Border Collie Pit (Border Collie & Pitbull Mix)

border collie pitbullHöjd: 17-22 tum
Vikt: 30-60 pund
Livslängd: 8 – 15 år
Färger: Svart, vit, brindle, blå, blue merle, fawn, guld, röd, röd merle, brun, tan eller grå och kan vara solid, bicolor, tricolor eller sable
Lämplig för: Erfarna hundägare, aktiva familjer eller individer, de i ett hem på landsbygden eller förorten med gott om utrymme att träna och leka
Temperament: Intelligent, aktiv, stark, självsäker, energisk, rolig, lyhörd, hårt arbetande och tillgiven med familjen

Om du vill ha en hund som är smartare än dina barn och dubbelt så söt, leta inte längre än till Border Collie Pit! Dessa ihärdigt intelligenta hundar härstammar från sällskapshundar och herdar, vilket betyder att de kanske bara blir de bästa barnvakterna någonsin.

Denna hybrid är ganska ny, så det finns inte stora mängder data om deras fysiska egenskaper eller egenskaper ännu. Men om man tittar närmare på föräldraraserna, kommer Border Collie och American Pit Bull Terrier att ge insikter om vilken sorts hund du kan förvänta dig.

Border Collien utvecklades i gränsområdet mellan Skottland och England och avlades tillvalla fåroch arbeta nära sin ägare. De är kända för sin användning av sina ögon medan de vallfärdar och penetrerande intelligens.American Pit Bull Terrier utvecklades i USA som en vakt, boskapsfångare, boskapsförare och följeslagare. Deras mest beryktade användning var dock gropstrider, den nu olagliga praxis som de namngavs för.

Giltigheten av American Pit Bull Terrier som ras är en fråga om tvist. Vissa, som American Kennel Club, insisterar på att namnet Pit Bull är alltför allmänt och inte refererar till en specifik ras. AKC anser dem vara enbred blandning av andra rasermed erkända sådana som American Staffordshire Terrier och Staffordshire Bull Terrier. border collie pitbull valp

Border Collie Pit-valpar – innan du köper...

Avdelare 8

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Border Collie Pitbull-valpar?

Hybrider är ofta i den nedre delen av prisklassen, och du kan också förvänta dig detta i fallet med Border Collie Pit. Många anser inte att Put Bull är en erkänd ras, så ofta är de mycket billigare än en stam- eller renrasig hund.

Även om det ännu inte finns någon standard för dettaras, Border Collie Pit-valpar kan gå för allt mellan 0 - 000.

pitbull border collie

3 föga kända fakta om Border Collie Pit

1. American Pit Bull Terrier är inte erkänd av American Kennel Club.

Även om de är erkända av American Dog Breeders Association och United Kennel Club, är American Pit Bull Terrier inte erkänd av American Kennel Club. Vissa tyder på att detta är på grund av Pit Bulls ryktbarhet, men AKC säger att de inte känner igen det eftersom det inte är en specifik ras.

AKC känner igen American Staffordshire Terrier och Staffordshire Bull Terrier.

2. Border Collies har slagit flera världsrekord.

Titeln som den smartaste hunden i världen går till Chaser, som kan namnen på mer än 1 000 föremål. Jumpy har Guinness världsrekord för snabbaste skateboardåkning för hundar och reser 100 meter på mindre än 20 sekunder. Och Striker satte hundrekord för att rulla ner en manuell bilruta.

alaskan malamute schäferblandning valpar

3. Alla Border Collies är ättlingar till samma hund.

Det är en allmän uppfattning att alla Border Collies härstammar från en hund som heter Old Hemp. Förmodligen födde han över 200 valpar och alla fortsatte att bli Border Collie-rasen vi känner till idag.

Avdelare 3

Föräldraraser till Border Collie Pit. | Vänster: Border Collie, Höger: Pit Bull (Pxhere)

Avdelare 4

Temperament & Intelligence of the Border Collie Pitbull Mix

Border Collie Pits får enorm intelligens, självförtroende och fysisk prestation från sina föräldraraser. De har otroliga mängder energi, och vi rekommenderar inte att dessa hundar hålls i staden eller i en lägenhet eftersom du vill ge dem gott om utrymme att träna.

För att få en bättre uppfattning om vilken typ av karaktärsdrag din Border Collie Pit kan ha, låt oss ta en närmare titt på både Border Collie och American Pit Bull Terrier.

Border Collies är energiska, ljusa och uppmärksamma. De är tillgivna mot sina vänner och familj men blyga mot främlingar. Även om den tvångsmässiga Border Collien är vänlig mot barn och andra hundar, är dess vallningsinstinkt stark. Denna ras är också hårt arbetande och ivrig att lära sig.

American Pit Bull Terrier är stark, självsäker, stoisk och rolig. Deras fans säger att de har en livslust. De är mycket vänliga mot människor, särskilt barn.

Varje hund har dock en annan och unik personlighet, så låt inte antaganden baserade på ras komma i vägen för att faktiskt lära känna din Border Collie Pit!

Är dessa hundar bra för familjer?

Border Collie Pit är en ras som, med rätt socialisering, kommer att älska att ha en stor familj att delta i aktiviteter med. American Pit Bull Terriers är särskilt bra med barn, och du kan inte begära en mer tolerant och skyddande barnvakt.

En sak att vara medveten om med denna ras och barn är att vallningsinstinkterna hos Border Collie är mycket starka. Tidig socialisering och träning är viktiga för att ingjuta förståelse för lämpligt beteende hos barn, annars kan din Border Collie Pit börja behandla dem som en oregerlig fårhjord!

är steget i selen den säkraste selen

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Border Collie Pits är lite blandat när det kommer till andra husdjur. Border Collies är vanligtvis vänliga med andra hundar men kända för att jaga boskap, katter och andra snabbrörliga djur. Och å andra sidan har den amerikanska Pit Bull Terrier ett rykte om sig att vara snäll mot andra djur förutom hundar.

Tyvärr kan den amerikanska Pit Bull Terriers kampbakgrund göra dem aggressiva mot andra hundar, speciellt hundar av samma kön. Tidig socialisering med andra hundar är särskilt viktig, och vi rekommenderar att din Border Collie Pit är det motsatta könet av alla andra hundar i ditt hem.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av K A M I ​​(@thekami.diaries)

border collie pitbull mix

Saker att veta när du äger en Border Collie Pitbull-mix

Att skaffa en hund är ett stort livsbeslut – ett som kräver mycket eftertanke och matchning av livsstilar. Här är några ytterligare överväganden innan du tar hem din nya vän.

Mat & kostkrav 🦴

En näringsmässigt balanserad kost är ett av de mest grundläggande sätten att säkerställa att din Border Collie Pit är glad och hälsosam. Dessa energiska hundar behöver massor av protein och fettsyror som omega-3 för att driva dem, men precis som människor behöver de också en mängd olika grönsaker, frukter, vitaminer och mineraler.

Kibble är det enklaste sättet att se till att din hund får i sig nödvändiga näringsämnen. För att välja rätt föda för din hund rekommenderar vi att du hittar några högkvalitativa märken och börjar med ett. En kvalitetsbit kommer inte bara att vara gjord av bara animaliskt protein och spannmål utan kommer också att ha växtbaserade näringsämnen.

När du introducerar ett nytt livsmedel, gör det gradvis och övervaka dinBorder collieGropar energi. Och glöm inte att du kan komplettera standardmåltider med lite frukt och grönsaker för att hålla din smarta hund från att bli uttråkad! Fråga din veterinär om mer information om portionsstorlekar och olika livsmedel att prova.

    Vi recenserade det bästa hundfodret för Border Collies – se våra toppval här!

Övning

Att hålla din Border Collie igång mentalt och fysiskt stimulerad är otroligt viktigt! Vill du att de supersmarta hjärnorna och kraftfulla käkarna ska bli uttråkade och samlade i ditt hus... med alla dina möbler och skor och mat? Ja, det trodde vi inte.

Kommer från två raser som har byggts för att arbeta hårt på gårdar, kommer din Border Collie Pit att ha massor av energi som de vill använda den till bra. Vi rekommenderar att de har tillgång till eninhägnad bakgårdhela dagen, och även ta ut för träning flera gånger om dagen.

Det är inte önskvärt att regelbundet lämna en Border Collie Pit under långa sträckor. Om du måste ibland, testa då att förse dem med pusselleksaker och extra hållbara tuggarleksaker.

Avdelare 5

Kredit: Oleg Shakirov, Shutterstock

Träning

Denna otroligt intelligenta hund ska vara lätt att träna, liksom ivrig att göra det! Eftersom Border Collie Pits kommer från raser med så hög arbetsdrift, tycker de om att ha ett jobb att göra och att delta i aktiviteter med sina ägare. Fast men positiv träning kommer att säkerställa att ni båda trivs medan ni lär er att kommunicera.

Baksidan av smarts myntet är dock att dessa hundar är smarta nog att de kommer att kräva träning. Border Collies har en stark vallningsinstinkt och kan lätt bli tvångsmässiga och neurotiska när de aldrig blir intellektuellt utmanade.

Möjligheten attaggression mot andra hundarär ytterligare ett bra skäl att börja träna din Border Collie Pit tidigt i livet, och varför vi tror att denna ras är mer lämplig för dem med hunderfarenhet. Du vill ha en stark och pålitlig återkallelse på plats och bör vara försiktig med var du tillåter dem utan koppel.

jack russell terrier tax mix till salu

Grooming ✂️

Border Collie Pits tenderar att trenda mer mot sina amerikanska Pit Bull-föräldrar i pälslängd, vilket gör dem till en hund med lågt underhåll att sköta. Beroende på pälslängd och avfall kommer de att dra nytta av veckoborstning ochett och annat bad.

Rengör din hunds öron regelbundet från smuts och vax för att förhindra öroninfektioner och parasiter. Vi rekommenderar även att borsta tänderna då och då, då det kan minska risken för tandköttssjukdomar ochtandproblem på ålderdomen. Klipp naglarna regelbundet om de inte är slitna så att de inte spricker eller går sönder.

Hälsa och villkor

På det hela taget är hybridhundraser friskare än sina renrasiga motsvarigheter, eftersom renrasiga hundar har större chans att ärva en ärftlig sjukdom eller mutation. Detta gäller även för Border Collie Pit. Och som tur är för dem är det framför allt den amerikanska Pit Bull Terrieren otroligt rejäl hundoch mycket sällan inavlad. Här är några hälsotillstånd att hålla utkik efter.

Mindre förhållanden
  • Allergier
  • Grå starr
  • Höftdysplasi
  • Progressiv retinal atrofi (PRA)
Allvarliga förhållanden
  • Osteochondritis dissecans (OCD), ett ledtillstånd

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Det finns inte många markanta skillnader mellan manliga och kvinnliga Border Collie Pits. Hanarna är vanligtvis större och har en högre chans att visa sexuellt aggressivt beteende. Kvinnor tenderar i allmänhet att vara mindre till växten och mer omvårdande.

Slutgiltiga tankar

Border Collie Pit-blandningar är smarta, arbetsdrivna hundar som trivs bäst med en familj som har gott om utomhusutrymme att ströva omkring. Deras söta och beskyddande natur gör dem till underbara vänner för både vuxna och barn.

Deras stora hjärnor, avsevärda träningsbehov och träningskrav gör dem inte till ett utmärkt val för de som är helt nya med hundägande. Men om du villdela en aktiv livsstilmed din hundkamrat, och belöna intelligens och lojalitet, då kan Border Collie Pit vara din perfekta hund.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll