Border collie

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 18-22 tum
Vikt: 30-45 pund
Livslängd: 10-15 år
Färger: Vit och svart, Merle, Lilac, Blue Merle, Choklad, Tan, Red, Sable Merle
Lämplig för: Aktiva barnfamiljer, friluftsentusiaster, bondgårdsboende, lantligt/lantligt boende, erfarna hundförare, tävlingshundtränare
INTE Lämplig för: Lägenheter, stillasittande familjer, oerfarna hundförare, individer som är borta under långa perioder, familjer med små eller bråkiga barn
Temperament: Mycket intelligent, driven, fokuserad, energisk, uttrycksfull, lyhörd, lydig, lojalBorder Collies är crème de la crème för arbets- och vallhundsgruppen, som ofta anses vara den smartaste hundrasen i världen. De är hårt arbetande hundar som är hängivna sina jobb, kända för sin intelligens på Einstein-nivå. Inte bara kan de komma ihåg dussintals trick med lätthet, utan Border Collies kan också briljera i de flesta atletiska tävlingar. Även om de inte är avsedda för lägenheter och stillasittande, kan Border Collies vara bra följeslagare om deras behov tillgodoses. Låt oss ta en närmare titt på Border Collie och vad som krävs för att äga en:

Avdelare 1Border Collie-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Border Collie (@bordercollie_cool_igg)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på border collie valpar?

Border Collies kan vara avsevärt dyra eftersom de har fötts upp för specifika ändamål, ofta med ett prisintervall mellan 00 till 00. Premium Border Collie valpar kan gå för mer än 00, beroende på härstamning. Saker som blodslinjer, genetik och fysiska egenskaper kommer att påverka det slutliga priset för varje valp.Var man hittar en ansedd Border Collie-uppfödare

Border Collies är populära hundar, så att hitta en ansedd uppfödare kan vara lite tuff. Även om varje uppfödare har sina egna kvalitetsstandarder, är det avgörande att uppfödaren du väljer är mycket kunnig inom denna ras. Det är särskilt viktigt att hitta en uppfödare som är specialiserad på Border Collies på grund av eventuell instabilitet i temperamentet från dåliga avelsstandarder.

En ansedd Border Collie-uppfödare kommer:

 • Låt dig besöka anläggningen
 • Svara på alla frågor du har
 • Ha släkt- och hälsoregister för varje valp och dess föräldrar
 • Ha en ren och sanerad anläggning

Det är viktigt att undvika bakgårdsuppfödning och valpfabriker eftersom dessa platser inte vet hur man avlar selektivt, vilket minskar risken för temperaments- och hälsoproblem. Valpkvarnar anses vara de lägsta av de låga när det gäller avelshundar, så det är viktigt att undvika dessa platser.

Valpkvarnar och bakgårdsuppfödare kommer att:

 • Låter sällan någon besöka
 • Har flera raser utan fokus på genetik
 • Ha hundratals hundar i små burar
 • Inte ha en ren eller sanerad anläggning
 • Kan eller kanske inte har några pappersarbete för hundarna
 • Dölj information om vissa valpars hälsa för att få en försäljning

Avdelare 83 föga kända fakta om border collies

1.Namnet Border Collie är en referens till deras region

Border Collies kommer från Northumberland, ett engelskt län som ligger mot den skotska gränsen. Deras härstamning kan spåras tillbaka till några anmärkningsvärda Border Collies, men också längre tillbaka till andra collieraser.

två.Border Collies var en favorit hos drottning Victoria

Drottning Victoria var känd för sin förkärlek för hundar, särskilt ett fåtal utvalda raser. En av hennes favoriter var Border Collie, som vid den tiden var i de första stadierna av att bli sin egen etablerade ras.

3.Border Collies kan vara sång

Border Collies är inte kända för att skälla, men de kan överraska dig. De använder skäller, yips och andra ljud för att kommunicera, speciellt om de kommer från en stark vallning.

Porträttet-av-en-vacker-Border-Collie-cross-Shetland-Sheepdog_James-Hime_shutterstock

Bildkredit: James Hime, Shutterstock

Avdelare 3

Border Colliens temperament och intelligens

Border Collies kan vara stjärneleverna i hundvärlden, men de är långt ifrån lätta att hantera. På grund av deras extremt höga energinivåer och intelligens behöver Border Collies ett jobb och en självsäker ledare att följa. Om de inte har dessa två saker kommer de att ta över hushållet genom att valla och kväva alla i hälarna. Dessa fårhundar måste absolut ha något att göra, annars blir ditt hus ett utlopp för att få utlopp för sin rastlöshet.

En av de första egenskaperna någon kommer att lägga märke till hos Border Collies är deras uthållighet, vilket beror på deras starka vallningsinstinkter. När Border Collies arbetar eller tävlar är de helt hängivna och kommer inte att sluta förrän jobbet är klart. Dessa hundar frodas utanför arbete och fysisk aktivitet, så de kräver ett specifikt syfte för att vara nöjda. Om detta inte uppfylls blir de rastlösa, oroliga och ibland förbittrade på grund av uppdämd energi och tristess. Som sagt, detta är en idealisk ras för mycket upptagna individer och familjer som tycker om att vandra och tillbringa mycket tid utomhus.

Även om det kan låta som att Border Collies är allt arbete och ingen lek, kan det inte vara längre från sanningen. Om deras behov verkligen tillgodoses kommer Border Collies att betala tillbaka det med orubblig lojalitet och sällskap. Dessa är valldjur, så de ser familjemedlemmar och alla husdjur som något att skydda. Även om de sällan är oberörda och aggressiva mot obekanta människor och vanligtvis hälsar artigt på folk, kommer Border Collies fortfarande att vara försiktiga med någon på fastigheten.

Slutligen är Border Collies inte bara smarta och aktiva, utan de är extremt pålitliga om de tränas ordentligt. De är mindre benägna att bulta och lyfta, vilket kan vara en stor lättnad jämfört med andra raser som tar fart på ett infall. Däremot behöver de ha en ledare att följa, annars går de och gör sin egen grej. Om de får chansen att lyckas kommer Border Collies att förvåna alla med sin förmåga att arbeta, lära och leka.

  Relaterad läsning: Lär dig om raser som vi inte rekommenderar för förstagångshundägare

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja och nej – det beror på flera faktorer: den individuella Border Collie själv, hur upptagna alla är under dagen och hur aktiv familjen är. Om din familj är mycket aktiv och minst en familjemedlem är hemma under dagen, kan en Border Collie vara en fantastisk familjehund.

Men om din familj är antingen stillasittande eller borta från huset under långa perioder, kommer en Border Collie att vara en dyr läxa att lära sig. De klarar sig inte bra ensamma och kan lätt förstöra huset, så vi rekommenderar inte denna ras om du inte har gott om tid för dem.

Dessa hundar är inte rekommenderas för familjer med små barn, vilket beror på Border Colliens naturliga instinkt att flocka. En nyp är allt som krävs för att skapa en olycklig situation, så det är bättre att hitta en ras som är mer lämplig för yngre barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Det beror verkligen på den individuella Border Collie. I allmänhet är Border Collies inte intresserade av andra hundar, men vissa kan vara rakt aggressiva mot dem. Om du redan har hundar i ditt hushåll, kanske du vill överväga en mindre hund-aggressiv ras. Även med tidig socialisering vill vissa Border Collies helt enkelt inte ha något att göra med andra hundar.

När det gäller katter och små djur kan de i allmänhet komma överens med dem. Problemet ligger i deras önskan att valla de andra husdjuren, vilket kan orsaka spänningar och till och med bråk. Om du kan stävja deras vallningsvanor kan ett fridfullt hushåll uppnås. Presentera långsamt varje husdjur för att se till att din Border Collie är bekväm för att undvika spänningar och slagsmål.

Border Collies

Utvald bildkredit: TheOtherKev, Pixabay

Avdelare 4Saker att veta när du äger en border collie:

Mat & Diet Krav

Border Collies är på den höga nivån av aktivitetsnivåer, så de behöver en kost rik på näringsämnen för att hålla dem i form och aktiva. Vi rekommenderar att du hittar ett högkvalitativt torrfoder som har minst 25 % råprotein och flera källor till fett och kolhydrater. För en mer skräddarsydd diet, leta efter hundfodermärken som Sport Dog som skapar berikade dieter specifikt för vallningsraser .

Övning

Motion är inte bara viktigt för alla hundar, utan det kommer att göra eller bryta din relation med din Border Collie. Om din Border Collie ska vara en följeslagare och inte kommer att arbeta på fälten hela dagen, måste du hitta sätt att bränna av deras energi. Som ett minimum bör du räkna med att ta din Border Collie på tre promenader om dagen på cirka 2 till 3 miles vardera, plus några timmars löpning utan koppel. Detta kommer med största sannolikhet inte det räcker, men det är en början. Men eftersom de är mycket träningsbara finns det många olika träningsmöjligheter som du kan göra med din Border Collie.

Border Collies är otroliga idrottare, så överväg att börja med en hundsport. De är bra med att hämta spel, så dockhoppningstävlingar kan vara bra för dem. Andra sporter som agility, freestyle frisbee, tester på fårhundar och flygboll är alla exempel på sporter som Border Collies lätt kan ta upp. Så länge din Border Collie har något att göra, kommer du att ha en glad och frisk följeslagare.

Träning

Med stor tonvikt på självförtroende och positiva träningsmetoder för förstärkning är border collies en av de mest träningsbara raserna hittills. De kan lära sig en mängd olika ord och kommandon , med liten eller ingen envishet när man lär sig. Problemet som nya Border Collie-ägare har är att inte ha tillräckligt med erfarenhet av att träna hundar i allmänhet, så det är avgörande att du är beredd att lära dem mer än grunderna i lydnad. På grund av deras behov rekommenderar vi starkt att du anlitar en professionell hundtränare som har erfarenhet av Border Collie.

Tidig socialisering är avgörande för Border Collies, särskilt med andra hundar. De flesta Border Collies är civila och älskvärda runt andra hundar, men de visar sällan intresse för dem. Gruppvalpklasser kan hjälpa till att socialisera din Border Collie och de lär sig grunderna snabbt. Om de är bekväma med andra hundar och människor kan de lätt bli hundlydnadskonkurrenter. Men vissa Border Collies vallningsinstinkter är för starka och kan göra ett utfall mot främmande och obekanta hundar.

border collie valp

Bildkredit: Pickpik

Grooming ✂️

Border Collies har tjocka, långa dubbla pälsar som måste underhållas ordentligt för att förhindra mattning och morrande. De bör borstas ut minst en gång i veckan och två gånger i veckan under fällningssäsongerna. Ett och annat bad är avgörande för att förhindra lukt, men överbadning kan leda till torr, kliande hud. Deras naglar kommer också att behöva klippas var 4:e till 6:e vecka, eller vid behov.

  Kolla in denna intressanta blandras: Border Collie Basset Hound Mix

Hälsa och villkor

Border Collies är relativt friska hundar, men de har några mindre och mer allvarliga tillstånd som de är benägna att. Det är avgörande att förbereda sig för din valps framtid, vilket inkluderar veterinärräkningar och eventuella tillstånd som din Border Collie kan möta senare i livet.

Mindre förhållanden
 • Fetma
 • Artrit
 • Hypotyreos
Allvarliga förhållanden
 • Epilepsi/kramper
 • Progressiv retinal atrofi
 • Collie Eye Anomali
 • Canine Höftdysplasi
 • Osteochondritis Dissecans
 • Patent Ductus Arteriosus

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Border Collies ärhårt arbetande hundarsom kräver mycket tid och energi, men de är starkt hängivna sina familjer. De kan vara mycket arbete och kommer att ta upp flera timmar av din tid varje dag, men de betalar tillbaka det i lydnad och sällskap. Border Collies behöver helt enkelt ett syfte i livet, vilket inte är något många familjer är beredda på. Men om du verkligen är redo att möta deras dagliga tränings- och träningsbehov, BorderCollies kommer att förvåna dig över vad de kan åstadkomma. Om du är redo för en hund Einstein , Border Collie kan vara en av de mest givande hundarna att äga.


Utvald bildkredit: vyasphoto, Shutterstock

Innehåll