BeagleHöjd: 13-16 tum
Vikt: 20-25 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Brun, pied, röd, vit, svart
Lämplig för: Jägare, de som vill ha ett lyckligt husdjur
Temperament: Glad, rolig, lättsam, intelligent, beslutsam, distraherad

Du kommer att få svårt att hitta en mer sorglös hund än Beagle. De gör gärna vad du än har planerat för dagen, men de blir verkligen levande när det är dags att spåra något.

Faktum är att de blir så målmedvetna när de är på en doftspår att de kommer att glömma att du ens är där. Som ett resultat kan de vara utmanande för förstagångsägare - och de kan försvinna för alltid om du släpper dem från kopplet i en vidöppen plats.

lBeagles är en av de mest populära hundraserna i världen av en anledning, men det betyder inte att folk är så bekanta med rasen som de borde vara. I guiden nedan går vi igenom allt du behöver veta om dessa fantastiska valpar.Avdelare 1

Beagle valpar – innan du köper...

Beagle valp 2 månader gammal _Tony Kan_shutterstock

Bildkredit: Tony Kan, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Dessa små pälsbollar har de mest bedårande ansikten du någonsin sett, med långa, luddiga öron och sorgsna ögon. Det är nästan omöjligt att inte ösa upp en och vägra lägga ner dem igen.

Det är dock inte nödvändigtvis bra. Många människor blir kära i dessa hundar som valpar men har ingen aning om vad de ger sig in på. Med tanke på att dessa hundar kan vara notoriskt svåra att träna, kan det orsaka alla möjliga problem att ta hem en utan att planera i förväg.

De är precis lika distraherande och självständiga som valpar som de ärnär de är fullvuxna. Låt oss bara säga att det är bra att de är söta, för de kan verkligen prova ditt tålamod på sätt som du aldrig trodde var möjligt.

Vad är priset på beaglevalpar?

Beaglar är en extremt populär ras; de är nästan alltid bland de fem mest ägda hundarna på planeten. Det driver ner priset på deras valpar en hel del.

Du kan hitta Beagle-valpar för så lite som 0, men det priset kan gå upp drastiskt om man vill ha en utställningshund med blåblodshärstamning. Naturligtvis finns det ingen anledning att betala så mycket om du inte hoppas kunna visa din valp själv eller möjligen föda upp den.

Tyvärr är Beagles också ett av de vanligaste offren för valpfabriker och andra bakgårdsuppfödare. Dessa hundar kan bli fruktansvärt illa behandlade i jakten på en snabb slant, så det är viktigt att du inte bidrar till att de utnyttjas.

Det betyder att du gör all forskning om uppfödaren du kan innan du köper. Se om de har varit i trubbel tidigare, kontrollera deras referenser och inspektera deras anläggningar personligen om du kan. Om platsen är en soptipp eller om hundarna verkar illa behandlade, rädda dig (och tänk på att rapportera dem).

Det faktum att dessa hundar är exceptionellt vanliga betyder att det är troligt att du kommer att kunna hitta en i ditt lokala pund. Vi rekommenderar att gå denna väg; hundarna där är lika bra, och du kan rädda ett bedårande litet liv. Det bör också finnas några dedikerade Beagle-räddningar i ditt område som kan hjälpa dig att hitta det perfekta tillskottet till din familj.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om beagles

1.De vita spetsarna på svansen är ingen olycka

Beaglar föddes upp för att vara jakthundar. En stor del av deras jobb var att springa in i högt gräs eller djup buske för att spola ur deras stenbrott för att ge jägarna ett klart skott.

Det innebar att de ofta arbetade i områden med dålig sikt, och det sista jägare ville göra är att skjuta sin hund av misstag. Den vita spetsen odlades in i dem så att jägaren alltid skulle veta var Beagle var - och därför visste var inte att skjuta.

två.De långa öronen är också avsiktliga

De långa, floppy öronen är inte bara för att få Beagle att se söt ut (även om de gör ett bra jobb med det också). De hjälper faktiskt hunden lukt .

När valpen springer svänger öronen i vinden och tar upp luft från marken - och med den doften av vad hunden än jagar.

Hela hundens ansikte är som en finjusterad maskin med ett enda syfte: att omdirigera så många doftmolekyler som möjligt till den kraftfulla nosen.

3.De gillar att prata - och Howl och Bark och Bay och Jodel

Beaglar är inte en ras som ofta är tungbunden. Dessa hundar älskar att kommunicera vokalt; det härrör från att ha fötts upp som flockjägare. De måste kommunicera allt som de har hittat till de andra hundarna i flocken så att de bättre kan jaga sitt byte.

De har ett brett utbud av vokaliseringar, som var och en har olika betydelse. Dessa vokaliseringar är högt också – de är designade för att höras av andra hundar på långa avstånd.

Det är bra om du är ute och jagar i skogen, men det är inte lika underbart om du försöker att inte bli vräkt från din lägenhet. Du måste antingen träna dessa hundar för att lägga lock på den eller hitta mycket förstående grannar.

beagle

Bildkredit: Przemek Iciak, Shutterstock

avdelare 9

En kort historia om Beagle

Ingen vet exakt när Beagles kom till. Namnet användes i århundraden för att beskriva vilken liten hund som helst; man tror att den första hunden som fick titeln var en blandning av St. Hubert Hound, Talbot Hound och Greyhound.

Många av de första beaglarna kallades Glove Beagles, eftersom de var tillräckligt små för att passa på en handske. Dessa valpar bars ofta i sadelväskor när de var på jakt; jägare skulle använda större hundar för att hörn sitt byte i tätt buskage och sedan släppa handskenBeaglaratt avsluta jobbet.

På 1830-talet etablerade en kyrkoherde från Essex vid namn Phillip Honeywood ett Beagle-paket som tros ligga till grund för den moderna rasen. Denna blodlinje bestod av två grundläggande typer, den grovbelagda och slätbelagda Beagle. Den grovbelagda sorten är nu utdöd , efter att ha absorberats i den slätbelagda Beagles blodlinje någonstans runt 1900-talets början.

Av okända skäl dog rasen nästan ut mot slutet av 1800-talet; faktiskt, vid ett tillfälle fanns det bara 18 Beagle-paket kvar i England. Uppfödare gick dock samman för att rädda rasen, och deras antal återhämtade sig inom några decennier.

Efter första världskriget upplevde rasen återigen en nedgång i popularitet i Storbritannien, men detta uppvägdes av deras enorma popularitet i USA och Kanada. Idag är de konsekvent en av de mest ägda raserna i Nordamerika, och även om de inte är lika populära i England, löper de inte längre någon risk att dö ut.

beaglar

Bildkredit: Olga Melnichuk, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Beagle

Beaglar har beskrivits som älskvärda, lyckliga och glada - alla ord menade att visa att hundarna är lättsamma och inte så upphetsade. De är jämnkölade och tenderar att varken vara aggressiva eller blyga.

De är ofta lite misstänksamma mot nya människor, men de kan snabbt vinnas över – och när de väl gillar dig är de helt förälskade i dig. Som ett resultat är de inte väl lämpade för vakttjänst, eftersom det inte skulle krävas mycket för en inbrottstjuv att bli vän med dem. De kan dock höja en otrolig racket om de vill.

Beaglar är otroligt intelligenta, men de är inte nödvändigtvis benägna att använda den hjärnkraften för att hjälpa dig. De kan vara svåra att träna eftersom de både är pigga och lätta att distraheras.

De är absoluta slavar till sina nosar, och om de fångar ett doftspår kommer de att överge alla andra kopplingar till omvärlden. De kommer att följa det spåret till dess slut och ignorerar dina samtal om att återvända; många beaglar har gått vilse för att de vandrade för långt hemifrån eller följde sina näsor på en livlig gata, så håll din i koppel när du är utanför din trädgård.

Rasen är känd för att ha en push/pull-relation med sina ägare. De är ganska oberoende och behöver inte konstant uppmärksamhet från dig, men de lider ofta av separationsångest om de lämnas ifred. Generellt sett älskar de att vara runt dig - men de behöver inte nödvändigtvis dig i sin personliga bubbla.

Är dessa hundar bra för familjer?

Beagles är fantastiska husdjur. De är tålmodiga med barn och inte benägna till aggression; de älskar också att leka , men de är tillräckligt små för att de sannolikt inte kommer att kasta över dina barn när de är grova.

Eftersom de inte kräver konstant trygghet, kan de hänga runt små utan att ständigt vara i deras ansikte. Men de kommer att välkomna all uppmärksamhet som dina barn vill ge dem.

De kräver bara en måttlig mängd aktivitet också, så du behöver inte spendera all din lediga tid på att försöka ta bort dem. Ett par promenader om dagen – särskilt om de får snusa runt till fullo – borde vara allt som krävs för att hålla dem lugna och borta från problem.

De är lågmälda nog att vara lämpliga för lägenhetsboende, men bara om du är säker på att du kan innehålla deras vokaliseringar. Annars kan de tjuta och yla dig direkt från ditt hyreskontrakt.

Om du planerar att lämna dem på din bakgård utan uppsikt under en längre tid, bör du vara helt säker på att ditt staket är säkert. Om de får en doft av något som intresserar dem, kommer de att använda sin avsevärda hjärnkraft för att hitta ett sätt att följa spåret, och det betyder att du kan komma hem till en tom gård.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Beagles avlades för att vara flockhundar; det innebar att bo och arbeta tillsammans med många andra djur 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.

Detta gör dem otroligt accepterande av andra hundar; i själva verket trivs de med hundlekkamrater. Att ha en annan hund i huset är ett bra sätt att avvärja separationsångest, och din Beagle kommer förmodligen att vara glad över att ha en vän även om du är hemma hela tiden.

Om möjligt, skaffa en ras som är ganska oberoende i sin egen rätt. Du vill inte ha ett djur som följer din Beagle över hela skapelsen medan hunden spårar ett doftspår. Av denna anledning kan det också vara problematiskt att lägga till ytterligare en Beagle till ditt pack, för om en lämnar kommer resten också att försvinna.

De accepterar i allmänhet katter och andra små husdjur, men det är bäst om Beagle föds upp och umgås med de andra djuren från en tidig ålder.

Du måste titta på dem runt små djur, åtminstone tills du är säker på att de kan lita på. När allt kommer omkring var Beagles uppfödda för att jaga små byten, och de kanske inte kan stänga av århundraden av programmering bara för att du har regler i ditt hus.

Bildkredit: Przemek Iciak, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Beagle

Innan du tar hem en Beagle bör du veta precis vad som förväntas av dig som hundens ägare. Nedan har vi sammanställt grundläggande fakta om Beagle-ägande för att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut.

Mat & Diet Krav

När det kommer till mat , Beagles är kända för två saker: att äta för snabbt och äta för mycket. Som ett resultat vill du vara försiktig med hur du matar din hund, och du kan till och med överväga att köpa en speciell skål utformad för att begränsa hur snabbt de kan scarpa ner maten .

Detta gör också frimatning till en dålig idé. Istället för att bara lämna mat ute hela tiden, bör du ge din Beagle ett visst antal portionskontrollerade måltider per dag. Fetma är ett stort problem med denna ras och ett du bör ta på allvar, eftersom det kan orsaka förödelse för deras hälsa.

Se till att du väljer ut en förstklassig mat också. Vi rekommenderar en som är hög i protein, utan några animaliska biprodukter eller billiga fyllmedel som soja, majs eller vete.

Välj istället ut en kibble där den första ingrediensen är högkvalitativt kött; kyckling, nötkött och fisk är alla bra val. Du kan också gå med något mer exotiskt, som bison, vildsvin eller till och med känguru, men det finns inget behov - vanligt kött fungerar utmärkt.

Även om magert kött är bra, förbise inte köttbitar med orgelkött. Organkött är fyllt med viktiga näringsämnen som du inte kan få någon annanstans och hundar älskar dem, så var inte rädd för att ladda din hund med dem.

Se till att din Beagle håller en hälsosam vikt med:

Övning

Beagles har inte upprörande höga energinivåer, men de behöver fortfarande en bra mängd motion per dag - 60 till 90 minuter borde göra susen.

Detta behöver dock inte vara en oerhört ansträngande aktivitet. Regelbundna promenader är ett bra sätt att hålla sina energinivåer i schack. Du kan fortfarande köra dem om du vill, naturligtvis; kasta helt enkelt en boll för dem på bakgården eller låt dem leka med sina hundkamrater.

Vi uppmanar dig dock starkt att inte släppa loss dem i ett osäkrat område, så släpp dem inte i parken. De riskerar att få en doft av något som de skulle vilja jaga, och det kan vara sista gången du ser din hund. Slutna hundparker är dock bra.

Deälskar att spåra saker med näsan, så att gömma godsaker eller andra favoritföremål runt ditt hus eller trädgård är ett bra sätt att beskatta deras sinnen. Detta bör ta bort dem snabbt, och det kräver liten ansträngning från din sida.

Oavsett hur du tränar din Beagle, försumma inte denna del av husdjursägandet. En Beagle med för mycket uppdämd energi kan bli destruktiv och slita sönder dina möbler eller skor. De är också mer benägna att vokalisera när de är förstärkta.

 • Få din Beagle rustad med en lämplig koppel och sele !
beagle

Bildkredit: Alexey Androsov, Shutterstock

Träning

Det är viktigt att börja träna din Beagle när de är unga; det kan också vara ganska svårt att träna sin Beagle, oavsett i vilken ålder man börjar.

Dessa hundar är inte olydiga i sig; de är bara lätta att distrahera. Medan de flesta hundar kan tappa fokus om de ser något som en ekorre eller en annan person, kan Beagles distraheras av vind . Allt som kickar upp doftmolekyler kommer att vara nästan omöjligt för dem att ignorera.

Som ett resultat måste du göra dina träningspass extremt engagerande för hunden. Ett av de största misstagen som många ägare gör i detta avseende är att tvinga Beagle att svara på visuella signaler; dessa hundar är uppfödda för att tillbringa större delen av sin tid med ögonen och näsan fästa mot marken, så de är inte vana vid att visuellt skaffa sig mål.

Faktum är att Beagles fick låga poäng på ett berömt lydnads- och intelligenstest, men många tror att det beror på att testet enbart förlitade sig på deras förmåga att svara på visuella kommandon. Om du kan införliva doftarbete istället för bara vanliga visuella kommandon, är det mycket mer sannolikt att du blir framgångsrik.

Roliga doftspel att införliva i ditt träningsprogram inkluderar kurragömma, att välja vilken handmat som är gömd i och spela skalspel. Du kan också belägga en boll eller annan favoritgodis med en illaluktande substans och rulla den över huset till ett gömt område, och sedan säga till din Beagle att nosa upp den.

Grooming✂️

Om du låter din Beagle följa dess näsa, kommer resten av kroppen troligen att betala priset. Dessa hundar kommer att följa doftspåren vart de än leder, vilket betyder att de kommer att vandra in i lerhål, taggbuskar och all sorts outsäglig smuts utan att bry sig i världen.

De behöver egentligen inte badas om de inte är synligt smutsiga, men som vi just visade är de ganska ofta synligt smutsiga. Du bör borsta dem flera gånger i veckan med en slätare eller naturlig borste ; inte bara kommer detta att minska avfall, men det kommer att göra detomfördela hundens naturliga oljor längs kroppen.

Du måste också vara särskilt uppmärksam på de långa öronen, eftersom de är benägna att få infektioner. Rengör dem minst en gång i veckan; du måste också vara extra noga med att torka dem ordentligt om din hund bestämmer sig för att ta ett dopp.

Utöver det är de flesta av deras skötselkrav ganska grundläggande. Borsta tänderna regelbundet, klipp naglarna efter behov och se till att ögonen förblir rena och klara.

Hälsoförhållanden

Beaglar är en ganska frisk ras, men det betyder inte att de inte har sin beskärda del av problem. De är särskilt utsatta för följande problem, så håll utkik:

Mindre förhållanden
 • Glaukom
 • Öroninfektioner
 • Dövhet
Allvarliga förhållanden
 • Fetma
 • Medfödda hjärtfel
 • Patellaluxation
 • Intervertebral disksjukdom
 • Epilepsi
 • Hemofili
 • Central progressiv retinal atrofi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

I de flesta hundraser kommer du att upptäcka att hanarna är intensivt fokuserade på lek, vilket gör dem otroligt behövande när det kommer till din uppmärksamhet. Kvinnor, å andra sidan, är mer avslappnade och villiga att låta dig komma till dem.

Det är precis tvärtom med Beagles.

En kvinnlig Beagle kommer att spela hela dagen, medan hanarna är helt nöjda med att göra sin egen grej. Var beredd på att ständigt bli trakasserad för uppmärksamhet och tillgivenhet av din flickhund, och låt inte dina känslor skadas om din pojkvalp verkar glad att ignorera dig.

Båda könen kan dock helt förlora sig i en berusande doft. De är också båda lika svåra att träna.

När det gäller storleksskillnader är de minimala, även om hanarna vanligtvis är en tum eller två längre och några pund tyngre.

  Relaterad läsning: Bästa hundraser för skjuljakt

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Beagles ärfantastiska hundar, och det är verkligen ingen hemlighet, eftersom de konsekvent är en av de mest populära raserna i Amerika. Dessa är riktiga Guldlockshundar: De är inte för avslappnad eller för hyper , och de behöver bara en måttlig mängd motion för att trivas.

Därmed inte sagt att de inte har sina brister, naturligtvis. De distraheras lätt, vilket gör dem svåra att träna, och de kan vara extremt högljudda om de inte lärs bättre uppförande. De har också enspåriga sinnen när de är på en doftspår, vilket kan få dem att gå vilse om de hittar ett sätt att fly från ditt hem eller din trädgård.

Allt som allt kommer du dock att bli detsvårt att hitta en bättre hundänpålitlig gammal Beagle.


Utvald bildkredit: Alexey Androsov, Shutterstock

Innehåll