Amerikansk leopardhund

Välj Namnet På HusdjuretAmerikansk leopardhundHöjd: 21-27 tum
Vikt: 45-70 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Röd, blå, svart, gul, merle, brindle, svart och brun, eller svart och vilken annan färg som helst, fläckig i vitt eller någon annan färg
Lämplig för: Aktiva familjer eller individer, de som söker en kapabel jakthund, förorts- eller landsbygdshem
Temperament: Social, Flitig, Energisk, Intelligent, Träningsbar, Tillgiven, Beskyddande

Lika smart som en border collie, lika skicklig som en blodhund och dubbelt så söt som båda — den amerikanska leopardhunden är en underbar följeslagare för aktiva familjer med utrymme att låta dem ströva omkring!

Den amerikanska leopardhunden utvecklades troligen genom att blanda infödda mexikanska hundar med hörntänder som de spanska conquistadorerna tog med sig. Senare kom dessa hundar till södra USA och blandades med vallhundar och hundar från Frankrike, England, Irland och Skottland.

Den äkta amerikanska leopardhunden grundades 18thårhundradet i North Carolina. Därifrån tog sig dessa anpassningsbara hundar till Kentucky och Tennessee, sedan Oklahoma och Texas. De är en sällsynt ras och blev aldrig populära utanför södra USA.De är några av de bästa och äldsta av trädhundarna - hundar som spårar vilt, jagar det upp i ett träd och håller det där tills deras jägare anländer. Amerikanska leopardhundar används fortfarande idag för att jaga björn, puma, bobcat, tvättbjörn, ekorre och många andra trädklättrande vilt.
Avdelare 1

American Leopard Hund-valpar – innan du köper...

American Leopard Hound valp i blommor

Bild: otsphoto, Shutterstock

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Ljusögd, söt i ansiktet och diskettörad, den robusta amerikanska leopardhunden är en av de bästa vännerna jägare eller äventyrligt barn kan begära. De är utmärkta arbetshundar, eftersom de är ivriga att behaga och hårt arbetande, men också bra följeslagare på grund av deras vaksamma och vänliga natur.

Även om du först är lite försiktig med främlingar, när du väl blir vän med en amerikansk leopardhund kommer du att ha en av de mest pålitliga vänner du någonsin kan begära! De lever vanligtvis i mitten av tonåren och är en robust, tålig ras.

Dessa hundar är medelstora och behöver en hel del utomhusutrymme för att blomstra. En mångsidig och tuff ras , Amerikanska leopardhundar kan vänja sig vid båda extrema temperaturerna.

Vad är priset på amerikanska leopardhundvalpar?

Den amerikanska leopardhunden är en utmanande ras att hitta på grund av deras brist. Till deras sällsynthet är dock det faktum att dessa hundar ibland misstas för andra raser.

Om ditt hjärta är inställt på en amerikansk leopardhund kan det vara värt besväret att hitta en uppfödare. Eftersom de är ganska sällsynta, var dock beredd att betala mellan 0 och 000 för en valp. Dessa är mycket uppskattade jakthundar, och en uppfödare som specialiserar sig kommer sannolikt att vara dyrare.

Även om det sannolikt kommer att ta en hel del sökning, om du hittar en amerikansk leopardhund i ett skydd eller för adoption kommer din initiala kostnad troligen att vara cirka 0. Denna avgift täcker själva adoptionen samt aktuella vaccinationer och kostnaderna för sterilisering eller kastrering.
Avdelare 8

3 föga kända fakta om amerikansk leopardhund

1. Amerikanska leopardhundar har otroliga näsor

American Leopard Hound är en av de bästa hundarna för doftarbete och spårning. De är lika skickliga på att plocka upp nya stigar och kalla spår.

Med sina skarpa näsor och uthållighet kan amerikanska leopardhundar följa bytesspåret milsvida.

2. Amerikanska leopardhundar är tuffa kämpar

Förutom deras exceptionella skicklighet att sniffa upp och spåra spel, är den amerikanska leopardhunden också bra i en kamp. De kan höra farliga djur och hålla dem medan deras jägare kommer nära.

Dessa smidiga hundar har förmågan att ducka, smita och väva medan de vistas i närheten av sitt stenbrott, undvika skador och hindra galtar, björnar och pumor från att fly.

3. Amerikanska leopardhundar kan klättra som en katt

Dessa kapabla hundar är inte bara utmärkta på att träda och hålla byten, utan de kan klättra upp efter matchen när det behövs.

Amerikanska leopardhundar har stora, runda, kattliknande tassar. Dessa tuffa tassar, deras starka bak- och framben och deras stora svansar som kan hjälpa dem att balansera alla betyder att dessa hundar kan klättra i träd nästan lika bra som vilken katt som helst. Nu är det talang!

närbild hund

Utvald bildkredit: Pxhere

Temperament och intelligens hos den amerikanska leopardhunden

Den amerikanska leopardhunden är en tuff och ihärdig jägare när den är på fältet och en lugn familjekamrat i hemmet. Barn är favoritkamrater till denna söta hund.

Även om den är vänlig och tillgiven med familjen, kan en leopardhund vara försiktig med främlingar på grund av deras intensivt skyddande natur.

Den amerikanska leopardhunden är allmänt känd som den smartaste och mest träningsbara av hundarna och har en angelägen intelligens och en djup önskan att behaga sin ägare. En energisk, atletisk varelse, den här hunden klarar allt arbete den kan göra tillsammans med sin ägare och älskar att spela spel med familjen.

Är dessa hundar bra för familjer?

Även om de är tuffa och målmedvetna när de arbetar, är amerikanska leopardhundar lojala och tillgivna familjehundar. De kommer särskilt överens med barn och är extremt beskyddande mot sina anhöriga.

Det är tillrådligt att socialisera din amerikanska leopardhund med barn och vuxna tidigt och ofta. Även om de är mycket sociala, kan deras skyddande natur bli övermäktig om de inte får lära sig hur och när det är lämpligt att vara på defensiven.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Amerikanska leopardhundar hålls ibland som en del av en jaktflock, och som sådan kommer de vanligtvis lätt överens med andra hundar. Leopardhundar kan ha samma lätthet med katter, men det är en situation från fall till fall. Tidig socialisering ska hjälpa hundar och katter att komma överens och förhindra alla jakter.

Som med alla jaktraser, låt aldrig din amerikanska leopardhund ha oövervakad tid med små husdjur eller bytesdjur. Trots allt kan även den mildaste leken för en hund vara dödlig för en kanin.

Amerikansk leopardhund

Bildkredit: Krystal Hamlin, Flickr

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en amerikansk leopardhund

Hur underbara hundar än kan vara, att välkomna en aktiv, energisk hund i din familj innebär också ett stort ansvar.

Här kommer vi att titta på några av detaljerna i den dagliga vården för den amerikanska leopardhunden. Förhoppningsvis kommer detta att ge dig en bättre uppfattning om hur livet med en av dessa hårt arbetande hundar är!

Mat & Diet Krav 🦴

Hundar, precis som människor, kräver en varierad kost för att få i sig alla nödvändiga näringsämnen. För att se till att din hund får en välbalanserad måltid varje dag är en högkvalitativ kibble ett utmärkt alternativ.

Den muskulösa och atletiska amerikanska leopardhunden klarar sig särskilt bra med mat rik på animaliska proteiner och hälsosamma fetter. Fettsyror som omega-3 och 6 är särskilt viktiga för deras stöd för leder, ögon och hjärnans utveckling.

Få några rekommendationer för märken och portionsstorlekar från din veterinär. Du kan till och med fråga vilka frukter och grönsaker du kan ge din hund som en godbit - du kan bli förvånad över hur mycket vissa hundar älskar morötter!

Övning

Som ett bevis på deras jaktarv är den amerikanska leopardhunden en mycket aktiv ras. De behöver gott om utrymme för att ströva omkring och träna, och en stor, inhägnad trädgård eller lantegendom rekommenderas.

Amerikanska leopardhundar är dåligt lämpade för lägenheter och stadsliv. Deras aktivitetsnivå och nödvändiga fysiska utrymme kräver förorts- eller landsbygdsboende.

Planera att ta din amerikanska leopardhund med dig utomhus ofta - oavsett om det är vandring eller simning, jakt, agilityträning eller till och med bara leka apport. Dessa hundar älskar att vara aktiva med sin ägare.

Träning

Den amerikanska leopardhundens otroliga intelligens och iver att behaga göra denna flitiga hund till den enklaste att träna av alla hundar. De har inget av envisheten hos vissa hundhundar och tycker verkligen om att arbeta tillsammans med sina ägare.

Fans och jägare hyllar ofta den amerikanska leopardhunden som den mest villiga och tränarbara av alla hundar de någonsin ägt!

Ett gediget återkallande är särskilt viktigt att ingjuta i denna dofthund. Den amerikanska leopardhunden älskar att följa intressanta dofter och kan lätt bli distraherad och lockad bort från hemmet och härden.

Men om du övar på att ringa tillbaka dem från långa och korta avstånd, kommer de säkerligen att återvända med ett busigt vovvegrin och en studs i steget.

catahoula valp

Utvald bildkredit: Squirrel_rich, Wikimedia Commons

Grooming ✂️

American Leopard Hounds har korta, täta pälsar som kräver lite uppmärksamhet för att hålla sig snygg och ren. De fäller inte mycket, så då och då borstning och ett bad då och då kommer att göra dessa valpar bra.

Eftersom de är så energiska hundar, sliter amerikanska leopardhundar vanligtvis på sina naglar naturligt och behöver dem sällan trimmas. Det är fortfarande en bra idé att kontrollera dem med jämna mellanrum, eftersom övervuxna naglar kan spricka och gå sönder smärtsamt.

Tänder och öron bör rengöras varje vecka. Att försiktigt svabba eller spola öronen från överflödigt vax och smuts hjälper till att förhindra otäcka infektioner, och en regelbunden rengöring av huggtänder kommer att hålla tandkött och tänder friska långt upp i åldern.

Hälsa och villkor

Amerikanska leopardhundar är exceptionellt tåliga och friska hundar. Att vara sällsynt betyder dock också att det kan finnas tillstånd som de är benägna för som uppfödare inte känner till.

Här är de kända hälsoproblem som du bör hålla utkik efter när du skaffar eller tar hand om en amerikansk leopardhund.
Mindre förhållanden

  • Kryptorkidism
  • Dövhet
  • Blindhet
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
Avdelare 5

Man vs Kvinna

American Leopard Hounds är stora, muskulösa hundar. Hanar är också mer benägna att använda urin för att markera territorium och visa sexuellt aggressiva beteenden som att stiga eller pucka.

Honhundar springer mindre och tenderar att vara tystare hundar än sina manliga motsvarigheter.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Så, är den amerikanska leopardhunden rätt för dig?

Om du bor i en trång stad eller inte tycker om att spendera tid utomhus, kanske du borde kolla in några andra raser.

Men de som letar efter en följeslagare för utomhusäventyr och som har tid och utrymme att ägna sig åt en smart och hängiven hund, kanske har du hittat din match i American Leopard Hound!


Utvald bildkredit: Aneta Jungerova, Shutterstock

Innehåll