Basset Heeler (Basset Hound & Blue Heeler Mix)

Välj Namnet På Husdjuretbasset heeler utanförHöjd: 16-18 tum
Vikt: 33-40 pund
Livslängd: 10-15 år
Färger: Blå, blå fläckig, blå spräcklig, röd fläckig, röd fläckig
Lämplig för: Aktiva familjer söker vakthund. Hem med stora gårdar och njut av massor av övningar.
Temperament: Beskyddande och lojal. Självständig, energisk och hängiven. Intelligent och uthållig.

Om du letar efter en energisk hund som kommer att fungera som en vakthund för dig och din familj, är Basset Heeler ett bra alternativ. Denna medelstora hund är en bunt lekfullhet som är lojal, skyddande och intelligent. Uppfödd från två brukshundar,Basset Houndoch Blue Heeler (australisk boskapshund), denna valp kommer att passa in i en lantlig miljö där de kan tillbringa mycket tid utomhus.

Denna hund är en bra löparkompis, en utmärkt kattskötare och ett nästan perfekt larmsystem. De tar sin plikt som vakthund på största allvar, och deras hängivenhet för människornas välbefinnande är häpnadsväckande. Hur som helst, ingen är perfekt inklusive den här valpen. Vi kommer att prata om deras små peccadillos senare, men det räcker med att säga lediga tassar...

Om du funderar på att adoptera en Basset Heeler är det här en artikel du vill läsa. Nedan kommer vi att gå igenom alla detaljer om denna designerras. Att äga husdjur är ett stort ansvar, och det är viktigt att lära sig att ta hand om alla dina potentiella husdjur innan du tar dem med dig hem!Så om du är intresserad av att göra denna hund till en del av din familj eller om du bara är nyfiken på denna designerras, kommer informationen nedan att vara väl värd att läsa.

Avdelare 1

Basset Heeler-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Aeryk Cox (@aeryk_cox)

Alla valpar har en viss söt-kapacitet som kan locka även den tuffaste personen. När det kommer till BH är deras diskettiga öron, överdimensionerade tassar och viftande svans inget annat än bedårande. Du kan förvänta dig att denna valp har mycket energi, nyfikenhet och en tendens att tugga.

Om du vill få den bästa bilden av denna valp är det dock viktigt att titta på deras föräldrar. Designerraser är relativt nya för hundsamhället, så detaljer och dokumentation kan vara på den magra sidan. Till exempel är ursprunget till Basset Heeler okänt, men man tror att de har sitt ursprung i USA runt 1980-talet.

Det anses allmänt att de föddes upp för att skapa en skyddande följeslagare som var stark och friskare än deras renrasiga föräldrar. Bassethunden, till exempel, uppstod någon gång före den franska revolutionen, ochde var mestadels kaninjägare. Blue Heeler, även känd som Australian Cattle Dog, var ett boskapsskötande djur och vakthund.

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Basset Heeler-valpar?

Priset på en Basset Heeler-valp kan variera mycket beroende på var du skaffar hunden. Till exempel, om du bestämmer dig för att kolla härbärgen är deras adoptionsavgift vanligtvis mellan 0 och 0. Eftersom detta är en mycket aktiv ras, befinner sig många av dessa fotledsbitare utan hem, särskilt i staden. Detta beror på att deras ursprungliga ägare inte var beredda att hantera dem.

Kan man adoptera istället för att handla så går mycket av adoptionsavgiften till att rädda fler djur i nöd. För att vara rättvis, men det finns vissa fördelar med att gå igenom en uppfödare som du troligen inte kommer att ha med ett härbärge. Information om föräldrarna, hälsohistoria och andra detaljer ges vanligtvis till köparen när du hittar en ansedd uppfödare. Du kanske till och med kan besöka kenneln, träffa föräldrarna och andra hundar. Att gå uppfödarvägen kommer att kosta dig allt från 0 till 0.

Andra utgifter

Den andra anledningen till att många hundar hamnar på ett härbärge är att deras ägare inte kunde betala för deras skötsel. Innan du bestämmer dig för att adoptera ett husdjur är det viktigt att du siffrar för att se till att detta är en ekonomisk börda du kan hantera.

Det finns många utgifter som följer med husdjursföräldraskap som:

 • Skott och vaccinationer
 • Allmänna veterinärkontroller och eventuella mediciner
 • Mat och godsaker
 • Kopplar, kragar och selar
 • Taggar och mikrochips
 • Behandling av loppor och fästingar
 • Leksaker
 • Sängkläder, lådor och kennlar
 • Grooming förnödenheter

Listan ovan är de väsentliga sakerna du behöver, men det är inte nödvändigtvis allt som kan dyka upp. Ta en titt på den här andra listan över möjliga utgifter:

 • Hundgrindar för inne i hemmet
 • Fäktning i din trädgård
 • Professionell grooming
 • Professionell träning
 • Dagis för hundar
 • Registrerings- och licensavgifter

Den sista är viktig. Regler om hundar kommer att skilja sig från stad till stad och stat till stat. Se till att kontrollera dina lokala bestämmelser för att säkerställa att du följer lagarna. Böter kan vara dyra och vanligtvis betydligt högre än de initiala avgifterna.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Basset Heelers

1. De har gemensamma drag med ankor.

Har du någonsin märkt att vatten rullar av en anks fjädrar? Tja, BH:s päls gör samma sak. Deras rockar är vattentäta och även om den inte är lika vattentät som en anks fjädrar har den en liknande effekt.

2. De dreglar inte mycket.

Varken Basset Hound eller Blue Heeler tenderar att dregla, och deras avkommor är desamma. Detta är användbart om du är känslig för en hunds saliv som kan göra dig kliande och i vissa fall bryta ut i nässelfeber.

3. De liknar oftast sin Blue Heeler-förälder.

Även om Basset Heeler kan utveckla personlighetsdrag från båda sidor av familjen, tar de mest efter sina Blue Heeler-föräldrar till utseendet. Deras blå eller röda päls kommer med de vackra markeringarna, tillsammans med deras floppiga öron.

basset heeler föräldraraser

Föräldraraser till Basset Heeler. Till vänster: Australian Cattle Dog (Michael Hays, Flickr) | Höger: Basset Hound (Pixabay)

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Basset Heeler

Basset Heeler är en energisk, glad och lojal familjekamrat. De har en mycket stark skyddsinstinkt, och de är fantastiska vakthundar. Detta är också en intelligent hund som klarar sig bra med olika jobb och uppgifter för att underhålla dem. Att spela apport, vallning och att spela andra spel är precis på deras gränd och i linje med deras höga aktivitetsnivå.

Detta är ett hängivet husdjur som framför allt vill skydda sina husdjursföräldrar från allt som verkar vara ett hot. Detta inkluderar främlingar oavsett hur många ben de går på. Du kommer att behöva vidta försiktighetsåtgärder när du har besökare eller har din BH runt nya människor. De kan bli aggressiva om de inte är bekväma.

Detta är också en självständig valp med en hel del ihärdighet. De behöver en stark hand för att vara ledare och vägleda deras beteende. Naturligtvis kommer de sannolikt också att testa den dominerande ställningen för att se om de kan få övertaget. När du väl har etablerat dig som flockledare kommer de att vara lojala, hängivna och kärleksfulla mot dig.

Basset Heeler är också okej att tillbringa lite tid ensam. De är inte benägna att få separationsångest, men det är viktigt att hålla dem väl motionerade och underhållna. Tristess och inaktivitet är en av de största utmaningarna med denna hund. De kan bli destruktiva och aggressiva om de lämnas att lata sig. I utbildningsavsnittet nedan kommer vi att prata mer om att hålla dem aktiva.

Är dessa hundar bra för familjer?

Basset Heeler kan vara en utmärkt familjehund under rätt omständigheter. Med denna hybrid måste vissa kriterier uppfyllas för att denna hund ska vara en familjevänlig följeslagare. Tänk mycket på dessa frågor som du tar hänsyn till:

När alla eller de flesta av dessa kriterier är uppfyllda, kommer Basset Heeler att bli en fantastisk familjekompis. De kommer att vara ett kärleksfullt, skyddande och lekfullt tillskott. De trivs i en familjeatmosfär, och de tycker om att vara en del av gruppen...inbjudna eller inte.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Huruvida denna ras är bra med andra djur eller inte kan bero på deras tidiga socialisering, men för det mesta klarar de sig bättre när de är den enda hunden. Eftersom denna hund har en något dominerande natur med vissa territoriella vanor, kan saker och ting bli intressanta när du lägger till en annan valp till mixen.

Med det sagt kan Basset Heeler klara sig bra med andra husdjur som en katt. För det mesta kommer de antingen att ignorera dem eller valla runt dem medan de agerar bossy. Detta gäller för andra mindre husdjur, men eftersom denna valp är en medelstor aktiv hund rekommenderas inte lekträffar med en hamster.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Tycho (@tycho_the_pup)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Basset Heeler:

Mat & Diet Krav 🦴

När det kommer till din hunds foderbehov bör du rådfråga din veterinär för att få deras rekommendationer om rätt kost för deras ålder, storlek och hälsa. Som sagt, den AAFCO rekommenderar att du ger din valp 30 kalorier per kilo kroppsvikt per dag. De bör också få i sig minst 18 % protein, 5,5 % fett och 1 % fiber vid varje måltid.

Förutom dessa grundläggande näringsvärden bör du också ge ditt husdjur en kost som är rik på vitaminer och mineraler. Magra proteiner, hälsosamma fullkorn och andra ingredienser kommer att ge dem de näringsämnen de behöver för att vara friska. Detta gäller även de godsaker du ger. Bordsrester i allmänhet är inte bra för ditt husdjur. Du bör också se till att deras mellanmål är låga i sockerarter, ohälsosamma fetter och bearbetade ingredienser.

Utöver det är valet av recept upp till dig och din hund. Tack och lov är denna ras inte benägen för matallergier eller kräsenhet. Torra, råa eller hemlagade måltider är vanligtvis de mest näringsrika, men vissa konserver kan också erbjuda fördelar. Att blanda dessa måltider är också acceptabelt (blanda våt- och torrfoder), men var försiktig med att lägga om kosten. Det kan orsaka magstress för ditt husdjur.

Övning

Nämnde vi att denna ras är väldigt energisk? De kräver minst 60 minuters motion per dag i form av promenader, löpturer, joggingturer eller något annat du tycker om att göra. De kommer också att behöva extra lektid på gården eller vid en hunddel.

Denna ras klarar sig bra med aktiviteter som apportering, jakt och löpning. De gillar också att ha uppgifter och andra jobb att utföra. Oavsett om det är att jaga runt din katt, hoppa över staket eller vad det nu ger dem extra stimulans.

Det viktigaste att komma ihåg är att Basset Heeler inte reagerar bra på inaktivitet. De kan bli destruktiva genom att tugga, gräva och i allmänhet orsaka kaos. De kan också bli aggressiva. Å andra sidan är denna valp inte benägen att få utbrott när den lämnas ensam. Så länge de får ordentlig motion kan de lämnas ensamma att spela under måttlig tid.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Christine Johnson (@christinejohnson1959)

Träning

Att träna din BH är inte svårt på grund av deras intelligens och iver att lära. Med det sagt är det deras självständighet, envishet och förmåga att driva dominansfrågan som kan göra att träningen tar längre tid. Att börja träna så tidigt som möjligt är viktigt för en väl avrundad valp.

Dominans, lydnad och socialisering är de tre elementen som du vill bemästra, för att inte tala om potträning. Det senare är vanligtvis det enklaste, men de andra tre kommer att ta tid, tålamod och konsekvens. Om du ställer in dig som flockledare direkt kommer din BH att visa vem som är chef. De kommer att lära sig att ta sina beteendesignaler från dig.

Du vill också koncentrera dig på positiv förstärkning som träningsredskap. Att ge din valp en godbit när den mår bra är en beprövad metod för att få ditt husdjur ombord med husregler plus andra kommandon. Ilska, i det här fallet, kommer bara att fungera mot dig. Håll lektionerna korta och roliga. Ju mer konsekvent du är med träningen, desto snabbare kommer den här lilla blandaren att fånga upp det du försöker lära ut.

Grooming ✂️

Basset Heeler har en kort, tät päls som kräver minimal skötsel. Du bör borsta deras päls med en mjuk borste varannan dag för att ta bort eventuella lösa hårstrån. Under fällsäsongen kan du öka den till en daglig aktivitet. För det mesta har Basset Heeler minimal till måttlig fällning, men den kan vara mer intensiv under säsongsbyten.

Denna ras har inte heller en stark hunddoft så bad behövs bara när de blir särskilt smutsiga. Som vi nämnde ovan är deras päls vattentät. Oljor som håret producerar hindrar fukt från att nå huden. Det hjälper också till att hålla pälsen glänsande och mjuk. Av den anledningen bör du begränsa badet till en gång var sjätte till åttonde vecka eller mindre. Med en vattenavvisande päls förblir din valp fuktig längre. Om vädret är kallt, se till att de är helt torra innan du går ut under längre perioder.

Öron, tänder och naglar

De tre andra områdena du vill hålla ett öga på är deras tänder, öron och naglar. Deras öron bör inspekteras för kvalster och vaxansamling med några dagars mellanrum, och du bör torka dem rena varje vecka. Du kan använda en bomullstuss med antingen varmt vatten eller en rengöringslösning för hundöron.

Deras tänder bör också rengöras varje vecka. Den här rasen tenderar att ha bättre resultat med tandhygien än andra raser, men det är viktigt att hålla jämna steg med borstningen. Utöver det bör du få deras tänder inspekterade av din veterinär årligen för att kontrollera om det finns tecken på problem. Tandbehandlingar och geler är också användbara för att ta bort och förebygga tandsten.

Slutligen måste du klippa dina BH:s naglar varannan till var tredje vecka. Om du bor i ett mer urbant område där du spenderar mycket tid på att gå med din valp på trottoaren, behöver du kanske inte fila deras naglar så ofta. Asfalten kommer naturligtvis att göra jobbet åt dig!

Hälsa och villkor

En av de mer populära anledningarna till att designerraser föddes upp i första hand är att de ofta inte lider av de hälsoproblem som deras renrasiga föräldrar är benägna att få. Detta är ännu inte några avgörande bevis för att stödja denna teori, men det är allmänt accepterat att hybrider är mer benägna att leva hälsosammare liv.

Hur som helst, om din valps föräldrar lider av en specifik åkomma, eller deras förfäder har haft en sjukdom, är det möjligt för din Basset Heeler att också utveckla hälsoproblem. Lyckligtvis är denna ras inte utsatt för många förhållanden.

Mindre förhållanden

 • Några mindre tillstånd att leta efter är öroninfektioner, hudutslag och artrit när de åldras.
Allvarliga förhållanden
 • Vissa Basset Heelers har utvecklat progressiv retinal och medfödd hjärtsjukdom, även om chanserna inte är höga.

Återigen, det finns lite dokumentation om designerraser, så det finns alltid en möjlighet att din hund kan få andra problem under sin livstid. Du bör boka årliga kontroller med din veterinär och se efter andra tecken som är utöver det vanliga.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Utan decennier av forskning och dokumentation omdesignerhybrider, skillnaden mellan den manliga och kvinnliga Basset Heeler är inte tydlig. Visst finns det grundläggande skillnader som att hanen är större och längre i storlek. De har också ett bredare bröst än honorna.

Utöver det är skillnaderna mer benägna att kretsa kring aspekter av deras liv, såsom deras uppväxt, hälsa, ålder och livsstil kontra deras kön. Huruvida djuret har kastrerats eller inte kastrerats kan också göra skillnad.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Sammantaget är Basset Heeler enbra följeslagare för en familjeller en enda individ. De kommer att vara en stor vakthund , plus att de kommer att göra detskydda dig med sitt liv. Helst är någon med en stor bakgård som tycker om att vara ute och lever en mycket aktiv livsstil bäst. Din valp kommer att vara ivrig att följa dig på alla äventyr.

Att adoptera husdjur är ett stort ansvar, men belöningarna kan vida överstiga uppoffringarna. Denna lekfulla och vackra hund får det bästa av båda föräldrarnas egenskaper. Inte bara det, men de dreglar inte, luktar och har minimal vård. Ännu bättre, de kommer att skapa ett solidt band med familjen och ta med dig ett mått av säkerhet till ditt hem. Sammanfattningsvis är Basset Heeler ett fantastiskt husdjur att äga!


Utvald bildkredit: Pikist

Innehåll