Akita Chow: (Akita & Chow Chow Mix)

Akita Chow hundrasHöjd: 23-25 ​​tum
Vikt: 88 – 133 pund
Livslängd: 8 – 12 år
Färger: Vit, röd, brun, svart, fawn och silver
Lämplig för: Hus med stora gårdar, erfarna hundägare, familjer med äldre barn
Temperament: Oberoende och envis, intelligent, lojal och besittande

Akita Chow är en blandning mellan Akita och Chow Chow. Båda hundarna kan bli relativt stora, så det är ingen överraskning att Akita Chow är en större hund som ofta kan nå upp till 130 pund. Dessa hundar är intelligenta och envisa, så denna ras är inte ett bra första husdjur. De är lätta att putsa, menderas pälsfäller kraftigt och de kräver en hel del motion varje dag. Akita Chow valp

Akita Chow Puppies – Vad du bör veta innan du köper...

Akita Chow i snön

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Hur mycket kostar Akita Chow-valpar?

Akita Chow har två extremt dyra föräldrar som kan lägga kostnaden för en Akita Chow runt flera tusen dollar. Om du tänker kontakta en välrenommerad återförsäljare för din valp rekommenderar vi att du sparar minst 2 000 USD innan du börjar leta efter uppfödare, och du kanske spenderar dubbelt så mycket för din hund. Akita kan få upp till 00, medan en Chow Chow kan höja så mycket som 00.Om du inte är för kräsen är valpadoption ett utmärkt sätt att skaffa dessa hundar för mycket mindre pengar än vad som är möjligt med en uppfödare. Dessa hundar kan vara äldre och du kanske missar tidsfristen för att anpassa dem till barn, men om du bor ensam eller är ett par kan adoption vara ett bra sätt att skaffa ett av dessa prisvärda husdjur. Akita Chow i gräset

har alla hundar daggklor på bakbenen

3 föga kända fakta om Akita Chow

1. Ingen vet vem som skapade Akita Chow, men den misstänks ha sitt ursprung i Nordamerika någon gång på 1990-talet. Det finns till och med spekulationer om att det inträffade naturligt någon gång.

2. Akita Chow's Chow Chow-föräldrarna är kända som en av de renaste hundraserna, och de har väldigt lite hundlukt.

3. Akita Chows Akita-föräldrarna är en japansk hundras som är hundratals år gammal. En berömd Akita från tidigt 1900-tal är en av Japans mest omhuldade symboler.

En trött akita chow

Temperament & Intelligens av Akita Chow

Akita Chow-rasen kan vara väldigt envis och oberoende, men den är också extremt lojal och beskyddande mot sina ägare. De är inte särskilt tillgivna men kommer att skydda dig med sitt liv. De är självständiga tänkare och är fantastiska vakthundar, men de tenderar att jaga herrelösa djur som kan passera din trädgård. Den här rasen är vänlig men kanske inte gillar att bli knuffad av barn och gillar inte att dela sina föräldrar med andra husdjur och kan bli aggressiv mot dem.

Vi rekommenderar bara Akita Chows för hem som inte har några andra husdjur, även om det kan fungera om du umgås tidigt.

Är dessa hundar bra för familjer?

Akita Chow är en bra hund för familjer om du inte har många husdjur eller små barn som kan försöka brottas med dem eller dra i håret. De kommer att kräva en familjemedlem för att gå och träna med dem i ungefär en timme om dagen, vilket är ett stort engagemang och som du måste ta på allvar för att säkerställa ditt husdjurs hälsa och lycka.

De är inte lämpliga för lägenheter eftersom de behöver för mycket utrymme och kommer att kännas trånga i en liten lägenhet. Vi rekommenderar ett hus med stor gård för att ge gott om löputrymme.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Akita Chow är inte känd för att komma överens med andra husdjur. De tenderar att jaga små djur som ekorrar och kaniner och blir snabbt avundsjuka och ägande på sin ägare och blir ofta aggressiva mot andra husdjur i ett hushåll. De tenderar också att bli överbeskyddande mot sin ägare och bli aggressiva mot andra djur när du går med dem, så det är bäst att hålla dem kopplade hela tiden. Avdelare 5

Saker att veta när du äger en Akita Chow

Det här är några av de saker du bör tänka på innan du köper din Akita Chow.

Avdelare 3

Mat- och kostkrav 🦴

Din Akita Chow bör äta mat speciellt framtagen för stora hundar . Du måste följa instruktionerna på förpackningen, men det kommer sannolikt att kräva att du matar ditt husdjur cirka tre koppar per dag fördelat på några måltider.

ren balans spannmålsfri hundmat recension

Kraven på Akita Chow-måltider kommer att ändras när de åldras, och vi rekommenderar att du rådgör med din veterinär för att hitta det bästa märket och mängden att mata ditt husdjur. Du kommer alltid att vilja använda ett högkvalitativt hundfoder som inte innehåller mycket konserveringsmedel som BHA och som innehåller riktigt kött och grönsaker.

Dagliga träningskrav

Akita Chow kommer att kräva minst en timmes intensiv träning per dag för att hålla sig frisk och glad. Ditt husdjurs energinivå kan variera från dag till dag, men de bör alltid vara redo att träna minst lika mycket. När din hund är yngre är det inte ovanligt att den söker ännu fler lektimmar.

Träning

Du tränar din Akita Chow på samma sätt som vilken hund som helst. Stå helt enkelt framför ditt husdjur och upprepa ett enkelt kommando. När din hund följer det, ger du den en godbit. Efter att ha upprepat detta steg flera gånger om dagen i några dagar, bör ditt husdjur komma ikapp och börja utföra tricket på första eller andra försöket.

Problemet är att din Akita Chow är väldigt viljestark och envis. De tappar snabbt fokus under träningsövningar och kommer att göra det otroligt svårt för dig att utföra din uppgift att lära dem ett nytt trick. Det är inte så att du inte kan träna en Akita Chow, men om detta är ditt första husdjur kommer du sannolikt att bli väldigt frustrerad.

Grooming ✂️

Trots deras långhåriga utseende är det inte så svårt att sköta din Akita Chow. Det kommer att kräva en bra borstning tre till fyra gånger i veckan för att hålla håret fritt från knutar och mattor. Denna borstning hjälper också till att minska mängden hår som tappas från husdjuret. Din Akita Chow kommer också att kräva regelbundna nagelklipp och tandborstning för att bibehålla en långsiktig tandhälsa.

rachael ray nutrish hundfoder betyg

Hälsa och villkor

Lyckligtvis är Akita Chow ett mycket vältränat djur med mycket få allvarliga hälsoproblem som påverkar det. Låt oss ta en titt på de få som gör det.

Mindre förhållanden
  • Entropion

Entropion är ett tillstånd som kan påverka vissa Akita Chows. Vad detta tillstånd gör är att få ögonlocket att rulla mot ögat, vilket gör att päls och ögonfransar gnuggar ögat. Detta tillstånd är mycket smärtsamt och kan leda till allvarligare problem, inklusive ögonsår.

Symtom på Entropion-tillståndet inkluderar rinnande ögon, röda ögon, gnidning i ansiktet och återkommande ögoninfektioner.

  • Progressiv retinal atrofi

Progressiv retinal atrofi är en tillstånd vanligt hos Akitas och kan överföras till Akita Chow. Denna sjukdom orsakar en degeneration av sensoriska celler som kantar baksidan av ögongloben. Det drabbar hundar i sina bästa år och resulterar alltid i blindhet.

Allvarliga förhållanden
  • Fetma

Fetma är en av de enda hälsoproblem en Akita Chow ansikten, och orsaken till det är mestadels en brist på rätt mängd motion som djurägaren tillhandahåller. Vi kan nästan helt utrota detta hälsoproblem genom att se till att ditt husdjur får minst en timmes intensiv träning varje dag. Att se till att de äter ett hälsosamt märke av mat formulerat för stora hundar kommer också att hjälpa.

  • Höftdysplasi

Höftdysplasi är en annan vanligt problem som påverkar många stora hundraser, inklusive Akita Chow. Detta tillstånd orsakas mest av deras stora storlek och aktiva livsstil, men det förvärras med fetma. Symtom på höftledsdysplasi inkluderar minskad aktivitet, minskat rörelseomfång, smärta och stelhet.

Man vs Kvinna

Honan Akita Chow är något mindre än hanen, men det är en mycket liten skillnad, och du kanske inte vet vilken som är vilken, även när du står bredvid varandra. Temperamentet är också väldigt likt mellan hanen och honan Akita Chow.

Sammanfattning:

Förhoppningsvis har vår djupgående titt på Akita Chow lärt dig några nya saker som du inte har hört tidigare om dessa fascinerande djur. Om du är en erfaren djurägare som letar efterett husdjur som kommer att utmana och belöna dig, är Akita Chow ett perfekt val. Om vi ​​har fått dig att fundera på att köpa enAkitaChow, vänligen dela denna korta guide på Facebook och Twitter.

Innehåll