argentinska DogoHöjd: 24-27 tum
Vikt: 88-100 pund
Livslängd: 9-15 år
Färger: Vit
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en hund med låg fällning
Temperament: Tillgiven, lojal, aktiv, intelligent

Dogo Argentino spelar den roll som hans utseende kan antyda. Han är en kraftfull hund med godset för att backa upp sitt budskap. Denna hund är muskulös och intelligent, vilket kan göra honom till en formidabel fiende. Men han är också en älskling detkommer att ta hand om sin familj och skydda dem från alla hot.Han är en hund som du vill ha på din sida.

Han är en aktiv hund, vilket är en återspegling av hans jakthistoria. Dogo Argentino är väl van vid jakten. Det betyder också att han har en hög wanderlust potential att se spelet till sitt slut. Om du letar efter en vakthund är denna ras ett utmärkt val. Hans tapperhet och lojalitet kommer att ge all säkerhet att du behöver veta att du är i goda händer. Dogo Argentino valp

Dogo Argentino-valpar – innan du köper...

Dogo Argentino sida

Bildkredit: joseltr, PixabayEnergi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Raser som Dogo Argentino har en mindre nisch av lämpliga ägare och situationer. Det är absolut nödvändigt att veta vad som får denna hund att bocka för att se till att du väljer rätt ras för din familj. Även om han är vänlig med sin familj, är han inte det bästa valet om du har barn. På den positiva sidan är han ett husdjur med lågt underhåll på flera fronter.

Dogo Argentino är en större ras. Han kommer att ta upp mycket plats och ätamycket mat. Han lever livet i nuet med stark intensitet i allt han gör. Den här hunden behöver sin motion, med tanke på hans jaktförflutna. Han kommer att klara sig bäst i ett hushåll med en ägare som är villig att ta ansvar när han är igång med tidig socialisering och en aktiv roll i träningen.

Vad är priset på Dogo Argentino-valpar?

Du skulle få svårt att hitta en Dogo Argentino för mindre än 500. Rasens sällsynthet gör det till en utmaning att hitta en. Allt handlar om lagen om utbud och efterfrågan. Vi föreslår att du skaffar en valp som är minst 8 veckor gammal men helst 12 veckor gammal. Du kommer att upptäcka att övergången är mycket lättare för hunden – och för dig – om han avvänjs från mamma. Dogo Argentino ram

3 föga kända fakta om Dogo Argentino

1.Dogo Argentino är den nya ungen på blocket

Även om dess historia går tillbaka till 1920-talet, är Dogo Argentino en ny hund på renrasig front. AKC erkände rasen 2020, vilket gjorde den på 95:e plats på sin lista.

två.Dogo Argentino är en sorts designerhund

Selektiv avel är inget nytt. Uppfödare kommer ofta att para hundar som har önskvärda egenskaper för att få en korsning som passar räkningen. Samma sak gäller för Dogo Argentino, bara hans syfte var en storviltsjägare, utvecklad av Antonio Nores Martinez från Argentina .

3.Flera länder har förbjudit Dogo Argentino på grund av hans olyckliga förflutna

Dogo Argentino är en pitbullliknande hund. Han har den där skamliga historien som fighter. Det förflutna har följt honom in i idag. Som ett resultat har flera länder förbjudit denna ras av rädsla för hans aggression, bl.a Fiji , Australien och Caymanöarna.

Avdelare 5

Fotokredit: wsanter, Pixabay

Temperament och intelligens hos Dogo Argentino

Om du vill ha en hund som är starkt lojal mot din familj, leta inte längre än Dogo Argentino. Denna hund älskar sin stam med en orubblig hängivenhet om han upplever något hot mot deras säkerhet. Följaktligen är han inte främlingsvänlig och kommer att reservera sitt omdöme om nya människor som kommer till ditt hem. Rasen är inte yippy. Hans muskulösa form är tillräckligt för att förmedla hans budskap till alla som korsar honom.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dogo Argentino är en hund som är bättre lämpad för en familj som inkluderar vuxna och vuxna barn. De har inte tålamod eller tolerans för yngre barn. Även om han inte har en hög tendens att nappa, är hans käkstyrka är imponerande. Hans bett är värre än hans skäll. Som sagt, den här hunden älskar sin familj och kommer att visa sin tillgivenhet lätt.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Tyvärr är Dogo Argentino inte ett klokt val för hushåll med andra husdjur. Han är inte hundvänlig, speciellt med tanke på hans beklagliga förflutna som kampdjur. Denna hund var också en jägare, som gick efter storvilt som pumor. Han är en tuff kaka. Han har också en stark bytesdrift. Om en katt eller annan hund springer från honom, se upp för ett mullrande. Avdelare 3

Saker att veta när du äger en Dogo Argentino:

Vår beskrivning av Dogo Argentino har utan tvekan lyft några röda flaggor för dig. Faktum kvarstår att oron vilar på styrkan och käkkraften som gör honom till en hund för rätt ägare. Det är inte den enda delen av att ha ett husdjur. Det är viktigt att få hela historien så att du kan avgöra om den här valpen är rätt för ditt hem.

Mat & Diet Krav

Liksom många stora raser handlar Dogo Argentino om mat. Som tur är blir han vanligtvis inte överviktig, så länge han får tillräckligt med aktivitet under dagen. Han klarar sig bäst med tre måltider om dagen som valp och två som vuxen. Se till att hålla dig till en regelbundet utfodringsschema till skillnad från frimatning, särskilt under den första eller två veckorna i ditt hem.

Vi rekommenderar att behålla godsaker för träning. Han är inte benägen att gå upp i vikt, men den här rasen behöver lite lirkning när det kommer till träning.

Övning

Historien om Dogo Argentino berättar historien. Denna hund behöver regelbunden motion för att hålla sig frisk, både mentalt och fysiskt. Han längtar efter den mentala utmaningen med nya saker att göra och platser att se. Han har levt ett aktivt liv tidigare och trivs bäst i hushåll där han kan fortsätta att få sin dagliga mättnad. Att gå med honom varje dag är ett utmärkt sätt att bocka av alla rutor.

Träning

Dogo Argentino är smart. Det var syftet med hans selektiva avel. Men hans styrka och benägenhet för egensinnighet gör att du måste ta en aktiv hand i träningen. Tidig socialisering är också avgörande för att stävja några av hans egenskaper som strider mot hans vänlighet. Vi rekommenderar att du introducerar honom för andra människor också så att han inte är så främmande försiktig.

Fotokredit: joseltr, Pixabay

Grooming ✂️

Om du vill ha en hund som är relativt underhållsfri, då är Dogo Argentino husdjuret för dig. Han fäller inte mycket. Hans korta päls kräver inte mycket arbete. Det betyder också att du inte kommer att ha många problem med öroninflammationer. En och annan genomgång med skötselhandskar kommer att hålla Dogo Argentinos hud glad och främja god cirkulation.

Hälsa och villkor

Dogo Argentino har få stora hälsoproblem. På gott och ont är rasen sist på listan över populära bland rasen American Kennel Club (AKC). Det är en positiv sak eftersom det betyder att överavel inte är ett problem. Det är en av banorna med att vara en hund som är mycket önskvärd. Oansedda uppfödare kommer att försöka tjäna pengar på det.

Mindre förhållanden

Allvarliga förhållanden
  • Hypotyreos
  • Höftdysplasi

Man vs Kvinna

För det mesta är könen lika i temperament. Skillnaden ligger i om du får ditt husdjur kastrerat eller kastrerat. En intakt hane, med tanke på hans historia, kommer sannolikt att vara detaggressivaremed andra djur. Vi uppmanar dig starkt att vidta åtgärder om du inte tänker föda upp din Dogo Argentino.

Slutgiltiga tankar

Dogo Argentino är en handfull på många poäng. Han är enstor hund som behöver en ägare som är villig att ta en aktiv roll i träningen. Han är stark, vilket gör tidig socialisering absolut nödvändig. Som sagt, denna ras är inte ett husdjur för nybörjare. Du måste ha självförtroendet att ta itu med den här hunden. För att vara tydlig,den här valpen är inte en elak hund. Han behöver bara någon som kan hantera hans speciella behov.


Utvald bildkredit: wsanter, Pixabay

Innehåll