Cavalier King Charles Spaniel

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 12-13 tum
Vikt: 13-18 pund
Livslängd: 9-14 år
Färger: Svart och brun, trefärgad, Blenheim, rubin
Lämplig för: Lägenhetsboende, singlar, seniorer, lugnare miljöer, familjer med äldre barn
Temperament: Mild, foglig, lydig, medberoende, sällskaplig, intelligent, lekfullCavalier King Charles Spaniels är en populär sällskapsras, känd för sina känsliga, lugna temperament. Medlemmar av rasgruppen spaniel, Cavaliers bär sig med en känsla av intelligens och värdighet. Även om Cavaliers delar en historia med King Charles Spaniels, anses de vara separata raser i de flesta större kennelklubbar. Uppfödda för att hålla kungliga medlemmar sällskap, dessa leksaksstora spaniels är trogna sitt avelsursprung och är fantastiska sällskapsdjur. De har till och med ett kungligt utseende, särskilt Cavaliers från showblodslinjer. Låt oss ta en närmare titt på dessa små knähundar och vad som krävs för att ta hand om dem:

Avdelare 1Cavalier King Charles Spaniel-valpar – innan du köper...

Cavalier King Charles Spaniel valp

Bildkredit: Tatyana Kuznetsova, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Cavalier King Charles Spaniel-valpar?

I genomsnitt kostar Cavalier King Charles Spaniels runt ,200-,500, med ett genomsnitt på omkring ,800. Cavalier King Charles Spaniels är renrasiga hundar som är ganska populära, så de har tyvärr blivit överavlade. De är benägna att drabbas av många hälsoproblem från dåliga avelsmetoder, särskilt Cavaliers som kommer från valpbruk eller bakgårdsuppfödare. Även om 500-1 000 USD kan verka som en bra affär för en renrasig valp, är det viktigt att hitta en ansedd uppfödare som förstår hundgenetik.Relaterad läsning: Hur mycket kostar en Cavalier King Charles Spaniel? (2021 prisguide)

Avdelare 83 föga kända fakta om Cavalier King Charles Spaniel

1.Cavalier King Charles Spaniels inspirerades av King Charles II:s spaniel.

Medan engelska leksaksspaniels (King Charles Spaniels) var först, ett försök att återskapa Charles II:s spaniel genom att korsa ihop mindre King Charles med flatnosade raser. Charles II var ett stort fan av hundar av spanieltyp, vilket är en anledning till att de blev så populära.

två.Cavaliers och några andra spaniels har en unik färg.

Cavaliers och bara ett fåtal andra spaniels kommer i Blenheim, en färg som är uppkallad efter Blenheim Palace. Blenheim beskrivs som en kastanjröd färg på vit bakgrund, vilket är den populärastefärgvariation av Cavaliers.

3.Cavalier King Charles Spaniels kan vara atletiska.

Även om de verkar mest nöjda med att vara en knähund, är Cavaliers fortfarande spaniels och har naturlig atleticism. Även om de kanske inte är den första valet för agility eller andra sporter, är Cavaliers orädda konkurrenter och kan lätt briljera i tävlingar.

gyllene cava

Bildkredit: Alexas_Photos, Pixabay

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Cavalier King Charles Spaniel

Sällskap är en del av livet med Cavalier King Charles Spaniels och något de längtar efter ständigt , vilket kan vara idealiskt för vissa livsstilar. Dessa små hundar behöver mycket mänsklig interaktion dagligen, så detta är inte en ras som kan lämnas ensam under långa perioder. Denna punkt är avgörande för att förstå Cavaliers och deras behov, annars kommer de att utveckla beteendeproblem som separationsångest.

Åsidosätter uppmärksamhet, Cavaliers är glada och lekfulla hundar. De njuter av en blandning av aktivt och lugnt boende, vilket är anledningen till att de är ett utmärkt val för de flesta familjer. De är atletiska och energiska nog för familjer som vill ha en lekfull hund, men de är tillräckligt lugna för förstagångshundägare och lägenhetsboende. Även om de kan vara små, är Cavaliers förvånansvärt starka och rent ut sagt hårda i konkurrensen.

Som sagt, de kan vara ganska energiska jämfört med andra leksaksraser och kommer fortfarande att behöva mycket motion dagligen. Kavaljerer har en stark bytesdrift och behöver antingen kopplas eller på en inhägnad trädgård, annars jagar de allt som är litet och lockar dem. Även med perfekt återkallningsträning kan vissa Cavaliers inte lita på utan koppel i öppna områden.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, Cavalier King Charles Spaniels är fantastiska husdjur, speciellt för familjer som ofta är hemma. Men på grund av deras ömtåliga kroppar är de bäst lämpade för familjer med lugnare, mer reserverade barn. Cavaliers är milda men lekfulla av naturen utan de höga energinivåerna hos större hundar, vilket gör dem till en fantastisk ras för semiaktiva familjer.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja, Cavalier King Charles Spaniels är i allmänhet säkra runt andra hundar och katter. De mår bäst av att födas upp tillsammans med andra djur, särskilt större hundar. Men denna ras är mer intresserad av mänsklig interaktion än något annat. Kavaljerer är lika nöjda med att vara den enda hunden, men de kan inte lämnas ensamma under långa perioder.

Problemet ligger i små djur som fåglar, hamstrar och liknande husdjur, eftersom Cavaliers kan ha en stark bytesdrift. Detta beror på deras historia som sport- och jaktras, som deras temperament fortfarande bär på än i dag. Om ditt hushåll har flera små djur rekommenderar vi att du hittaren ras med en betydligt låg bytesdrift.

2 Cavalier King Charles Spaniel

Bildkredit: BIGANDT.COM, Shutterstock

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Cavalier King Charles Spaniel:

Mat & Diet Krav

Eftersom Cavalier King Charles Spaniels är små hundar behöver de en diet som är speciellt framtagen för små raser. De behöver ocksåså mycket hjälp med tandhälsa som möjligt, alltså torr kibble rekommenderas för att hjälpa till att skrapa sina tänder rena. Vi rekommenderar en blandning av våt konserver och torrfoder, med minst 20 % protein från animaliska källor. För en mer anpassad diet, rådgör med din veterinär om vad din Cavaliers diet kan behöva eller inte behöver.

Träning

Cavaliers behöver en hälsosam balans mellan träning och avkoppling, så det är viktigt att du tränar din hund dagligen. Ett par långa, lugna promenader om dagen och en halvtimmes lektid i ett slutet område borde räcka, men vissa Cavs kan behöva mer än så. Mental stimulans är också avgörande för denna ras eftersom de är ganska intelligenta, så pusselleksaker kan ge dem en rolig och givande utmaning.

Eftersom Cavaliers är atletiska och tycker om att knyta an till sina ägare, överväg att ta upp agility eller tävlingslydnad. Dessa små hundar kan verkligen lysa i hundsporter, oavsett storlek. Även om de kanske inte är den första valet av agility, kan deras idrottsbakgrund bevisa att tvivlarna har fel.

Cavalier King Charles Spaniel på gräs

Bildkredit: ErikaWittlieb, Pixabay

Träning

Att träna din Cavalier King Charles Spaniel borde inte vara en svår utmaning eftersom de vanligtvis är villiga, men de är mycket mottagliga för toner och volym. Om du är för hård eller krävande kommer de omedelbart att stängas av. Positiv förstärkningsträning med en lugn, lugnande röst är en bra grund för lydnadsträning, där de kan briljera. Vi rekommenderar att du hittar en lokal gruppvalpklass för att lära dig grunderna och ge din valp frekvent socialisering.

Att bryta hem din Cavalier måste börja omedelbart, men detta kan vara en kamp på grund av deras små blåsor. Detta är dock mer en tidsfråga och inte en utbildningsfråga. Ett tidsschema hjälper din Cavalier att lyckas med inbrott, speciellt om de är under 6 månader. Lådträning för inbrott är ett bra alternativ, men de bör aldrig lämnas i sina lådor under långa perioder.

Grooming ✂️

Att sköta din Cavalier kan visa sig vara lite utmanande med sin långa, fjäderiga päls. Borsta ur din Cavs päls med en borste dagligen och ta bort eventuella knutar med en snyggare borste, var noga med att inte slita eller slita ut pälsen. Borstning hjälper till att främja normal avfall och oljeproduktion, samtidigt som det tar bort skräp från pälsen. Pälsen på fötterna kommer att växa kontinuerligt, så en och annan trimning kommer att behövas. Att bada en gång varannan månad är bra för luktkontroll, men överdrivet bad leder till torr hud och klåda. Du måste också klippa din Cavs naglar en gång i månaden eller så, beroende på din hunds aktivitetsnivå. Slutligen, överväg en tandborsningsrutin för att förhindra tandproblem, som kommer med territoriet att äga en liten hund.

Hälsa och villkor

Cavalier King Charles Spaniels har lång livslängd, men dåliga avelsmetoder har lett till många problem. Kavaljerer är inte bara benägna att drabbas av rasspecifika problem som mitralklaffsjuka utan andra tillstånd som små hundar möter som tandröta och liknande problem. Oavsett om din Cavalier kommer från en bakgårdsuppfödare eller en ansedd uppfödare, är det viktigt att ekonomiskt förbereda sig för din valps framtid.

Vanliga hälsotillstånd för Cavalier King Charles Spaniel
  • Patellar Luxation
  • Canine Höftdysplasi
  • Mitralklaffssjukdom
  • Förlängd gom
  • Epilepsi
  • Dövhet
  • Fetma
  • Tandproblem
  • Syringomyeli

Avdelare 3Man vs Kvinna

Manliga och kvinnliga kavaljerer är nästan omöjliga att särskilja på enbart utseende, med bara några kilos skillnad mellan de två. Träning är också liknande med både hanar och honor, oavsett myter om att den ena är lättare att träna än den andra. Valet är rent personligt som bör göras med din familj.

Avdelare 5Slutgiltiga tankar

Med sin rika historia och ursprung som en mångsidig sällskapsras är det ingen överraskning att Cavalier King Charles Spaniels är högt upp på popularitetslistan. De kan bo nästan var som helst, oavsett om det är en liten lägenhet eller ett rymligt hem. Även om de i allmänhet är fogliga och lugna, kräver Cavaliers mycket av sin ägares tid och är mycket benägna att få separationsångest om de lämnas ensamma för länge. De tycker om att vara knähundar, men de älskar också att leka och ha kul. Om du letar efter en sällskapshund som är måttligt energisk kan Cavalier King Charles Spaniels vara ett utmärkt val.


Utvald bildkredit: pabloasc, Pixabay

Innehåll