Engelsk Bulldog & Pitbull Mix

Välj Namnet På HusdjuretEngelsk Bulldog Pitbull Mix

När du korsar en engelsk bulldogg med en pitbull, kommer du säkerligen att få en hund som har en tuff attityd men ändå är snäll nog att vara runt barn. Båda raserna har haft en grov historia inblandad i strider, som tack och lov har tagit slut.Pitbulls föddes ursprungligen upp för bull-baiting i början av 1800-talet, vilket utvecklades till att sätta hundar mot råttor. Även om de ursprungligen föddes upp för att slåss, förvandlades de sakta till en brukshund som är känd för att vara modig och hårt arbetande.Bulldoggen har drabbats av samma öde, eftersom de också skapades för sporten bull-baiting. När det var förbjudet förvandlade bulldogälskare rasen från fighter till en sällskapshund. De fann att denna ras är älskvärd och särskilt förtjust i barn.Engelska Bulldog och Pitbull Mix Valpar - Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Amila (@amilar02)När du korsar de två raserna vet du inte om valparna kommer att ha fler egenskaper som den engelska bulldoggen eller pitbullen. Du vill i alla fall hitta valpar som är uppfödda från renrasiga föräldrar; annars kommer det att finnas andra egenskaper inblandade som kanske inte är önskvärda. Varje valp är unik, men de kommer att få dominerande egenskaper från varje förälder.

Det är bäst att inte stödja valpfabriker och istället leta efter en uppfödare med ett gott rykte om att ta hand om sina hundar. Glöm inte räddningshundar som behöver ett bra hem; de flesta kommer redan att ha grundläggande utbildning, och räddningen kan ge dig detaljer om deras personlighet som hjälper dig att avgöra om den hunden kommer att passa dig. Eftersom de flesta engelska Bulldog och Pitbull mix valpar kommer att kosta allt från 0 till 0, vill du se till att denna mixras kommer att passa din personlighet och livsstil.

Tre föga kända fakta om den engelska bulldoggen och pitbullblandningen

1. De har fortfarande ett dåligt rykte om att vara elaka hundar.

Detta härrör från deras förflutna och det faktum att de kan vara extra beskyddande av sin mänskliga familj. Rätt träning och socialisering är nyckeln till att ha en glad och kärleksfull hund. De kan fortfarande vara reserverade med främlingar och andra hundar, men de behöver inte vara aggressiva.

2. De är intelligenta och svarar bra på positiv förstärkning.

Denna blandning är hängiven och vill behaga dig, så om du är enbra tränare som erbjuder belöningaristället för straff kommer de att bilda ett band med sin familj och lära sig hur man beter sig på ett positivt sätt.

3. De har en stark tendens att tugga.

Båda raserna älskar att tugga, så det är naturligt att denna blandning också är en tuggare. Förse dem med hållbara leksaker och lär dem vad som är acceptabelt att tugga på.

föräldraraser av engelsk bulldog pitbull mix

Föräldraraser för den engelska bulldoggen Pitbull Mix | Vänster: Engelsk Bulldog, Höger: Pitbull (Bildkredit: Pixabay)

doggiedivider
Fysiska egenskaper hos den engelska bulldoggen och pitbullblandningen

Storlek

Denna blandras kan variera i storlek eftersom du har två olika raser. Samtidigt är de båda tunga hundar med breda axlar och muskulösa ben, enPitbull kan väga upp till 65 pund, medan en Bulldog väger mellan 40 och 50 pund. Således kommer denna blandning att vara på den tyngre sidan för en medelstor hund.

Bulldoggar är kortare till växten och blir 14 till 15 tum långa, och Pitbulls varierar från 17 till 21 tum i höjd. Så det är säkert att säga att den här blandningen kommer att vara muskulös och kraftig. Din hund kan se ut mer som en Pitbull, med ett stort huvud och bred käke, eller mer som en bulldogg, med ett skrynkligt, platt ansikte.

Pälskappa

Eftersom den engelska Bulldog och Pitbull kommer i enutbud av färgeroch en mängd olika markeringar, din gissning är lika bra som vilken färg en blandning kommer att ha. Det finns möjlighet till bruna och röda färger, med eller utan vita eller silverfärgade markeringar.

Du kommer med största sannolikhet att stöta på en päls av fint hår som tenderar att falla. Deras päls trivs bäst med en borstning två gånger i veckan och ett månatligt bad. Du vill inte bada dem för ofta, eftersom detta tar bort de hälsosamma oljor som deras hud behöver för att hålla sig frisk.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Haze (@bigbabyhaze)

Förväntad livslängd

Eftersom de är en medelstor hund har de en längre förväntad livslängd jämfört med en stor hund. Pitbulls har en livslängd på 12 till 14 år, och en Bulldogs livslängd är åtta till 10 år. Förhoppningsvis kommer din mix att leva ett hälsosamt liv upp till minst 12 år eller mer.

doggiedivider 3

Temperament och personlighetsdrag hos den engelska bulldoggen och pitbullblandningen

Även om vissa människor tycker att dessa två raser är skrämmande, är den här mixens temperament faktiskt vänligt och sött, speciellt mot dem de älskar. De kan som nämnt vara försiktiga med nya ansikten och konstiga hundar, men när man väl har vunnit förtroende har man en livslång vän.

Att lära dem i unga år hur man umgås och bete sig offentligt är viktigt för att de ska förstå att de inte behöver vara aggressiva mot andra. De kommer fortfarande att ha en naturlig tendens att skydda sin stam, men de flesta hundar har denna egenskap.

De är självsäkra och modiga, vilket kan vara negativt eller positivt i vissa situationer. Men du kommer att få svårt att hitta en annan mix som är mer tillgiven och kärleksfull. Om du har barn kommer de att vara som ett syskon, eftersom dessa hundar älskar att leka i timmar i sträck.

Denna blandning är ganska lätt att träna eftersom de är smarta och ivriga att behaga. Kom bara ihåg att de svarar bättre på positiv förstärkning snarare än negativ. Om du är osäker på det bästa sättet att träna din Engelska Bulldog och Pitbull-blandning, rådfråga en certifierad tränare som har hanterat denna blandning tidigare för att hjälpa dig och din hund att lyckas.

Näring för den engelska bulldoggen och pitbullmixen

Energinivån hos dessa hundar är måttlig till hög, beroende på om de lutar sig mot Bulldog- eller Pitbull-sidan. Generellt sett har bulldoggar en låg till måttlig energinivå, medan Pitbulls är högenergihundar, så du kan ha en hund som ligger mittemellan eller bara låg eller hög.

Du kommer att vilja ge väl avrundad näring, oavsett nivån på deras aktivitet. Det är bäst att matcha hur mycket du matar din hund till deras aktivitetsnivå. Om du har en hund med hög energi behöver den mer mat under dagen. Högkvalitativt hundfoder som ger alla nödvändiga näringsämnen är det bästa för att mata din engelska Bulldog/Pitbull-blandning. Prata med din veterinär för att se till att din hund får rätt näring för att leva ett hälsosamt liv.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Cali, Reina, Silas, Frankie (@the_3barkateersplusone)

Övningskrav

Bulldoggar är mer mjuka och villiga att kyla än Pitbull, så du vet aldrig vad din mix föredrar. Måttlig motion är bäst för att hålla din hund trim och vältränad, men om din hund visar tecken på tristess, som att tugga eller anta andra dåliga beteenden, kan du behöva öka träningsspelet.

Mental stimulans är lika viktig som fysisk träning.Ta dig tid att träna din hundoch lek kommer att ge ett gladare och friskare husdjur. De vill vara en del av familjen och kommer att trivas när de är involverade i aktiviteter som inkluderar alla.

Den engelska bulldoggen och Pitbull blandar hälsa och tillstånd

Även om det är omöjligt att förutsäga vilka hälsotillstånd som kommer att påverka din hund, kan du fortfarande få en uppfattning om vanliga hälsoproblem för varje ras och veta vad du ska leta efter. Att få regelbundna veterinärkontroller är en viktig del för att hålla din hund frisk och se till att den får ett långt liv.

Mindre förhållanden

Den engelska bulldoggen är benägen att:

  • Överhettning
  • Hudproblem

Pitbullen är benägen att:

  • Hudproblem
Allvarliga förhållanden

Den engelska bulldoggen är benägen att:

  • Andningsproblem
  • Höftdysplasi

Pitbullen är benägen att:

  • Höftdysplasi
  • Hypotyreos
  • Medfödda hjärtfel

Dessa hälsotillstånd som anges är inte alla problem som kan uppstå, så det är bäst att ha din veterinär involverad i vården av din blandrashund.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Tia Johnson (@ilovewaffels_23)

Grooming

Om din hund har många rynkor , måste du regelbundet kontrollera mellan rynkorna för att se till att huden är ren och torr eftersom fukt kan fastna i dessa utrymmen och orsaka irritation, vilket kan leda till infektion.Använd en mjuk borste på pälsenett par gånger i veckan för att hålla pälsen frisk.

Kontrollera din hunds öron varje vecka och torka av dem med en bomullstuss fuktad med ett öronrengöringsmedel för att förhindra infektioner. Månatliga bad är idealiska och bör inte vara oftare än så för att förhindra uttorkning av huden eller andra pälsproblem från förlust av naturliga oljor. Regelbundna grooming möten kommer att hjälpa till att se till att du kan hålla din hund på bästa sätt.

Slutliga tankar om den engelska bulldoggen och pitbullblandningen

Den här guiden har utvecklats för att ge dig allmän information om detta populär blandrashund . Det finns många människor som har denna blandning och älskar sina hundar och skulle inte byta ut dem mot någonting. Det finns också organisationer som känner igen denna mix och erbjuder massor av resurser för att hjälpa dig angående träning och skötsel av din hund.

Det första steget på din resa till att äga enEngelsk bulldoggoch pitbull mix är att hitta en ansedd uppfödare och lära dig allt du kan om föräldrarna eftersom detta ger dig den bästa uppfattningen om vad din valp kan ärva. Lär dig allt du kan om vad du kan förvänta dig och hur du tar hand om din engelska bulldog ochPitbull mixhjälper dig att ge din hund den bästa miljön så att de kan utveckla ett kärleksfullt och hängivet band med dig och andra.

Utvald bildkredit: Ss 051, Wikimedia Commons

Innehåll