Behöver hundar leka med andra hundar? Överraskande fakta!

Välj Namnet På Husdjuret  chow chow hund står på gräsetOm du har en enda hund kanske du undrar om din hund behöver hundkamrater. När allt kommer omkring vet vi alla att det inte är bra för de flesta människor att inte ha interaktion med andra människor, även om de spenderar all sin tid på att interagera med andra intelligenta djur, som hundar. Det är bara ett rimligt antagande att din hund också skulle behöva någon hundinteraktion på ungefär samma sätt som du behöver mänsklig interaktion. Här är vad du behöver veta om hundar och deras relationer med andra hundar.Hundar gör det inte ha att leka med andra hundar, men det kan vara fördelaktigt för deras känslomässiga hälsa och välbefinnande.  Avdelare 8

Behöver hundar leka med andra hundar?

Det överraskande svaret på denna fråga är nej, hundar har inte en behöver att leka med andra hundar. Det är dock inte riktigt en hård och snabb regel för alla hundar. Många hundar kan ha stor nytta av att leka med andra hundar. Lektid med andra djur kan hjälpa din hund att lära sig sociala ledtrådar, samt tillåta dem att bränna överflödig energi på ett sätt som du förmodligen inte kan ge dem. Att leka med andra hundar kan vara hälsosamt för många hundar, men det är inte en nödvändighet. De flesta hundars behov kan tillgodoses genom att umgås med sina människor.  vackra labradorhundar som leker med en boll på en grön äng

Bildkredit: Stanimir G.Stoev, Shutterstock

Min hund gillar inte andra hundar. Är det här normalt?

Det kan vara helt normalt att hundar inte tycker om att umgås med andra hundar. Många faktorer kan påverka hur din hund känner om andra hundar, inklusive tidigare erfarenheter, socialisering, Träning , och din hunds individuella personlighet och preferenser. Vissa raser kan vara mindre benägna att tolerera andra hundar än andra raser, men det finns inga garantier på ett eller annat sätt.

Om din hund alltid har varit ett fan av andra hundar och plötsligt ändrar sin melodi efter år av lämplig lektid med andra hundar, bör du prata med din veterinär om potentiella medicinska eller miljömässiga orsaker till din hunds plötsliga hjärtförändring. Om din hund är det upplever smärta eller stress, det kanske inte har det tålamod, energi eller komfort som leker med andra hundar kräver. Om din hund nyligen har haft dåliga erfarenheter av andra djur, kan de också vara mer obotliga eller öppet aggressiva mot andra hundar. Titta noga på din hunds beteende för förändringar.

  hund och man spelar dragkamp

Bildkredit: thka, Shutterstock

Vad är mitt ansvar när min hund leker med andra?

Tyvärr, när interaktioner mellan hundar blir sura, är det ofta människors fel som sannolikt inte ens insåg att ett problem uppstod. Det är oerhört viktigt att bli väl bevandrad i sund kommunikation och interaktioner för hundar att ha så att du kan hålla ett öga på obehag eller spänningsbyggande. Vissa hundar har dåligt hunduppförande, vilket kan leda till slagsmål , medan andra hundar kanske inte alls tycker om tid med andra hundar. Detta kan leda till att en hund tolererar en miljö tills den slutligen överväldigar dem.

Människans ansvarslöshet och bristande förståelse för en hunds känslor och handlingar kan leda till farliga situationer för både djur och människor. Det är den främsta anledningen till att hundparker kan vara så kaotiska, oförutsägbara och farliga miljöer. Hundar blir inte bara lätt överväldigade i dessa miljöer, utan människor upprätthåller inte en sund nivå av kontroll över dessa situationer, så de kan snabbt gräva in i farligt territorium.

  kennelarbetare leker med hund

Bildkredit: Jayme Burrows, Shutterstock

  Avdelare 8

Sammanfattningsvis

Det är inte nödvändigt för din hunds hälsa att ha hundkamrater. Det kan vara en fördel för din hunds känslomässiga välbefinnande om den har varit runt andra hundar hela livet och nyligen förlorat sin följeslagare. Vissa hundar gillar verkligen andra hundars sällskap, och det är helt friskt. Det är också helt hälsosamt för din hund att inte nödvändigtvis njuta av att umgås med andra hundar.

Om du märker en plötslig förändring i hur din hund agerar kring andra hundar, prata med din veterinär för att utesluta medicinska eller känslomässiga problem. I vissa fall kan en beteendevetare eller erfaren tränare behöva tas in för att hjälpa din hund att umgås och anpassa sig till att vara runt andra hundar igen.

+ Källor