Australian Boxherd (Australian Shepherd & Boxer Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 23-25 ​​tum
Vikt: 60-80 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Vit, svart, brun, gyllene
Lämplig för: Aktiva familjer, de som letar efter en lojal, skyddande hund
Temperament: Intelligent, lätt att träna, vänlig, skyddande, energiskAustralian Boxherd är en korsning avAustralian Shepherdoch denBoxare. Både Australian Shepherd (uppfödd i 19thårhundradet som en ranchhund) och Boxern (uppfödd i Tyskland) är energiska, lojala och intelligenta. Boxherden får en dubbel dos av dessa egenskaper, vilket gör den lätt att träna, lekfull och sällskaplig.Boxherd är en medelstor till stor hund, men dess exakta vikt och höjd kommer att variera beroende på egenskaperna hos förälderhunden som valpen tar efter. Ibland är förälderhunden inte en boxare eller en australisk herde renrasig. Detta kallas en flergenerationsövergång.

Boxherd är en designhundras och har färre hälsoproblem än renrasiga.Avdelare 1

Australian Boxherd-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lemon Basil Biscuit Blueberry (@lemonbasil_abxh)

Australian Boxherds härstammar från ranchhundar och är naturligt skyddande. Valpar måste socialiseras i unga år för att undvika antisocialt eller aggressivt beteende. Se till att du etablerar auktoritet tidigt, och gör det klart att du är deras herre, inte tvärtom.

På en skala från 1-5 får Boxherd bra poäng på energi, träningsförmåga, livslängd och sällskaplighet. Vissa valpar har dock platta ansikten, vilket gör dem mer mottagliga för brachycefaliskt luftvägssyndrom.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på australiska boxherdvalpar?

Boxherd valpar varierar från 0 till 00, beroende på flera faktorer och var du får dem ifrån. Det är viktigt att få din valp från en välrenommerad uppfödare, eftersom detta kommer att säkerställa att den har fötts upp under bra förhållanden .

Akta dig för valpgårdar, eftersom de är kända för oetiska metoder. Håll dig borta från vissa djuraffärer också, eftersom de flesta av dem köper från valpfarmerna.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lemon Basil Biscuit Blueberry (@lemonbasil_abxh)

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Australian Boxherd

1.De är också kända som Boxer Aussie mix.

två.En av deras föräldrar, Australian Shepherd, är känd för att valla får och föddes upp i Amerika.

3.The Boxer, deras andra förälder, har rötter som går tillbaka till 2 500 f.Kr.

boxer australisk

Boxherds föräldrar, vänster: Boxer, höger: Australian Shepherd

Temperament & Intelligence of the Australian Boxherd

Dessa hundar är lojala och skyddande och tenderar att vara fysiskt aktiva. Om du inte är mycket av en utåtriktad person, kanske den här Boxer Aussie-mixen inte är något för dig.

Liksom många andra hundraser, när boxherds blir uttråkade, kan de bli destruktiva, tugga på dina skor, bajsa på intressanta platser och i allmänhet göra sig till besvär.

Är dessa hundar bra för familjer?

När de är vältränade kommer Boxherds att komma bra överens med barn. Deras höga intelligens gör att de lätt förstår kommandon, och deras lydnad gör dem lätta att leva med. Deras skyddande natur gör dem kära för många familjer.

Dessa hundar har dock en stark vallningsbakgrund , vilket kan leda till negativa beteenden, som att jaga rörliga föremål. Vissa kan till och med bli asociala och aggressiva. Sådant beteende kan visa sig vara problematiskt när hunden växer sig större. Det är därför viktigt att träna och socialisera dem tidigt i livet.

Om du har barn, träna dem i hur man interagerar med hundar. Till exempel bör de veta hur och var de ska röra hunden (och var de inte ska) för att undvika aggressivt beteende. Återigen, grundläggande regler som att inte närma sig hunden när den äter eller sover och inte ta borthundens mat bör förstås väl.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Som nämnts ovan har dessa hundar en vallbakgrund. De kan komma bra överens med andra husdjur, särskilt när de är vältränade. De som inte är tränade och socialiserade kommer att tendera att valla de andra husdjuren. Håll ett öga på dina katter - de gillar inte att bli vallade.

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en australisk boxherd

Mat och kost Kraven för denna ras liknar andra raser. Motion, träning och skötsel är lika viktigt, eftersom de påverkar ditt husdjurs hälsa.

Mat & Diet Krav

Uppfödaren du köper från bör ge dig råd om vad du ska mata hunden, men du bör följa några riktlinjer:

  • Sex till 10 veckor gamla valpar ska matas tre gånger om dagen med mjukt hårt foder.
  • Låt inte maten sitta i mer än en halvtimme.
  • Valpar äldre än tre månader bör utfodras två gånger om dagen med hårdfoder.
  • Se alltid till att din hund har en hälsosam vikt. Om de börjar se feta ut, dra ner på mängden mat.
  • Dräktiga och ammande hundar bör få extra mat. Börja dra ner på maten efter avvänjning av valparna.
Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lemon Basil Biscuit Blueberry (@lemonbasil_abxh)

Övning

Motion är viktigt för att hålla din hund från negativt och destruktivt beteende. I genomsnitt kräver varje hund minst en timmes träning dagligen för att hålla dem friska. Boxer Aussie-blandningen har höga energinivåer, och ofta räcker inte en timme. Att spela apport, springa och simma är bra träningsalternativ.

Vissa boxherdar har platta ansikten, vilket gör för mycket träning till en hälsorisk. En hund med platt ansikte har en förkortad skalle med en sammanpressad näshåla, vilket gör det svårare att andas. Det här kallas brachycefaliskt luftvägssyndrom , eller medfödd obstruktiv luftvägssjukdom.

Under träning orsakar detta syndrom:

  • Svårt att få i sig tillräckligt med syre
  • Överhettning, eftersom hunden inte effektivt kan kontrollera sin kärntemperatur genom att flämta

Du bör undvika att överanstränga din hund under varma förhållanden, och om du ännu inte har köpt hunden, undvik valpar med platt ansikte. Gå till valpar med en uttalad nosparti. Genom att göra det motverkar du spridningen av det platta ansiktet och den obstruktiva luftvägssjukdomen.

Träning

Boxherdar är intelligenta och kan lätt tränas. De förstår kommandon lätt, och på grund av deras naturliga benägenhet att lyda är det enkelt att träna dem. Precis som med andra hundar är träningen mest effektiv när hunden är ung. Om du tycker att det är utmanande att träna din hund, prova att anmäla dem till valpträningskurser.

När du adopterar en Boxherd, se till att du känner till deras bakgrund. Detta inkluderar att ställa vissa frågor till skyddsarbetaren eller uppfödaren:

  • Fråga om hunden har uppvisat några hälsoproblem tidigare eller under sin vistelse i räddningscentret.
  • Fråga om hundens beteende och om den uppvisar något negativt beteende.
  • Fråga om hunden har tränats tidigare eller om den visar några tecken på beteendeträning.
https://www.instagram.com/p/BvCms26FZx7

Grooming ✂️

Mängden grooming ditt husdjur kommer att behöva beror till stor del på din hund. Om din Boxherd ärverAustralian Shepherds kappa, kommer avfallssäsongen att kräva mer armbågsfett från din sida.

Om hunden ärver Boxerns päls eller en päls som är en kombination av Boxern och Shepherd, räcker det med borstning varje vecka.

Håll hundens naglar välklippta och borsta tänderna regelbundet. Undvik att bada hunden för många gånger; gör det bara om du anser det nödvändigt. Använd milda tvålar för att undvika att irritera huden.

Hälsa och villkor

Som med de flesta designerraser, tenderar Boxherd att lida av endast ett fåtal tillstånd. Höftdysplasi, kardiomyopati och degenerativ myelopati är de mer allvarliga. Grå starr, uppsvälldhet och epilepsi är mindre tillstånd som dyker upp då och då.

Man vs. Kvinna

Honorna är något mindre och lättare än hanarna. Vissa honor har observerats vara mer avslappnade, men förvänta dig inte detta. Varje individs karaktär är unik och de behöver inte ärva egenskaper i förhållandet 50-50 från sina föräldrar.

Valet av kön är upp till dig, men om du vill föda upp egna valpar kanske du vill skaffa en hona. Om du inte gör det, uppvisar inte könen väldigt olika egenskaper och inget könsspecifikt beteende har observerats.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Australian Boxherd har en oöverträffad arbetsmoral, kan lätt tränas och skyddar sin familj. Dessahundar är perfekta för allamen de mest inaktiva hundälskare. De har en lång livslängd på upp till 15 år, förutsatt att du matar och behandlar dem rätt.


Utvald bildkredit: Ethan Akins, Shutterstock

Innehåll