Border Heeler (Blue Heeler & Border Collie Mix)

Blue Heeler Border Collie Mixstor danois saint bernard valpar till salu
Höjd: 17-20 tum
Vikt: 35-50 pund
Livslängd: 13-17 år
Färger: Blå, svart, vit, brun, fläckig, spräcklig
Lämplig för: Mycket aktiva familjer som letar efter ett energiskt och vänligt husdjur
Temperament: Lojal, Intelligent, Alert, Atletisk, Snabb

Blue Heeler Border Collie, ibland kallad Border Heeler, är en korsning av två mycket energiska och mycket intelligenta hundar. Det är en medelstor ras som är lätt att träna, men dess höga intelligensnivå gör att denna ras lätt kan bli uttråkad, så du kommer att behöva ge den mycket mental såväl som fysisk stimulans.

Dess energinivåer gör att Heeler Border inte lämpar sig för livet i en lägenhet, och du bör vara beredd på att ge mycket motion under dagens förbannelse. Ägare rekommenderas att umgås och träna hunden från en ung ålder, och detta är en ras som definitivt skulle dra nytta av agility, frisbee eller annan fysisk träning.

Medan Blue Heeler Border Collie-crossen kräver mycket fysisk träning, har den inte särskilt höga underhållskrav tack vare sin vädertäta och mestadels smutssäkra päls.Avdelare 1

Blue Heeler Border Collie-valpar – innan du köper...

border heeler valp

Bildkredit: PxHere

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Blue Heeler Border Collie-valpar?

The Blue HeelerBorder colliecross är en korsning av två populära brukshundraser, men det anses inte vara en designerras. Det finns ett antal uppfödare som är specialiserade på just denna ras, och valpar finns tillgängliga för mellan 0 och 0 så denna högoktaniga hund är rimligt prissatt.

Avdelare 8

Tre föga kända fakta om Blue Heeler Border Collie

1. Heelers Nip at Cattle’s Heels

Blue Heeler är en vall- och boskapshund som används av ranchägare tillhålla sina boskap i kö. Hunden har fått sitt namn från metoden den använder för att köra boskap: den nappar i hälarna på stora djur, vilket effektivt tvingar dem i önskad riktning.

Denna egenskap är fortfarande uppenbar idag, och inte bara hos brukshundar. Som sådan är tidig träning viktig eftersom det kan hjälpa till att förhindra att din valp nappar i hälarna på andra hundar, katter och även små barn. Även om handlingen sällan är aggressiv, bör den begränsas så snart som möjligt.

2. Heelern föddes upp första gången 1840

Blue Heeler anses vara en relativt nyhundras. Queensland hunduppfödare, George Elliott, skapade rasen när han experimenterade med Dingo Collie-korsningar och de resulterande hundarna var kända för att vara utmärkta vallhundar.

Deras förmågor ledde till att de var mycket eftertraktade av dåtidens boskapsmän. Jack och Harry Bagust var särskilt intresserade av rasen och födde upp valpar med Dalmatiner och Kelpies för att skapa en hund som var säker runt hästar och hade en tyst men effektiv vallningsteknik. American Kennel Club erkände hunden som en separat ras 1980, efter att ha varit en del av kategorin Diverse ras innan detta.

3. Dagens Collies kan spåras tillbaka till en enda hund

Border Collie är en annan brukshundsras som vanligtvis används för att valla får i Storbritannien. Moderna Collies kan spåra sin härstamning tillbaka till en enda hund, kallad Old Hemp, som föddes 1893. Han var känd för sin tysta och lugna vallningsteknik som såg lat ut men visade sig vara mycket effektiv.

bra namn för blue nose pitbulls

Uppfödare var så imponerade av Old Hamps tekniker att han skulle få 200 valpar och är erkänd som den naturliga far till alla moderna Collies och därför Border Heelers.

border heeler

ID 83821909 © William Wise | Dreamstime.com

Temperament och intelligens hos Blue Heeler Border Collie

Blue Heeler Border Collies är uppfödda från två otroligt intelligenta och fysiska raser. Deras underliggande egenskap är en av gränslös energi, och även den mest aktiva ägaren kommer att kämpa för att trötta ut sin Border Heeler. Som sådana är de idealiska som brukshundar och perfekt lämpade för ägare som tycker om en aktiv livsstil och vill att en hund ska inkluderas i deras dagliga aktiviteter.

hundmat för hud och päls

Rasen är ett kärleksfullt och omtänksamt husdjur. Det kommer vanligtvis att blandas väl med barn, njuta av möjligheten att leka, och det kommer vanligtvis att blandas väl med andra djur. Rasen har utvecklats för att vara hjälpsam och hjälpa till med en mängd olika uppgifter, så din valp kommer att vilja vara en del av din vardag.

Du måste dock vara beredd på att ge mycket motion och att mentalt utmana denna ras, så det är bäst att undvika om du inte vill behöva ta långa dagliga promenader och erbjuda mycket lek.

Är dessa hundar bra för familjer?

Border Heeler anses vara ett utmärkt val som familjedjur. Han kommer att komma överens med andra hundar och det ska vara relativt lätt att introducera honom för andra husdjur och djur. Han är också bra med barn, njuter av att ha en lekkamrat, och hans glupska aptit på uppgifter och sällskap gör att han inte kommer att njuta mer än att komma ut och göra uppgifter med alla familjemedlemmar. Han har också en lång förväntad livslängd, vilket kan vara viktigt när man väljer husdjur för barn att knyta an till.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Heeler Border är en vallhund, som visar att han åtminstone har förmågan att vara runt andra djur utan att utgöra ett hot. Detta gäller särskilt för denna ras och du bör inte ha för många svårigheter att introducera honom för katter eller andra husdjur.

Blue Heeler Border Collie Mix

Bild: Michael, Flickr

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Blue Heeler Border Collie:

Blue Heeler Border Collie cross är en rolig och intelligent hund, vilket gör att han är mottaglig för träning. Hans höga energinivåer innebär att han tränar mycket och kommer att äta en diet för att matcha sin energiförbrukning, men hans underhållsbehov är ganska låga. Innan du köper eller adopterar en av denna ras bör du känna till följande:

Mat & Diet Krav 🦴

Din Border Heeler har mycket höga energinivåer, vilket gör att han också har en omättlig aptit påmat. Du kommer att behöva ge upp till två koppar mat om dagen och om din valp är mycket aktiv kommer han troligen att behöva mer än så här. Om din Border Heeler inte får mycket motion, var försiktig så att du inte övermatar honom och överväg att minska hans matintag för att matcha höga energinivåer.

kan du tvätta en hund med vanligt schampo

Du bör mata en diet som innehåller köttprotein. Din valp kommer att smälta och omvandla detta protein till den energi den behöver, även om detta kan kompletteras med frukt- och grönsaksbaserat protein.

Tänk på mat som innehåller mycketkondroitin och glukosaminatt bibehålla god ledhälsa. Detta är viktigt hos aktiva hundar eftersom de kan belasta lederna mycket när de springer och hoppar.

    Relaterad läsning: Bästa hundfoder för artrit, höftledsdysplasi och ledhälsa: vår recension

Övning

Träning måste vara en integrerad del av din Border Heelers dag. De kommer att kräva ett absolut minimum av en timmes träning om dagen, ochdetta bör inkludera löpningsamt promenader. Om du inte har utrymme för att släppa din valp från kopplet, kanske du vill överväga en annan ras. Även om Blue Heeler Border Collies i allmänhet anses vara väluppfostrade och kan tränas för att undvika dåliga vanor, kan de också bli uttråkade och rastlösa, och energikrävande träning hjälper till attminimera risken för beteenden som att tuggaoch skällande.

Den här rasen passar mycket bra till agility- och träningsklasser, vilket kan ge en bekväm och hanterbar metod för att bränna bort sin överflödiga energi samtidigt som du och din valp kan knyta an till varandra.

Träning

Båda föräldraraserna är kända för sin intelligens och sin vilja att lära. Som sådan bör träning inte bara anses vara enkel utan extremt viktig. Din valp kommer att bli uttråkad om den inte stimuleras ordentligt, och denna tristess kan visa sig i dåliga beteendevanor som att tugga och skälla.

Träning är alltid lättast med en ung valp, men Border Heeler kommer att fortsätta att lära sig och anpassa sig under hela sitt liv. Den kommer också att ha ett ständigt behov av att fortsätta träna för att säkerställa goda vanor.

Valpklasser är en bra idé för denna ras eftersom de kommer att lära dig en rad sätt att underhålla din hund, umgås med andra hundar och deras ägare och kan leda till ytterligare aktiviteter som flygboll eller agilityträning.

Border Heeler

Bildkredit: T Z från Pexels

Grooming ✂️

Beroende på vilken ras som är dominerande hos din hund, kan skötselkraven variera från minimala till måttliga. Du kommer att behöva borsta minst två gånger i veckan för attförhindra mattning och knutning, men pälsen ska vara väderbeständig och resistent mot det mesta av smuts. Färgningen betyder också att färgning inte ska vara ett problem, men din hunds iver att springa och rulla i smutsen gör att duska leta efter kvalster och andra insektersom kan samlas in när du är ute på fältet.

Du bör alltid övervaka öronen och se till att de hålls rena. Öroninfektioner är relativt vanliga i alla raser och speciellt hos de hundar som gillar vatten. Rengör deras öron och se till att de är torra efter rengöring, för att förhindra infektion.

    Relaterad läsning:Bästa hundöronrengöringslösning 2020: recensioner och toppval

Hälsa och villkor

Denna ras är känd för att vara en tålig hund, vilket framgår av deras typiska livslängd. Det finns dock några kända åkommor och tillstånd som ägare bör hålla utkik efter. Det vanligaste problemet är Collie Eye Anomaly, vilket innebär att åderhinnan är underutvecklad och till och med kan leda till näthinneavlossning. Om din hund lider av detta problem kommer det att vara uppenbart i båda ögonen, och den bör övervakas noga av din veterinär för att säkerställa att den inte kräver någon ytterligare behandling.

Mindre förhållanden
  • Grå starr
  • Progressiv retinal atrofi
Allvarliga förhållanden
  • Collie öga anomali
  • Höftdysplasi
  • Dövhet

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Både hanen och honan av denna ras tenderar att växa till en liknande storlek och båda könen visar samma karaktärsdrag. De kräver båda mycket motion och visar liknande nivåer av intelligens och en omtänksam natur.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Blue Heeler Border Collie cross är en kombination av två högintensiva och energiska hundraser. Det resulterande korset är en utmärkt brukshund och en fin sällskapshund, men var beredd på att göra ett seriöst skifte i hundparken och i agilityklasser eftersom din valp kommer att ha gränslös energi och kommer att älska att använda den.

hälften golden retriever hälften wienerhund

Rasen är en fantastisk familjehund och kommer att bilda ett starkt familjeband med alla familjemedlemmar. Det är vanligtvis en mycket bra hund för barn, särskilt de som är gamla nog att kasta en boll och underhålla din Border Heeler. Det kommer också att blandas väl med andra hundar, katter och andra husdjur.

Sammantaget brukar Border Heeler vara deten frisk och glad hund, när man tränar väl och tränas från ung ålder. Om du gillar långa promenader, springer eller någon annan typ av aktivitet, var beredd att ta hunden med dig eftersom de kommer att uppskatta att vara en av familjen och kommer att älska distraktionen. Var uppmärksam på ögonproblem som är vanliga för rasen Collie och se upp för tecken på dysplasi som kan vara vanliga hos brukshundar.


Utvald bild: Michael, Flickr

Innehåll