Mastiff av Bordeaux

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 23-27 tum
Vikt: 90-160 pund
Livslängd: 5-10 år
Färger: Röd, kräm, vit, svart, brun
Lämplig för: Arbetsförhållanden, vakthund,vakthund
Temperament: Lugn, alert, lojal, envis

Dogue de Bordeaux är bland de milda jättarna. De är en stilig hulk av hundvärlden, med skrynkliga ansikten som ger komplimanger från förbipasserande. De är en skyddsras och har använts sedan starten som vakthund och beskyddare.

Dogue de Bordeaux går också av French Mastiff och Bordeaux Bulldog eftersom de har några av båda i sin blodlinje. De är kortare och har en mer skrymmande konstruktion än många andra mastifferlikhet med bulldoggaratt vara vanlig.

Dogue de Bordeaux är tålmodig och lugn men kan vara envis om den inte kombineras med en pålitlig tränare. De älskar sitt folk mentenderar att dreglaoch fäller en hel del, och ägare måste vara försiktiga med temperaturerna de befinner sig i.Avdelare 1

Dogue de Bordeaux valpar — innan du köper

dogue de bordeaux valp

Bild: Pixabay

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Dogue de Bordeaux-valpar?

Du kanräkna med att betalarunt 400 för en Dogue de Bordeaux-valp. Men om de har en utmärkt härstamning är de dyrare. Om du köper en hund från en ansedd uppfödare påverkar det priset också.

När det kommer till de dyrare varianterna av dessa hundar, tittar du på 900 till 000.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Dogue de Bordeaux

1.Dogue de Bordeaux var en gång en filmstjärna.

1989 spelade Tom Hanks i en film med en Dogue de Bordeaux vid namn Beasley. I komedin, Turner och Hooch, spelade Hanks en polisdetektiv med sin hund Hooch (Beasley) som lånade ut en hjälpande tass.

Innan filmen sändes var rasen, trots sin omfattande historia, praktiskt taget okänd utanför Frankrike. Men efter att den älskvärda, dreglande hunden var på duken, blev de mycket mer tillgängliga för människor över hela världen.

Valpen stal människors hjärtan under filmen och tog rampljuset i nästan varje scen. Men efter den här filmen drog Beasley sig tillbaka från skådespeleriet och var inte med i en annan film.

två.Det är inte möjligt att fastställa deras exakta ursprung.

Dogue de Bordeaux är en av de små handfulla raserna som erkänns av AKC vars ursprungsdatum är okänt. Anledningen till detta är den stora längden på deras härstamning. De är en gammal ras som reste världen runt för att komma till Frankrike.

Det finns två centrala övertygelser. En teori är att de alltid har bott i Frankrike och sakta har utvecklats till den Dogue vi känner idag under tusentals år. Det finns dock inte mycket fysiska bevis som stödjer denna teori.

Den berättelse som har mest stöd är att Dogues förfäder kom med legionerna av Julius Caesars armé. Under denna period av det första århundradet f.Kr. fick de sin introduktion till Frankrike genom romarna.

Tyvärr skulle de inte ha tagits emot väl till en början eftersom romarna ofta använde dem som krigshundar. Men utöver det matchades de mot varandra som gladiatorer i romarnas hemska sportevenemang. De bekämpade varandra och många vilda djur tills den ena eller båda dog.

Tack och lov har mycket av denna aggression tränats ur dem under de senaste tusen åren. De används oftare som arbets- och jakthundar nu. Många av dem är också anställda som vakthundar. Övningen började i Frankrike men tog en abrupt paus efter den franska revolutionen eftersom de bara användes som sådana av adeln.

Efter detta fick Dogue sitt namn som Butcher's Dog genom att befinna sig allmänt ägda av boskapsförare.

3.Dessa hundar brukade komma i två typiska storlekar.

Det finns bevis för att Dogue brukade komma i två olika storlekar. Det är inte mycket känt om de tvås historia och deras avelsskillnader, eftersom den mindre valpen försvann från våra nuvarande historiska uppgifter strax efter 1700-talet.

Den mindre hunden fick namnet Doguin. Båda Dogue de Bordeaux-storlekarna utrotades nästan två gånger, en gång under franska revolutionen och andra världskriget. Lyckligtvis gick bara doguinerna förlorade i historien. Nu har vi den större versionen av rasen som förkroppsligar namnet Dogue de Bordeaux.

dogue de bordeaux

Bild: Warren Matthews från Pixabay

Avdelare 3

Temperament och intelligens från Dogue de Bordeaux

Eftersom Dogue de Bordeaux länge har varit en etablerad och erkänd ras, har de specifika egenskaper som är typiska för dem. Även om de ursprungligen användes som kamphundar, har de inte naturligt aggressiva personligheter. De har ett lugnt och tålmodigt temperament.

Utöver sitt lugna uppträdande är de mycket lojala och fullständigt hängivna alla som de anser vara deras familj. Denna inställning är anledningen till att de ofta används som vakthundar eller beskyddare.

Dessa hundar är intelligenta, som många gamla raser är. De lär sig snabbt men kan vara envisa. Om du vill träna en att bete sig rätt, särskilt i olika sociala scenarier, måste du ha en stadig hand och hjärta. De respekterar det självförtroende som överträffar deras eget.

Är dessa hundar bra för familjer?

Även om de har ett intensivt och skrämmande utseende, är Dogue de Bordeaux vanligtvis mild. Till skillnad från andra stora hundar har de mer medvetenhet om sin storlek och vikt.

Som sagt, det är fortfarande absolut nödvändigt att övervaka den tid som dessa hundar tillbringar runt små barn. Lär både barnen och hundarna hur man beter sig på ett lämpligt sätt runt varandra för att skapa bättre band.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Det är viktigt att umgås med din Dogue de Bordeaux så tidigt som möjligt. De har en stark bytesdrift på grund av alla sina år som kamp- och jakthundar. De klarar sig bra med mindre djur som katter men rekommenderas inte att ha fritt runt mindre gnagare.

Du bör träna dem från så unga som möjligt eftersom de är så kraftfulla och reagerar snabbt.

Mastiff av Bordeaux

Bild: Peakpx

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Dogue de Bordeaux

Mat & Diet Krav

Många stora hundar med mycket muskler har stor aptit. De behöver tillräckligt med protein och näring för att driva sin bulk och hålla dem friska.

Mata Dogue de Bordeaux cirka 4 koppar mat varje dag. Sprid ut det i portionsrätter så att de inte lider av matsmältningsbesvär.

Även om mängden mat gör att det känns som att de snabbt kan äta upp din budget, är det fortfarande viktigt att mata dem med en högkvalitativ kost. Se till att fodret har en hög proteinhalt och är formulerad för stora hundar.

Övning

Som med alla arbetande raser behöver dessa hundar mycket motion för atthindra dem från att vara destruktiva. De föredrar alltid att ha något slags jobb för att träna dem mentalt och fysiskt. De anpassar sig inte bra till att bo i lägenheter eller små hem.

Om du äger en Dogue de Bordeaux, ta dem dagliga promenader i minst en timme spridda över dagen, eller 8 miles.

Var försiktig när du tar ut dessa hundar under varmt och kallt väder. De kan inte reglera sin temperatur så bra. Dedrabbas snabbt av värmeslag i varmt och fuktigt väder, vilket kan vara skadligt för deras hälsa.

Träning

Dogue de Bordeaux är en envis ras när den står inför en blyg eller osäker tränare. De respekterar och lyssnar väl på människor som har erfarenhet av att träna hundar. Bli aldrig aggressiv eller fysisk mot hunden eftersom den inte svarar bra på den här typen av behandling.

Tidig socialisering är en av de viktigaste aspekterna av att träna Dogue de Bordeaux. Ta dem till hundparker och introducera dem för andra djur så tidigt som möjligt. Var uppmärksam på deras beteende. Specifika träningspass kommer förmodligen att behöva involvera hur man beter sig bra runt andra djur.

De kanske inte är farliga men är kanske mer självsäkra än de borde vara eftersom de sannolikt är den hund med flest muskler på blocket.

dogue de bordeaux vuxen

Bild: Pikist

Grooming ✂️

Pälsen på Dogue de Bordeaux är enkel att underhålla och unik. De behöver ett par borstar varje vecka med antingen en currykam eller en mjuk borste för att kontrollera fällningen.

Dessa hundar behöver ett bad ungefär en gång i månaden, men se till att använda ett medicinskt schampo. De lider ofta av hudåkommor. Det är viktigt att torka av huden, särskilt mellan hudvecken. Om fukt fastnar mellan dessa kan det irritera och skapa dålig lukt.

De behöver särskild uppmärksamhet runt ansiktet. Torka av dem minst en gång i veckan för att förhindra svampinfektioner eller bakterieangrepp. Hunden dreglar kraftigt, och fukten kan fastna i deras hudveck i ansiktet.

Dynorna på den här valpens fötter torkar och spricker snabbare än andra hundar och måste appliceras regelbundet för att hålla dem friska. Det hjälper till att förhindra smärta när de går.

Precis som alla andra hundraser, borsta tänderna ett par gånger i veckan och håll naglarna klippta.

Hälsa och villkor

Dessa hundar har utvecklat ett starkt immunförsvar som har stöttat dem genom många år av krig och sjukdomar. De lider av specifika sjukdomar som hybrider har mer genetiskt försvar mot eftersom de är renrasiga.

Ta med din valp till deras årliga eller tvååriga veterinärbesök, särskilt när de blir äldre. Att göra det hjälper till att säkerställa att allt de kan lida av fångas upp tidigt nog för behandling.

Mindre förhållanden

  • Iktyos
  • Svälla
  • Ögonproblem
  • Höft- och armbågsdysplasi
Allvarliga förhållanden
  • Cancer
  • Hjärtsjukdom
  • Brachycefaliskt syndrom

Avdelare 5

Man vs. Kvinna

Hanarna och honorna av denna ras uppvisar inte många personlighetsskillnader. Deras storlekar varierar dock något. Den kvinnliga Dogue är något mindre, står runt 23 till 26 tum lång och väger mellan 99 till 130 pounds, fortfarande en formidabel kraft. Hanar är mellan 23 till 27 tum och är skrymmande på cirka 120 till 145 pund.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Dogue de Bordeaux är inte bara en annan hund, utan historien packad i en muskulös form. De har överlevt och blomstrat mot alla odds. Du får en målmedveten hund med intelligens och form som talar till deras mångåriga avel.

Dessa valpar kan ta lite hand om sina rynkor och veck över ansikten och kroppen. Men de kompenserar för det med sin kärlek och skydd, redo att göra vad som helst för sin familj.


Utvald bild: Pickpik

Innehåll