Border Collie Cocker (Border Collie & Engelsk Cocker Spaniel Mix)

border collie cocker spanielHöjd: 15-22 tum
Vikt: 26-50 pund
Livslängd: 10-17 år
Färger: Ofta helt svart, silver eller rött med vita, bruna, svarta, silver eller röda markeringar
Lämplig för: Aktiva familjer eller individer, förorts- eller landsbygdsmiljöer, de som är intresserade av en hund med höga fysiska och mentala stimulansbehov
Temperament: Energisk, intelligent, lyhörd, livlig, vänlig, entusiastisk, flittig

Vill du ha mer än bara en knähund? Om du är fascinerad av idén om en mycket intelligent hundkamrat som kommer att njuta av utomhusaktiviteter och äventyr med dig, ta en närmare titt på Border Collie Cocker Spaniel!

En naturligt hårt arbetande hund, Border Collie Cocker Spaniel har både fysisk uthållighet och ett alert sinne. De är extremt aktiva hundar och behöver gott om utrymme på bakgården förutom att de spenderar tid med sina ägare och familjer.

I schemat för hunduppfödningens historia har denna korsning inte funnits länge. Men vi vet mycket om historien och utvecklingen av båda föräldraraserna: Border Collie och Engelsk Cocker Spaniel.DeBorder collieutvecklades först i gränslandet mellan England och Skottland. De föddes upp för att valla får samtidigt som de arbetade nära sina herdar. Bored Collies är allmänt erkända som den smartaste hundrasen i världen. Idag används de som herdar och följeslagare.

DeEngelsk Cocker Spanielutvecklades ursprungligen för att jaga fåglar – närmare bestämt skogssnäppan, från vilken de fått sitt namn. De har utvecklats från andra fältspaniels och är en av de äldsta raserna av land- eller inställningsspaniels.

hur mycket kostar en rat terrier

Avdelare 1

Border Collie Cocker Spaniel Mix Valpar – Innan du köper...

Border Collie Cocker valp

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Border Collie Cocker Spaniel-valpar är energiska, nyfikna små varelser. De föredrar gränsenCollies svartvita färgmen har det mjukt konturerade huvudet och stora doliknande ögon som en Cocker Spaniel. Deras söta ansikten kommer att få din uppmärksamhet, men det är deras ljusa, nyfikna personligheter som kommer att vinna ditt hjärta.

Dessa är rejäla och dynamiska hundar som behöver mycket motion. Och om de är friska och väl omhändertagna lever de regelbundet nära två decennier. Så när du överväger den livliga Border Collie Cocker Spaniel som ett husdjur, var noga med att ta hänsyn till det långsiktiga åtagandet du kommer att göra.

För en så kallad designerras som Border Collie Cocker Spaniel kan det sluta med att du går till en uppfödare. Vi rekommenderar att du lär känna din blivande hund och uppfödaren innan du tar hem din nya vän. Ju mer du vet om hur uppfödaren tar hand om sina hundar, desto bättre rustad kommer du att vara för att ge din valp ett lyckligt hem!

Vad är priset på Border Collie Cocker Spaniel Mix-valpar?

Border Collie Cocker Spaniel-blandningen är relativt ny på hunduppfödningsscenen. Valpar kan hittas för så lite som 0 eller - om de är stammar eller från en utställningsblodlinje - så högt som 000.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Border Collie Cocker Spaniel Mix

1. Cocker Spaniel är en berömd litterär figur

Under den viktorianska eran hade den engelska poeten Elizabeth Barrett Browning en Cocker Spaniel som hette Flush. Han fick sin plats i litterär berömmelse när Virginia Woolf skrev en bok om honom - en fiktiv självbiografi från Flushs synvinkel!

2. Border Collies är de ultimata herdarna

Border Collies har fötts upp i hundratals år för att jaga och organisera andra djur. De har lärt sig att modifiera rovdjurs beteenden och kommer att huka sig, förfölja och nappa men inte skada eller döda. En del av deras effektivitet är Border Colliens användning av ögonen för att stirra ner och kontrollera boskap.

3. Border Collie Cocker Spaniels älskar att lära sig nya saker

Det här är en hund som inte bara ska tränas utan faktiskt vill tränas. Border Collie Cocker Spaniels är smarta och mycket aktiva, vars kombination gör att de kommer att älska att lära sig alla möjliga tricks och kommandon från sina ägare. Ge den här hunden många möjligheter att delta i aktiviteter med dig och de kommer att älska dig för det!

border collie + cocker spaniel

Vänster: Border Collie, Höger: Cocker Spaniel

Avdelare 4

Temperament & intelligens hos Border Collie Cocker Spaniel Mix

Border Collies Cocker Spaniels är entusiastiska, intelligenta och vänliga hundar. Även om de till en början var försiktiga med främlingar, värms de snabbt upp och får lätt vänner. Denna ras är en hårt arbetande och är en bra herde, jägare eller följeslagare. De är hängivna sin familj och väldigt sociala.

Border Collie Cocker Spaniel är inte typen att lata sig. Deras höga IQ betyder att de älskar att ha ett jobb att göra, eller en aktivitet att engagera sig i, och kan lätt bli uttråkade när de är understimulerade.

Tristess är en vanlig orsak till dåligt beteende som överdrivna vokaliseringar, tvångsmässig vallning och att tugga olämpliga föremål i huset. Border Collie Cocker Spaniel behöver tidig träning och mycket regelbunden träning för att undvika att bli alltför spänd eller neurotisk.

Är dessa hundar bra för familjer?

Border Collie Cocker Spaniel är rätt utbildad och socialiserad tidigt, en utmärkt hund för en familj. De kommer att älska att ha fler människor att gå ut och vara aktiva med!

Även om de är naturligt vänliga mot barn, måste både hundar och barn lära sig hur man interagerar med varandra på ett lämpligt sätt. En otränad Border Collie Cocker Spaniel kan försöka valla barn och kan bli bossig eller nosig.

Främja ömsesidig respekt tidigt i förhållandet, och du behöver inte oroa dig för mobbning från varken hundar eller barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

I vård av en ansvarsfull ägare kan denna rass naturligt älskvärda temperament komma överens med alla typer av andra djur. Men på grund av sitt vallnings- och jaktarv har border collie cocker spaniel en tendens att fånga in och jaga.

Att ge din hund gott om utlopp för överflödig energi, tidig socialisering och bra träning är nyckeln till att starta dessa relationer på rätt sätt och bibehålla harmoni.

brun och vit border spaniel mix

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Border Collie Cocker Spaniel Mix

När du bestämmer dig för att lägga till en hund till familjen finns det mycket att tänka på. Här har vi inkluderat en grundläggande genomgång av skötseln och förvaringen av en Border Collie Cocker Spaniel för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Mat & Diet Krav 🦴

Aktiva hundar som Border Collie Cocker Spaniel-blandningen klarar sig väl av en balanserad, allätande kost som är rik på proteiner och fettsyror som omega-3. För att starta dem rätt rekommenderar vien kvalitetsbitsom innehåller en rad hela livsmedel. Håll dig borta från saker som är fulla av biprodukter och överdrivna fyllmedel som spannmål.

Lite variation av deras kost kan vara både näringsrikt och mentalt stimulerande. Prova att ge dem lite veterinärgodkända frukter, grönsaker eller magra proteiner utöver kibbiten då och då!

Övning

Den höga uthålligheten och energin hos denna ras gör att de kräver mycket övningar. Förse din Border Collie Cocker Spaniel med flera möjligheter under dagen att gå ut och åtminstone en lång promenad om dagen.

Dessa hundar är inte bara fysiskt atletiska heller - deras intensiva intelligens behöver också lite träning. Agilitykurser, simning och apportering och att lära sig tricks är saker som Border Collie Cocker Spaniel briljerar med.

vad är en havanais blandad med

Vi rekommenderar inte dessa valpar till personer med ett strikt arbetsschema som håller dem borta från hemmet under långa perioder. Ensamhet och tristess kan leda till en högspänd, orolig hund.

Om du måste lämna dem ensamma i mer än några timmar, ge din lurviga vän tillgång till en stor inhägnad trädgård. Du kan också prova en mängd olika pusselleksaker som kommer att engagera dem mentalt.

border collie cocker spaniel

Bild: PxHere

Träning

Med en smart kaka som Border Collie Cocker Spaniel är det inte valfritt att träna dem – de kräver det! Deras intelligens och höga arbetsdrift översätter till en djup önskan att arbeta för och med sina ägare. En uttråkad, otränad Border Collie Cocker Spaniel är ett recept på en olycklig och tvångsmässig hund.

Även om den här rasen är ivrig och lätt att träna, medan du lär känna varandra kan du till och med upptäcka att din egen intelligens testas av dessa skarpa sinnen.

Grooming ✂️

Border Collie Cocker Spaniels har vanligtvis en dubbel päls, som Border Collie. Deras päls är medellängd, slät eller vågig och kräver daglig borstning för att minska fällningen och förhindra att mattor bildas.

Deras öron är ofta långa som Cocker Spaniel-föräldern och kanplocka upp alla möjliga grader och fästingar. Rengör håret runt öronen och insidan regelbundet för att förhindra infektioner, smuts och vax, mattor och parasitburna sjukdomar.

Kontrollera också deras naglar och tänder då och då.Dessa högenergihundarkan slita ner sina tånaglar av sig själva, men det kan vara nödvändigt att klippa dem då och då.

Regelbunden tandrengöring kommer att hålla din hunds tandkött friskt och andedräkten söt ... eller åtminstone mindre illaluktande!

Hälsa och villkor

Border Collie Cocker Spaniel, som de flestahybridhundraser, är i allmänhet friskare än sina renrasiga föräldrar. Det finns dock fortfarande några hälsoproblem att se upp med.

Mindre förhållanden

  • Progressiv retinal atrofi (PRA)
  • Osteochondritis dissecans (OCD eller OD)
  • Allergier
  • Dövhet
  • Luxating patellas
  • Höftdysplasi
Allvarliga förhållanden
  • Hjärtsjukdom
  • Anfall
  • Familjär nefropati (en dödlig njursjukdom)

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Skillnaderna mellan manliga och kvinnliga Border CollieCocker spanielsär huvudsakligen fysiska, eftersom personligheten är olika från hund till hund. Hanhundarna blir större i storlek och är mer benägna att engagera sig i sexuellt aggressiva beteenden som att markera territorium med urin eller puckel. Honor är å andra sidan mindre och ofta mer reserverade.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Så, ärBorder CollienCocker Spaniel rätt hund för dig?

Om du gör ett långsiktigt åtagande att ta hand om och undervisaen högenergihund, och är intresserade aven äventyrlig hundkamratsom kommer att överraska dig om och om igen med sin intelligens och entusiasm - du kanske precis har hittat din match!


Utvald bildkredit: PxHere

Innehåll