Bolonoodle (Bolognese & Poodle Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-12 tum
Vikt: 5-9 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Vit, grädde
Lämplig för: Barn, äldre, små familjer, lägenheter
Temperament: Roliga underhållare, smarta, uppmärksamhetsgrisarBolonoodle är en blandras skapad genom blandningpå Bolognesemeden pudel. De har en päls i ett lager som står från kroppen i långa lockar. Pälsen är vanligtvis vit eller krämfärgad, men många andra färger är mindre vanliga. Den har en kort nos och långa hängande öron, och deras ögon är runda och mörka.Bolonoodle skapades i USA och har vuxit i popularitet under de senaste 15 åren. Bolonoodle Puppy (Bolognese & Poodle Mix) Info,

Bolonoodle-valpar – vad du bör veta innan du köper...

Avdelare 8Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Hur mycket kostar Bolonoodle-valpar?

En Bolonoodle-valp kan kosta mellan 0 och 00 i de flesta fall men kan kosta mycket mer beroende på uppfödaren. Pudeln på föräldrasidan kan kosta upp till 00, och Bolognese kan enkelt hämta upp till ,500. Dessa höga priser innebär att en Bolonoodle kan kosta upp till 00 i vissa fall.

En uppfödare av hög kvalitet kommer att ta ut högre priser, men det finns en större chans att din valp kommer att vara frisk och ha färre problem senare i livet. Internet tillåter oss att forska mycket om uppfödarna innan vi gör några inköp, och det finns gott om uppfödare tillgängliga.

Bolonoodlens föräldrar. Vänster: Bolognese, Höger: Pudel

3 föga kända fakta om Bolonoodle

1.Bolonoodles är smarta nog att spela spel och försöka lura dig att göra vad de vill.

två.Bologneseföräldern är flera hundra år gammal och var en populär hund redan på 1000-talet.

3.Bolognese-föräldern dog nästan ut innan den restaurerades i Europa av några uppfödare.

Bolonoodle (Bolognese & Poodle Mix) Info,

Bolonoodlens föräldrar. Vänster: Bolognese, Höger: Pudel

Temperament & Intelligence of the Bolonoodle

Bolonoodle är en liten hundras som älskar att vara en del av familjen och tycker om att spela spel. Det är välkänt för att spela trick för att få vad det vill och kan skapa komplexa fällor. De är smarta och kan tränas i att utföra trick men blir snabbt uttråkade och kan gå vidare till andra aktiviteter. De är alltid extremt sociala och insisterar på att vara vid din sida. Den är vänlig mot allt och skulle bli en fattig vakthund.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, det här är en av de bästa familjehundarna du kan önska dig. De är mer än lämpliga att ha runt barn, och de kommer att ge varandra timmar av nöje. Föräldrar kommer att njuta av det låga underhåll de behöver. De är extremt underhållande och kommer ofta att spela spel med intet ont anande familjemedlemmar. De kommer överens med andra husdjur och trivs både i små lägenheter och stora hem.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja, Bolonoodle blir snabbt vän med alla djur, och alla argument som den här hunden hamnar i kommer nästan säkert att vara den andra killens fel. Denna ras kommer också överens med ekorrar och kaniner som passerar genom gården. Vi fann det lika troligt att skämta med andra djur som att spela dem på människor, och ibland kan det vara ganska underhållande.

Avdelare 4

Fotokredit: OrnaW, Pixabay

Bolonoodle (Bolognese & Poodle Mix) Info,

Saker att veta när du äger en Bolonoodle

I det här avsnittet kommer vi att titta på de olika aspekterna av Bolonoodle för att avslöja några av de saker du bör tänka på innan du gör ett köp.

Mat- och dietkrav

Bolonoodle kommer att kräva mellan en halv och en kopp av mat per dag fördelat på två matningar. Maten ska vara av hög kvalitet från ett välrenommerat varumärke. Den bör innehålla komplett näring och använda kött och grönsaker av hög kvalitet. Håll dig borta från märken som använder många konstiga ingredienser, köttbiprodukter och kemiska konserveringsmedel som BHA.

Dagliga träningskrav

Bolonoodle kräver mindre motion än många andra märken och är vanligtvis nöjd med bara en kort promenad varje dag. Denna ras tenderar att få mycket motion genom att spela spel och tricks i hemmet och kommer att kräva lite annat. Vi rekommenderar att du ägnar 20-30 minuter av din tid varje dag till att träna med din Bolonoodle.

Avdelare 5

Träning

Bolonoodle är lite svårare att träna än några av de andra raserna vi har diskuterat. Det är inte för att de inte är tillräckligt intelligenta – de har pudel i sig för att säkerställa sin intelligens. Problemet är attde blir snabbt uttråkade och går vidare till andra saker, många gånger innan du ens kommit igång med ditt träningspass.

Du kan dock försöka träna din Bolonoodle genom att stå framför ditt husdjur med en goding för att få dess uppmärksamhet. Upprepa ett kommando som Sit, om och om igen, medan du försöker få din hund att göra tricket. Om du är framgångsrik och ditt husdjur sätter sig ner, ge honom en godbit. Om ditt husdjur är tålmodigt nog att prova den här övningen flera gånger, är det troligt att de lär sig ordet och lyder det första kommandot, särskilt när de vill ha en godbit.

Grooming ✂️

Bolonoodle kräver inte mycket skötsel, men du kommer att behöva kamma igenom pälsen ofta för att säkerställa att det inte finns några tovor som kan orsaka obehag för din hund. De kommer också att behöva trimmas ofta för att hålla dem snygga och bevarade. De kommer inte att behöva bada ofta, och de fäller inte heller ofta.

Nagelklippning och tandborstning är också viktigt för en bekväm gång och en frisk mun.

Hälsa och villkor

Dessasmå hundarlider av några olika åkommor som vi kommer att titta på i det här avsnittet.

Mindre förhållanden

  • Höftdysplasi

Höftledsdysplasi är vanligt hos större hundar, men eftersom Bolonoodle är disponerad för fetma är det mycket vanligt även hos denna ras. Höftdysplasi är en deformitet i höftskålen som gör att leden inte passar ihop korrekt. Med tiden kommer denna felaktiga passning att leda till att leden slits ut, vilket orsakar smärta och minskar ditt husdjurs förmåga att röra sig fritt.

  • Diabetes

Precis som människor och många andra djur kan få diabetes, kan hundar också. Risken att få diabetes är högre hos hundar som är överviktiga, och eftersom Bolonoodle är benägen att bli överviktig är detta problem också ett problem med denna ras. Symtom inkluderar överdriven törst, viktminskning och ökad aptit.

Allvarliga förhållanden
  • Fetma

Två saker bidrar starkt till fetma hos hundrasen Bolonoodle. Den första är brist på motion. Det är vanligt att man köper dessa hundar till små lägenheter och glömmer att avsätta tid för promenader och andra övningar. I vissa fall kan barn växa eller flytta iväg, vilket minskar den motion som är tillgänglig för hunden.

Den andra anledningen till att så många Bolonoodle-hundar är överviktiga är övermatning. Dessa hundar kräver en så liten mängd mat att det är lätt att överfodra, speciellt om du gillar att ge ditt husdjur en massa godsaker. Även några få godsaker är mycket mat för dessa små hundar

  • Luxating Patella

Luxating patella är ett tillstånd som gör att knäskålen rör sig ur sin plats. Med tiden kan din knäskål slitas ut och glida ur sin plats allt oftare. Detta skick kommer att påverka mängden vikt din hund kan lägga på benet och kommer att minska dess rörlighet. Det kommer också att predisponera din hund för andra skador som trasiga ligament.

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Både hanen och honan Bolonoodle står på samma höjd och har samma vikt. I själva verket finns det inga märkbara skillnader mellan de två. Vissa hävdar att hanen uppvisar alfabeteende, men vi såg det inte i vår erfarenhet av denna ras.

Sammanfattning

Vi hoppas att du har njutit av att läsa om denna nya hundras som blir mer populär för varje dag. Bolonoodle är vänlig och familjeorienterad, kräver inte mycket motion och kommer överens med alla dina andra husdjur. Den är också en skämtare och gillar att spela spratt med familjemedlemmar och andra djur. Om du har lärt dig något nytt, vänligen dela denna titt på Bolonoodle på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: parxel, Pixabay

Innehåll