Alaskan Malamute

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 23-26 tum
Vikt: 65-85 pund
Livslängd: 10-14 år
Färger: Svart, brun, röd, sobel, grå, blå, silver, vit
Lämplig för: Barnfamiljer, hem med inhägnade gårdar, aktiva människor
Temperament: Intelligent, aktiv, arbetsvillig, tillgiven, äventyrlig

Alaskan Malamute är den äldsta och största arktiska slädhund existerande. Dessa hundar är vackra och aktiva och älskar att spendera tid med familjemedlemmar. De är tusentals år gamla och är uppkallade efter den stam som de ursprungligen tros ha levt med, Mahlemut. Ursprungligen föddes de upp för att jaga stora djur som björnar och dra tillbaka dem till lägret för sina ägare. Men med tiden började de jobba som släddragare.

Nuförtiden är Alaskan Malamute ett älskat familjedjur inom hushåll över hela världen. Denna renrasiga hund har en slående kroppsbyggnad och en tjock, dubbel päls som håller dem varma även i de kallaste snöstormar. Ändå kan de klara sig i tempererat väder om de är ordentligt preparerade. Dessa hundar älskar barn och andra djur och ser alltid fram emot en äventyrlig dag.

Alaskan Malamutes är aktiva hundar som behöver mycket motion varje dag. De trivs bäst i hem med inhägnade gårdar, men de kan trivas bra i en lägenhet om de tillbringar större delen av sin tid utanför huset med sina mänskliga familjemedlemmar. Är du intresserad av att adoptera en Alaskan Malamute? Här finns allt du behöver veta innan.Avdelare 1

Alaskan Malamute-valpar — innan du köper

alaskan malamute puppy_Phase4Studios_shutterstock

Bildkredit: Phase4Studios, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Även om Alaskan Malamutes är detäventyrliga hundar som ser ut som vargar, de är inte vilda djur. De älskar att spendera tid inomhus med sina familjemedlemmar lika mycket som de tycker om att spendera tid på äventyr utomhus. Här är en ögonblicksbild av andra saker du bör veta om denna vackra renrasiga hund.

Vad är priset på Alaskan Malamute-valpar?

Alaskan Malamutes är omåttligt populära husdjur som är kända för hårt arbete och extrem lojalitet. Därför kan du förvänta dig att spendera var som helst från 500 till mer än 000 när man adopterar en av dessa hundar. De dyrare hundarna kommer vanligtvis från en linje av hårt arbetande hundar som har vunnit mästerskap och fått erkännande genom kennelklubbar som AKC. Men bara för att en valp ser ut som en Alaskan Malamute, betyder det inte att de är det.

Det kan finnas andra raser som gömmer sig i deras härstamning, så det är viktigt att kolla upp föräldrarna och begära en rashistorikrapport för blodlinjen till valpen som du funderar på att adoptera. Om du inte planerar att arbeta med din nya Alaskan Malamute på en gård eller på en pulkabana, behöver du inte oroa dig så mycket för deras härstamning, utan istället kan du fokusera enbart på att välja ut en frisk valp som kommer överens väl i en familjemiljö.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Alaskan Malamutes

1.De älskar att tjuta

Alaskan Malamutes skäller inte mycket. Men de ylar ibland, om så bara för att använda sina stämband. Men de tillbringar inte timmar med att yla och kommer inte att hålla dig vaken hela natten - eller störa dina grannar - med överdrivet ylande.

två.De brukade vara barnvakt

Tro det eller ej, Alaskan Malamutes användes som provisoriska barnvakter när de bodde med medlemmar av Mahlemutstammen. De sov runt spädbarn på natten för att hålla dem varma, och de skulle hålla vakt under dagen när föräldrarna var upptagna med att jaga eller arbeta runt lägret. Naturligtvis ska de inte användas som barnvakter idag, eftersom vi har många alternativa alternativ som är mer pålitliga.

3.De hjälpte till att skapa Alaskan Society

Dessa hundar hjälpte till att göra det möjligt för bosättningar att etableras i Alaska eftersom de transporterade förnödenheter och till och med bar post för bosättare. Detta gjorde det möjligt för bosättningar att knyta an till varandra och frodas hela vintern.

Bildkredit: ertuzio, Pixabay

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Alaskan Malamute

Alaskan Malamute är en självsäker hund som ursprungligen föddes upp för att fungera. Än idag är denna ras aktiv och verkar alltid leta efter ett jobb att göra. Alaskan Malamutes är perfekta husdjur för familjer som är aktiva och äventyrliga. Dessa hundar måste promeneras dagligen, och de är alltid redo för en vandring eller campingtur. De tycker vanligtvis om att åka på roadtrips också. Denna renrasiga hund är intelligent och bör börja lydnadsträning tidigt för att säkerställa korrekt beteende när den är inomhus och runt barn.

Förutom dagliga promenader behöver dessa hundar något att göra när de spenderar tid inne, särskilt när de är själva. Lek med kurragömma och träningspass kommer att hålla din hund underhållen och stimulerad när du spenderar tid med dem. Oförstörbara leksaker kommer att hålla dem sällskap när ingen är hemma.

Även om Alaskan Malamutes är lojala, kan de vara ganska envisa när det kommer till att göra saker som de inte känner för att göra. De behöver en fast (men ändå kärleksfull) hand för att hålla dem i schack när deras envisa sida dyker upp. De svarar inte bra på straff, så de bör alltid hanteras med positiv förstärkning.

    Relaterad läsning: Hundraser som liknar Huskies

Är dessa hundar bra för familjer?

Alaskan Malamutes passar bra in i familjer som inkluderar barn. Även små barn är säkra runt dessa hundar, eftersom de tenderar att anta en uppfostrande personlighet när barn är i närheten. De bör dock tränas i att inte hoppa eller kasta sig i närheten av barn, för att minimera risken för oavsiktliga skador. Barn kan lätt lära sig att träna och gå med den här renrasiga hunden i unga år, så att hela familjen kan vara med och ta hand om hunden över tid.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Dessa hundar tycker om att tillbringa tid med andra hundar, särskilt i en rolig utomhusmiljö där de kan springa, leka och busa. De bör börja umgås med andra hundar så snart de hämtas hem för första gången för att undvika risken för aggressionsutveckling. Alaskan Malamutes kommer dock inte alltid överens med mindre djur som katter på grund av deras jakttendenser. Däremot kan de tränas att behandla katter med respekt lika länge som träning och introduktioner börja tidigt.

Alaskan Malamute hund liggande på betong

Bildkredit: ertuzio, Pixabay

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Alaskan Malamute

Nu vet du hur Alaskan Malamutes personlighet är och hur bra de kommer överens med barn och andra hundar. Här är några fler viktiga saker som du bör veta innan du tar hem en Alaskan Malamute-valp för första gången.

Mat & Diet Krav

Dessa hundar är aktiva hela dagen, och som sådana behöver de vanligtvis ca3 koppar högkvalitativt torrfoder för hundarvarje dag för att tillgodose sina näringsbehov. De älskar mat som innehåller buffel och bison eftersom deras förfäder traditionellt åt dessa köttproteiner.

    Relaterad läsning: Bästa maten för Alaskan Malamutes

Alaskan Malamutes älskar blötmat, men de äter en stor mängd, så kommersiella alternativ kan bli dyra. Därför är det bäst att erbjuda våtfoder på burk som ett komplement till all torrfoder de äter. Under kalla dagar har denna renrasiga hund en trevlig skål med benbuljong för komfort och föryngring.

Övning

Alaskan Malamutes kommer inte att sitta och vänta på något att göra. De är aktiva, och om de inte får minst en timmes motion varje dag, kommer de att hitta något sätt att underhålla sig, även om det innebär att förstöra dina tillhörigheter hemma. Var beredd på att ta långa promenader varje dag med din hund, helst på morgonen så att den inte får för mycket energi på eftermiddagen. Förutom långa promenader kommer din hund att behöva spendera tid med att springa och leka utomhus.

Men de bör spendera sin utomhustid i koppel eller inom ett inhägnat område för att hindra dem från att springa iväg. De spenderar gärna timmar i hundparken om du tillåter dem, och de är alltid redo för en omgång att hämta på gården. På grund av sin intelligens behöver deras hjärnor stimuleras lika mycket som deras kroppar gör. Därför bör spel och träning vara i fokus samtidigt som du spenderar tid inomhus.

Alaskan Malamute står på gräsmattan

Bildkredit: Mohan Nannapaneni, Pixabay

Träning

Alaskan Malamutes längtar efter att lära sig nya saker, så träning bör vara en prioritet genom hela livet. Dessutom grundläggande lydnadsträning , bör ägare överväga rörlighet och slädedragning som fritidsaktiviteter. Träningen bör börja tidigt och vara konsekvent över tiden. Lydnadsträning är nödvändig - utan det kan dessa hundar bli ostyriga eftersom de inte vet vad som förväntas av dem. Men agility och släddragning kan tränas hemma, på bakgården eller på uppfarten.

Grooming✂️

Alaskan Malamutes päls är tjock och lång, så den måste borstas dagligen för att hålla tovor borta. Dessa hundar fäller regelbundet, med djup fällning som inträffar två gånger om året. Så du behöver en bra dammsugare för att hålla ditt hems golv från att alltid se lurvigt ut. Deras öron bör rengöras en gång i veckan eller så för att minska risken för infektion. De kan behöva bada ibland om de vistas utomhus där det är blött eller lerigt. De bör få tillräckligt med träning utomhus för att undvika behovet av nagelklippning.

Hälsoförhållanden

Det finns bara några få mindre hälsotillstånd att vara orolig över som stolt förälder till en Alaskan Malamute. Att känna till dem nu hjälper dig att förbereda dig för dem om de utvecklas i framtiden.

Mindre förhållanden
  • Glaukom
  • Grå starr
  • Diabetes
  • Hudproblem
Allvarliga förhållanden
  • Kondrodysplasi
  • Höftdysplasi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Manliga Alaskan Malamutes är vanligtvis större än sina kvinnliga motsvarigheter. Hanar verkar ha lite mer uthållighet än kvinnor under aktivitet, men tjejer tenderar att vara lite mer självständiga än killarna. Men totalt sett är både manliga och kvinnliga Alaskan Malamutes kärleksfulla, lojala och intelligenta. De gör båda fantastiska familjedjur om de har tillräckligt med utrymme att sträcka ut sig, springa och leka.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Alaskan Malamute ärmer än bara en slädhund. Dessa husdjur är lojala och tålmodiga, och de klarar sig bra i spännande miljöer där barn är närvarande. Dessa hundar behöver mycket uppmärksamhet och motion, men varje minut som spenderas med dem kommer att belönas med kärlek och vänlighet.

Denna renrasiga hund är inte för alla. Men aktiva människor och familjer som letar efter en rolig och tillgiven hund bör inte leta längre än till Alaskan Malamute. Vad upphetsar dig mest med att bli föräldraskap till en av dessa vackra hundar? Vad oroar dig mest? Låt oss veta i vårt kommentarsfält nedan!


Utvald bild: Liliya Kulianionak, Shutterstock

Innehåll