Är Catahoula Lab Mixes bra hundar?

Välj Namnet På HusdjuretFörsöker du bestämma vilken hundras som blir nästa tillskott till din familj? Kanske är Labahoulan rätt hund för dig! Kolla in den här artikeln för att ta reda på det.

Catahoula Lab Mix

Catahoula lab mix är en designerras som har fått smeknamnet Labahoula. VCA-sjukhusen förklara det designerraser kombinera det bästa av två världar. Registrerade, rena hundraser blandas med avsikt för att skapa designerraser. Avsiktlig blandning av raser optimerar de bästa egenskaperna hos varje förälder. Ibland kan hunden ha mer än två rena raser i sin blodlinje, men till skillnad från en mutt kan hans härstamning identifieras.Att blanda renraser blir allt vanligare - därav Labahoula. Men innan vi går in i de potentiella egenskaperna, temperamentet och personligheten hos en Labahoula, låt oss titta på egenskaperna hos varje förälderras. Då vet du alla möjliga resultat av Catahoula labbmix.Catahoula leopardhunden

Catahoula leopardhunden är mycket unik i sitt utseende och har en ganska intressant historia. De American Kennel Club säger att Catahoula leopardhundar härstammar från vilda hundar i Louisiana som såg ut som en varg men skällde som en hund. Dessa infödda hundar korsades med 'blodhundar, mastiffer och vinthundar' som de spanska upptäcktsresandena tog med [1539]. I norra Louisiana kallade indianerna dessa nya hundar 'Varghundar.' När fransmännen väl kom med sina hundar, korsades de igen, vilket resulterade i dagens Catahoula Leopard Dog.Dessa bedårande hundar kan komma i en mängd olika färger - vanligtvis tvåfärgade eller trefärgade, och ofta med fläckar och fläckar. De kan också ha blå ögon, bruna ögon eller en av varje. Catahoula leopardhundar är definitivt brukshundar, kända för sina instinktiva vallfärdigheter. De användes ofta till skapa hundstängsel där de skulle omge vilda svin och kor , medan deras ägare ledde den vilda flocken.

De är 22-24 tum långa, väger 50-95 pund och lever 10-14 år. De är tillgivna mot sin familj och är bra med barn och andra hundar. Men de är mycket skyddande vakthundar, så de behöver avsiktlig träning och socialisering från en ung ålder.Tänk på att de har väldigt hög energi och behöver massor av mental stimulans och fysisk träning för att vara lycklig och för att bete sig. Dessa hundar behöver ett jobb och en känsla av syfte. Catahoula leopardhunden skulle vara en bra arbetshund på en gård, eller en bra träningspartner när du springer eller vandrar genom skogen.

Labrador retriever

Labrador retrievers är en del av den sportiga gruppen av hundraser. De är den nummer 1 mest populära hundrasen i USA, enligt American Kennel Club . Labs är kända för att vara vänliga, aktiva och utåtriktade.

Dessa söta hundar är väldigt tillgivna mot sin familj, väldigt bra med barn och väldigt bra med andra hundar. De får också höga poäng på att vara öppna för främlingar, vara lekfulla, anpassningsbara och träningsbara. Labrador retrievers handlar om medelnivå vakthundar, men har hög energi och ett behov av att stimuleras mentalt.

De anses vara medelstora till stora - står 21,5-24,5 tum långa, väger 55-80 pund och lever 10-12 år. Deras päls kommer i en svart, brun eller gul tät päls. Dessa vänliga, snälla hundar är fantastiska följeslagare och kommer att knyta an till hela familjen.

Men American Kennel Club påminner oss om att inte missta hans lättsamma personlighet för låg energi: The Lab är en entusiastisk idrottare som kräver mycket motion, som simning och maratonspel för apport, för att hålla sig fysiskt och mentalt i form. Labs är fantastiska familjehundar, men speciellt för dem som har stora bakgårdar eller ofta är aktiva utomhus.

Catahoula + Lab = Labahoula

Catahoulas labbmix kommer att vara en kombination av dess två föräldraraser, men du kan aldrig förutsäga vilka egenskaper han eller hon kommer att få från vilken förälder. Så se till att vara beredd på båda. Den verkliga förhoppningen är att din De skrek kommer att ha de kärleksfulla och milda egenskaperna hos en labrador och [den] orädda och lojala personligheten hos [en] Catahoula.

Oavsett vilka egenskaper som kommer fram starkare kan du vara säker på att din Labahoula kommer att vara cirka 22-24 tum lång, 50-95 pund i vikt och leva cirka 10-14 år. Det är den säkrare delen med att blanda raser av liknande storlek. När det gäller färg - det kommer definitivt att bero på färgerna på deras specifika föräldrar. Men du kan förmodligen förvänta dig att de där roliga prickarna och fläckarna från Catahoula-leopardhunden kommer fram.

Catahoula labbblandningen kommer att vara mycket tillgiven, bra med barn och bra med andra hundar. Kom bara ihåg att vara avsiktlig med träning och socialisering kring barn och andra hundar som börjar i ung ålder. De kommer också att vara skyddande vakthundar, mycket träningsbara, ha hög energi och behöver massor av mental stimulans.

Så om du funderar på att lägga till en Labahoula till familjen, var beredd på mycket utomhustid och träning! Och att ha en stor, inhägnad bakgård skulle absolut hjälpa. Om det låter som att det passar din personlighet och livsstil, kan Labahoula vara den perfekta passformen för dig och din familj. Och oroa dig inte... Du kan alltid hålla reda på din hunds plats och dagliga aktivitetsnivåer med Fi Smart Dog Collar.

Adoptera en Labahoula idag

Redo att ta hem en Catahoula labbmix idag? Kolla American Kennel Club för välrenommerade uppfödare . Eller kan du adoptera en Labahoula ! Det finns hemsidor som PetFinder.com som kan hjälpa dig att hitta den rasmix du letar efter precis i din närhet.

För fler artiklar om rasblandningar, roliga hundvänliga aktiviteter och användbara tips för att uppfostra husdjur, kolla in Blogg på Makeupexp.com .