Border terrier

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 12-15 tum
Vikt: 11-16 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: vete; blå och brun; röd, grizzle och solbränna
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en hund med låg fällning
Temperament: Intelligent, lekfull, tillgiven, oberoendeBorderterriern är en charmig hund med mycket spunk och lekfullhet för att göra ett utmärkt husdjur, oavsett om du bor på landet eller i staden. Han är en tillgiven hund som älskar alla han möter. Han är också en aktiv valp, som talar till hans historia inom rävjakt . Den modiga, lilla borderterriern var den som spolade ut bytet för hundarna att jaga.

Trots sitt jaktförflutna är Border Terrier inte en yippy hund. Han sparar sitt skällande för tillfällen då det är viktigt, som när han ignoreras, eller när han upptäcker något misstänkt i sin värld. Den här förtjusande hunden har mycket mer att göra för honom också. Han är relativt lite underhållsfri på flera fronter, vilket gör honom till ett utmärkt val för första gången husdjursägare.

Borderterriern är dock, precis som de flesta raser, bättre lämpad för vissa hushåll än andra. Han är också intolerant mot varmt väder, även om han hanterar kylan bra. Med tillräckligt med uppmärksamhet kommer han att bli ett fantastiskt husdjur. Låt oss fördjupa oss lite mer i livet för denna orädda jägare och vad du kan förvänta dig om du bjuder in en till ditt hem. Avdelare 8Border terrier valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Britta Wikström 🇸🇪 (@brittaohugo)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Borderterrierns personlighet, som många hundar, speglar hans förflutna. Selektiv avel drog fram egenskaperna för att hjälpa honom att göra sitt jobb. För den här lilla killen var det jakt. Oavsett om det gällde rävjakt eller att bli av med gnagare på hembygdsgården var Border Terrier uppmärksam på inkräktare. Det gav honom också en självständig rad och skarp intelligens.

Borderterriern är ibland napp, en vana du måste tämja tidigt. Han har också en tendens att gräva, en annan biprodukt av hans historia. Men han har en tuff hud — bildligt och bokstavligt! Att springa tillsammans med hästar på jakt uppmuntrade hans livliga natur, vilket är ett kännetecken för rasen idag. Valpen har också en stark bytesdrift och vandringspotential. Han är ett husdjur som måste ha tillsyn.

Vad är priset på borderterriervalpar?

Borderterrier är inte de mest populära raserna med American Kennel Club (AKC). De väger in kl nummer 84. Det är det ökända tveeggade svärdet. Det betyder att du inte kommer att ha lika stor konkurrens på jakt efter en, till skillnad frånlabrador retrieveroch franska bulldoggar, som kräver högre priser. Det tyder dock också på en större sällsynthet och en tuffare jakt på en sådan.

Trots det bådar det gott för dig. Det finns mindre inavel, och därmed friskare hundar. Du kan förvänta dig att betala mellan 0–1200 $ för denna orädda hund, beroende på härstamning. AKC champion bloodlines kommer att få högre priser.

närbild border terrier3 föga kända fakta om borderterrier

1.Borderterrierns bakgrund gör honom till en perfekt tävlande i Earthdog-tävlingar.

Vi har nämnt att Border Terrier var en del av rävjaktsscenen. Låt oss utveckla lite. Hans roll var att följa rävarna eller gnagarna in i deras underjordiska hålor. Tänk dig att; ansikte mot ansikte med ditt stenbrott på ett litet utrymme. Det är just det som gör honom till en utmärkt konkurrent på tävlingsfronten. Earthdog-händelser återskapa den här situationen – utan den arga köttätaren eller gnagaren i vingarna.

två.Borderterriern liknar en av sina bytesarter.

Vi har pratat om hur Border Terrier jagade gnagare och rävar. En annan djurart på hans träfflista var uttern. Faktum är att United Kennel Clubs rasstandarder hänvisa till hans utterliknande huvud.

3.Borderterriern levererar oavsett väder.

Den här söta hunden tog US Postal Services trosbekännelse på allvar med sitt löfte om att varken snö eller regn eller värme eller nattens dysterhet stannar dessa kurirer från det snabba slutförandet av deras utsedda rundor. Owney, en borderterrier , var maskot, om än den inofficiella, på postkontoret i Albany, New York 1888. Han åkte tåget längs dess hållplatser för att se till att de var på jobbet.

Avdelare 3

Avdelare 4

Borderterrierns temperament och intelligens

Borderterriern är en lättsam hund som är ivrig att behaga. Hans intelligens håller hjulen igång och alltid medveten om sin omgivning. Valpen är relativt lätt att träna, även om den behöver positiv förstärkning och en god anledning att vara lydig. Han är dock varken blyg eller aggressiv. Istället är borderterriern modig och tillgiven.

Är dessa hundar bra för familjer?

Borderterriern är en hund som kommer att hålla jämna steg med barnen, tack vare sin gränslösa lekfullhet och energi. Uthållighet och uthållighet är egenskaper som rasen har behållit från sina jaktdagar. På nackdelen är den här valpen ibland munkig, ännu värre av hans starka käkar. Och de där valptänderna gör ont! Nya ägare måste arbeta med sina valpar för att kväva denna dåliga vana i knoppen.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Borderterriern kan komma överens med andra hundar och husdjur i hushållet, speciellt om de föds upp tillsammans. Men hans starka bytesdrift kommer att få honom att jaga familjens katt när hon springer från honom. Detsamma gäller ekorrar och andra vilda djur. Hans instinkter kommer att hålla honom på jakt också. Denna valp är en som du alltid borde hålla i koppel eller på en inhägnad gård.

En annan punkt som är värd att nämna är hundvänlighet. Selektiv avel gjorde Border Terrier till ett mer sällskapligt djur. Han sprang trots allt med andra hundar och hundar under jakten. Det handlar om tidig socialisering. Ju fler människor och husdjur han möter som valp kommer att göra honom till ett idealiskt husdjur.

Border terrierSaker att veta när du äger en borderterrier:

Borderterriern har många varaktiga egenskaper som gör honom till ett förtjusande husdjur, även om den inte är yappy. Han är lojal och tillgiven, alltid sugen på uppmärksamhet. Han älskar människor och kommer att skänka dig med kärlek och kyssar. Det är alltid värt att utforska hela bilden när du fattar ett lika viktigt beslut som att skaffa ett nytt husdjur. Låt oss gå igenom vad du bör veta om denna söta brukshund.

Mat & Diet Krav

De största uppgifterna du kommer att ha en ny husdjursägare inkluderar att se till att din Border Terrier-valp äter. Mindre raser som han har en snabb ämnesomsättning, vilket kan leda till farliga blodsockerfall om den inte matas regelbundet. Att erbjuda honom tre till fyra små måltider, jämnt fördelade, kommer att se till att det finns tillräckligt med bränsle i tanken för att hålla din valp frisk.

Borderterrier tenderar att gå upp i vikt. Därför måste du övervaka hans matintag baserat på hans aktivitetsnivåer. Tänk på att det är lättare att förebygga fetma hos husdjur än att åtgärda ett problem. Vi föreslår att du behåller godsaker som träningshjälpmedel istället för mellanmål mellanmål. Tyvärr är denna valp ibland mer matmotiverad än vi skulle vilja se i en liten ras.

Övning

Borderterriern älskar att leka, vilket kan hjälpa till att se till att han får tillräckligt med aktivitet varje dag. Däremot bör lägenhetsbor gå sin valp dagligen för att hålla honom trim och mentalt stimulerad. Kom ihåg att han är en smart hund som kommer att hitta något att sysselsätta sig själv om du inte ger honom det. En enstaka gång fångstspel kommer att hålla honom glad.

Avdelare 5

Kredit: xkunclova, Shutterstock

Träning

Liksom andra i hans grupp är Border Terrier en utmärkt elev, tack vare hans intelligens. Positiv förstärkning är den bästa garantin för framgång med denna oberoende hund. Vi skulle också föreslå att du undviker stränga tillrättavisningar för att förhindra att hans känsliga natur rubbas. Konsekvens är också en viktig del av processen. Kom ihåg att han ofta arbetade på egen hand så att han snabbt kan lära sig nya kommandon.

Borderterrierns höga energinivå gör honom till en mindre än idealisk kandidat för boxträning. Han föredrar att ha din uppmärksamhet och hålla sig nära dig. Han är ingen behövande hund, men han tycker om sitt utrymme.

Grooming ✂️

Borderterriern har en tät, trådig päls som du måste ta av med en grooming verktyg säsongsvis för att bli av med det döda håret—ochgör dammsugning snabbare. Hans päls är anmärkningsvärt väderbeständig. Han är en hund som kommer att hålla sig ren. Vi rekommenderar också att du plockar håret från hans öron då och då för att hålla luften cirkulerande i dem för att förhindra infektioner.

Denna ras skiljer sig från många andra terrier genom att pälsen på borderterriern ofta ser grov ut. Lägg ner det till deras jakt- och arbetshistoria. Den skrubbiga looken är en del av det som gör den här hunden till ett så älskvärt husdjur.

Hälsa och villkor

Ortopediska grunden för djur (OFA) rekommenderar flera tester för att ta emot Canine Health Information Center (CHIC) siffror som en indikation på deras hälsa och avelspotential. Vi uppmanar dig starkt att endast köpa från uppfödare som genomför alla CHIC-tester som krävs. OFA råder också blivande ägare att leta efter valpar som har fått en synundersökning och hjärtutvärdering.

Den goda nyheten är att Border Terrier är en frisk hund för det mesta. Rasen undviker många problem eftersom de inte är överavlade, som mer populära raser. Tänk på att vissa visningar gillar höftledsdysplasi kräver uppföljningstester när din valp växer.

Mindre förhållanden

  • Grå starr
  • Allergier
  • Osjunkna testiklar
Allvarliga förhållanden

Avdelare 3Man vs Kvinna

Manliga och kvinnliga Border Terriers är nära i storlek och temperament. Det handlar om ett personligt val. Oavsett vilket, vi rekommenderar kastrering eller kastrering av husdjur som du inte tänker föda upp. Om du gör det, kolla in med Border Terrier Club of America att fatta kloka och välgrundade beslut.

Slutgiltiga tankar

Borderterriern är inte AKC:s mest populära uppfödare. Men vi tror att om du frågar djurägare, de skulle vilja att denna dyrbara hund var deras hemlighet. Hans arbetsbakgrund ger denna valp energi och oräddhet för att låta honom hänga med de stora hundarna. Hans gränslösa tillgivenhet och lojalitet förseglar affären. Även om han kan ha några dåliga vanor, är de lätt tämda med tidig träning.

Borderterriern kompenserar mer än för sina få brister. Hans lekfullhet och iver att behaga kommer att vinna över dig på nolltid. Det faktum att hans ras är relativt frisk med få skötselkrav gör det lätt att förstå varför Border, som han kärleksfullt kallas, är en hund som är värd att överväga om du har tid och energi att hänga med i hans aktiva natur.


Utvald bildkredit: Peakpx

Innehåll