktion från andra djur.

Affenpinscher

Bildkredit: idamkilde, Pixabay

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Affenpinscher:

Affenpinschern får träffar på alla viktiga aspekter av att äga en hund, såsom matning, träning och skötsel. Men det finns också några egenheter du behöver känna till i förväg för att se till att han är det bästa valet för din familj. Vissa är relevanta för alla raser i denna grupp. Andra är specifika för denna valp. Vi kommer att gå igenom var och en i detalj.

Mat & Diet Krav

Du måste övervaka en valps kost noga, särskilt med en liten ras som Affenpinscher. Det är två saker som spelar in. För det första mognar hundar av denna storlek snabbare än sina större motsvarigheter. Deras mat är därför mer kalori- och näringstät som en konsekvens. För det andra tar den tillväxten mycket energi i form av glukos eller blodsocker. Om en valp tömmer den för snabbt kan han bli hypoglykemiskt , vilket helt enkelt betyder att nivån har sjunkit för lågt. Din valp kan bli irriterad och slö. Mer allvarliga symtom inkluderar muskelspasmer och kramper.

Ett av de enklaste sätten att förhindra det är att erbjuda din valp ofta små måltider för att hålla sitt blodsocker stabilt. Vi föreslår att du bjuder honom tre eller till och med fyra portioner kibble om dagen. Du kan minska det till två gånger när han är vuxen. Se till att din valp äter varje gång. Även om han saknar en, riskerar han att få lågt blodsocker.

Ett utmärkt sätt att hålla reda på sitt intag är att plocka upp maten efter cirka 15–30 minuter istället för att låta honom fritt mata hela dagen. På så sätt kommer du att veta exakt hur mycket han får för att säkerställa rätt näring också. Det är lika viktigt för din Affenpinschers goda hälsa. Det är också effektivt för att fånga de tidiga tecknen på en sjukdom. En sjuk valp har inte mycket aptit.

Övning

Även om du kanske vill hålla honom hela dagen, behöver din Affenpinscher hans träning. Som tur är är han en lekfull hund och kommer att göra det enkelt för dig att hålla honom aktiv. Vi rekommenderar att ta honom på en promenad minst en gång om dagen för att förhindra skadlig viktökning. Det är en utmärkt chans att stärka hans sociala färdigheter och koppel uppförande.

Träning

Det råder ingen tvekan om att Affenpinscher är en bedårande hund. Men låt inte det faktumet komma in i träningen av din hund. Låt oss bara säga att hans lekfulla natur ibland står i vägen för hans fokus på sina lektioner. Det är han trots allt tillmötesgående. Vi föreslå att du bara håller godsaker som träningshjälpmedel , med tanke på hans benägenhet att gå upp i vikt. Det är ett utmärkt sätt att få kontakt med hans lojalitet och förtroendeskapande.

Rolig Affenpinscher som leker i trädgården

Bildkredit: Didkovska Ilona, ​​Shutterstock

Det finns två saker att komma ihåg när du arbetar med den här valpen. För det första har hans bakgrund som jägare gett honom en självständig strimma. Det är inte ovanligt för hundar som tjänstgjorde i denna egenskap. För det andra, den här hunden verkligen vill glädja dig. Det är därför det fungerar så bra att belöna honom med godsaker. Han är måttligt känslig, vilket gör positiv förstärkning till det bästa tillvägagångssättet.

Affenpinscher är en intelligent hund. Det är bra när det kommer till träning, men det kan bli ett problem med andra beteendeproblem, speciellt om han blir uttråkad. Om du inte ger honom något att göra, kommer han att hitta det - och inte alltid på ett sätt som du skulle vilja eller uppskatta. Interaktiva leksaker är en smart lösning som hanterar det på ett innovativt sätt.

Grooming✂️

Affenpinschern gör ytterligare ett åk när det kommer till grooming . Han fäller inte mycket, vilket också hjälper. Hans päls behöver lite uppmärksamhet för att hålla den mattfri. Regelbunden borstning kommer att ta hand om det. Du måste också hålla håret trimmat runt hans ansikte för att hålla håret borta från ögat och stävja ögoninfektioner. En rundad sax kommer att få jobbet gjort.

Det är värt att notera att denna ras gör ett utmärkt jobb med att hålla sig ren. Han har inte en lukt som vissa raser med fet päls som labrador retriever. Du kommer förmodligen att upptäcka att du inte behöver bada honom för ofta. Rutinunderhåll med nagelklippning och öronrengöring finns också på din måste-göra-lista.

Hälsoförhållanden

Affenpinscher är en relativt frisk ras med få påfallande hälsoproblem. Det är mer av de vanliga problemen med gemensamma frågor. Hans större ögon innebär också en högre risk för ögonproblem. Hans platta ansikte höjer också några röda flaggor på grund av möjliga andningsförhållanden, speciellt om han blir överupphetsad när han spelar. Känn till tecknen på ett husdjur i nöd och agera därefter.

Det finns några medfödda problem som också motiverar oro. Hälsoundersökningar kan identifiera några av dem så att uppfödare vet att inte para vissa hundar för att undvika att överföra egenskapen till andra generationer. Att ta denna försiktighetsåtgärd är kännetecknet för en ansedd säljare.

Mindre förhållandenAllvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Armbågsdysplasi
  • Patellaluxation
  • Ögonproblem
  • Andningsproblem

Avdelare 5

Man vs Kvinna

De Ortopedisk Foundation for Animals Health Survey av Affenpinscher-ägare avslöjar att över 60 procent av ägarna har en kvinna framför en hane. Vi tror dock att båda könen är ett bra husdjur. Det beror på om du vill föda upp din hund. En av de saker som har inkluderat rasens allmänna goda hälsa är dess lägre ranking i popularitetsgraden.

Tyvärr har den faktorn lett till inavel och överavel. Båda ökar risken för ärftliga problem som kan påverka ungarnas livskvalitet och livslängd. Det är viktigt att förstå att uppfödning av din valp är en riskabel verksamhet. Det är tufft för honan. Om det inte är ett alternativ för dig rekommenderar vi att du diskuterar kastrering eller kastrering av din valp. Lämna det inte åt slumpen.

Tänk på att du måste göra justeringar av din valps kost när du fattar detta beslut. Hans minskad ämnesomsättning innebär att du måste känna honom eller henne mindre mat för att hålla en hälsosam vikt.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Affenpinscher kommer säkerligen att fånga ditt intresse på grund av hans söta ansikte. Det är en utmärkt återspegling av rasens personlighet. Han är rolig och lekfull med den modiga naturen hos mindre hundar som får oss att le. Det hjälper att han är så anpassningsbar och frisk. Om du är en lägenhetsboende kommer du att uppskatta den här valpens anpassningsbara natur. Det händer mycket i denna lilla kropp.


Utvald bildkredit: katamount, Shutterstock

Innehåll