Alusky (Alaskan Malamute & Siberian Husky Mix)

jätte Alaskan MalamuteHöjd: 22-28 tum
Vikt: 60-100 pund
Livslängd: 10 – 15 år
Färger: Kräm, vit, röd, brun, gyllene, grå
Lämplig för: Aktiva familjer i hem med gårdar. Aktiva individer med tid över
Temperament: Lojal och lugn. Godmodig, social och vänlig. Bra med barn, men kan vara envis

DeAlaskan MalamuteochSiberian huskyMix är en energisk, lekfull och vänlig hund som kommer att bli ett bra husdjur för en aktiv familj. Mer känd som Alusky, kräver denna medelstora till en stor hund mycket utrymme för att springa och leka. De är mycket lojala mot sina ägare och med rätt utbildning är de utmärkta husdjur för barnfamiljer.

Om du bor i ett kallare klimat och har en aktiv livsstil, kan denna ras vara en perfekt passform för dig. Innan du fattar några slutgiltiga beslut måste du dock lära dig alla detaljer om detta husdjur och deras skötsel. I artikeln nedan kommer vi att dela all viktig information du behöver för att avgöra om detta är rätt hund för dig eller inte.

Vi kommer att gå igenom detaljerna om Aluskys valpår, skötselbehov, dieter, temperament och mycket mer. Vi kommer också att ge dig en tankeställare om varför denna hund kanske inte passar dig. Fortsätt läsa för att lära dig mer.Avdelare 1

Alusky-valpar – innan du köper...

Alaskan malamute valp

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Alusky är en medelstor valp med mycket energi. De är nyfikna, oseriösa och är benägna att komma in i allt och allt som lämnas utan uppsikt. Dessa små tykes är fulla av äventyr och energi i sina unga år. Du måste ge dem mycket uppmärksamhet och motion, eftersom dekan också uppvisa något destruktivt beteende.

Alaskan Malamute och Siberian Husky är båda arbetsraser som kommer från kallare klimat. Var och en har en lång framstående linje som går tillbaka hundratals år. Aluskys föräldrar är båda vana vid att dra slädar, valla djur och andra jobb. Som valp behöver denna ras mental stimulans samt utlopp för sina rikliga energinivåer.

Alusky är känd som en designerras, som är hybriden av två renrasiga hundar för att skapa en ny hundras. Även om de inte är erkända av American Kennel Club, har de blivit populära husdjur för de aktiva individer som vill ha en lekfull och tillgiven följeslagare.

Som valpar kommer de att kräva träning direkt för lydnad och umgänge. De är inte benägna att skälla, men andra bus kan inkludera att tugga, gräva och hamna i andra problem.

Vad är priset på Alusky-valpar?

Genomsnittspriset för en Alaskan Malamute ochSiberian huskymix valp är cirka 000. Detta antal kan dock variera beroende på uppfödaren. Dessutom vill du också ta hänsyn till andra kostnader som är förknippade med nytt valpinnehav.

När allt är sagt och gjort kan kostnaden för skott, mat, koppel, lådor och alla andra valptillbehör som behövs i genomsnitt bli runt 600 USD. Tänk också på att detta nummer inte betyder andra kostnader som kan spela in. Till exempel kan oförutsedda sjukdomar, skötselkostnader och till och med träningshjälp snabbt öka.

Om du är väl kapabel att hantera utgifterna är den andra viktiga faktorn som du måste tänka på uppfödaren. Att hitta en ansedd kennel är viktigt. En bra uppfödare kommer att ge dig all information du behöver om din valps föräldrar inklusive deras hälsa och uppväxt. Ett annat bra sätt att bedöma en kennel är att se sig omkring. Ta en titt på levnadsvillkoren för de andra djuren. Dessutom, om du kan träffa föräldrarna till din valp, kan det ge dig en bättre förståelse för temperamentet och personlighetsdragen som ditt husdjur kan komma att ha.

ljusbrun och vit Alaskan malamute valp

Avdelare 4

3 föga kända fakta om Alaskan Malamute och Siberian Husky Mix

1. De pratar med främlingar.

Det verkar som om ingen har anat dessa hundar till främmande fara eftersom de är mycket glada över att lära känna ett nytt ansikte. Många antar att större, energiska hundar är aggressiva mot nykomlingar. Alusky är dock vänlig och öppen för att träffa någon ny.

2. De är friskare än sina föräldrar.

Alusky har inte många hälsoproblem och är vanligtvis mindre benägna att drabbas av sjukdomar än sina föräldrar. Faktum är att hybridraser tenderar att ha färre sjukdomar och längre friska år än sina renrasiga förfäder.

3. De är varglika.

På grund av deras båda föräldrars utseende har Alusky misstas för sina vargförfäder av intet ont anande förbipasserande.

husky malamute mix

Vänster: Malamute (elbud, Shutterstock), Höger: Siberian Husky (Sbolotova, Shutterstock)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Alusky

Blandningen Alaskan Malamute och Siberian Husky är ett mycket intelligent och aktivt husdjur. De är lojala mot sina ägare och kan vara tillgivna men ändå lugna. De njuter av många aktiviteter och är väldigt hemma hos högljudda och stökiga familjer. De klarar sig också bra med barn, även om deras storlek kan orsaka några olyckor. Av den anledningen är det viktigt att övervaka denna ras om du har små barn. Dessutom är det inte en ras som rekommenderas för äldre vuxna.

Förutom det är Alusky kärleksfull och vänlig. Deras intelligens låter dem också vara aktiva både i sinnet och kroppen.De njuter av mental stimulans i form av pussel, utbildningar och till och med jobb som vallning. Det är också viktigt att notera att denna hund har ett bra minne.

En sak som den här valpen inte är bra på är att vara en vakthund. Deras vänliga och avslappnade natur gör att de kan vara nyfikna och öppna för nya ansikten. De är mer benägna att tigga om en godbit från en nykomling än att slå larm.

Du bör också vara medveten om att denna ras kan ha en envis sida. De klarar sig inte heller bra med längre perioder av ensamtid, och det kan leda till destruktivt beteende.

Är dessa hundar bra för familjer?

Alusky kan bli ett utmärkt familjedjur med några motprestationer. Som nämnts, om den tränas tidigt är denna hund bra med barn. Deras tålamod och avslappnade sätt gör dem till fantastiska följeslagare för barn, plus att de njuter av den dagliga aktiviteten i en stor familj. Något man dock alltid vill ha i åtanke är att det är stora och väldigt starka djur. Även om de inte är aggressiva mot barn, kan deras storlek göra att de slår små barn omkull av misstag.

kan hundar ha havregrynsrussinkakor

Något annat som är viktigt för denna ras är stora öppna ytor. De mår inte bra i lägenheter eller lägenheter eftersom de kräver en stor trädgård där de kan springa och leka. Vad mer, deras vallning och vandrande instinkter, artighet av deras förfäder,kräver att du även har ett stadigt staketpå plats för att hålla dem säkra inne på din trädgård.

På grund av deras varma päls är denna hund också bättre lämpad för kallare klimat. Under de varmare sommarmånaderna får du inte lämna ditt husdjur ute på bakgården för länge. De kan bli sjuka av solen. Dessutom kan de bli irriterade om de blir överhettade.

    Relaterad läsning: Best Igloo Dog Houses: Recensioner och toppval

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Om den tränas tidigt kommer Alusky att komma bra överens med andra husdjur i hemmet. De är vänliga och sällskapliga med andra hundar men kan reserveras med nya ansikten. Med detta sagt är de vanligtvis inte aggressiva om de inte uppfattar ett hot.

Denna ras är också bra med andra mindre husdjur som katter och kaniner. På grund av deras vallningsinstinkter kan du dock notera detta beteende med dina mindre fotledsbitare. Alusky tycker som sagt om många olika aktiviteter och de har inget emot extra lurviga fötter som springer omkring som de kan jaga eller valla.

Alaskan Malamute och Siberian Husky på gräset

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Alaskan Malamute och Siberian Husky Mix:

Mat & Diet Krav🦴

Som en medelstor till stor hund kräver Alaskan Malamute och Siberian Husky-blandningen en anständig mängd mat varje dag. Det rekommenderas att de får cirka fyra och en halv koppar mat fördelat på två måltider morgon och kväll. Det är lika viktigt att maten innehåller näringsrika vitaminer, mineraler och andra kosttillskott för att säkerställa deras allmänna hälsa.

Som en allmän riktlinje bör din hund få i sig mellan 20 och 30 % protein vid varje måltid; plus mellan 10 och 20 % fett och upp till 10 % fibrer. Dessa saker i kombination kommer att säkerställa att de får i sig alla nödvändiga näringsämnen för att förbli aktiva och friska. Observera också att ditt husdjur bör konsumera 30 kalorier per kilo kroppsvikt per dag. Återigen är det viktigt att du pratar med din veterinär för att säkerställa att din hund får deträtt näring.

Aktiva hundar kräver en bra mängd magert proteinoch hälsosamt fett i kosten för att hålla sin energinivå stark. Dessutom bör du också välja godsaker och snacks som har protein och andra hälsofördelar. Försök att hålla låga sockerarter, ohälsosamma fetter, kolhydrater och kalorier. Undvik också att mata ditt husdjur med bordsrester, eftersom de kan vara predisponerade för viktökning under sina senare år, vilket också kan orsaka led- och höftvärk.

    Prova: Bästa maten för Alaskan Malamutes

Övning

Alusky kräver en bra mängd daglig motion. De bör tas med på långa kraftiga promenader två gånger om dagen, plus att de också ska få lektid på gården också. Även om vi redan har nämnt det, klarar dessa hundar också bra med mental stimulering som lagts till deras träningsrutiner.

Att ge ditt husdjur jobb som vallning kan gynna deras allmänna välbefinnande. De tycker också om pussel, lopp, agilitybanor ochleksakersom kommer att ha flera funktioner. Detta kommer att hålla din hund från destruktiva beteenden som kan ta över om den blir uttråkad. Tyvärr är tristess en av den här hundens personlighetsegenskaper.

Om de inte ges rätt uppmärksamhet och daglig aktivitet, kommer de snabbt att omvandla sin energi till beteenden som inte är lämpliga. De har varit kända för att tugga, gräva, gräva och ägna sig åt andra beteenden som får dig att skaka på huvudet.

husky malamute mix valp

Träning

Som ett mycket intelligent djurAlaskan Malamuteoch Siberian Husky-blandningen kan tränas inom lydnadsområdet,inbrottoch beteendekommandon. Som sagt, de har en envis streak och självständig karaktär som kan göra träningen lite svårare. De flesta Aluskys husdjursföräldrar har funnit att tålamod och en tidig start är det bästa sättet att få jobbet gjort.

Alusky är ivriga att tillfredsställa sina ägare, men de kräver en flockledare och en fast hand. Vi nämnde ovan att just denna hund har ett bra minne. Detta är särskilt viktigt när det kommer till träning. Aggression eller våld mot hunden kommer att minnas långt efter att tiden har gått. Inte bara kommer det inte att hjälpa dig i deras korrekta träning, utan de är mindre benägna att följa dina kommandon.

Som de flesta självständiga hundar med dominerande karaktär är det viktigt att ställa upp som ledare från början. Du måste ha tålamod och tid också. Positiv förstärkning och ett belöningssystem är också mycket effektiva med denna ras.

Om den tränas tidigt och ordentligt kommer Alusky att bli ett fantastiskt husdjur. Deras övergripande intelligens kommer att tillåta dem att snabbt plocka upp trick och lydnadsträning, plus det kommer att tillåta dem att interagera fritt med barn, husdjur och andra människor.

Grooming ✂️

Med sin tjocka päls, kommer Alaskan Malamute och Siberian Husky-blandningen att kräva lite skötsel. Dessutom, eftersom de inte är en hypoallergen ras, rekommenderas de inteför hushåll som har allergier, astma och andra andningssvårigheter. Med detta sagt har denna ras genomsnittlig till normal utgjutning förutom under utgjutningssäsongen. Under denna tid är det viktigt att du borstar dem två gånger dagligen för atthålla huvuddelen av håret från dina möbler och annan klädsel.

    Se våra recensioner på de högst rankade tjocka pälsborstar!

Du kan även bada dina Alusky när de är smutsiga. Regelbundna bad är dock inte nödvändigt. Eftersom denna ras har en tjock underull kan det ta lång tid att torka. Om de ska spendera tid utomhus under det kalla vädret, bör du se till att de är helt torra eller skjuta upp badtiden innan du släpper ut dem under längre perioder.

Alaskan Malamute och Siberian Husky

Förutom pälsen vill du också borsta tänderna varje vecka, samt rensa deras öron för att förhindra infektioner. Du måste också hålla deras naglar klippta. Med rätt träning bör nagelunderhållet vara minimalt eftersom de naturligt kommer att mala ner naglarna på egen hand.

Hälsa och villkor

Om du läser de föga kända fakta om denna ras ovan, kanske du har märkt att Alusky är en ganska frisk hund som inte är utsatt för många sjukdomar. Faktum är att de tenderar att vara friskare än sina renrasiga Alaskan Malamute och Siberian Husky föräldrar. Med detta sagt kan alla hundar utveckla sjukdomar beroende på deras genetik, livsstil, kost och träning.

När det kommer till Alusky finns det några saker du vill hålla utkik efter. Först är öroninfektioner och vaxuppbyggnad. I grooming-avsnittet ovan nämnde vi att det är viktigt att rengöra ditt husdjurs öron varje vecka. Detta kommer att bidra till att minska risken för infektion.

Något annat att hålla utkik efter är viktökning när din hund åldras. Att hålla dem aktiva med en hälsosam kost kommer också att hålla chansen att detta händer låga, men det är ändå något att hålla utkik efter. Med viktökning kommer även möjligheten till höftledsdysplasi som är något annat som denna ras kan utveckla.

Förutom dessa åkommor är denna ras också utsatt för andra mindre bekymmer som ögon- och hudinfektioner. Konsekventa öroninflammationer kan också orsaka hörselproblem under sina gyllene år. Slutligen, håll utkik efter tovor och mattor i pälsen som kan göra ont.

Man vs Kvinna

En hybriddesignerras kan ha olika egenskaper och egenskaper baserat på vilken förälder som är mest dominant. Det är också svårt att säga om Alaskan Malamute eller SiberianHeskommer att vara tydligare i Aluskys personlighet.

Han- och honhundar kan uppvisa olika beteenden beroende på deras egenskaper och temperament. Som ett exempel kan den kvinnliga siberian huskyen vara mer oberäknelig medan den manliga Alaskan Malamute kan ha en mer dominerande personlighet.

Dessa saker är alla subjektiva för din hund och hur de uppfostrades. Tidig hantering och deras livsstil gör skillnad, såväl som om de har kastrerats eller inte. När det gäller utseendet brukar Aluskyhonorna vara lite bredare i mitten. Hanarna är däremot större och smalare i höfterna.

När det gäller personlighetsdrag, som deras förfäder, kan män tendera att vara mer dominerande och envisa. De kan tänja på gränserna särskilt när de är unga och tar reda på vem som är ansvarig. Honor kan vara lite sura om de inte har kastrerats. De kan också vara lite mer territoriella.

Slutgiltiga tankar

Sammantaget blandas Alaskan Malamute och Siberian Huskygör ett bra husdjurför aktiva husdjursföräldrar och familjer.De är vänliga, avslappnade och sociala. Denjuta av vardagens liv och rörelse, och deras intelligens låter dem passa in i din familj.

Om träningen görs i tidig ålder, kommer detta husdjur att vara bra för familjer med barn och andra djur. Även om vi inte rekommenderar lägenhetsboende för denna hund, är stora gårdar med staket bra tillsammans med dagliga utomhusaktiviteter. I allmänhet är detta ett bra husdjur att ha som följeslagare i ditt liv.


Bild Bildkredit: PxHere

Innehåll