bulldoggHöjd: 14-15 tum
Vikt: 40-50 pund
Livslängd: 8-10 år
Färger: Träda, fawn, fawn brindle, röd brindle, vit, röd
Lämplig för: Familjer som letar efter en mjuk och söt valp som inte kan förväxlas med någon annan ras!
Temperament: Modig men ändå avslappnad, lojal och ivrig att behaga, kommer bra överens med barn och andra husdjur

Har du letat efter en distinkt hundras av medelstorlek, en som aldrig skulle kunna förväxlas med någon annan hundras någonsin? Då kan den engelska bulldoggen vara det perfekta valet för dig. Dessa tjocka hundar kan ha en låg tyngdpunkt, men med vissa bulldoggar som toppar skalan på 50 pund är de inte direkt knähundar.

Det betyder dock inte att dessa söta hundar inte kommer att försöka klättra på soffan för en mysning. Låt dig inte luras av den engelska bulldoggens tuffa exteriör eftersom dessa hundar har det sötaste temperamentet och absolut älskar tillgivenhet från sina familjer.

Vad den engelska bulldoggen inte älskar är varmt väder. Deras platta ansikte kan göra andningen en utmaning när temperaturerna börjar skjuta i höjden. Så under varma och fuktiga förhållanden föredrar de att stanna i AC:n för en tupplur istället för att ta en promenad.Som en av de mest populära raserna i USA råder det ingen tvekan om att du förmodligen har hört talas om den engelska bulldoggen tidigare. Men du kanske inte vet tillräckligt om deras temperament för att kunna träna om de skulle vara den perfekta rasen för dig och din familj. I slutet av den här artikeln vet du allt du behöver!

Avdelare 1

Engelska bulldoggvalpar — innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bulldog (@bulldog767)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vi måste varna dig nu för att valpar av engelska bulldogg är otroligt söta - liksom förtjusande. Så, boka inte en tid för att träffa valparna innan du är 100% säker på att detta är rätt ras för dig, eftersom du kanske tycker att det är omöjligt att lämna utan att skriva ner ditt namn!

Hur frestande det än kan vara, det första steget i ansvarsfullt husdjursägande är att göra din forskning för att se till att du och din familj kan tillgodose behoven hos en specifik ras. Engelska bulldoggar är avslappnade när det kommer till det mesta, men de kan vara matbesittande, liksom lite envisa när det kommer till träning.

De älskar också att tugga allt och allt, och det här är inte en egenskap de växer ur! Så om du inte tillhandahåller massor av tuggleksaker, kan du upptäcka att din engelska bulldog bestämmer sig för att tugga på andra föremål runt ditt hus, som dina favoritskor. De är också otroligt känsliga för temperaturer, så både extrema varma och kalla extremer kommer att ge utmaningar för dessa valpar.

Vad är priset på engelska bulldogvalpar?

Engelska bulldoggar är en av de mest populära raserna i U.S.A., och som ett resultat kan uppfödare ta ut konkurrenskraftiga höga priser. Du bör räkna med att betala någonstans mellan 500 och 000 för en valp.

Det kan tyckas högt, men uppfödare av engelska bulldoggar har några extra utmaningar att klara av. Det smala bäckenet hos engelska bulldoggar gör att inte bara honor vanligtvis måste insemineras på konstgjord väg, utan deras valpar måste också levereras med kejsarsnitt. Dessa är båda dyra procedurer, vars kostnad återspeglas i det högre priset på Bulldog-valpar jämfört med vissa andra raser.

När du letar efter valp av vilken ras som helst, måste du vara försiktig så att du undviker valpfabriker och oärliga uppfödare som är mer intresserade av att tjäna pengar än att säkerställa sina valpars hälsa. En ansedd uppfödare kommer mer än gärna att prata med dig om de genetiska hälsotester som båda förälderhundarna har genomgått, samt ge dig resultaten. Om någon uppfödare av en engelsk bulldog inte kan göra det, kanske deras valpar inte är friska och kan ha allvarliga hälsoproblem i framtiden.

Med den här rasen är kostnaden för att köpa din valp bara en i listan över pågående utgifter som du måste förbereda dig för under din valps liv. Den platta, eller brachycefaliska, ansiktsformen hos den engelska bulldoggen kan göra att de behöver dyr veterinärbehandling när de blir äldre. Detta kommer inte nödvändigtvis att vara fallet för alla valpar, men att veta att det kan hända din är det bästa sättet att vara förberedd.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om engelska bulldoggar

1.De är också kända som British Bulldog och Bulldog

Om du undrar vad skillnaden är mellan den engelska bulldoggen, den brittiska bulldoggen och bulldoggen är svaret ingenting! De är alla bara olika namn för samma ras. Deras namn är en ledtråd om att dessa nu söta och lättsamma valpar en gång hade ett mer våldsamt förflutet. De avlades för att användas i en hemsk blodsport som kallas bullbaiting. Detta var lika otäckt som det lät, där ett flock Bulldogs sattes på en tjudrad tjur och satsade på vem som skulle vinna.

Tack och lov skulle våra moderna bulldoggar definitivt hellre ta en tupplur på soffan!

två.Engelska bulldoggar är känsliga för värme

Dessa hundar kan se tuffa ut men låt inte utseendet lura dig! Deras platta ansikte gör dem känsliga för varma och fuktiga förhållanden, och de kan till och med kämpa för att andas om de börjar överhettas. Det är viktigt att hålla din engelska bulldog sval och lugn under sommaren. De bör aldrig promeneras i värmen på dagen, och faktiskt, att koppla av i kylan i din AC är ett mycket bättre alternativ för dessa hundar när temperaturerna börjar klättra.

Du kanske tror att dessa betyder att de älskar det kalla vädret, men det gör de faktiskt inte! Bulldogens tunna päls betyder att de också hatar kylan. De bör aldrig hållas som utomhushundar, eftersom de kommer att kämpa för att hålla sig varma. Kort sagt, varje engelsk bulldogg förtjänar att bli bortskämd och förvarad i behagliga temperaturer!

3.Engelska bulldoggar har en rik historia

Denna karismatiska ras är omedelbart igenkännbar och har som ett resultat blivit maskot för många organisationer. Sedan 1956 har University of Georgia haft en serie bulldoggar som maskot. Var och en av dessa hundar har fått namnet Uga, och den nuvarande Uga tycker om att titta på fotbollsmatcher från bekvämligheten av sitt alldeles egna luftkonditionerade hundhus!

engelsk bulldog mamma med två veckor gamla puppy_willeecole photography_shutterstock

Bildkredit: WilleeCole Photography, Shutterstock

Temperament och intelligens hos den engelska bulldoggen

Engelska bulldoggar är berömda tillgivna och lojala. De kanske lägger ner mycket tid på att sova, men de kan säkert ta mod till sig om de känner att de behöver. En engelsk bulldogg kommer alltid att föredra att ta minsta motståndets väg, men de kan stå upp för sig själva om de känner sig knuffade i ett hörn.

Ett område som många engelska bulldoggar inte är villiga att kompromissa med är maten! Om du inte tränar din valp tidigt, kan bulldoggar lätt bli matbesittande. Detta kan vara ett problem om du har andra husdjur eller små barn som ännu inte är säkra på hur de ska interagera med hundar.

Engelska bulldoggar älskar sina familjer och bildar starka band. De har inget emot att bli lämnade ensamma under vissa delar av dagen, även om de förmodligen inte kommer att njuta av att vara ensamma hemma varje dag om alla måste gå till jobbet.

Är dessa hundar bra för familjer?

Engelska bulldoggar kan göra underbara familjehusdjur. Även om de njuter av en bra leksession, har de vanligtvis inte energin att hålla på i timmar. De är tålmodiga och tillgivna runt mindre barn, så länge som barnen lärs att respektera din hunds utrymme. Dessutom bör man vara försiktig med mat!

Deras avslappnade natur gör dem också lätta för äldre släktingar att ta hand om, eftersom de inte behöver långa promenader eller stora träningspass. De flesta bulldoggar är mer än glada över att ta en kort promenad och sedan åka hem för en god tupplur!

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Engelska bulldoggar är lugna och lättsamma, så de kan vanligtvis trivas bra i ett hushåll med flera husdjur. De anpassar sig vanligtvis bra till att leva med katter och tänker förmodligen inte ens på att jaga dem. Mindre husdjur som gnagare kommer också att ignoreras till stor del, men det skulle fortfarande inte vara en bra idé att lämna hund och gnagare utan tillsyn i samma utrymme.

Om du planerar att hålla din engelska bulldog med en annan hund, se till att de båda har sin egen matningsområde, eftersom bulldoggar inte tar snällt emot en annan hund som försöker dela sin mat!

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en engelsk bulldog

Att bestämma sig för att lägga till en engelsk bulldog till din familj är ett spännande beslut, men det är inte ett som du bör ta lätt på. Du måste avsätta en ansenlig summa pengar, tid och energi för att se till att din nya hund blir väl omhändertagen.

Mat & Diet Krav

Den engelska bulldoggen är okomplicerad när det kommer till deras mat och kost. Att välja ett högkvalitativt hundfoder med en bra andel protein hjälper din valp att utveckla magra muskler. Engelska bulldoggar älskar sin mat, så håll koll på portionskontrollen så att de inte blir överviktiga. Godis är ett utmärkt verktyg när du tränar din Bulldog, men kom ihåg att ta hänsyn till deras användning när du beräknar din hunds ransoner.

Formen på Bulldogens käkar kan leda till tandproblem, så se till att hålla ett öga på din hunds tänder och rengör dem en gång i veckan.

Engelsk bulldogvalp som äter

Bildkredit: Eric Isselee, Shutterstock

Övning

Även om din engelska bulldog kanske föredrar att sova, är det viktigt att se till att de får tillräckligt med motion. Skonsamma, medellånga promenader är bäst för en bulldogg, men se till att inte göra detöverträna dem under varmare väder.

Bulldogens fronttunga form gör vatten till en verklig fara för denna ras,eftersom de är fattiga simmare. Även om många engelska bulldoggar älskar att tillbringa tid med att paddla i grunt vatten, bör detta aldrig vara mer än armbågsdjup, och de bör aldrig lämnas utan tillsyn runt vatten.

Likaså är det problematiskt att ta sig an trappor för denna ras, så ta hänsyn till det om din fastighet har trappor som du förväntar dig att din Bulldog ska använda. Att bära en hund upp och ner för trappor skulle vanligtvis inte vara ett problem med mindre raser, men att bära en 50-kilos Bulldog är en utmaning i sig!

Träning

Bulldoggar har en lugn och lättsam karaktär, vilket innebär att de normalt sett njuter av träningspass, men de kan vara lite envisa ibland. Att anmäla sig till valpträningsklasser är ett bra sätt att se till att du lär dig de bästa metoderna för att hålla din engelska bulldog engagerad och intresserad av träningspass.

Bulldoggar älskar att tugga och leka dra spel som dragkamp , men det är viktigt att lära dem att släppa på kommando.

De kan också bli matbesittande, så det är viktigt att träna din Bulldog att acceptera att du tar bort matskålen och sedan byter ut den.

Engelsk bulldogg

Bildkredit: quinntheislander, Pixabay

Grooming ✂️

Den korta och relativt fina pälsen av English Bulldog är lätt att hålla ren med två gånger i veckan grooming sessioner. Kontrollera rynkorna i din hunds ansikte samtidigt för att se till att de är torra och rena. Om de behöver rengöras kan din veterinär rekommendera de bästa metoderna och produkterna som passar din individuella hund. Se till att kontrollera din hunds naglar och öron samtidigt.

Hälsa och villkor

Engelska bulldoggar kan vara utsatta för några olika hälsotillstånd, mer än de flesta raser. Vissa av dessa kan testas för, så du bör alltid be en uppfödare att ge resultat från de hälsotest som båda förälderhundarna har gjort.

Mindre förhållanden

  • Huvudet skakar
  • Inverterad nysning
  • Entropion
  • Torra ögon
  • Körsbärsöga
Allvarliga förhållanden
  • Brachycefaliskt syndrom
  • Höftdysplasi
  • Patellaluxation
  • Demodectic många
  • Skruva svans

Avdelare 5

Man vs. Kvinna

Om du har bestämt dig för att den karismatiska engelska bulldoggen är den perfekta rasen för dig, kanske du redan försöker bestämma om du ska välja en han- eller honvalp.

Vi skulle alltid föreslå att du väntar tills du får träffa de där söta valparna personligen innan du bestämmer dig! Medan manliga bulldoggar tenderar att vara lite större och tyngre, finns det inte så många stora skillnader mellan de två könen. Det är alltid bättre att först välja din valp baserat på deras personlighet.

Det är också värt att komma ihåg att som en populär ras kan du behöva skriva ner ditt namn på en väntelista, och du kanske inte får en chans att ange vilket kön på valpen som du föredrar.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Dessa karismatiska, tillgivna och lojala hundar har så mycket att göra för dem. Du kan se fram emot oändlig hängivenhet och massor av skratt , tack vare din korta och tjocka följeslagare.

Som en ras med en högre förekomst av hälsoproblem än genomsnittet, se till att du har råd med de pågående veterinärräkningarna som din engelska bulldog kan kräva.

Du kan behöva vara extra försiktig runt vatten och i varmt väder, men dessa valpar kommer att betala tillbaka din kärlek tio gånger och lite till.


Utvald bildkredit: Ann Tyurina, Shutterstock

Innehåll