Barbet

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 20-25 tum
Vikt: 35-60 pund
Livslängd: 13 – 15 år
Färger: Svart, vit, fawn, grå, brun
Lämplig för: Familjer, singlar, jägare, friluftsentusiaster
Temperament: Intelligent, känslig, lydig, glad, lekfull, lojalBarbet är en ullig och vänlig sporthund som är en släkting till både vanlig pudel och briard. I likhet med pudeln har de simhudsfötter och ett tjockt lager av snäva lockar som gjorde dem till perfekta hundar för att apportera sjöfåglar. De är ivriga, orädda jägare och ivrig simmare med en lugn och känslig natur. De är, precis som sina pudelkusiner, mycket intelligenta, och att träna dessa hundar är vanligtvis en bris. Barbets är glada, kärleksfulla och lekfulla hundar som är mycket hängivna sina ägare.

Barbets är en ganska sällsynt ras, även om de har funnits i USA ganska länge. De är en uråldrig ras som har referenser till dem så långt tillbaka som de 16thårhundrade. De har sitt ursprung i Frankrike och får sitt namn från barbe, det franska ordet för skägg, på grund av deras distinkta skäggiga nos. De har länge varit en uppskattad arbets- och sällskapshund men är mest kända för sin skicklighet i att hämta sjöfåglar i Frankrikes leriga myrar. Uttrycket, lerigt som en Barbet, kom från rasens kärlek till vatten och lera. Barbet och pudel ansågs i nästan 100 år vara samma ras på grund av deras liknande utseende, användning och temperament.

Det finns inte många av dessa unika hundar runt om i USA, men om Barbet låter som rasen för dig, läs vidare för en djupgående titt på denna ulliga hund.Avdelare 1

Barbet valpar — innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Water Dog Daily (@waterdog_daily)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Varje hund är ett stort ansvar att ta på sig, och du bör tänka mycket noga innan du tar hem en valp, oavsett ras. Med det sagt är Barbet i en egen liga. Även om de är milda och snälla i temperamentet har dessa hundar massor av energi och höga träningsbehov, och deras tjocka, täta päls kräver konstant underhåll. De är uppfödda för att vara ute med jägare som springer i timmar i sträck, så de kommer att behöva regelbunden intensiv träning för att hålla sig glada och friska.

Även om de inte är massiva hundar, kan de nå höjder på cirka 26 tum och vikter upp till 60 pund, och detta i kombination med deras sprudlande energi ger ett stort ansvar.

Vad är priset på Barbet-valpar?

Barbet är en sällsynt ras, så det är svårt att hitta en valp. På grund av deras begränsade tillgänglighet och sällsynthet hos registrerade uppfödare, kan valpar få priser så höga som 000, men i genomsnitt är de runt 000. Barbets har vanligtvis kullar på cirka fyra till sex valpar, och valpar från välrenommerade uppfödare med papper och spårbara härstamningar kommer vanligtvis att få högre priser.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Barbets

1.Barbets är hypoallergena

Goda nyheter för ägare med allergiproblem, Barbet är icke-avfall och allergivänligt. Så mycket som 10% av världen är allergisk mot hundar och katter. Även om det inte finns några riktigt 100% hypoallergena hundar, finns det vissa raser som klarar sig bra bland allergiker. Dessa raser är vanligtvis lågavkastande - som Barbet - och de producerar mindre mjäll. Mjäll är det som orsakar de flesta allergier hos människor, och det fästs vid håravfall som hamnar i hela hemmet.

Tack och lov är Barbets inte fällande, så de är ett idealiskt val om du lider av allergiproblem.

två.De dog nästan ut

Barbets går tillbaka till den 16thårhundradet, men efter att andra världskriget ödelade Frankrike, dog de nästan ut. Som tur var arbetade en liten handfull uppfödare hårt för att återuppliva rasen och lyckades rädda dem från utrotning. Ändå är de sällsynta hundar, med endast cirka 500 registrerade Barbets över hela världen och färre än 100 i USA.

3.Deras rockar slutar inte växa

Precis som deras pudelkusiner kommer en Barbets päls att växa kontinuerligt och behöver ständigt trimmas. Du behöver vanligtvis trimma deras rockar var 6-8:e vecka, vilket om du inte gör det själv kan bli dyrt. De tjocka, täta och snäva lockarna i pälsen kommer att kräva regelbunden vård, som det ärtroligtvis ta upp grader.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Barbet Noodle (@____noodle____)

Avdelare 3

Barbets temperament och intelligens

Barbets är mycket intelligenta hundar - de delar anor med pudlar, som allmänt anses vara den mest intelligenta rasen i världen. Med detta intellekt kommer en känslig natur, och Barbets behöver en mjuk hand i träningen. Alla skrikande eller hårda träningsmetoder kommer sannolikt att stressa dem och stänga av dem för att lära sig kommandon.

Dessa hundar är överlägsna idrottare med hög energi och fantastisk smidighet. Även med denna höga energi och sin långa jakthistoria är de generellt sett lugna och milda hundar som är lydiga och lätta att träna. Dessa hundar binder starkt till sin familj och ägare och tycker inte om att lämnas ensamma under längre perioder. De är kända för att lida av separationsångest om de lämnas ensamma, även när de är i närheten av andra hundar. Det är deras långa historia av att arbeta med människor som gör dem så fästa vid sin familj.

Barbets är mycket benägna att bete sig dåligt som att skälla och gräva när de blir uttråkade, och de behöver massor av regelbunden motion och interaktion för att hålla dem glada och friska. Tidig socialisering är också viktig, eftersom utan den kan de bli försiktiga och distanserade mot främlingar och ibland till och med territoriella.

Är dessa hundar bra för familjer?

ja! Barbets är vänliga, lugna och milda djur som gör stora familjehusdjur. De kan dock vara en handfull runt små barn, eftersom de snabbt kan bli överupphetsade och bullriga när de leker och av misstag kan slå omkull dem. De kan vara försiktiga med främlingar men är sällan aggressiva mot människor. De är väldigt sociala hundar som gillar att vara var du än är och är glada så länge du är nära. Om du är den typen av person som inte tycker om att ha din hund vid din sida nästan konstant, kanske Barbet inte är det perfekta valet för dig, eftersom de snabbt kommer att bli din skugga.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Med tidig socialisering kommer Barbets vanligtvis bra överens med andra husdjur och hundar. Tänk på att dessa hundar har en lång jakthistoria och en kraftfull bytesdrift och därför kan se mindre husdjur som katter och kaniner som bytesdjur. Det är här bra träning är avgörande, eftersom att ha en hund med en sådan medfödd bytesdrift innebär att de måste ha en stark återkallningsförmåga för att se till att de vill stanna nära dig istället för att jaga några små däggdjur som korsar deras väg.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av pphotosweden (@pphotosweden)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Barbet

Mat & Diet Krav

Barbets är medelstora hundar, och även om de inte har några särskilt unika kostkrav, de är mycket energiska . De kommer att klara sig bra på en diet som är något högre i protein än vanligt för att upprätthålla sin rikliga energi och snabba ämnesomsättning.

De kommer att klara sig bra på kommersiellt torrfoder, förutsatt att det är av högsta möjliga kvalitet. Cirka 2-3 koppar torrfoder per dag borde vara tillräckligt, beroende på deras ålder och energinivåer, men mat av högre kvalitet kommer att innebära en högre koncentration av näringsämnen och du behöver inte mata dem lika mycket. Vara försiktig så att du inte övermatar dem, vare sig de matar kommersiellt foder eller hemlagad mat, eftersom dessa hundar är mycket matmotiverade och snabbt kan bli feta. Vi rekommenderar starkt att komplettera derastorrfoder med magert kött och orgelkött ibland, eftersom de kommer att dra stor nytta av de extra animaliska proteinerna.

När du matar din Barbet kommersiell mat, se till att noggrant undersöka ingredienslistan. Tillverkare kommer vanligtvis att lista ingredienserna i ordning, huvudingredienserna kommer först. De två eller tre översta ingredienserna bör helst vara en form av magert kött , som nötkött eller kyckling, eftersom hundar behöver animaliska proteiner för att trivas. Maten bör helst vara fri från fyllmedelsingredienser, som majs, vete och soja, och inte innehålla konstgjorda färger, smakämnen eller konserveringsmedel.

Träning

Barbets är fulla av energi och har en lång historia av att spendera timmar på att springa och simma efter match. De är trots allt sporthundar, och de kommer att behöva massor av motion, minst 2 timmar om dagen och helst mer om möjligt. De är också mycket intelligent hund s, och deras sinnen behöver också regelbunden stimulans.

De trivs med agilitysporter, bollspel och all aktivitet som håller dem fysiskt och mentalt engagerade. Naturligtvis, deras historia arbetar i leriga kärr för att hämta sjöfåglar betyder att de älskar vatten , och simning är ett utmärkt sätt att hålla dem fysiskt aktiva. Barbets är i allmänhet glada och milda hundar, förutsatt att de får tillräckligt med motion. Om de inte gör det, förvänta dig en hel del skällande, tugga och grävande.

Träning

Barbets är mycket intelligenta, ivriga att behaga och lätta att träna hundar. De är atletiska hundar som kommer att klara sig bra i agilitysporter och lydnadsträning, och de har en lång historia av att arbeta med människor och följa exakta kommandon.

Tänk på att dessa hundar är superkänsliga och reagerar inte bra på hårda träningsmetoder. Med detta sagt behöver de fortfarande en ganska fast och säker ledare eftersom de är energiska hundar som måste kunna följa kommandon. Vi rekommenderar belöningsbaserade träningsmetoder för Barbets på grund av deras känsliga natur. Denna träningsmetod bygger på godsaker och beröm som belöning för gott beteende, i motsats till straff för dåligt beteende.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av aristalyman (@theregalspa)

Grooming✂️

Barbets fäller inte, vilket gör dem idealiska för ägare med allergier, och de lämnar inte ett ton hår på dig efter att ha klappat eller kelat. De behöver dock borsta regelbundet förhindra knutning och mattor , och detta kommer att hjälpa till att ta bort alla dött hår innan det klumpar ihop sig till lok. Dessa kan snabbt formas till tjocka mattor som måste skäras ut om din Barbet inte borstas regelbundet.

Deras tjocka rockar är också en magnet för alla grader, smuts och kvistar som de borstar mot på promenader utanför, som alla kommer att hamna i ditt hem om de inte borstas ut regelbundet.

Förutom det behöver de regelbundet trimma sin ständigt växande päls, ungefär en gång varannan månad. Regelbunden tandborstning är viktigt för att förhindra tandsjukdomar och tandstensuppbyggnad , och de kan behöva klippa naglar då och då, även om dessa vanligtvis slits ner av din Barbets vanliga aktivitet.

Hälsoförhållanden

Barbets är en frisk och robust ras som lider av få genetiska sjukdomar. Detta kan vara förvånande, med tanke på den urgamla härstamningen och den stora genetiska poolen som rasen hämtar från, men samvetsgranna uppfödare har utövat extrem försiktighet under urvalet för avel.

Med detta sagt är höftledsdysplasi ganska vanligt men kan vanligtvis förebyggas med en hälsosam kost rik på omega-3 och 6-fettsyror.

Vissa Barbets lider av en ögonsjukdom som kallas entropion, vilket är en abnormitet i ögonlocken där ögonlocket rullar inåt. Denna rullning inåt gör att hårstråna på utsidan av ögonlocket skaver mot hundens hornhinna, vilket resulterar i irritation, smärta och så småningom delvis synförlust. Grå starr är också en annan möjlig ögonsjukdom hos Barbets, och även om den vanligtvis är ofarlig, kan den ibland leda till partiell synförlust i allvarliga fall.

Vissa Barbets kan lida av epilepsi, även om detta är ganska sällsynt.

Mindre förhållanden
  • Hud- och matallergier
  • Hotspots
  • Fetma
  • Grå starr
Allvarliga förhållanden
  • Cancer
  • Höftdysplasi
  • Entropion
  • Epilepsi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Om du har bestämt dig för att det här är rasen för dig och vill ta med en Barbet-valp hem, måste du bestämma dig för om du ska skaffa en hane eller hona. Det är viktigt att notera att alla hundar är unika individer, och det finns få signifikanta skillnader mellan hanar och honor. En av de viktigaste faktorerna i ditt beslut är om du redan äger hundar. Hundar av samma kön kan ha territoriella problem, och hundar av olika kön kommer i allmänhet bättre överens.

Hanar är i genomsnitt större och tyngre än honor, och de är i allmänhet mer lättsamma än honor. Förutom det finns det inga verkliga skillnader mellan de två.

Miljön som din hund föds upp i och metoden som den tränas i kommer att vara en mycket mer exakt prediktor för personlighet och temperament än kön. Barbets är i allmänhet vänliga, milda och tillgivna hundar oavsett kön.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Dessa ulliga hundar är en riktig sportras med massor av energi, och de kommer att behöva en hel del mental och fysisk stimulans för att förbli glada och friska. Detta gör att äga en av dessa hundar till ett stort ansvar, ett som inte bör tas lätt på. Om du bestämmer dig för att ta hem en av dessa förtjusande hundar är de verkligen värda ansträngningen! De är bra med barn och andra husdjur, är intelligenta och lätta att träna och är sällan, om aldrig, aggressiva, vilket gör dem till ett idealiskt familjedjur.


Utvald bild: Ysbrand Cosijn, Shutterstock

Innehåll