Airedale Shepherd (Airedale Terrier & schäfermix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 24-26 tum
Vikt: 48-88 pund
Livslängd: 10-13 år
Färger: Svart och brun
Lämplig för: Aktiva familjer, de som letar efter en lojal, arbetande hund
Temperament: Extremt intelligent, lätt att träna, vänlig, skyddande, energiskOm du är ett fan av Airedale Terrier och schäfer, kanske du är intresserad av att lära dig mer om deras hybrid, Airedale Shepherd.Airedale Shepherd är en stor hund med en lång och sträv päls. Dess öron och nosparti liknar de hos en Airedale Terrier samtidigt som de har samma kroppsstruktur som en schäfer.

Schäfern, som namnet antyder, avlades för att valla får. De skulle hålla fåren samlade för att hindra dem från att vandra iväg. För att en schäfer skulle vara bra på sitt jobb måste de vara påstridiga utan att skada fåren. Detta innebar att denna ras måste vara extremt intelligent. Eftersom att valla får är ett oerhört krävande jobb, var schäfern också tvungen att ha extrem uthållighet. Följaktligen är de en av de mest intelligenta, självsäkra och energiska hundarna på planeten.Schäfern används nu som en generalbrukshund, som guide, och inom polis och militära operationer .

Airedale Terriers å andra sidan kommer från Storbritannien. Dessa hundar föddes upp i Airedale, Yorkshire, för att jaga ankor, vattenråttor och till och med uttrar. Airedale Terriers kan förfölja och fånga byten i vatten, vilket gör att de också har en stor intelligens och uthållighet.

Som du kan föreställa dig, härmar Airedale Shepherds sina föräldrars egenskaper till fullo. Medan de är en energisk och nyfiken hund, är Airedale Shepherd också ganska social och smälter bra med familjemedlemmar och andra husdjur.

Tack vare sin överlägsna intelligens är Airedale Shepherd mycket mottaglig för träning. Ändå, eftersom denna hund älskar att vara självständig, är det bäst att börja träna dem medan de fortfarande är unga så att de kan vara lydiga.

Här är allt annat du behöver veta om Airedale Shepherds. Avdelare 8

Airedale Shepherds Pups — Innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Albert (@albert_airedaleshepherd)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Airedale Shepherds är uppfödda från intelligenta, högenergiska hundar, och de visar dessa egenskaper till fullo. Dessa hundar behöver därför en hel del mental och fysisk stimulans för att hålla dem lyckliga.

Den goda nyheten är att deras intelligenta natur gör dem mycket mottagliga för träning. Dessutom, även om de tenderar att vara självständiga andar, säkerställer tidig socialisering att de fungerar och lever bra med andra.

Dessa stora hundar har en genomsnittlig höjd på mellan 24 och 26 tum vid axeln, med hanar som väger mellan 66 och 88 pund. Honor väger mellan 48 och 70 pund.

Denna ras har en förväntad livslängd på mellan 10 och 13 år, vilket är genomsnittet för stora raser.

Airedale Shepherds är i allmänhet av god hälsa eftersom de är uppfödda från tåliga föräldrar.

Här är en grundläggande uppdelning av Airedale Shepherds attribut:

Vad är priset på Airedale Shepherd Pups?

Med ett prisintervall på mellan 0 och 0, är ​​Airedale Shepherd en rimligt prissatt hund. Priserna varierar beroende på uppfödare, med de som kommer från renrasiga föräldrar är dyrare.

Om du vill ha upplevelsen av en äkta Airedale Shepherd, se till att din uppfödare är ackrediterad av erkända kennelklubbar, eftersom det betyder att de har en meritlista för att sälja autentiska hybrider.

Föräldrarna till Airedale Shepherd. Vänster: Airedale Terrier, Höger: schäfer

3 föga kända fakta om Airedale Shepherds

1.Airedale Shepherds kan vara extremt tillgivna.

Även om denna ras har en anlag för att vara självständig och distanserad, älskar de uppmärksamhet. Som sådana är de som gladast när du ger dem din tid.

två.Denna ras tycker om träning.

På grund av att de är mycket intelligenta hundar får dessa hundar mycket tillfredsställelse av träning.

3.Airedale Shepherds är ihållande.

När dessa hundar är ute efter något kan ingenting hindra dem från att få det. Det är därför som lydnadsträning är särskilt viktig för dessa djur.

Avdelare 2

Föräldrarna till Airedale Shepherd. Vänster: Airedale Terrier, Höger: schäfer

Avdelare 4

Temperament och intelligens hos Airedale Shepherd

Airedale Shepherds är intelligenta hundar med en iver att behaga. Som sådan, med rätt träning och socialisering, kan detta djur vara en utmärkt följeslagare och vän för dig och din familj, såväl som för andra husdjur.

Eftersom de är så stora är de en utmärkt vakthund. Faktum är att det här jobbet är en självklarhet för en Airedale Shepherd, eftersom de vanligtvis är vaksamma, vaksamma, nyfikna och lydiga.

Dessa egenskaper kommer från deras härkomst av schäfer. Som nämnts anses schäfer vara en av de mest intelligenta hundraserna på planeten. De är ocksåstarkt territoriellt, modigt och lojalt. Tack och lov uppvisar Airedale Shepherd dessa egenskaper också.

Airedale Shepherd ärver egenskaper från Airedale Terrier också. Airedale Terriers är också mycket intelligenta, liksom äventyrlig, djärv och lekfull . Förvänta dig de egenskaperna i Airedale Shepherd.

Beteendeträning är viktig för Airedale Shepherds för att hindra dem från att utveckla dåliga vanor.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Annie & Piper (@rescuesisters_annieandpiper)

Saker att veta när du äger en Airedale Shepherd

Följande är de viktigaste sakerna att notera när du överväger en Airedale Shepherd.

Mat & Diet Krav

Tack vare sin energirika natur behöver dessa hundar en kraftfull diet. Det gör att de kräver ett högre innehåll av protein i kosten än andra hundar.

Även om hundar inte är obligatoriska köttätare eftersom de inte behöver förlita sig enbart på djurkött för att överleva, kräver de fortfarande en betydande mängd protein i kosten. När det gäller Airedale Shepherds, se till att minst 22 % av deras diet består av animaliskt protein.

Din hund förtjänar det bästa. Som sådan, om du ska behålla en Airedale Shepherd, se till att du matar dem med rent protein, snarare än hundmat av låg kvalitet som innehåller fyllmedel.

Airedale Shepherds kräver också fett i kosten. Fett hjälper till att hålla pälsen frisk, vilket är särskilt användbart för Airedale Shepherds eftersom de har långa pälsar.

Men de idealiska näringsbehoven för en Airedale Shepherd beror på deras ålder, kön och livsstil. Tumregeln är att yngre och aktiva Airedale Shepherds kräver mer protein än äldre och mindre aktiva hundar av denna ras.

Träning

Airedale Shepherds ärextremt energirika hundaroch har stora kroppar. Det betyder att de behöver mycket fysisk aktivitet för att förbli stabila och lyckliga.

Som sådan, om du inte kan avsätta en timme eller två för att träna denna hund per dag, är denna ras inte för dig. Som nämnts är Airedale Shepherds extremt nyfikna och äventyrliga, och bristande motion kommer att resultera i uppdämd energi, vilket kommer att resultera i destruktiva vanor.

En timmes måttlig promenad, följt av ytterligare en timmes intensiv lek, borde vara tillräckligt för att hålla denna hund glad och nöjd.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Whiskey the Paint (@whiskeythepaint)

Träning

När det kommer till träning kommer du att älska Airedale Shepherds eftersom dessa hundar har en samhörighet med träning på grund av den mentala stimulans som det ger dem. Airedale Shepherds är därför några av de bästa hundarna att träna.

Ändå svarar dessa djur inte bra på negativ feedback. Under träningen, ha tålamod och förståelse och ge dem alltid positiv förstärkning. Detta innebär att man uppskattar djuret för varje kommando som de utför korrekt.

Det kommer att finnas tillfällen då hunden inte kommer att lyda kommandot. När du blir frustrerad kommer djuret att ta tag i det och associera träning med din besvikelse. Detta kommer att få dem att ogilla träningen.

Som sådan, när du tränar en Airedale Shepherd, ha tålamod och undvik att bli frustrerad över dem.

Grooming ✂️

Airedale Shepherds har en dubbel päls som består av en trådig ytterpäls och mjuk underpäls. Det betyder att de behöver mer skötsel än vanliga hundar. För att hålla pälsen frisk, borsta den två gånger i veckan och bada hunden minst två gånger i månaden.

Se till att klippa deras naglar också.

Hälsa och villkor

Airedale Shepherd är en exceptionellt tålig ras. Men de är mottagliga för vanliga tillstånd som höft- och armbågsdysplasi. Se därför till att du tar dem till veterinären då och då för att se till att de är fysiskt friska.

Slutsats

AiredaleHerdar gör för utmärkta husdjur. Det är de dockbäst lämpad för aktiva familjer, eftersom de är extremt högenergihundar.

För att säkerställa att dusluta med en bra hund, skaffa en från en ansedd uppfödare. En ansedd uppfödare är erkänd av kennelklubbar.

Relaterad läsning:

  • Schäfer- och anatolisk herdeblandning
  • Akita Shepherd (Schäfer & Akita Inu Mix)
  • Tysk korthårig pointerpudel (tysk korthårig pointer- och pudelmix)

Utvald bildkredit: PROMA1, Shutterstock

Innehåll