Brasiliansk bulldogg (brasiliansk bulldogg)Höjd: 23-30 tum
Vikt: 88-110 pund
Livslängd: 7-10 år
Färger: Svart, brindle, fawn; med eller utan svart nosparti
Lämplig för: Erfarna hundägare söker en stor vakthund
Temperament: Lojal, orädd, territoriell, intelligent

Vi börjar direkt med att säga att Dogue-Brasileiro inte är en hund för alla. Han är ett stort djur som kräver någon som kan hantera en så muskulös och kraftfull hund. Historierna om Mastiff av Bordeaux och Brasiliansk kö berätta historien. Det är ytterligare en anledning till att det är absolut nödvändigt att undersöka en ras och föräldrarna till en hybrid.

Om du tror att Dogue-Brasileiro liknar en Mastiff, skulle du ha rätt. Den rasen, tillsammans medbulldoggoch Blodhund , är en del av Fila Brasileiros anor, även om det är oklart vad hans exakta ursprung är. Vi vet att en del av hans jobb var att avvärja tjuvjägare eller jaguarer som hotade att attackera boskap på de stora plantagerna i landet. Det förklarar hans stora styrka och temperament.

Dogue de Bordeaux är också Mastiff-liknande, med en historia som går tillbaka till romarnas tid. Hans bakgrund är också våldsam. Som hans ansikte kan antyda var han en kamphund innan han övergick till sin roll som väktare. Fearless är en del av hans DNA och förklarar hans hårda lojalitet och intensitet i hans spel eller arbete.Avdelare 1Dogue-Brasileiro-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Fábula (Dalila Matilha Ogres) (@canil.fabulosa.raca)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

American Kennel Club (AKC) erkänner inte Fila Brasileiro, medan den gav denna status till Dogue i 2008 . Det är värt att notera organisationens syn på det förstnämnda, som säger att Fila ... är så oförenliga med AKC-sporter och evenemang att de förmodligen aldrig kommer att söka, än mindre uppnå, erkännande . De Storbritannien förbjuder Fila och alla hundar som liknar den, som denna hybrid.

Med denna bakgrund i åtanke uppmanar vi dig starkt att kontakta din stad och länsstyrelser för att ta reda på om liknande regler finns i ditt område. Vi föreslår också att du kontaktar ditt hyres- eller hemförsäkringsbolag medan du pratar i telefon. Ändå kräver Dogue-Brasileiro ett hem med en inhägnad trädgård. Han är inte en hund att släppa loss bara på grund av sin styrka och energi.

Överraskande nog har Dogue-Brasileiro massor av spunk för en hund av hans storlek. Med tanke på föräldrarasernas förflutna är det vettigt att han måste vara säker på att jaga eller slåss. Även om den här valpen kan hantera värmen, kylan, inte så mycket. Han har också en angelägen bytesdrift med en stark vandringspotential. Återigen, det går med territoriet när man har att göra med skyddshundar. Det förklarar också hans oberoende.

Vad är priset på Dogue-Brasileiro-valpar?

Du kommer förmodligen att lära dig att det kommer att krävas en del att hitta en Dogue-Brasileiro. Ingen förälderras är vanlig. Du kan lätt förvänta dig att betala minst 1 200 USD eller mer för en valp. Hundar med utmärkta blodlinjer kan få ännu högre priser. Vi uppmanar dig starkt att endast köpa från välrenommerade säljare som utför de nödvändiga föravelsscreeningarna, särskilt för höft- och armbågsdysplasi.

Undvik att skaffa en valp som visar yttre tecken på aggression, särskilt mot människor. Se också till att han är minst 12 veckor gammal. Din valp behöver den där extra tiden med sina kullkamrater och mamma för att mogna så att han lättare kan övergå till ett nytt hem. Ansvariga uppfödare kommer att se till att deras kullar är uppdaterade om sina vaccinationer och avmaskning.

Kostnaden för att äga en hund som Dogue-Brasileiro är sannolikt mycket mer än andra husdjur. Det är hans stora storlek, vilket innebär en större maträkning. Du kan ha andra oväntade utgifter, som en ryttare på din försäkring för att få en valp av denna härstamning. Planera om budgetering minst 300 eller mer om året. Större raser mognar långsammare, så du kommer sannolikt att skjuta upp kastrering eller kastrering till valpens andra år.

Avdelare 83 föga kända fakta om Dogue-Brasileiro

1.Dogue de Bordeaux lämnade stridsringen för gården.

När hundfighting föll ur modet anpassade Dogue sig och hamnade som väktare på gården. Hans roll att valla boskap gav honom smeknamnet, Butcher's Dog.

två.Namnet på Fila Brasileiro talar till hans våldsamma förflutna.

Namnet på rasen kommer från det portugisiska ordet, pelare , vilket betyder fångst. När den här hunden upptäckte en tjuvjägare tog han ner gärningsmannen och höll ner gärningsmannen tills viltvårdaren kom till platsen.

3.Dogue-Brasileiros svarta nosparti kommer troligen från hans Fila-rötter.

Medan Dogue de Bordeaux har lite Mastiff i sig, föredrog de ursprungliga franska standarderna den rosa näsan framför den svarta nosen. Idag tillåter AKC dessa markeringar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Profile for working dogs (@caotrabalhando)

Avdelare 2

Temperament och intelligens hos den store dansken

Även om föräldraraserna har en våldsam historia, är båda ganska lojala hundar och toleranta mot barn. Tidig socialisering är dock absolut nödvändig för alla husdjur, men speciellt med en valp av storleken på Dogue-Brasileiro. Han är intelligent, så det kommer att göra det lättare att lära honom att lyda. Det är viktigt att etablera dig själv som ledare för flocken för att bygga förtroende med detta lojala husdjur.

Den här valpen har en måttlig tendens att skälla, vilket du måste stävja tidigt. En annan sak att komma ihåg är att en uttråkad hund är destruktiv och ännu mer med ett husdjur så stort som Dogue-Brasileiro. Han behöver mental stimulans lika mycket som fysisk aktivitet för att odla ett gott hunduppförande.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dogue-Brasileiro kan bli ett anständigt husdjur så länge du tar en aktiv roll i träning och disciplin. Det är också viktigt att lära barnen deras gränser med denna valp att respektera sitt utrymme när de äter. Han är förmodligen inte det bästa valet i ett hushåll med små på grund av sin storlek. Du bör alltid övervaka lektid med barnen.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Vi rekommenderar inte Dogue-Brasileiro för hushåll med andra hundar på grund av föräldrarasernas historia. Samma råd gäller för katter och andra smådjur. Instinkt med hans starka bytesdrift kan få det bästa av honom. Ibland inser inte Dogue-Brasileiro sin enorma storlek eller styrka, vilket kan leda till olyckliga konsekvenser.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Iris de Tasgard (@ db.irisbella)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Dogue-Brasileiro:

Som du kan se finns det mer att äga en Dogue-Brasileiro än vad som är typiskt med andra hundar. Hans storlek och temperament spelar nyckelroller i hans kost, träning och träning. Lyckligtvis är kraven för att hålla honom i form och frisk inte upprörande och i linje med vad du måste göra för vilken annan valp som helst. Det är bara det att hans behov är större – bokstavligen!

Mat & Diet Krav

En jättehund som Dogue-Brasileiro behöver en diet som matchar. Du borde ge honom mat som är avsedd för raser av hans storlek . Stora valpar mognar långsammare än mindre. Deras mat är alltså mindre kalorität för att förhindra att de blir överviktiga. Du bör också matcha hans livsstadium med en lämplig diet, oavsett om han är en valp eller vuxen.

Erbjud honom tre till fyra måltider om dagen som valp för att säkerställa att hans blodsockernivåerna förblir stabila . Det tar trots allt mycket energi att vara valp. När ditt husdjur väl blir vuxet kan du gå två gånger om dagen men inte mindre än så. Tyvärr är båda föräldraraserna till Dogue-Brasileiro mottagliga för svälla eller gastrisk dilatation och volvulus (GDV).

Detta livshotande tillstånd kan uppstå om din hund äter eller dricker för mycket på en gång. Det kan göra att magen tänjs ut så mycket att den vrider sig på sig själv. Det kan stoppa blodcirkulationen till hans mag-tarmkanalen. Det är ett extremt smärtsamt tillstånd som kräver omedelbar akutvård. Typiska symtom inkluderar improduktiva kräkningar, uppenbara tecken på ångest och till och med bitande.

Träning

Dogue-Brasileiro behov regelbunden träning. Eftersom han inte är en kandidat för hundparken betyder det dagliga promenader . Denna rutin erbjuder flera fördelar för både dig och ditt husdjur. Det är en utmärkt tid att knyta an, speciellt om du tar med dig lite godsaker för att belöna gott beteende. Det kommer att ge honom välkommen mental stimulans, för att inte säga något om träningen som ni båda kommer att njuta av. Han kan också öva sina sociala färdigheter.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av CANIL TASGARD 🇧🇷 (@doguebrasileiroficial)

Träning

Tidig träning är ett måste för att äga en Dogue-Brasileiro. Många hundar av hans slag får en dålig rap på grund av slappt ägande. Var inte den där killen. Ta en aktiv roll från dag ett. Denna valp mår bäst med positiv förstärkning. Hans intelligens kräver också konsekventa lärdomar. Även om han ibland är oberoende, kommer han att svara bra om du upprättar en rutin och ger honom en anledning att lyda.

Grooming ✂️

Den goda nyheten är att Dogue-Brasileiro är lättskött. Regelbunden borstning med en curryborste kommer att få jobbet gjort. Den dåliga nyheten är att han fäller året runt. Håller på med skötseln kommer att göra det hanterbart. Vi rekommenderar att du hanterar hans tassar ofta så att det går att klippa hans tånaglar. Samma sak gäller för att kolla hans öron.

Hälsa och villkor

De primära hälsoproblemen för Dogue-Brasileiro delas med andra stora raser. En ansvarig säljare kommer att undersöka dem för att förhindra att de går vidare till nästa generation. Se till att be om bevis på en Orthopedic Foundation for Animals (OFA) undersökning för de rekommenderade testerna. Det är absolut nödvändigt, med tanke på den relativt korta livslängden för denna valp.

Mindre förhållanden

  • Allergier
  • Epilepsi
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Armbågsdysplasi
  • Hjärtproblem
  • Svälla
  • Andningsbesvär

Avdelare 5Man vs Kvinna

Ett av egenskaperna hos Fila Brasileiro är markanta skillnader mellan könen. Riktlinjerna för Federation Cynologique Internationale (FCI) beskriver dem som feminina honor, maskulina hanar . Det kan hjälpa dig att avgöra om du föredrar en man eller kvinna. Storlekarna på de två varierar också mycket. Vi rekommenderar att du diskuterar kastrering eller kastrering av ditt husdjur med din veterinär.

Större raser blir inte könsmogna förrän de är nästan två år gamla. Tänk på att förändrade husdjur är på en ökad risk för fetma. Deras ämnesomsättning kommer att sakta ner, vilket betyder mindre mat för att hålla dem i form. Tyvärr har Fila redan en benägenhet att gå upp i vikt. Övervaka därför din Dogue-Brasileiros diet för att säkerställa att han håller sig i form.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Dogue-Brasileiro är ett husdjur för individer som förstår utmaningarna med att äga en hund med detta temperament och styrka. Om du letar efter en vakthund klarar den här valpen uppgiften. Han kommer att belöna dig med en hård lojalitet för att skydda dig och din familj. Han är dock ett engagemang i både tid och pengar. Han måste ha en stark ledare som vägleder hans tränings- och socialiseringsförmåga.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll