Beagle & Dachshund Mix (Doxle)Höjd: 9-11 tum
Vikt: 18-30 pund
Livslängd: 11 – 14 år
Färger: Black, tan, red, cream, chocolate and cream, chocolate and tan, blue and tan, black and tan
Lämplig för: Familjeliv, vakthundstjänst, hem med gård
Temperament: Nyfiken, charmig, uppmärksam, alert, rolig, glad och kärleksfull.

Doxle är en blandras skapad genom att kombinera Beagle med tax. Du kan hitta en Doxle med några andra namn, inklusive Beashund, Beweenie och Doxies. Det är en medelstor ras som kan väga upp till 30 pund när den är fullvuxen. Deras utseende kommer att variera beroende på vilken förälder de tar efter mer. Det finns även leksaksminiatyr- och taxar i standardstorlek, så storleken på din hund kan också variera. De tenderar att ha längs kroppar med korta ben, långa nospartier och floppiga öron.

Doxles är intelligenta och vaksamma, vilket gör dem till fantastiska vakthundar. Denna ras tenderar att skälla mycket, särskilt runt främlingar, vilket också hjälper till med deras bevakningsplikt. De kan också vara envisa och gillar att gräva ett hål på gården, så det är bäst att utse en plats för dem att gå till jobbet.

avdelare 10Doxle hundvalpar – vad du bör veta innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Kanya East (@kanya.east)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Hur mycket kostar Doxle hundvalpar?

Doxle kostar vanligtvis mellan 0 och 0. Kostnaden kommer att variera beroende på kvaliteten på uppfödaren, såväl som kvaliteten på föräldrarna. Uppfödare av högre kvalitet tar mer betalt men levererar ofta en friskare valp. En bra uppfödare kommer att använda selektiva avelstekniker som kan eliminera genetiskt överförda tillstånd. De kan också köra tester för att säkerställa att din valp är frisk innan du köper den. Beaglar och taxar kan också variera ganska mycket i kostnad, och dyrare hundar kommer att resultera i en dyrare valp.

Det kan även vara andra kostnader förknippade med köpet, inklusive kostnaden för att få dem fixade och eventuellt mikrochippade. Du bör också överväga kostnaden för mat, leksaker, godsaker och mat.

Avdelare 83 föga kända fakta om Doxle

1.Beagleföräldern är tusentals år gammal.

två.Beagle betyder högljudd på franska och är troligtvis där Doxle får sin bakkapacitet.

3.Taxföräldern var den första olympiska maskoten.

Tax vs Beagle ras

Föräldraraserna för Doxle: Vänster – Tax (congerdesign, Pixabay); Höger – Beagle (mmellick, Shutterstock)

Temperament & Intelligence of the Doxle

Doxles är fantastiska familjehundar och följeslagare. De är nyfikna, uppmärksamma, aktiva och tycker om att leka med barn. De är också bra husdjur för äldre, såväl som människor som har svårt att ta sig fram på egen hand. De är ganska anpassningsbara och kan göra ett hem i nästan alla miljöer utom i extrema temperaturer. Doxles kan vara envisa, och de gillar att skälla, gräva och tugga.

Är dessa hundar bra för familjer?

Doxle är en fantastisk ras för familjelivet, och de tycker om att vara runt och leka med barn. Deras vaksamma natur gör dem till fantastiska vakthundar, och de kan vara ganska beskyddande mot sin familj. De är självförsörjande och hjälpsamma, så de är också bra husdjur för äldre.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Doxie kommer mycket bra överens med de flesta andra husdjur. Undantaget är fåglar, hamstrar och andra liknande djur vars ringa storlek kan utlösa dess instinkter att jaga. Dess jaktinstinkter kan också utlösas av små djur på gården, som ekorrar och kaniner. Du kan minska på dessa beteenden genom att umgås med ditt husdjur tidigt.

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Doxle

I det här avsnittet kommer vi att diskutera flera saker som du bör tänka på innan du gör ett köp.

Mat- och dietkrav

Doxle är en medelstor hund och kommer att kräva ett foder med hög proteinhalt med helt kött som nötkött, kyckling, lamm eller anka listad som dess första ingrediens. Du bör undvika märken som inte har helt kött listat som sin första ingrediens och livsmedel som innehåller köttbiprodukter eller kemiska konserveringsmedel. Livsmedel som innehåller antioxidanter, probiotika och omega-fetter rekommenderas starkt för att förbättra utvecklingen och stärka immunförsvaret. Följ alltid utfodringsanvisningarna precis som de står och dela upp maten på flera måltider.

Torrt hundfot är det bästa valet för dagliga måltider, men hemlagade godsaker är ofta hälsosammare för ditt husdjur och kan eliminera oron. Du kan hitta flera kokböcker online som hjälper dig att producera hälsosamma godsaker till ditt husdjur som kan minska risken för fetma och andra hälsoproblem.

Dagliga träningskrav

Doxle är en aktiv hund, men den kräver inte mycket motion, vilket är en anledning till att den är bra för äldre eller orörliga ägare. Några minuters apport ute på gården varje dag brukar vara mer än tillfredsställande, liksom en kort promenad runt kvarteret.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ollie Twist (@ollietwistthebeagle)

Träning

Doxle är en intelligent hund som är mer än kapabel att lära sig nästan alla kommandon och som till och med kan utföra uppgifter i flera steg och lösa pussel. Utmaningen med att träna denna ras är att de kan bli väldigt envisa och snabbt tappa intresset. Att använda mycket positiv förstärkning i form av godsaker och beröm är avgörande för att genomföra en framgångsrik träningsövning. Ett konsekvent träningsschema och teknik är också avgörande, och ett inkonsekvent förhållningssätt till träning är den största anledningen till att en hund misslyckas med att lära sig kommandon.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Dapper Dax the Dapple Doxie (@dapperdaxthedappledoxie)

Grooming ✂️

En Doxl behöver skötas regelbundet, och du kommer att behöva borsta ditt husdjur ungefär tre gånger i veckan. De fäller inte mycket, så den vanliga borstningen hjälper till att hålla pälsen från dina möbler samtidigt som pälsen ser snygg ut. Borstning förbättrar också cirkulationen i huden.

Förutom att borsta, kommer du att behöva borsta tänderna regelbundet för att hålla tandsjukdomar på avstånd och klippa naglarna.

Hälsa och villkor

Många blandraser lider av färre genetiska störningar än renrasiga eftersom bra uppfödare selektivt kan föda upp valpar utan de dåliga generna. Men det finns fortfarande några saker du bör hålla utkik efter, och vi kommer att diskutera dem här.

Mindre förhållanden

  • Dövhet

Dövhet är inte vanligt men är fortfarande möjligt i Doxle. Dövhet är en genetisk störning som kommer från dess taxförälder. En bra uppfödare kommer att försöka använda selektiv avel för att skapa en Doxle utan dövhetsgenen, men det är inte alltid möjligt. De flesta hundar kan fortfarande leva ett fullt och lyckligt liv medan de är döva.

  • Epilepsi

Epilepsi är den vanligaste neurologiska störningen som finns hos hundar, och den kan också påverka din Doxle. Epilepsi är återkommande oprovocerade anfall. Om din hund har epilepsi och har ett anfall måste du föra en detaljerad dagbok över allt du ser så att du kan rapportera det till veterinären. Det finns flera mediciner tillgängliga som kan hjälpa till att minska antalet anfall och förbättra livskvaliteten för ditt husdjur.

Allvarliga förhållanden
  • Intervertible Disc Disease

Intervertibel disksjukdom är ett tillstånd där diskarna i ryggen börjar brytas ner. Detta degeneration orsakar smärta i nacke och rygg och kan sprida sig till andra leder också. Symtom inkluderar att man inte vill äta, att det är trångt i magen och att man gråter när man lyfter. Det finns flera behandlingar tillgängliga för att förbättra ditt husdjurs livskvalitet.

  • Svälla

Uppsvälldhet är ett tillstånd som drabbar många hundraser och är vanligt hos hundar med djupt bröst och större hundar, men det kan även förekomma i Doxle. Svälla är vad som hände när ditt husdjur sväljer för mycket luft, vanligtvis medan de äter. Överskottsluften i magen sätter först press på de bakre benen och organen och kan stänga av cirkulationen. Det kan också få magen att vända på sig själv, vilket kräver operation och skadar magslemhinnan.

Symtom på uppblåsthet kan börja plötsligt och utvecklas snabbt. Symtom inkluderar ångest och oförmåga att kräkas. Magen blir uppblåst och de kan börja dregla. Det är viktigt att ta sig till ett djursjukhus omedelbart om du märker dessa symtom.

Avdelare 5Man vs Kvinna

Både hanen och honan Doxle har ett mycket liknande utseende och är båda ungefär lika vikt och längd. Honan av denna ras tenderar dock att vara något mer dominant och kommer att slåss med andra hundar av samma kön. Män tenderar att njuta av spel och är mer tillgivna.

Sammanfattning

Doxle är perfekt för stora familjer och kommer att spendera många timmar med att spela spel med barnen. Det gör det intebehöver mycket motion, så du behöver inte avsätta stora delar av din dag, och det är enfantastisk vakthundsom låter dig veta om några inkräktare är i närheten.

Vi hoppas att du gillade dettatitta på BeagleochTaxmix, och ditt intresse för denna ras har ökat. Om vi ​​har hjälpt dig att hitta ditt nya husdjur, vänligen dela den här guiden till Doxle på Facebook och Twitter.


Utvald bild: Slavomir Tomka, Shutterstock

Innehåll