Engelsk Toy Spaniel

Välj Namnet På HusdjuretHöjd: 10-11 tum
Vikt: 8-14 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Ruby (röd), Blenheim (vit & kastanj), Prince Charles (tricolor), King Charles (svart & mahogny)
Lämplig för: Lägenhetsboende, pensionärspar, lugna hushåll, familjer med äldre barn
Temperament: Avslappnad, ordentlig, blyg, lycklig, mjuk i hjärtat, gosig

Med en titt på den engelska leksaksspanielen kan du se varför så många människor är förälskade i denna ras. De har att dö för nästäppa, långa lockar av läckert hår och tjocka små kroppar. Vad finns att inte älska?Den engelska leksaksspanieln är söt och blyg och har en lugn och avslappnad inställning till livet. Dessa små hundar gav sällskap till kungligheter genom historien - och de har inte glömt sina rötter. En av de första leksaksraserna som erkändes, denna förtjusande långhåriga sötnos är en idealisk partner i en kylig, fridfull atmosfär.Avdelare 1

Engelska leksaksspanielvalpar – innan du köper...

Engelsk Toy Spaniel-valp

Bildkredit: Mariia Kenig, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på engelska leksaksspanielvalpar?

Om du köper en engelsk leksaksspaniel från en ansedd uppfödare, kan du förvänta dig att betala i bollplanet på 000 till 800. Priset varierar mycket beroende på veterinärvården, valparnas kvalitet och uppfödarens preferenser.Se alltid till att kontrollera statusen för uppfödaren du vill köpa från så att du kan se till att de är legitima. Som ett sätt att hålla sig borta från bakgårdsavel eller bedrägerier är det bäst att se bevis på att kullen är välskött och i gott skick.

Kontrollera dessa saker för att säkerställa att du får en frisk valp:
  • Ett rent vardagsrum
  • Förmåga att se båda föräldrarna
  • Bevis på ras
  • Bevis på veterinärvård eller andra hälsokontrollpåståenden

Du kan också skaffa en valp eller en fullvuxen engelsk Toy Spaniel om du kollar med räddningar och skydd. Vissa räddningar är rasspecifika och har väntelistor för adoptionsförfrågningar. Du kan ringa runt eller surfa på webbplatser i din närhet för att se vad du kan hitta.

Ibland kräver hemplaceringar rigorösa processer som hembesök, hushållsbehov (som staket eller inga barn) och skriftliga avtal. Du kan vanligtvis förvänta dig att betala upp till 300 $ för en valp eller hund från ett härbärge eller räddningar - som täcker alla baser som veterinärvård, vaccinationer och spay eller kastrering.

avdelare 9

3 föga kända fakta om den engelska leksaksspanielen

1.De engelska Toy Spaniels får sitt platta ansiktsutseende från Mops.

Man tror att i den engelska Toy Spaniels korsades med mopsar eller japanska hakor på 18thårhundrade. Detta förklarar deras ansiktsform och kortare nos, som blev kortare med tiden.

två.Engelska Toy Spaniels har sina egna pälsfärgsnamn.

Varje pälsfärg på den engelska leksaksspanielen har sitt eget namn – snacka om fancy! Kastanjer och vita sorter kallas Blenheim. Svarta och bruna typer kallas King Charles. Svart, vitt och brunt kallas Prince Charles. Slutligen är den enfärgade röda färgen Ruby.

3.En engelsk leksaksspaniel kan ha lugnat den skotska drottningen innan hon avrättades.

År 1587 säger legenden att en engelsk leksaksspaniel följde och tröstade Mary, drottning av Skottland innan hon halshöggs för förräderi. Även om detta kanske inte är 100% verifierat, älskade hon denna lilla ras under sina 44 år av livet.

Engelsk Toy Spaniel Dog

Bildkredit: Mark_KA, Shutterstock

Avdelare 8

Temperament och intelligens hos den engelska leksaksspanielen

De är otroligt tillgivna och kärleksfulla mot sina människor. De fäster sig själva och binder starkt till dem som bor med dem. De är också ganska inbjudande för främlingar med en långsam introduktion.

Engelska Toy Spaniels är glada, hängivna hundar som kommer att vara din skugga. De är också mycket känsliga, så du bör aldrig pröva hårda straff. De klarar sig mycket bättre med positiv förstärkning.

Är dessa hundar bra för familjer?

Engelska Toy Spaniels är utmärkta för familjer eller enmanshushåll.

Även om de är underbara sällskap, kan mycket små barn vara lite överväldigande för dem. De är små och milda hundar, så buller och kaos som barn kan ta med sig kan orsaka nervositet eller skygghet. Men om du umgås med dem tidigt kan de gå bra.

Eftersom de är reserverade och lugna, blir de perfekta lägenhetskamrater. Om de kommer att vara utomhus, är den här hunden inte en som går bort. Men ett koppel ellerinhägnat områdeär tillrådligt att hålla ditt barn säkert.

Generellt sett vill dessa hundar inte vända sig för långt bort från din syn. De kommer att se till dig för vägledning, kärlek och skydd. Dessutom tenderar de att knyta an till en person framför alla andra, så du kan se din spaniel välja favoriter i hemmet.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Engelska leksaksspaniels tenderar att komma mycket bra överens med andra husdjur - särskilt andra hundar. De älskar det sällskap som andra hundar ger och brukar klara sig bra med förstagångsintroduktioner. För att vara små är de inte i sig bossiga som vissa små hundar kan vara.

Dessa hundar är inte heller överdrivet yappy och överlägsna. Så när speltiden inträffar, är de glada att leka runt utan att stjäla showen. De har en glad anda och är vanligtvis inte aggressiva. De är mycket mer benägna att krypa ihop än dubbla när det kommer till kritan.

De kommer att knytas mycket väl till andra djur när de föds upp tillsammans - oavsett om det är en annan hund eller familjens katt. De har en hög bytesdrift och kanske gillar att jaga mindre djur som gnagare. Övervaka alltid lektiden och mät din hunds reaktion, eftersom de alla reagerar olika.

Engelsk Toy Spaniel-valp liggande i sängen

Bildkredit: Mariia Kenig, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en engelsk leksaksspaniel:

Mat & Diet Krav

Engelska Toy Spaniels drar nytta av en välbalanserad, näringsrik torrfoderfoder . Portioner kommer att bero på storleken, energinivån och livsstadiet för din hund. Följ alltid de rekommenderade foderkraven på det specifika hundfoder du köper.

Dessa hundar kan avgudar en fin skopa våt hundmat som en topper eller som en och annan specialrätt, men var noga med att inte göra det till en daglig vana. Blötfoder för hundar är fantastiskt när det gäller fukthalt. Det kan dock ruttna tänder och hjälpa till vid fetma. Torr kibble hjälper till att förhindra att plack och tandsten bildas.

Det finns alltid en chans att din valp kan ha vissa allergier eller behöver specifika dieter. Om så är fallet, följ en kostplan med din veterinär för att säkerställa att din engelska leksaksspaniel får tillräcklig näring.

Övning

Dessa små hundar kräver inte massor av motion, men de har fortfarande stor nytta av dagliga promenader. Engelska Toy Spaniels kan också gilla att slappa lite för mycket, vilket betyder att de kan vara särskilt benägna att gå upp i vikt. Lämplig aktivitet är avgörande för deras välbefinnande.

Dessa hundar älskar att ha en lekkamrat. Så, oavsett om det är du eller en lurvig vän, kommer de att vara mycket mer benägna att träna om de har motivationen att göra det.

I genomsnitt kräver en engelsk leksaksspaniel cirka 30 minuters träning per dag.

    Tips: Var försiktig om temperaturen är extrem på promenader eller utomhusäventyr. Dessa hundar är mycket känsliga för kalla och varma klimat, eftersom de är en brachycephalic ras .
Engelsk Toy Spaniel liggande på marken

Bildkredit: Mark_KA, Shutterstock

Träning

När det kommer till att träna din engelska leksaksspaniel stöter du på några vägspärrar här. Först och främst kan de vara något försenade med att ta upp nya koncept i motsats till vissa andra hundar. Du måste ha tålamod när de lär sig hur man gör grundläggande saker, som att gå på potta utomhus.

När de väl tar upp något brukar de behålla det ganska bra. Men när det gäller agilityträning eller hyperfokuserade aktiviteter kommer de inte att visa mycket intresse.

Kom ihåg att engelska Toy Spaniels är mycket känsliga och bryr sig väldigt mycket om vad du tycker. Se alltid till att du ger dem mycket positiv förstärkning över hårda straff.

Grooming✂️

En sak som du kanske tycker är mest bedårande med en engelsk leksaksspaniel är deras långa, flytande hår som efterliknar flätor. Även om det är bedårande, pälsvård är viktigt . Dessa hundar är benägna att matta , så du måste komma före eventuella tovor som bildas.

De är inte allergivänliga. Engelska Toy Spaniels har faktiskt en dubbelpäls och fäller måttligt. En snabb borste en gång om dagen och noggrann grooming en gång i veckan bör hålla pälsen i nyskick.

Du bör bara bada din engelska leksaksspaniel en gång i månaden. De naturliga oljorna som deras hud producerar hjälper till att hålla pälsen och huden mjuk. Överbadning kan avbryta processen och torka ut huden.

Hälsa och villkor

Som med alla renrasiga hundar är engelska leksaksspaniels mottagliga för vissa hälsotillstånd framför andra. Var noga med att hålla jämna steg med regelbundna utvärderingar hos dina veterinärer för att komma före eventuella utvecklingsproblem när din valp åldras.

Mindre förhållanden
  • Hängande tunga syndrom – Även känt som lat tunga, beror hängande tunga-syndrom från tandförfall. När tänderna saknas kan det få din hunds tunga att hänga ut ur munnen.
Allvarliga förhållanden
  • Patellaluxation – Detta är ett tillstånd där lederna i benen går ur led. Det beror på en genetisk defekt för lösa leder, men detta är hanterbart med veterinärvård.
  • Anestesikänslighet – Vissa hundar är mycket känsliga för anestesi. Det kan orsaka dåliga reaktioner hos hundar, till och med döden. Denna ras är benägen att ha negativa svar på detta. Men som tur är kan din veterinär i de flesta fall testa innan bedövningen ges.

Avdelare 2

Man vs. Kvinna

Varje engelsk leksaksspaniel kommer att ge sin del av personliga egenheter och karaktär. Vissa skillnader inom själva rasen beror dock mer på kön.

Den viktigaste skillnaden mellan hanen och honan av en engelsk Toy Terrier är att oförändrade hanar kan markera sitt territorium. Vanligtvis löser detta problem sig själv när du kastrerar hanen.

Annars är hanarna lite mer lekfulla och accepterande, medan honorna tenderar att vara något mer reserverade och selektiva. Återigen, detta är en allmän beskrivning och inte en bedömning mot varje hund. Varje engelsk leksaksspaniel kommer att visa upp sina personligheter med sin egen smak.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Det finns verkligen inte mycket utrymme för misstag om du väljer en engelsk leksaksspaniel. De är ett säkert kort, med en avslappnad, jämn kölad personlighet. Du kan ha dem i en liten studiolägenhet eller stor herrgård – de funkar oavsett vad. Dessutom klarar de sig otroligt bra med andra husdjur och äldre barn.

Om du vill ha en lättskött, bubblig kompis som följer med dig på alla äventyr, kanske du har hittat din perfekta match. Engelska Toy Spaniels kommer att fortsätta att blända ägarnas hjärtan överallt.


Utvald bild: Mark_KA, Shutterstock

Innehåll