Bengal Siamese Mix Cat

Välj Namnet På Husdjuretbengaliska och siamesiska katter sida vid sidaHöjd: 8-10 tum
Vikt: 10-15 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Brun, vit, brun, svart
Lämplig för: Alla familjer
Temperament: Kärleksfull, tillgiven, lekfull

De Bengal Siamesiskakatt är en vänlig och tillgiven katt som älskar att vara i centrum för uppmärksamheten. De kommer bra överens med barn och andra djur, och deras attraktiva utseende gör dem till favoriter bland vuxna. Om du är intresserad av att skaffa en av dessa katter till ditt hem och vill lära dig mer om dem, har du kommit till rätt ställe. Vi kommer att ta en närmare titt på deras diet och skötselbehov samt eventuella speciella överväganden du måste göra när du äger dessa katter för att hjälpa dig se om de passar för ditt hem.

hepper enkelkatttassavdelare

Bengaliska och siamesiska mixkattungar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Lilly och Georgie (@lilly_georgie_in_london)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd SällskaplighetVad är priset på Bengal Siamese Mix-kattungar?

Du kan förvänta dig att betala mellan 0 och 000 för din bengaliska siamesblandning, beroende på hur nära du bor närmaste uppfödare. Även om den siamesiska katten är ganska vanlig, är den bengaliska katten mycket ovanligare, och det kan vara svårt för en uppfödare att hitta ett kompatibelt par som kommer att resultera i den avkomma du önskar. Därför kan en uppfödare av dessa katter ha en lång väntelista som du måste komma på. Stamtavla katter med dokumentation om deras härstamning kan kosta ännu mer pengar, och vissa kommer att gå för mer än 00.

Förutom kostnaden för kattungen kommer du att ha flera andra utgifter, inklusive regelbundna veterinärbesök, mat, strö, leksaker och mer som kan öka under åren.

hepper katttassavdelare

3 föga kända fakta om bengaliska och siamesiska mixkatter

1.Den bengaliska kattföräldern har fått sitt namn från sina leopardliknande fläckar som liknar en bengalisk tiger.

två.Den siamesiska kattföräldern har ett färgpunktsmönster, vilket är en form av albinism som endast tillåter färg att synas på de kallare delarna av kroppen, som ansiktet och svansen.

3.Den siamesiska kattföräldern har ofta mjuka blå ögon.

visuell skillnad hos bengaliska och siamesiska katter

Föräldraraserna för bengaliska och siamesiska blandkatt: Vänster – Bengal; Höger – Siamese (Bildkredit: Pixabay)

hepper katttassavdelare

Temperament & Intelligence of the Bengal and Siamese Cat Mix

Den bengaliska och siamesiska blandningen är en kärleksfull och tillgiven katt som gillar att vara av människor. Den kommer ofta att försöka sova på dig på natten och sitta i ditt knä för att titta på tv, men den gillar inte att vara ensam och kan bete sig illa om du spenderar för mycket tid på jobbet. Den bengaliska delen av den kommer att klättra överallt i ditt hem, så se till att det finns gott om sittpinnar, annars klättrar den upp för dina gardiner. Så länge den har gott om sällskap och uppmärksamhet är det en väldigt glad katt som kommer överens med alla.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Simba (@simba_thebengalkat)

Är dessa katter bra för familjer? 👪

Ja. Den bengaliska och siamesiska blandningen är en foglig och vänlig katt som älskar uppmärksamheten den får från barn och som ofta följer dem runt i hemmet. Den är snabb och är en expert på klättrare, så den kan snabbt komma undan problem, och den hyser inte agg, så om ett barn av misstag drar i håret kommer det att springa men kommer tillbaka några minuter senare för att leka lite mer. Om det inte finns några barn, tenderar den att hitta en hög plats att vaka över sitt territorium tills den ser en öppning att sitta i ditt knä. Om det är mer siamesiskt än bengaliskt, är det mer sannolikt att det följer dig runt i hemmet hela dagen och säger under dina fötter.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja. Den bengaliska siamesen kommer mycket bra överens med andra katter och hundar , speciellt om du umgås med andra djur när det fortfarande är en kattunge. Men även om den inte socialiseras, tenderar den att hitta ett högt område utom räckhåll för hundar och till och med andra katter och förbli där för det mesta om den inte vill ha något av dig, så att den inte hamnar i för många konflikter med andra djur . Naturligtvis kommer den att förfölja och jaga inga fåglar eller gnagare som du kan ha som husdjur, och den kommer att ta särskild hänsyn till att hålla dem i samma hem som vilken katt som helst.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Maison De Moggy (@maisondemoggy)

hepper katttassavdelare

Saker att veta när du äger en bengalisk och siamesisk kattblandning:

Mat & Diet Krav

Din bengaliska och siamesiska katt är, precis som vilken katt som helst, en köttätare och behöver därför en diet med högt animaliskt protein för att hålla sig i form och frisk. Därför rekommenderar vi att du inspekterar ingredienslistan på ditt val av mat för att se till att den har animaliskt protein som fisk, kyckling, kalkon eller lamm som den första ingrediensen. Undvik mat som har majs som den främsta ingrediensen, för förutom att vara en del av en katts naturliga diet, är majs mestadels tomma kalorier som bidrar till viktökning. Mat som innehåller omega-3-fettsyror hjälper till att hålla din katts päls glänsande med mindre mjäll, och det kan också minska inflammation, vilket är särskilt användbart för äldre katter med artrit.

Övning 🐈

Katter kräver inte för mycket motion, och du kommer att märka att de sover större delen av dagen. Men när de är vakna gillar de att leka och har mycket energi för att jaga bollar, klättra och leka jakt. Att avsätta lite tid varje dag för att engagera sig i dessa aktiviteter kan hjälpa dig att skapa ett starkare band med din bengaliska och siamesiska mix och hjälpa din katt att behålla sin idealvikt. Eftersom katter sover hela dagen och älskar godsaker är det lätt för dem att bli överviktiga, särskilt eftersom fler katter (tack och lov) blir strikta husdjur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Simba (@simba_thebengalkat)

Träning 🧶

Tyvärr lär sig katter inte trick lika bra som en hund, även om de har den smarta siamesen som förälder. Men bara för att den inte sitter eller talar på kommando betyder det inte att den är oträningsbar. Din bengaliska siamesblandning kommer snabbt att lära sig flera saker, inklusive hur man använder kattlådan och var den är utan mycket, om något, arbete från din sida. Den kommer också att lära sig sitt namn och komma när du kallar den, och den kommer att veta vad Nej och Ja betyder. Dessa katter är också ganska listiga och kan kläcka komplexa scheman för att få vad de vill ha, vilket gör att du undrar om du är den som tränas.

Grooming ✂️

Din bengaliska och siamesiska katt kommer att lämna massor av hår runt ditt hem som de flesta kattraser, så du kommer att vilja borsta den ofta för att hålla den på ett minimum. Att börja en daglig rutin medan ditt husdjur fortfarande är en kattunge kan hjälpa den att vänja sig vid borsten och kommer att få in den i en rutin. Katter fungerar mycket bra enligt ett schema, och en daglig grooming session är också den perfekta tiden att klippa naglarna om det behövs och manuellt borsta tänderna med en djursäker tandkräm för att bromsa utvecklingen av tandsjukdomar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The Bengalz (@thebengalz)

Hälsa och villkor 🏥

Mindre förhållanden
  • Hudsjukdomar
Allvarliga förhållanden
  • Tandsjukdom

Hudstörningar

Tyvärr har Bengal och Siamese Mix känslig hud, och det är vanligt att man märker mjäll, klåda och till och med rodnad. Många katter dricker inte tillräckligt med vatten, vilket leder till uttorkning och torr hud, så att köpa en kattfontän är ett bra sätt att locka dem att återfukta. Omega-3 essentiella fetter kan också hjälpa till att förbättra huden och stärka pälsen för att minska mjäll och avfall, men det är bäst att besöka veterinären om du märker röda fläckar. En annan vanlig anledning till att katter kliar sig är att de har loppor, så du kommer att vilja få en loppkam och kontrollera dem ofta eller köp en månatlig medicin för att eliminera dem permanent, särskilt om du hittar dem i ditt hem.

Tandsjukdom

Katter är extremt friska djur, och den bengaliska siamesblandningen är inte annorlunda. Men ett problem som verkar påverka de flesta katter är tandsjukdomar. Vissa experter tyder på att mer än hälften av katterna över tre år har någon form av tandsjukdom, och detta antal kommer bara att öka när katterna blir äldre, och de flesta lever 15 eller 20 år om vi har tur. Därför är det viktigt att manuellt borsta din katts tänder så ofta som möjligt för att bromsa utvecklingen av sjukdomen. Torr kibble kan också hjälpa eftersom det kommer att skrapa bort tandsten och plack när din katt tuggar. Undvik blötfoder som kan fastna på tänderna och mat som innehåller socker, särskilt eftersom katter kan inte smaka godis .

hepper katttassavdelare

Man vs Kvinna

Det finns ingen skillnad mellan den manliga och kvinnliga bengaliska och siamesiska mixen. Den förälder som din katt tar efter mer kommer att ha en större effekt på dess storlek, temperament och utseende än dess kön.

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

Bengal Siamese Cat tar två av de mest unika kattraserna och blandar dem för att skapa något nytt. Det är en mycket attraktiv katt som är frisk och har en lång livslängd, så det är ett utmärkt val för ett barn eller någon utan erfarenhet av att uppfostra husdjur. Den är vänlig och tillgiven, och bildar starka band med sina ägare så att du ofta hittar den sittande under dina fötter eller tittar på dig från en hög hylla. Den älskar barn och blir inte aggressiv om det blir för tufft, men den gillar inte att vara ensam och kan bete sig illa om det känns som att du lämnat det bakom dig.

Vi hoppas att du har gillat vår recension av denna intressanta blandras och hittat svaren du behövde. Om vi ​​har övertygat dig om att skaffa en av dessa katter till ditt hem, vänligen dela den här guiden till Bengal och Siamese Cat Mix på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: Vänster – Shvaygert Ekaterina, Shutterstock; Höger – Altsva, Shutterstock

Innehåll