Blue Buffalo vs. Purina Pro Plan Hundfoder: Jämförelse 2021

Välj Namnet På HusdjuretBlue Buffalo vs. Purina Pro Plan hundmat

Om du vill sluta mata din hund med den billigaste kibbiten du kan hitta på hyllan och ge henne något lite mer näringsrikt, gör du klokt i att övervägaBlå buffelochPurina Pro Plan. Båda är mer avancerade livsmedel, och som ett resultat tenderar de att använda bättre ingredienser än fynd-källarbitar.Det betyder dock inte att de är lika. Och tyvärr är det inte så enkelt att bestämma sig för att ge din valp bättre mat som att bara spendera mer pengar; du måste göra lite research.Den forskningen kan snabbt förvandlas till ett heltidsjobb, eftersom det finns så mycket att lära sig om alla ingredienser som ingår i din hunds mat. Lyckligtvis har vi gjort den forskningen åt dig, och nedan visar vi dig vilket märke vi föredrar och varför.ben

En smygtitt på vinnaren: Purina Pro Plan

Bild Produkt Detaljer
Bäst överlag Vinnare Purina Pro Plan Savor Purina Pro Plan Savor
 • Smakfulla bitar av strimlat kött blandat med kibble
 • Förstärkt med probiotika
 • Bra mängd protein
 • KONTROLLERA PRIS
  Tvåan Andra plats Blue Buffalo Life Protection Blue Buffalo Life Protection
 • Kyckling är första ingrediensen
 • Har linfrö för omega-fettsyror
 • Cikorirot tillför fibrer
 • KONTROLLERA PRIS

  Dessa livsmedel är mycket jämförbara, och din hund kommer sannolikt att klara sig bra på båda. Vi gavPurina Pro Plannicken eftersom de har ett större utbud av produkter att välja mellan, och du kan förmodligen hitta ett recept som passar perfekt för din hund. Det finns också vissa säkerhetsproblem med Blue Buffalo.  Det är dock svårt att ge ett entydigt svar på en fråga som denna, speciellt när de två livsmedel är så nära varandra när det gäller kvalitet. Det kan mycket väl finnas några hundar som kommer att klara sig mycket bättre på Blue Buffalo, så läs vidare för att upptäcka våra djupgående jämförelser av båda livsmedel.

  Avdelare 5

  Om Blue Buffalo

  Fördelar

  • Fylld med bitar av antioxidanter
  • Fri från vete, majs och soja
  • Flera specialiserade märken att välja mellan
  Nackdelar
  • Kan bli dyrt
  • Vissa livsmedel använder fortfarande kontroversiella ingredienser
  • Mindre historia än andra märken

  Blå buffelhar inte funnits lika länge som många andra djurfodermärken, men det har lyckats packa in en hel del framgångar under en kort tidsperiod. De har till stor del gjort detta genom att fokusera på hundar och deras hälsa först.

  Blue Buffalo har bara funnits sedan 2003

  Många av de äldre hundmatsföretagen började mata intetsägande, generiskt mjöl och var sedan tvungna att vända när marknaden började gynna specialiserade recept och högkvalitativa ingredienser.

  Blue Buffalo grundades 2003, men mitt i denna hundmatsrevolution. Som ett resultat har de varit fokuserade på att skapa premiummat från första början.

  De har sedan dess förvärvats av General Mills, så de är långt ifrån en mamma-och-pop-operation. Men det jätteföretaget skulle inte ha varit intresserad av dem om de inte redan hade haft fingret på pulsen på hundmatsmarknaden.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg som delas av Blue Buffalo (@bluebuffalo)

  De blandar LifeSource Bits in med deras Kibble

  Första gången du öppnar en påse med Blue Buffalo kan du vara orolig för att lägga märke till de små, mörka, runda bitarna som blandas med kubben. Det ser ut som att det kan finnas två olika sorters mat där inne, eller att en del av kibblena kanske inte blev helt tillagade.

  Men få inte panik – det här är deras egenutvecklade LifeSource Bits, som är bitar av vitaminer och antioxidanter som de blandar in i maten för att öka deras näringsprofil.

  Blue Buffalo använder inte majs, vete eller soja i någon av sina produkter

  Dessa ingredienser är tre av de vanligaste allergenerna i hundfoder, och genom att utelämna dem ökar Blue Buffalo sannolikheten för att deras mat kommer att tolereras väl av din hund, även om hon har ett känsligt sinne.

  Dessa livsmedel är också källor till tomma kalorier, så förhoppningsvis kommer din hund inte att behöva ta itu med oönskad viktökning från att äta sina kibble.

  Vårt favoriterbjudande just nu Avdelare 1

  30 % RABATT på Chewy.com

  + GRATIS frakt på hundmat och tillbehör

  Spara 30 % nu

  Så här löser du in det här erbjudandet

  De har flera olika produktlinjer

  Deras baslinje är designad för att använda ingredienser av hög kvalitet, med få eller inga tvivelaktiga livsmedel. Det tenderar att vara mitt på vägen när det gäller protein-, fett- och fiberinnehåll, och det är lämpligt för det bredaste utbudet av hundar.

  De har dock flera olika specialiserade formler, inklusive några som är proteinrika (deras Blue Wilderness-linje) eller spannmålsfria (Blue Freedom). Som ett resultat bör du kunna hitta ett foder som passar din hunds behov.

  Det är viktigt att notera att var och en av dessa linjer har olika standarder när det gäller ingredienser, och vissa av dem tillåter kontroversiella tillsatser inuti (som matfärg). De kan också variera kraftigt prismässigt.

  Purina Pro Plan Savor

  Om Purina Pro Plan

  Fördelar

  • Stort utbud av produkter att välja mellan
  • High-end mat är extremt näringsrikt
  • Designad för att hantera specifika problem eller livsstadier
  Nackdelar
  • Kvaliteten på ingredienserna varierar kraftigt
  • Valen kan vara överväldigande
  • Foder är inte lämpliga för alla hundar

  Purina Pro Plan är en av Purinas tre livsmedelslinjer (de andra ärPurina ENoch deras grundläggandePurina Dog Chow). Fodret är till stor del inriktat på att lösa specifika problem som din hund kan ha.

  Recepten är extremt specialiserade

  Du kan hitta enPurina Pro Planformel som är utformad för att lösa nästan alla problem som din hund kan ställas inför. De har recept som syftar till specifika livsstadier, specifika hälsoproblem och till och med specifika livsstilar.

  Som ett resultat är du nästan säker på att kunna hitta ett recept som fungerar för din hund. Problemet är att vada igenom alla deras olika produkter för att hitta det.

  Vårt favoritrecept för Purina Pro Plan:

  Avdelare 4

  Kontrollera senaste pris

  Kvaliteten på ingredienserna varierar från formel till formel

  Några av Purina Pro Plans formler är bland de bästa vi har hittat någonstans: fulla av magert protein och näringsrika grönsaker, utan tvivelaktiga ingredienser.

  Andra skar dock hörn här och där. Du kan hitta billiga fyllmedel som majs och vete, eller till och med animaliska biprodukter inuti.

  Som ett resultat måste du läsa ingredienslistan innan du köper någon av deras livsmedel. Bara för att två påsar båda säger Pro Plan på framsidan betyder det inte att det som finns inuti är av samma kvalitet.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg delat av Purina (@purina)

  Valen kan vara överväldigande

  Bara för att du har bestämt dig för att mata din hund Purina Pro Plan betyder det inte att du är klar med dina val. Det finns över 80 olika formler i denna matlinje, så det kan ta lite tid att avgöra vilken som är rätt för dig.

  Dessutom, med tanke på hur specialiserade vissa av formlerna är, kan du inte alltid räkna med att kunna hitta den du vill ha, särskilt om du föredrar att handla personligen. Även om du handlar online finns det alltid en chans att du har problem med att hitta receptet du vill ha hos den handlare du föredrar.

  Vissa formler är helt fyllda med näringsämnen

  Det är uppenbarligen en bra sak - om det inte är det.

  Det finns några formler i Purina Pro Plan-linjen som är riktade till aktiva hundar (till exempel deras SPORT-foder). Om du har en extremt energisk hund, kommer den maten att vara fantastisk för att ge dem allt näringsstöd de behöver.

  Problemet uppstår när du matar en av dessa fantastiska matar till en mindre aktiv hund. Alla dessa näringsämnen kan gå till hennes midja istället för att brännas på bakgården. Resultatet skulle bli som vad som skulle hända om en vanlig Joe bestämde sig för att äta som en olympisk simmare.

  Blue Buffalo Life Protection Formula Naturlig vuxen...

  3 mest populära recept för hundfoder med blå buffel

  1. Blue Buffalo Life Protection Formula Natural Adult

  Blue Buffalo Freedom Grain Free recept för hund,... 25 667 recensioner Blue Buffalo Life Protection Formula Naturlig vuxen...
  • RIKTIGT KÖTT FÖRST: Blue Buffalo-mat har alltid äkta kött som den första ingrediensen; Hög kvalitet...
  • FÖR VUXNA HUNDAR: Blue Life Protection Formula vuxenfoder för hundar innehåller viktiga proteiner och...
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Det här ärvarumärkets grundformel, och den som startade allt.

  Det finns inget spektakulärt med denna mat, förutom det faktum att den inte har några billiga fyllmedel eller animaliska biprodukter. Nivån av fett och protein är genomsnittlig, och du hittar inte många superfoods inuti.

  Det finns inte mycket att ogilla heller. Urbenad kyckling och kycklingmjöl är de två första ingredienserna, vilket ger din hund massor av magert protein och andra viktiga näringsämnen. Det finns linfrö för omega-fettsyror, cikoriarot för fibrer, och deras LifeSource Bits tillför en rad antioxidanter.

  Vi önskar att det inte fanns så mycket salt inuti, och maten är något dyr med tanke på dess begränsade mängd protein. Men om detta är så illa som varumärket blir, är de i bra form.

  Fördelar

  • Kyckling är första ingrediensen
  • Har linfrö för omega-fettsyror
  • Cikorirot tillför fibrer
  Nackdelar
  • Genomsnittlig mängd protein
  • Dyrt för vad du får

  2. Blue Buffalo Freedom Grain Free Recept Vuxen

  Blue Buffalo Wilderness högprotein spannmålsfri... 3 262 recensioner Blue Buffalo Freedom Grain Free recept för hund,...
  • BÖRJAR MED RIKTIG KYCKLING: Ett recept som börjar med äkta kyckling som första ingrediens, denna torra...
  • SPANNDSFRI HUNDMAT: BLÅ Freedom kornfri vuxen hundmat är speciellt framtagen för att möta...
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Medan varje Blue Buffalo-produkt är fri från majs, vete och soja,detta receptgår ett steg längre genom att förvisa Allt korn. Istället får den sina kolhydrater från ärtor och tapioka, som är mer komplexa kolhydrater.

  Nivåerna av fett och protein är fortfarande inte särskilt imponerande (även om fibernivåerna är bra), men detta har några mer positiva ingredienser än den grundläggande kibble.

  Det finns kyckling- och kalkonmjöl, som båda använder orgelkött för att lägga till viktiga näringsämnen. Din valp kommer att få massor av omega-fettsyror från linfrö- och kycklingfettet, och det finns till och med supermat som blåbär, tranbär och kelp.

  En hel del av proteinet kommer dock från växtkällor, och vi skulle föredra om det fanns lite mindre salt. Men om du vill ge din hund ett foder som håller henne pigg hela dagen, är detta ett bra val.

  Fördelar

  • Absolut inga korn inuti
  • Gjord med massor av högkvalitativa livsmedel
  • Förlitar sig på komplexa kolhydrater
  Nackdelar
  • Genomsnittlig mängd fett och protein
  • Mycket av proteinet kommer från växter
  • Hög i salt

  3. Blue Buffalo Wilderness High Protein Grain Free Natural Adult

  Avdelare 8 9 716 recensioner Blue Buffalo Wilderness högprotein spannmålsfri...
  • PACKAD MED RIKTIG KYCKLING: Ett recept gjort för att tillfredsställa din hunds naturliga kärlek till kött, denna höga...
  • HÄLSA INGREDIENSER: Blue Wilderness spannmålsfri hundmat, gjord med hälsosamma kolhydrater inklusive...
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  En av de problem som båda ovanstående livsmedel hade gemensamt var att bara skryta med en måttlig mängd protein. Det är säkert att sägadetta recepthar inte samma problem.

  Den innehåller hela 34 % protein i varje påse, till stor del beroende på allt kött inuti. Du hittar kyckling, kycklingmjöl, fiskmjöl, kycklingfett och torkade äggprodukter här, samt ärtprotein. Vi skulle föredra om de skulle ersätta ärtorna med en annan animalisk källa, men det är i bästa fall en liten käbbla.

  Det finns en hel del glukosamin här, vilket gör det till ett smart val för stora valpar, och allt detta protein kommer att hjälpa hundar att känna sig mättare längre, så du kanske vill överväga att byta till detta om din hund börjar bli fyllig.

  Det finns ett par tvivelaktiga ingredienser inuti, mest anmärkningsvärda äggprodukten och potatis, som båda orsakar matsmältningsproblem hos vissa hundar. Det är dock mycket bättre att se dessa ingredienser än att upptäcka animaliska biprodukter eller majs på listan.

  Fördelar

  • Extremt mycket protein
  • Gott om glukosamin
  • Hjälper hundar att känna sig mättare längre
  Nackdelar
  • Inkluderar också växtprotein
  • Kan orsaka lätta matsmältningsproblem

  Purina Pro Plan högprotein hundmat med...

  3 mest populära Purina Pro Plan hundmatsrecept

  1. Purina Pro Plan SAVOR Shredded Blend med probiotika

  Purina Pro Plan Hund med känslig hud och mage... 10 198 recensioner Purina Pro Plan högprotein hundmat med...
  • En (1) 35 lb. påse - Purina Pro Plan högprotein hundmat med probiotika för hundar, strimlad blandning...
  • Hård kibble kombinerat med möra, strimlade bitar för smak och konsistens som hundar älskar
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Denna Purina Pro Plan-formelär designad för att vara välsmakande samtidigt som den är bra för din hunds matsmältningskanal.

  För det ändamålet lägger de till strimlade bitar av riktigt nötkött för att fresta din hund, samtidigt som den också är fylld med probiotika för att underlätta matsmältningen.

  Det är därför konstigt för oss att det skulle finnas så många ingredienser inuti som eventuellt skulle kunna förstöra din hunds aptit. Den har massor av vete och majs inuti, och det finns animaliska biprodukter också. Dessutom kan ingredienser som torkade äggprodukter och sojabönor också störa många hundars magar.

  Proteinet är på topp för ett livsmedel som inte är specifikt högprotein, men fibern är mycket låg - bara 3%. Återigen, det är konstigt för en formel avsedd att ta itu med matsmältningsproblem.

  Vi uppskattar hur företaget försökte göra detta foder välsmakande samtidigt som det fyllde din hunds tarm med nyttiga bakterier, men tills de tar bort de tvivelaktiga ingredienserna kan de göra mer skada än nytta.

  Fördelar

  • Smakfulla bitar av strimlat kött blandat med kibble
  • Förstärkt med probiotika
  • Bra mängd protein
  Nackdelar
  • Fylld med billiga fyllmedel och animaliska biprodukter
  • Låg mängd fiber
  • Vissa ingredienser kan irritera känsliga magar

  2. Purina Pro Plan FOCUS Känslig hud & mage

  Purina Pro Plan Torr hund med högt kaloriinnehåll, högt protein... 13 210 recensioner Purina Pro Plan Hund med känslig hud och mage...
  • En (1) 30 lb. påse - Purina Pro Plan känslig hud och mage Hundfoder med probiotika för hundar,...
  • Havremjöl är lättsmält och skonsamt för matsmältningssystemet
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Det är nästan som om företaget läste varenda invändning vi skrev ovan när de skapadedenna formel. Avsedd för hundar med ömtåliga magar, utelämnar den nästan alla möjliga allergen du kan tänka dig.

  Istället använder den ingredienser som havregryn och malet ris, som båda är skonsamma mot matsmältningsorganen. Det finns också fisk- och solrosoljor för omega-fettsyror och massor av fiskbaserat protein också.

  Vi gillar också tilläggen av inulin och cikoriarot, som båda kan främja hälsosamma matsmältningskanaler. Dessa är prebiotika, och de kan hjälpa till att lindra problem som kräkningar och diarré.

  Vi gillar inte inkluderingen av animaliskt fett, eftersom de inte vill att du ska veta (eller så vet de inte själva det exakta djuret fettet kom från) när de inte berättar för dig. Vi skulle föredra om de använde mindre salt också.

  Sammantaget är det dock inte mycket att klaga på detta Purina Pro Plan-recept; det är en ganska tydlig förbättring jämfört med den som föregick den.

  Fördelar

  • Använder ingredienser som är utformade för att vara skonsamma mot magen
  • Fylld med pre- och probiotika
  • Mycket omega-fettsyror inuti
  Nackdelar
  • Innehåller animaliskt fett av låg kvalitet
  • Mer salt än vi vill

  3. Purina Pro Plan SPORT Formula

  Avdelare 4 6 318 recensioner Purina Pro Plan Torr hund med högt kaloriinnehåll, högt protein...
  • En (1) 37,5 lb. påse - Purina Pro Plan högkalori, högprotein torrfoder för hundar, SPORT 30/20 kyckling...
  • Innehåller äkta kyckling som #1 ingrediens
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Detta receptär designad för att underblåsa en aktiv hunds livsstil, och för detta ändamål är den hög i både protein och fett (30 % respektive 20 %).

  Men även om vi gillar dessa siffror, är sättet de når dit i bästa fall tveksamt. Du hittar majs, gluten och animaliska biprodukter inuti, av vilka ingen bör ätas av en hund som försöker bibehålla en hälsosam livsstil.

  De kompenserar något för det genom att inkludera massor av omega-fettsyror från källor som fiskmjöl och fiskolja, såväl som ett brett utbud av proteinkällor. Det finns en bra mängd glukosamin inuti också, vilket är bra, eftersom aktiva hundar behöver allt stöd de kan få.

  Du hittar väldigt lite fibrer inuti, och kaloriantalet är alldeles för högt för alla utom de mest aktiva hundarna.

  Fördelar

  • Mycket protein och fett
  • Mycket omega-fettsyror
  • Bra mängd glukosamin
  Nackdelar
  • Använder massor av majs
  • Fylld med animaliska biprodukter
  • Mycket låg i fiber

  Avdelare 3

  Kom ihåg historien om Blue Buffalo och Purina Pro Plan

  Trots att det är ett relativt ungt varumärke har Blue Buffalo återkallats flera gånger i sin historia.

  Den första hände i den så kallade Great Melamin Recall 2007. Det var över 100 varumärken inblandade i denna återkallelse, på grund av införandet av en dödlig kemikalie som finns i plast. Som ett resultat av återkallelsen avbröt företaget sin relation med den ansvariga tillverkaren.

  2010 återkallade de några livsmedel på grund av ett sekvenseringsfel som påverkade D-vitaminnivåerna inuti. De återkallade också en enda mängd tuggben 2015 på grund av oro för att de kan ha blivit kontaminerade med Salmonella.

  2016 återkallade de konserver på grund av en potentiell mögelkontamination, medan nästa år återkallade de ytterligare några konserver på grund av risken för en aluminiumförorening. De påminde om en annorlunda parti konserver samma år eftersom det kan ha haft för höga nivåer av nötköttsköldkörtelhormon.

  Det mest oroande är dock att Blue Buffalo listades av FDA som en av 16 livsmedel som kan orsaka hjärtsjukdomar. Kopplingen har dock inte fastställts konkret.

  Purinas återkallelsehistoria är mycket mildare. Under 2016 återkallades flera våtfoder eftersom antalet vitaminer inuti inte matchade det som stod på etiketten. Maten var dock inte farlig.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg delat av Purina (@purina)

  Blue Buffalo vs. Purina Pro Plan Jämförelse

  För att ge dig en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig av båda varumärkena har vi jämfört dem sida vid sida i flera viktiga mätvärden nedan:

  Smak

  Båda matarna är till stor del beroende av riktigt kött som sin primära ingrediens, så båda bör tolereras väl av din hund. Purina Pro Plan har flera recept som innehåller bitar av riktigt kött, som de flesta muttrar blir galna i.

  Men när maten når din hunds mage, kanske hon föredrar Blue Buffalo, eftersom det är mindre benäget att använda problematiska ingredienser.

  Det här är en nära kategori, men vi ger en liten nick till Blue Buffalo för att vara skonsam mot matsmältningsorganen.

  Näringsvärde

  Detta kommer att variera beroende på de specifika livsmedel du jämför, men vi föredrar Blue Buffalo. De använder aldrig några fyllmedel eller andra billiga ingredienser, och du är mer benägen att hitta enstaka supermat som blåbär eller tranbär i deras recept.

  Pris

  Återigen kommer detta att bero på de specifika formlerna som är inblandade, men du bör generellt upptäcka att Purina Pro Plan är den billigare maten.

  Urval

  Purina Pro Plan har ett av de bredaste urvalen av någon matlinje, eftersom de har över 80 recept att välja mellan. Oavsett vad du letar efter i en kibble, är det troligt att de erbjuder det.

  Men det gör det också skrämmande att nöja sig med bara en, såmedan Purina Pro Plan har fördelen här, det är förmodligen närmare än du tror.

  Övergripande

  När du läser ovanstående kanske du tror att det här är oavgjort - och det är extremt nära.

  Anledningen till att vi valde Purina Pro Plan är till stor del att göra med säkerhetsproblemen som vi diskuterade i återkallelseavsnittet. Även om Blue Buffalo i genomsnitt är en hälsosammare mat, gör det dig inte mycket om du måste skicka tillbaka påsen till tillverkaren.

  Dessutom har Purina Pro Plan några exceptionella livsmedel i den högre delen av sin produktlinje.

  Vårt favoriterbjudande just nu

  30 % RABATT på Chewy.com

  + GRATIS frakt på hundmat och tillbehör

  Spara 30 % nu

  Så här löser du in det här erbjudandet

  Blue Buffalo vs Purina Pro Plan: Vilken ska du välja?

  Dessa foder är extremt nära när det gäller kvalitet, och du kommer inte att gå för långt fel när du matar någon av dem till din hund. Vi litar helt enkelt på PurinaPro Planlite mer, speciellt om du väljer en av deras avancerade formler.

  Med det sagt, om du bara vill ta en väska och gå utan att göra massor av forskning,Blå buffelär förmodligen det bättre valet. Se bara till att vara uppmärksam på eventuella återkallanden.

  Innehåll