Chesapeake Bay Retriever

Välj Namnet På HusdjuretChesapeake, Bay, RetrieverHöjd: 21-26 tum
Vikt: 55-80 pund
Livslängd: 10 – 13 år
Färger: Brunt, sedge, dödgräs
Lämplig för: Aktiva familjer, hem med stora gårdar, unga familjer, erfarna hundägare
Temperament: Intelligent, aktiv, självständig, tillgiven med familjen, distanserad mot främlingarChesapeake Bay Retriever liknar USA:s favorithundras (Labrador Retriever) men med några vändningar. Han har en lockig vattentät päls, och han är en utmärkt vakthund eftersom han är försiktig med främlingar. Han har också en självständig streak som betyder att han inte alltid är lydig, men med en erfaren hundägare borde han vara 95 % lydig.Han är relativt sällsynt i Amerika, och du kommer förmodligen att vara den enda Chessie-ägaren i stan. Såvida du inte bor i Chesapeake Bay, förstås. Han är ett utmärkt alternativ för dem som bor eller jagar nära vatten. Eller för de som letar efter en twist på en vanlig hundras.

Han är verkligen inte för varje familj, men för rätt familj är han en fantastisk följeslagare. Denna rasguide är ett måste att läsa för dem som funderar på att välkomna en av dessa killar i sitt liv. Är det du? Om du svarade ja, låt oss börja med Chesapeake Bay Retriever 101.Avdelare 1

Chesapeake Bay Retriever-valpar – innan du köper...

Chesapeake Bay Retriever valp

Bild: Zuzule, Shutterstock

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Chesapeake Bay Retriever är en vacker hund som gör ett fantastiskt husdjur, men som det berömda ordspråket säger, är inte allt som glittrar guld. Så låt oss ta en titt på de inte så smickrande egenskaperna hos Chesapeake. Tack och lov finns det inte för många.

Den här killen är inte den mest lydiga av hundar, så därför behöver han en ägare som har erfarenhet av att äga självständiga hundar. Detta gäller särskilt om du vill träna honom att bli en framgångsrik vapenhund.

Han kan också vara en ganska dominant hund. Hans starka personlighet behöver en fast mästare. Du behöver inte vara en hundbeteendeist, men erfarenhet och kunskap är avgörande för en lycklig relation med honom.

Han är väldigt krävande när det kommer till hans träningsbehov. En avslappnad promenad runt kvarteret, inte ens för en timme eller två, duger inte här. Istället behöver den här killen åtminstone60 till 90 minuters intensiv träning varje dag. Och eftersom han är så intelligent måste du blanda ihop hans aktiviteter för att hålla honom intresserad.

Den här killen gillar inte lägenhetslivet. Från de vidöppna utrymmena i Chesapeake Bay och dagar tillbringade utomhus, är Chessie inte en hund som ska hållas inomhus. Han kommer säkert att få kabinfeber och med det kommer beteendeproblem och en olycklig familjedynamik. Lägenhetsboende behöver alltså inte ansöka.

Vad är priset på Chesapeake Bay Retriever-valpar?

En Chesapeake Bay Retriever-valp kommer att kosta mellan 0 och 200. Om du letar efter en speciell valp från en prisbelönt eller kunglig härstamning kan du förvänta dig att betala upp till cirka 000. Friska valpar är inte billiga, och billiga valpar är (vanligtvis) inte friska. Så det högre priset räcker långt för att garantera en friskare valp.

Puppy mills föder upp hundar med det enda syftet att tjäna så mycket pengar som möjligt. Detta innebär att producera hundratals ohälsosamma hundar, utan hälsovård för föräldrarna eller valparna, och ingen kärlek eller tillgivenhet. Att kombinera allt detta ger en obalanserad valp och en olycklig start på hans liv. Så, snälla, snälla, snälla, undvik dem till varje pris, oavsett hur billigt de prissätter sina valpar.

Chesapeake Bay Retriever hund

Bildkredit: Will Thomas, Flickr

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Chesapeake Bay Retriever

1. Chesapeake Bay Retrievers päls är fet.

Utöver att vara en lockig retriever är hans jacka fet vid beröring. Detta hjälper hans päls att bli vattentät ännu mer än vad den redan är.

2. Chesapeakens fötter är vävda.

Chesapeake Bay Retriever genetiska mix inkluderar Newfoundland. The Newfie är en vattenbebis som har simfötter som hjälper honom att simma och rädda drunknande män (ja, det här är hans jobb). Chessie var medvetet uppfödd för att ha dessa simhudsfötter så att han kunde simma mycket längre.

3. Chesapeake Bay Retriever är en av USA:s ursprungliga raser.

Det är inte många som vet att den här killen var en av de nio första hundraserna som registrerades hos American Kennel Club. Detta gör honom till ett amerikanskt original.

Chesapeake Bay Retriever närbild

Bildkredit: @rsseattle, Flickr

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Chesapeake Bay Retriever

Det finns mycket mer med Chesapeake Bay Retriever än de egenskaper som anges i avsnittet 'innan du köper'. Om du kan ge strukturen och den hårt arbetande miljön som han trivs i, är han en rolig hund att ha runt huset. Han älskar att spela en omgång apport, och han är en fantastisk joggingpartner, så vilka dina hobbyer än är, kommer de snart att bli hans också.

Han är kärleksfull med sin familj, och efter en lång dags arbete kommer han att hittas liggande vid dina fötter framför brasan. Eller, om han känner sig supergosig, klämd mellan sin husse och den som råkar vara där.

Han tenderar att gynna den person som är hans primära vårdgivare, men hans lojalitet mot sin herre är det som gör honom till en så bra pistolhund. Om hans husse inte är där, kommer han glatt mysa med den som är tillgänglig för gos.

Trots att han är supergosig och tillgiven, utvidgar han inte detta till främlingar. Han är försiktig med dem som han inte känner igen, och det kan ta ett tag för honom att värma upp dem. Om din familj för alltid har nya besökare, eller fester de flesta helger, kommer Chesapeake förmodligen inte att godkänna. Den här killen är en lanthund som älskar det lugna livet med sin nära familj.

Han kommer också att låta sin familj veta när det finns någon på fastigheten utanför hans familjeenhet, vilket gör honom till en utmärkt vakthund. Detta är ytterligare en anledning till att han inte skulle vara en bra lägenhetshund eftersom det oupphörliga skället kan driva dina grannar uppför väggen.

När det kommer till hans intelligens är den här killen där uppe med de smarta hundträskorna. Han är lojal och angelägen om att behaga sin mästare, så han kommer lätt att ta upp kommandon och träna om du är konsekvent och ihärdig.

Men till skillnad från sin labrador-kusin är han inte helt hängiven sina människor, och han har en envis streak. Det betyder att utan struktur eller rätt familjemiljö kanske han inte reagerar bra på din träning hela tiden. Om du letar efter en helt lydig hund kanske Chessie inte är den för dig.

Chesapeake Bay Retriever hundras

Bildkredit: Brian Black, Flickr

Är dessa hundar bra för familjer?

Chesapeake Bay Retriever är ett fantastiskt familjedjur, men bara för rätt familj. Han behöver en familj som har tid och energi att tillgodose hans exceptionellt höga energibehov. Utöver sin träning behöver han också konstant stimulans under hela dagen för att hålla sin smarta lilla hjärna igång.

Så länge han är placerad i en aktiv familj, kommer vilken typ av familj som helst att duga. Han kan gärna leva tillsammans med små barn ända upp till mormor och farfar. Även om han är aktiv och tjock är han en seriös valp som inte är alltför bullrig. Detta gör honom till ett utmärkt val för yngre människor.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Så länge Chesapeake Bay Retriever är socialiserad väl som valp, kommer han att komma överens med de flesta andra husdjur. Vi säger det mesta för om du har någon form av fågel i hemmet, oavsett om det är ankor, höns, papegojor, etc., kommer dina bevingade vänner att ha svårt att koppla av runt den här killen.

Alla andra djur är bra, men som med alla husdjursintroduktioner, se till att göra det långsamt och i en kontrollerad miljö för att se till att de gillar varandra. Om du är ett hushåll med flera husdjur, se till att du vet att alla djur kommer överens innan du bestämmer dig för Chessie.

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Chesapeake Bay Retriever:

Nu vet du om hans personlighet och vad du kan förvänta dig av Chessie, här är listan över saker som han förväntar sig av dig som sin blivande mamma eller pappa.

Mat & Diet Krav🦴

Chesapeake Bay Retriever är en energisk hund och har en stor muskelmassa. För att fylla sin dag kommer han att konsumera cirka 2½ koppar mat varje dag. Detta beror på hans ålder, storlek och energinivåer, så följ alltid matningsinstruktionerna på förpackningen.

Chessie är en stor hund som man vet lider avarmbågs- och höftdysplasi. Av denna anledning måste du mata honom med en kibble av hög kvalitet som är designad för de unika näringsbehoven hos stora hundraser.

De kommer att innehålla det optimala förhållandet mellan kalcium och fosfor, vilket hjälper till att kontrollera bentillväxten. Forskning har visat att utfodring astor ras hund en stor ras kibblekan hjälpa till förhindra eller fördröja uppkomsten av leddysplasier och andra bensjukdomar.

Tack och lov är den här killen inte matorienterad som sin labrador-kusin, så du borde inte behöva oroa dig för att han ska bli fet. Men som med vilken hund som helst, gå lätt på godsakerna om du inte använder dem i träningssyfte.

Chesapeake Bay Retriever

Bildkredit av: Kerrie T, shutterstock

Övning

Chesapeake Bay Retriever behöver 60 till 90 minuters intensiv träning varje dag. Regn eller solsken, det finns ingen ursäkt för att inte ta ut den här pojken. Och om du fortsätter att hitta ursäkter, kommer han att fortsätta tjata på dina möbler och orsaka dig otaliga problem.

Eftersom han är intelligent behöver han också varierad träning för att hålla sinnet stimulerat. Om du gör samma promenad dag ut och dag in, efter en vecka, kommer han att börja knuffa dig i en annan riktning. Långa promenader i skogen, vandringar längs bukten, besöka den lokala hundparken och simma i närmaste sjö är allt att göra under veckan för att göra den här pojken glad.

Den här killen har en hög bytesdrift, så du måste tänka på att hålla honom i koppel. Under anksäsongen måste du hålla honom på en koppel hela tiden och var beredd på dragningen , eftersom han skjuter om han ser en.

Konstantstimulans hela dagenkrävs för att hålla honom lycklig. Hjärnlekar är ett bra och enkelt sätt att stimulera hans sinne, så se till att rotera några av dessa spel under veckan för att hålla honom sysselsatt.

Träning

Att träna Chesapeake Bay Retriever är inte särskilt knepigt, men det är inte utan sina försök. På grund av hans självständiga streak behöver hans husse ha erfarenhet av att äga och träna andra oberoende hundar. Om du inte har tidigare erfarenhet, men du är mest död på att skaffa en Chessie, måste du anmäla dig till valplydnadsklasser omedelbart.

Om han inte är på humör att lyssna, kommer han förmodligen inte att göra det. Och om han hör dig ropa hans namn men kan se en saftig anka i fjärran, kommer han att lyssna på sina instinkter över dig. För att undvika en divahund, börja din träning med honom omedelbart och var uthållig och konsekvent med den.

    Vi recenserade de bästa hundklickarna för träning–kolla in våra toppval här!
Chesapeake Bay Retriever

Bildkredit: Will Thomas, Flickr

Han är en skyddande hund, så det är viktigt att hålla sitt beteende i schack och se till att han inte blir dominant eller ser sig själv som alfahanen. Tack och lov, i rätt miljö borde detta inte vara ett alltför stort problem.

Det bästa sättet att träna honom är att använda positiv förstärkningsträningsmetod , och han hämtar dina kommandon på nolltid. Och som med vilken hund som helst, socialisera honom väl och fortsätt detta med regelbundna besök i den lokala hundparken för att hålla hans uppförande uppdaterad.

Grooming✂️

Chesapeake Bay Retriever har en unik päls som behöver en unik borste. Eftersom hans jacka är fet och tjock behöver han engummicurryborste, liknande de som används för hästar, för att hålla honom snygg. Dessa hjälper till att ta bort döda hårstrån, stimulera blodflödet i huden och sprida hans naturliga pälsoljor.

Bada Chessie så lite som möjligt för att undvika att fördöma hans naturliga pälsoljor. Bada honom en eller två gånger under fällningssäsongen för att släppa håren som han fäller.

Hälsoförhållanden

Chesapeake Bay Retriever är en relativt frisk hundras som har en genomsnittlig livslängd på 10 till 13 år. Det finns några hälsoproblem som påverkar hans ras mer än andra tillstånd, så det är viktigt att undersöka dessa och förstå vilka symtom man ska hålla utkik efter.

Mindre förhållanden
  • Träningsutlöst koma
  • Degenerativ myelopati
Allvarliga förhållanden
  • Höft- och armbågsdysplasi
  • Ögon oro

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Det är liten skillnad mellan manliga och kvinnliga Chessies, förutom det faktum att hanar tenderar att vara på den större änden av vikt- och höjdskalan jämfört med honor.

När det kommer till hans personlighet kommer träning och rätt familjemiljö att forma denna moe än vad hans kön kommer att göra.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Chesapeake Bay Retriever är en underbart kärleksfull och tillgiven hund som kan erbjuda mycket mer än bara vapenhundstjänster. Massor av kramar, vakthundsvarningar och en träningskompis är bara några av hans egenskaper.

Han är en unik hund som kommer att få huvuden att vända på gatan, och du kommer förmodligen att få frågan om han är en Labradoodle. Och precis som alla hundraser behöver han rätt familj för att vara lycklig. Så du måste vara ärlig om du kan ge honom vad han behöver.

Om du tror att du kan erbjuda honom tid och energi att träna honom, och du har den envisa hundkunskapen, kanske du bara är en match made in heaven. Du behöver också utrymme för att ta emot honom och vara bestämd men rättvis med dina träningstekniker.

Men om du kan kryssa i alla hans rutor kommer han att bli ett fantastiskt husdjur och mycket mer.


Utvald bild: rokopix, Shutterstock

Innehåll